Greenpeace saboteert Shell tankstations

Auteur: , 130 Reacties

Greenpeace (je weet wel, dat clubje van Samsom) voert vandaag actie bij diverse Shell tankstations verspreid over het land.

We weten dat Shell het grootste en tegelijk foutste bedrijf ter wereld is. Afgelopen zondag is men begonnen met de eerste proefboringen in het Noordpoolgebied, een van de meest ongerepte natuurgebieden ter wereld. Dat is onaanvaardbaar, maar voor Shell gaat aandeelhouderswaarde boven alles. En helaas is de “gewone” automobilist vandaag de dupe.

Volgens Greenpeace was het vanochtend niet mogelijk om te tanken op 67 Shell stations. Men wil vandaag nog meer tankstations aandoen om ze tijdelijk te sluiten, ze doen dat door vulpistolen aan de pompen vast te maken waardoor tanken onmogelijk is. Inmiddels heeft de politie een nog onbekend aantal actievoerders opgepakt en zal dat ook in het verloop van de dag blijven doen. Greenpeace heeft een kaart online gezet met de getroffen tankstations. (via groen7.nl)130 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Greenpeace helpt je in dure tijden dus wel met het besparen op je brandstofkosten.
Stelletje vervelende bomenknuffelaars. Dat je er tegen bent oke maar om op deze manier aandacht te krijgen… Ga maar gewoon weer sokken breien
@964rs: Als ik jou was zou ik je wat meer gaan verdiepen in dit onderwerp. Wel heel makkelijk om alles en iedereen uit te maken voor boomknuffelaars.
@dheep:

Alsof dit zin heeft. hiermee pak je enkel de pomphouder.

De automobilist gaat nu naar de volgende pomp en raad eens waar die zijn peut vandaan haalt? Shell. Ze halen hun peut allemaal uit pernis
@dheep: ik suggereer helemaal niet dat alles en iedereen een bomenknuffelaar is. Ik geef alleen mijn mening over deze actie
@964rs: en terecht
@964rs: ik zag gisteren nog iemand een boom knuffelen
@rsvbf1: toen was het ook knuffeldag!
@persian1: en vandaag kusjesdag, maar heb nog niemand een boom zien kussen
@964rs: Er staan helemaal geen bomen op de noordpool.
@jelmer: ijsklonten vertroetelaars dan. wat jij wil
@964rs: Zonder die “bomenknuffelaars” hadden we misschien geen walvissen meer.

Ik vind het een kwalijke zaak dat die eikels van Shell zelfs de Noordpool kapot moeten maken. Blijkbaar is er ook niemand die ze tegen kan houden, dan vind ik het goed dat GreenPeace er iets aan probeert te doen.

Ik vind auto’s erg leuk, maar de natuur belangrijker.
@Vanquish: tuurlijk je moet ergens een lijn trekken. maar ik vind dat dat vanuit de regering/politiek moet gebeuren en niet via dit soort kamikaze acties
@964rs: gefossiliseerde organische materie – knuffelaar

gezien het de bedoeling is de mannelijkheid te ondermijnen beter:

olie monopolie hoer

of, gezien de consequenties van de petrochemische infrastructuur:

