Goed bezig: Politie Volvo V70 km-stand terugdraaien

Auteur: , 43 Reacties

Vijf jaar lang keihard afgetrapt door de politie. Ruim 250k km verder laten zij de auto eindelijk 'vrij'. Komt er een Handige Harry kijken die denkt dat daar wel wat op te verdienen is. Gewoon de teller 100.000 km terug zetten en cashen. Goed geregeld!

Het is zeker niet de eerste keer dat kilomterstanden worden teruggedraaid. Wel is het tegenwoordig verboodn! en blijft het verwonderlijk dat dit blijkbaar regelmatig bij politie-auto’s gebeurd. We zagen al eens een Vectra voorbij komen waar een handelaar ‘iets’ meer geld voor dacht te vragen. Nu duikt er een Volvo V70 D5 op marktplaats op met 161.000 km in plaats van 265.349 km.

Nu vallen witte Volvo V70’s in Nederland toch een beetje op. Niet extreem, het is een Volvo. Wel een beetje, enkel de politie bestelt grote aantallen in die kleur. Dit zette reaguurder ThoVolvo aan het denken.

Wat blijkt? Precies dezelfde Volvo is te vinden in het archief van Domeinen RZ. Een overheids-computersysteem dat werkt. Gezien de oude ‘geldigheid APK’ (4-2009) en datum laatste tenaamstelling (6-2009) is de auto waarschijnlijk eerst naar een handelaar gegaan alvorens de huidige eigenaar te bereiken. Ergens in dat traject is een goeie 2 jaar kilometervreten verloren gegaan. Heeft de arme drommel veel te veel voor zijn “ZGAN” V70 betaald?

De auto zal al langer geleden ‘teruggedraaid’ zijn. Inmiddels is de distributie al ‘extra’ vervangen (bij 150k in plaats van 300k). Nieuwe velgjes, kapot achterlicht. De vraagprijs licht echter wel €1745,- boven het bedrag waar de auto origineel voor verkocht is (€4.005,- in 2009). Al met al lijkt de Volvo goed voor nog vele jaren maar op deze manier verbreek je natuurlijk geen tellerstanden-records. Zoek ik toch even verder. (advertentie, mirror)43 reacties

welke politie?
@sebasjuhh: die van Letland.
Het is vast wel te achterhalen wie dit heeft gedaan. KMstanden terugdraaien is not done.
Naakt met de billen naar voren op een motorkap binden en dan hard door de polder rijden.
Die insecten komen dan best hard aan.
@zdev: Ja, en dan net zolang totdat de originele stand weer op de teller staat :P
the-budel-guy
@zdev: spreek je uit ervaring??
@the-budel-guy: huh niet op zo’n manier. Maar heb weleens na een ritje door de polder na een zwerm insecten een 2cm dikke laag groene drek van de grille en voorruit kunnen schrapen. De miljoenen pootjes en vleugeltjes bewogen nog.
Ja, tis maar hoe je het bekijkt, waarschijnlijk heeft hij gewoon 100.000 km achteruit op een rollenbank wezen draaien… :lol:
Waar kan ik de advertentie vinden? Ik heb er interesse in!
@toyotaprius: welnee man! Je moet eens weten hoe ze met die dingen omgaan daar, die zijn echt helemaal afgetrapt.
@rubenpriest: wij hebben voor de handel al een aantal keer een ex-politie auto bij de domeinen gekocht. Wat ons voornamelijk op viel aan de auto’s is het onderhoud. ze zijn perfect onderhouden. alleen de sirene er uit halen en een paar plastic kapjes in het interieur vervangen omdat er een aantal gaten in zijn geboord, maar meer ook niet.
@toyotaprius: Lees het artikel eens…
@RickB @rubenpriest geintje… We hebben er al 1, eentje uit 2005. Dan een 2.4 benzine 5 cilinder (wel turboloos), maar wat een prijs.. wit, D5 met 161.000 KM op de teller. Als je hier als koper in trapt….
Kijk dat is nog eens waarde maken ;-) Hij zal vast nog wel een nieuwe eigenaar vinden, maar die komt niet van hier haha ;-)
Heeft niemand hem een mailtje met een link naar AB gestuurd?? Hij zal zich wel afvragen waarom zijn auto opeens zo vaak bekeken wordt…..
@somebody: Waarom AB, als je de website van Domeinen doorgeeft is het al voldoende!
Die velgen komen van een ouder model denk ik. Onze 1e generatie C70 stond op zo’n velgen en ik denk niet dat ze op de V70 geleverd werden.
dit is niet zijn eerste, deze beste man verkoop ook zo de VW Touran’s van de Politie;
http://www.autodealers.nl/Volkswagen/Touran-2.0-TDI-103kW–WEGWEG/3359/1182805/details.aspx#foto
@Tsjechie: Leg eens uit wat daar illegaal aan is? Ik zie de link niet tussen het artikel en de link die jij plaatst, buiten dat het ex politie auto’s zijn…
@RickB: dat hij daar misschien ook de teller heeft terug gedraaid. Denk ik dat deze beste man hierboven bedoeld ten minste
Terugdraaien van tellers gebeurt helaas nog altijd aan de lopende band. De meeste moderne auto’s rijden zonder grote problemen meer dan 500.000 km, maar door die terugdraaiterreur denkt de gewone consument nog altijd dat zijn auto “op” is bij 200.000 km.
@erwh: Overigens tellen politie kilometers natuurlijk minstens dubbel..
@erwh: Noem eens 2 moderne auto`s die 500.000 km op de teller hebben staan.
@boygeorge:
Stap eens in een taxi zou ik zeggen.
Lachen! Volgens mij ben ik deze nog wezen bekijken, in 2009.
Wat die distributie betreft: Stel je voor dat die er écht bij 151.500 opgelegd is. Dan zit ie er al een dikke ton.
Misschien een stomme opmerking, maar als de km teller is teruggedraaid, zie je dat toch aan het service boekje? (als die erbij zit tenminste). Ik kijk de papieren altijd na en zonder boekje met dealerstempels laat ik dat soort auto’s staan.
@midasracer: lol! Boekjes kan je natiirlijk niet vervalsen, kwijt maken of aanpassen.
@robbie: doumentaire gemiste op RTL onlangs ? Boekjes worden gewoon verhandeld en voorzien van stempels…easy is that !
@Megakix: Oke, ik heb een Duitse RAV4, dus om mij te moeten flessen had men dus Duitse Toyota serviceboekjes moeten namaken inclusief stempels van een Duitse dealer? Da’s een hoop gedoe!
@robbie: ohja, die gast heet Alberto Stegeman…blijf bij met je kennis kerel.
@robbie: +1 voor je sarcasme waar de rest naar hapt ;)
OT:
Moet de politie hier niet achteraan..
@midasracer: Moeten ze wel ingevuld worden, dat was bij Schaap niet gebeurt bij de V70 van mijn vriendin… Alhoewel mij bij deze auto’s vd KPLD alles wordt gedocumenteerd, lijkt mij. Maar of dit bij de verkoop vd domeinen er bijzit, is dan nog enigszins de vraag.
Nja hij heeft er wel andere velgen onder gemonteerd…
Spellingscontrole stuk?