debiel
@964rs: Dat is nu juist het punt. Wat kan de regering doen? Blijkbaar is de noordpool van iedereen en kan het bedrijf rustig z’n gang gaan. De regering hoor je er niet over. Des te beter dan er mensen zijn die dit niet zomaar pikken en zo’n miljardenbedrijf die alles denkt te kunnen maken gaan treiteren.
Dat is balen, heb je geld gesponsord aan die krakers, vallen ze je lastig op weg naar werk..
@kaasboerin: Daarom geld overmaken naar goede doelen die wel wat nuttigs met je geld doen. Directie van Greenpeace rijd zelf ook in een dikke C klasse rond.
@civicfk3: ‘C-klasse’ ‘dikke’. Lol
Zoek anders ff de motorisering ervan op?
@mout: Dik genoeg voor je?
http://testdrayv.com/uploads/taginator/Sep-2012/mercedes-c-klasse-amg.jpg
@ixjeer1300: Zucht. Als je toch opzoekt, zoek dan ook even de motorisering op van die Greenpeace-directie. Die zou zo maar iets minder heftig kunnen zijn.
@civicfk3: jevons paradox zegt: zuinige technologie vergroot de consumptie
Enkeltje Sahara of Groenland voor iedere levenloze kansloze greenpis medewerker.
@smoked: Inderdaad of een enkeltje ziekenhuis als ik de expoitant of eigenaar was van zo’n tankstation :)
Stelletje bakfietsterrorristen… En normaal werken, ho maar!
Dat Greenpeace nog niet als criminele organisatie wordt aangemerkt… Het is goed dat er organisaties zijn die opkomen voor milieu belangen en doneer graag aan bv WNF, maar die gasten van Greenpeace zijn maar een naar volkje met dit soort ongelofelijk irritante acties die precies de verkeerde mensen duperen; automobilisten die toevallig net daar moeten tanken en pomphouders die toevallig aan het eind van de keten zitten en een Shell logo op de gevel hebben en geen rooie cent verdienen vandaag.
@BJ: Inderdaad.. Maar ja, je bent kwaadaardig als je greenpeace boeven noemt..
@kaasboerin: Greenpeace-lieden zijn boeven…PUNT!
@Emile_Benz: Dan krijg ik het etiketje “kwaadaardig” opgeplakt.

Those god damn hippies.
@BJ: Ik tank eigenlijk bijna altijd bij hetzelfde station bij mij in de buurt, vooral omdat ze goedkoop zijn. Door deze actie realiseerde ik me dat het dus een Shell tankstation is, en dat terwijl ik waar Shell mee bezig is totaal afkeur. Eigenlijk heel hypocriet dus van mezelf om er gewoon te blijven tanken en deze actie van Greenpeace had op mij dus wel effect.
@oli4k: Dus tot nu toe is het je nooit opgevallen dat je bij een Shell stond te tanken………
@E34M5Touring: Het was me wel opgevallen. Dat kun je bijna niet missen, er staan ook allemaal van die logo’s op en met veel van dat geel en zo. Ik had er alleen niet bij stilgestaan dat ik Shell eigenlijk een kutbedrijf vind maar dat ik er wel heenga omdat ze gewoon de goedkoopste zijn bij mij in de buurt.
@oli4k:

het maakt niks uit. de benzine van bp etc komt ook bij shell vandaan. allemaal uit de shell rafinaderij in pernis. Volgens mij voorziet deze zo’n beetje west europa van peut.

naar een ander gaan is enkel een schijnvertoning. corporate shell krijgt zijn geld toch wel. alleen de pomphouder is de sjaak
@timberleek: Die pomphouders gaan 300 miljoen meer omzetten dit jaar door de snelheidsverhogingen. En ze hebben er zelf voor gekozen zich bij Shell aan te sluiten. Het is niet voor het eerst dat Shell de spreekwoordelijke lul is bij acties. Sowieso heeft olie verkopen zo z’n risico’s. Dat zou een pomphouder toch ook moeten weten.
@oli4k:

De pomphouders krijgen sowieso hun peut van shell.

Ook BP, Tango, Texaco etc wordt bevoorraad door de shell raffinaderij in Pernis. Dus de shell pompstations bezetten zodat men doorrijdt naar de volgende gaat in de portemonnee van corporate shell niks uitmaken. dan verkopen ze wat meer peut aan een van de andere.

Alleen de pomphouder is ermee genaaid.