“Het is zeker niet de eerste keer dat kilomterstanden worden teruggedraaid. Wel is het tegenwoordig verboodn! en blijft het verwonderlijk dat dit blijkbaar regelmatig bij politie-auto’s gebeurd”

kilomterstanden? verboodn? gebeurd? En zo staat eigenlijk het hele artikel vol fouten: “De vraagprijs licht echter wel €1745,- boven het bedrag” licht? De distributie is vervangen? De distributie wat?
@erce: Ah, er zijn blijkbaar toch ook andere mensen die zich aan zo’n fouten storen. :)
@enrico88: Yep
@erce: “De vraagprijs ligt echter wel €1745,- boven het bedrag ” nog vergeten..
@bug2000: Nee hoor, die stond er netjes tussen :)
@enrico88: zo’n?
Gewone burgers worden toch al genaaid, en nu dus ook met deze toestanden; learn to live with it ! Who gives a f%$% als je buurman een neppert-kilometerstandert heeft ? No one. Behalve jezelf, dus ga gewoon ff goed de details van een auto na eerdat je ‘m koopt. De rest; boeie.
Zo afgeragt zijn die auto’s niet hoor. Gewoon snelweg politie enzo de auto wordt altijd goed onderhouden en wanneer moeten die agentjes nou echt die auto pushen.
@Mbaas: dacht ik ook…

flikkebakken worden tenminste af en toe stevig uitgelaten en krijgen onderhoud wanneer dat moet, niet vroeger en zeker niet te laat…

Een blok dat af en toe moet werken leeft langer dan eentje dat altijd staat te niksen. Mijn PSA blok loopt deze week tegen 360.000km aan. En ik kan je verzekeren dat het onder mijn rechtervoet ook niet altijd heeft liggen niksen… :D
Gebeurt inderaad ook veel ste vaak die km standen terugdraaien, mij boeit het dan ook niet veel hoeveel er op de teller staat, ik kijk eerder naar de staat van onderhoud en hoe er mee om is gegaan
De advertentie is al verwijderd. Hij zal wel geschrokken zijn.
Ze zijn meestal qua interieur ook wel herkenbaar (ligt half uit elkaar). Als je dat ziet moet je uitgaan van een km-stand van ruim boven de 200.000 km voor een politie-wagen.

Bij de S60 is het nog makkelijker te herkennen: gat in de achterruit voor een ruitenwisser. Als je dan minder dan 200.000 op de teller hebt staan dan klopt er iets niet :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).