Het enige dat het verder doet voor shell is wat negatieve publiciteit
@BJ: WNF ? Die van prins Bernardt? En van die Spaanse koning? Die zo nodig olifanten moest jagen? Over geld verspilling gesproken.Beter Greenpeace: De actie is succesvol: zelfs Autoblog schrijft er nu over. de aandacht is dus getrokken en ik deel de mening van autoblogger dan ook dat Greenpeace op zich een goed punt heeft (over boren in de noordpool,maar dat het jammer is dat die pompeigenaren nu de dupe zijn ( en de consument)
Ja hoor, daar zijn de boomknuffellaars ook weer…
Gewoon als Shell zijnde ff een bouwbedrijfje bellen en een flinke muur bouwen om het Greenpeace hoofdkantoor. Gewoon als geintje……
@E34M5Touring: Gewoon zo’n opslagtankje van Odfjell er omheen zetten.
@moondustfocus: of 1000 giertanks vol met gier verspreiden over de medewerkers, vervoersmiddelen van de medewerkers en een deel van het gebouw…
@smoked: Daar krijg je schade van. Werkt tegen je. Een mooie non violence oplossing is dan beter denk ik.
En over 10 jaar kun je op zo’n geitenwollen tuinpakkendrager stemmen want dan wil hij Minister President van NL worden.
Och ja, bomenknuffelaars versus bandenknuffelaars. Doe mij toch maar de bomenvariant, die mensen geloven meer in de maakbaarheid van de wereld dan de doorsnee Burke-adept hier op AB. De combinatie van “Après nous le déluge” met “Déluge? Quel déluge” vind ik nu nét iets te hard oogkleppengedrag.
@BaRa: Adieu BaRa, en idd na mij de zondvloed (als die al zou bestaan)
@BaRa:

Alsof de wereld maakbaar is. Dat is een van de domste dingen die ik ooit gelezen heb.
Da’s net de gedachtenfout dat dat volkje maakt, die maakbaarheid. En nog erger het idee dat behalve dat de wereld maakbaar is dat zij juist zijn en dat ze met hun daden kunnen verwezelijken wat ze willen.
@Hupke: hangt er van af wat je onder “de wereld” verstaat. De manier waarop wij ons als soort gedragen lijkt me wel degelijk beïnvloedbaar – en dus “maakbaar”. De crowd die op AB rondhangt, is politiek gezien (op de commentaren afgaand) vaak redelijk conservatief, en absorbeert verandering slechts met mondjesmaat. Vandaar de verwijzing naar Burke, die een fervent verdediger van de traditie was. Burke wordt vaak tegenover de meer revolutionaire maatschappijvisies gezet. De mensen die bij Greenpeace zitten, zijn “revolutionair” in die zin dat ze vinden dat bepaalde trends in de maatschappij sneller moeten omgegooid worden. Nu zie ik mezelf niet als boomknuffelaar (hou de bachbloesems en de haptomanie alsjeblieft vér uit mijn buurt), maar ik heb wel de indruk dat ik sneller de consequenties van een strakke logica kan accepteren dan de doorsnee AB’er. Als je weet dat het gevaarlijk is om in de auto te bellen, snel te rijden of om de gordel niet te dragen, dan kan ik me perfect verzoenen met controle en beboeting door de politie. Als je weet dat sneller rijden meer CO2-uitstoot veroorzaakt en je wilt die uitstoot terugdringen, dan is een lagere snelheid een logische keuze (naast natuurlijk tal van andere mogelijke ingrepen). En als je ziet hoe oliemaatschappijen met ons milieu omgaan (iets waarvan we steeds minder over hebben), dan begrijp ik perfect dat je Shell niet meteen als je grootste vriend moet bekijken. Dat Greenpeace ons daar op wijst, is dus eerder positief.
@BaRa:

Och ik heb niets tegen commentaar op bedrijven zoals Shell, tenzij die commentaar ervoor zorgt dat Shell zich zo marketeered dat ze wel iets echt verkeerd doen.

Stel bvb. commentaar op pijpleidingen hier en daar. Waardoor shell met tankers oid. zou gaan werken dat eigenlijk slechter is (maar wel beter voor imago). Was trouwens maar een voorbeeld heb geen idee of tankers of pijpleidingen beter zijn.

Ik denk dat onze (en hiermee bedoel ik de samenleving niet het individu of een groepke) wereld niet maakbaar is.
Onze wereld is een organisch gegeven. Gegroeid (door trial &error) gedurende lange tijd. Niet in 1 keer gemaakt.

Het is een beetje te ingewikkeld om zomaar iets slim te plannen, je hebt altijd de ongeziene of onvoorziene gevolgen.

Volgens Hayek (als je Burke kent heb je van deze ook al wel eens gehoord) is net het geloven in die maakbaarheid waar het probleem ligt bij veel politieke systemen.
Allemaal leuk en aardig, ik ben redelijk rechts georienteerd maar ik tank nooit bij Shell omdat ik het niet eens ben met de werkwijze van het bedrijf. Als je zo achterlijk veel geld verdient moet je ook je verantwoordelijkheid nemen zoals in Nigeria etc. Nu pakken zij het geld en verneuken ze de wereld voor ons.
@pier:

Wie zegt mij dat dit waar is over Nigeria. ?
Geloof nooit alles wat je ziet of leest.
Blijf kritisch en probeer een eigen mening te vormen.
Ik ben ook geen “Shall” man, maar ik weet dat Shell in Nigeria er alles aan doet om :
– de bevolking te steunen dmv scholing en medische zorg.
– de bevolking voor Shell kan werken

Deze vervuiling komt doordat men in Nigeria – volgens goed gebruik- olie steelt door pijpleidingen de doorboren cq te saboteren.
Laatst zijn er nog een paar honderd de lucht in gegaan doordat er een vonkje tijdens het boren tot een explosie leidde.
Nigerianen stelen alles wat los en vast zit.
je bent er je leven niet zeker.
En ik ga er ook nooit meer naartoe.
Splinternieuw modern vliegveld dat na 2 jaar in gebruik te zijn geweest volledig veramponneerd is en waar nix meer werkt.
Behalve de corrupte ambtenaren.
Alles wat los en vast zit wordt gejat.
Hotels zijn ommuurd met tot de tanden bewapende bewakers.
Fijn land.
Maar dat is zeker ook de schuld van Shell?
Ik houd niet van te grote multinationals.

Ik houd ook niet van milieugroeperingen die ‘de waarheid’ manipuleren.
En ik ben wat dat betreft het geval met de Brent Spar nog steeds niet vergeten.
De Brent Spar was een 147 meter hoge betonnen dobber, die als drijvende opslagplaats voor olie dienst deed op de Noordzee.
Nadat een pijpleiding was aangelegd was de Brent Spar niet meer nodig en wilde men hem laten afzinken in de Noordelijke Atlantische Oceaan.
Helaas kreeg Gereenpeace hier lucht van en besloot de Brent Spare te bezetten.
Greenpeace trok monsters op de Spar en deze bleken zware metalen te bezitten. (kwik cadmium enz)

Helaas had Greenpeace de vervuiling in en op de Spar met een factor 1000 overdreven, iets wat later aan het licht kwam na een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door Det Norske Veritas (een onafhankelijk classificatie bureau)

Shell koos eieren voor zijn geld om imagoschade te beperken het ding dan maar aan land te slopen en een gedeelte van de oude Spar is herbruikt als ferry terminal in Noorwegen.

Later heeft Greenpeace toe moeten geven dat de Brent Spar niet vervuild was en dat Shell alles keurig had voorbereid.

Dus ik geloof Greenpeace niet.
en shell ook niet.

Saillant detail is dat de Brent Spar voor 50% eigendom was van Exxon (Esso) en dat Greenpeace bewust de naam van Exxon buiten het hele media gebeuren heeft gehouden

Nogal selectief geheugen van die Greenpeace boys dunkt mij.
@desjonnies: Dikke +1 voor uw kennis :)
@desjonnies: Hetzelfde bureau toonde aan dat het minder belastend was geweest voor het milieu als hij inderdaad afgezonken werd. De afslepen en demonteren zorgde voor veel meer belasting.
Daarnaast werd er een bedreigde koraalsoort gevonden op de onderkant van het platform, maar doordat het gesloopt moest worden door Greenpeace is dat verloren gegaan. Greenpeace vond het de moeite waard. De hele affaire heeft er lang voor gezorgd dat Greenpeace te boek stond als onbetrouwbaar. Niet alleen Shell, maar ook
Greenpeace hebben veel imageschade geleden door de kwestie.

Persoonlijk ben ik tegen dat hele gedoe van Greenpeace, wegwezen met die werklozen die nooit volwassen zijn geworden. Ik zeg niet dat ze in de basis verkeerd bezig zijn, maar de manier waarop ze werken staat mij intens tegen. Ze hebben compleet geen respect of nuance in hun uitingen. Alle bedrijven zijn slecht, punt.
Ik heb bewust naar een Shell gezocht vanochtend om een discussie met die ongewassen mensen aan te gaan, maar kon er in de buurt niet eentje vinden. Zonde, want ik had wel eens willen peilen wat nu het gemiddelde niveau is van dat soort figuren.
@desjonnies: Daarbij komt ook nog dat het potentiële risico van de Brent Spar aan land afbreken een groter risico had dan hem laten afzinken. Als er wat fout zou gaan zouden de gevolgen vele malen schadelijker zijn dan wanneer het ding gewoon was afgezonken.

Ik hoop dat je zondag in de beste reacties van de week staat. Dan staat er eens wat nuttigs in plaats die eeuwige grapjes (die ook leuk zijn, maar echt inzichtvol…..)
Tijd om een verbod op deze activisten in te voeren, levensgevaarlijk wat ze doen. En geef ze ook maar een cursus een echte hippie te worden, want volgens mij stoten ze zelf te veel CO2 uit. Rijden ze ook niet zelf auto? Waar halen ze hun brandstof vandaan?
De naam Greenpeace is gevallen en vervolgens wordt er niet meer geluisterd of nagedacht. Het probleem is niet Greenpeace, mensen. Het probleem is of er geboord moet worden op de Noordpool. Nu kun je wel gaan roepen: “jaaaaaa, dat wil ik! Want ik heb mijn olie nodig, ik heb petrol door mijn aderen lopen en dus schijt aan de gevolgen! Woehaaaa!”
Of je kunt ff een valiumpje nemen, even tot tien tellen en dan nog eens er rustig over nadenken. Misschien, héél misschien kom je dan tot de conclusie dat er nog generaties na jouw generatie komt die ook nog wel willen genieten van deze aardkloot.
@Rick-dos: Óf er zijn hier mensen die niet geloven in die propa.. Ik bedoel theorieën die toevallig vaak worden gebruikt zodra er verkiezingen aan komen..
Hey Rick.. Allemaal meningen hè, ik respecteer die van jou ook.
@kaasboerin: toen er bekend werd dat er nog voor 100 jaar ie ligt in de aarde, en dat de ozonlaag zichzelf repareert.. hoorde je er helemaal niks van. Niet op het nieuws iig.
T is toch allemaal zo corrupt als de pest. Zeker in de usa..
@kaasboerin: Je mist mijn punt. Mijn punt is juist dat je verder dan de boodschapper (in dit geval Greenpeace) moet kijken en naar het aangekaarte probleem moet kijken. Elk rationeel denkend persoon kan dan op killie feiten heus wel een eigen mening vormen.

Ik persoonlijk vind het wel genoeg zo. Dat heeft een geopolitieke reden en een milieu bewuste reden. De geopolitieke reden is dat ik vind dat we van onze olieverslaving af moeten. Onze economie en onze welvaart zijn te afhankelijk van de grille van een beperkt aantal landen, oliehandelaren en beurshandelaren. Deze afhankelijkheid in onze economie dan wel welvaart moet naar mijn mening beperkt worden. De andere reden is natuurlijk dat wij verder moeten kijken dan onze generatie alleen. Als je naar het verleden en recente verleden kijkt dan zie je hoeveel ecologische rampen er zijn geweest. Nu hebben we dat nog redelijk in de perken kunnen houden maar hoe zit dat met zo’n onherbergzaam gebied als de noordpool?
@Rick-dos:

Hulde !! 3 maal.

Weg met die boringen op de Noordpool, dan maar 3 jaar eerder de olie op. Heb ook berichten gelezen dat een lek praktisch onmogelijk is om te repareren in die gebieden.
En gezien de ellende in de Golf van Mexico zegt mijn boeren verstand, dat ze dat idd niet gaat lukken.
@Rick-dos:
Er mag geboord worden op de Noordpool van mij.
Echter zullen er een aantal spelregels mbt tot bescherming van het milieu moeten worden opgesteld.

En een instantie MET AUTORITEIT die de zaak constant zal controleren en zal rapporteren.
En een aantal onafhankelijke journalisten
En ja, een aantal milieuboys die KENNIS van zaken hebben.
En die van mij nog deels van Greenpeace mogen komen.
@desjonnies: Een instantie met autoriteit??
Die de giga-shell op een eerlijke wijze moet gaan controleren?
Dat wordt moeilijk!
Ben zelf effectenhandelaar en zelfs de AFM is (ook na de crisis!) een lachertje…..
Maar ja, als je ook ziet wat daar werkt.
Denk dat je zo’n dergelijke instelling beter kunt belonen zodra die iets vind.. Denk dat het dan veel beter wordt gedaan.
@desjonnies: Ik denk dat als je zulke borgingen maakt dat je jezelf schijnveiligheid biedt. De belangen van landen en industrieën zullen de boventoon gaan voeren waardoor zo’n instantie machteloos wordt.
@Rick-dos:
What’s new Rick?
@desjonnies: Niets. Maar het betekent dus dat je ook tegen olieboren aangezien nimmer aan jouw spelregels zullen voldoen.
@Rick-dos: Tell ‘em, Rick.

Maar ik vrees dat begrippen als “rationaliteit”, “big picture” en “nuance” hier allang ondergeschikt zijn gemaakt aan “onderbuik”, “reactionair” en “haatdragend”, zeker als het om Greenpeace gaat.Want de grote scheur opentrekken en hard iets over hippies gillen is natuurlijk veel stoerder dan erkennen dat we met z’n allen best op een groot probleem af stevenen.
@bozewolf: Oke oke, ik snap dat mensen hun punt willen maken, maar vind jij dit dé manier om dat te doen??
Terroriseren is een groot woord maar ik vind het er niet ver vandaan zitten.
Een boot boycotten omdat die op walvissen jaagt oké.. Aangezien dat illegaal is.
Maar dan nog, hoever vind jij dat men mag gaan.
@kaasboerin: Greenpeace is vaak van het doel heiligt de middelen. Daar ben ik het niet mee eens. Ik “heb” niks met Greenpeace, maar de punten waar ze aandacht voor vragen zijn weldegelijk geldig.


Dat zodra het woord “Greenpeace” valt 75% van AB.nl in een staaltje reactionisme schiet waar ze tijdens de Franse revolutie nog van zouden opschrikken, dat vind ik een kwalijke ontwikkeling.

Het is bléren vanuit de onderbuik en lekker schoppen tegen de hippies.

Slaat nergens op.
@bozewolf: Heb het al eens eerder gezegd (wat aardig van me hè), je moet reacties hier met ’n knipoog nemen, dat bespaard je weer een paar levensjaren..
Net als die van mij gisteren in dat andere topic, niet zo happen anders kun je wel een hele crew inhuren om overal een relaas op te plaatsen.
Politiek hoort sowieso totaal niet thuis op een autosite, nogal wiedes dat er hier makkelijk over word gedaan, en er van alles over word geroepen..
Ik kan er ook -serieus- over praten/discussieren maar dat is hier de plaats niet voor, en 90% van de reacties zullen toch, zoals jij dat mooi zegt, bléren vanuit de onderbuik.
Jij bent slim genoeg om dat in te zien.
@bozewolf: Ik denk ook niet dat het AB publiek daar überhaupt trek in hebben op een autoblog.
@Rick-dos: Precies dat is de reden dat de stekker er maar eens uit moet. Heel soms hebben ze misschien best een keer een punt, immers zelfs een blinde hond vindt wel een bot. Echter hebben ze list en bedrog onderhand zo hoog in het vaandel – en hebben ze met hun activisme de publieke opinie zo tegen zich – dat ze hun punt niet eens meer kunnen maken. Stel dat ze ooit in de toekomst weer eens een echt bot vinden neemt niemand ze meer serieus…
@griffendahl: Weet niet of de stekker eruit moet. Ik zou ook niet weten wat de publieke opinie over Greenpeace is. Opinie van AB bezoekers vind ik nou niet representatief.

Laat die gasten maar aandacht vragen voor dit soort zaken. Als zij het immers niet doen doet niemand het. Bepaal ik zelf wel of ik mij er druk overmaak of niet.
@Rick-dos: Juist. Goed gezegd. De meesten hier reageren echt alleen maar met hun rechtervoet en niet met hun hersens.
@oli4k: Ik typ met m’n linkervoet!
@kaasboerin: Heb jij geen cruise control dan?
@Rick-dos: klopt! Het probleem is dat er niemand anders opstaat en Shell tegenhoud. Hoe netjes Shell werkt kunnen we aan de niger delta wel zien.
Het is dat ik die peut nodig hebt.. Maar mijn god wat is dit gruwelijk tyfus bedrijf..
Zo zie je maar weer. op een eerlijke manier aan je centen komen, kom je niet aan de top!
Las net nog ff dat stukje van autoblog dat ze al 50 jaar van die lekkende pijpleidingen laten liggen enzo in nigeria. Als ik het kon zou ik de man die aan de top staat bij shell naar nigeria vebannen!
@lamborgfan:
Glad ijs.

In West Afrika leven vele volkeren.
Die noemen we stammen.
Zoals wij hier Noren, Friezen, Vlamingen, Grieken, Finnen, Oost Slovenen Galiciërs en Kroaten hebben.
Met sommigen is wat te beginnen en kun je mee werken.
Met anderen totaal niet.
Peugeot DAF en Mercedes hadden assamblage fabrieken in Nigeria. En zijn met de staart tussen de benen vertrokken.

Omdat Nigeria, mede dank zij de olie booming WAS.
Helaas is er met Nigeriaanse ‘Friezen’ en ‘Groningers’ niets te beginnen.
En heeft een land als Senegal (waar Dakar ligt) nu de leidende rol op zich genomen.

Stuur vooral geld naar Nigeria, want dat hebben ze nodig.

Hoe Nigerianen zijn laat zich vertalen in de vele e-mails die bedrijven ontvangen waarin deals die te mooi om waar te zijn worden voorgesteld om aan Nigeriaanse oliegelden te komen.
Dat zijn ze ook.
Te mooi om waar te zijn.
Lees eens een krant, regelmatig lees je dan dat er een Nigeriaanse bende in zus of zo’n Europees land is opgepakt wegens fraude.
Uiteraard wil ik geen hele bevolkingen over 1 kam scheren, maar Nigeria is schat hemeltje rijk aan natuurlijke bronnen en grondstoffen.

Alleen komt het oude spreekwoord van een ex-werkgever bovendrijven :

“Mensen die het niet kunnen, die kunnen we het leren.”
“Mensen die niets willen, daar kunnen we niets mee. “
@desjonnies: Dat we ze 150 jaar geleden hatseflats met een lineaal in de hand (letterlijk!) over hun continent hebben verdeeld zonder enige kutlul kennis van zaken over al die volkeren helpt ook niet mee…
Originele actie van Greenpeace, zeker om aandacht te krijgen van een grote groep mensen.
Enig puntje waar ze minder over hebben nagedacht is dat mensen nu om moeten rijden voor hun brandstof. Dit zorgt weer voor extra uitstoot, wat ze eigenlijk ook niet willen.
@2metertje: Het doel heiligt de middelen. Ze hebben in ieder geval wel iets bereikt. Al weet ik niet hoeveel impact het nou werkelijk heeft. Shell gaat gewoon vrolijk verder met wat ze aan het doen zijn op de Noordpool.
the-budel-guy via iPhone app
Zou samsom wel op tijd terug zijn gegaan naar den haag?
Ik wil die eikels van greenpeace vriendelijk verzoeken de hardwerkende burger niet meer lastig te vallen en een baan te gaan zoeken.
Oke, het gaat dus zo. U werkt en betaalt belasting. De regering geeft een deel van dat geld aan Greenpeace want subsidie. Vervolgens gebruikt Greenpeace dat geld om benzinepompen te blokkeren. Zodat u niet naar uw werk kunt. Je kunt beter gewoon op de bank zitten met het handje op of zelf een milieuclubje oprichten, want gratis geld is altijd handig en scheelt een hoop ellende. Zoals ’s morgens vroeg voor een geblokkeerde pomp staan.
@midasracer: Dat geouwehoer altijd over dat je beter thuis kunt gaan zitten. Probeer het eens. Voor je het weet sta je ergens in een kas of schoffelteam, of bij weigering zonder uitkering op de bank.
@jelmer: Hmm, dus 80% van Zaandam is daadwerkelijk arbeidsongeschikt en/of ziek?
Denk ‘ut niet Job.
@jelmer: het probleem is dat je in dit *****-land eerst je persoonlijke bezittingen moet opmaken, voordat je in aanmerking komt voor gratis geld.

Iedereen die zijn gehele leven nooit gewerkt heeft, heeft dus ook niets te verliezen. Helaas heb ik een aantal jaren geleden gekozen om toch maar wel te gaan werken. Nu stoppen zou dom zijn, omdat ik dan al mijn opgebouwde vermogen kwijt raak, voordat ik gratis geld kan gaan vangen.
@jelmer: anderhalf jaar in de ww gezeten. Mooi tijd gehad om de revisie van mijn autootje op te starten. Daarna naar Engeland geweest . Met de familie een dagje varen, wat klussen in huis enz. Prima hoor. Maar voor mij was dat lang genoeg. En dat gelul over schoffelen is onzin. Gewoon elke week een sollicitatie schrijven. Nou da’s nie moeilijk. Allochtonen schrijven gewoon in hun eigen taal en als ik geen zin had deed ik er gewoon veel taalvouten in.
@midasracer: Ik ben nu een maand werkloos, en met de 75% van me vorige loon die ze me de eerste 2 maanden betalen red ik het al niet,laat staan met 70% die ze me daarna uitbetalen.Ik moet dus wel snel weer aan de bak. Uitkering is bepaalt geen vetpot
@nostravinniedus: Is ook de bedoeling..
Liquideer je toch je niet-noodzakelijke eigendommen??
@jelmer: Oh ja en naast bij wonen beroeps bijstandstrekkers. Die heb ik nog niet zien schoffelen. Hebben alleen maar de hele zomer in de tuin gezeten, pakje shag per dag er doorheen, wat met de smartphone pielen en af en toe de barbecue opstoken als ze geen zin hadden om patat te halen. Werk jij maar lekker door voor BV Nederland.
Oh ja, net uitgerekend dat het stel naast mij 20500 netto per jaar vangt aan bijstand en subsidies.
Op de website staat een artikel met daarin o.a. stopshell.nl.
Op internet staat een website wat de acties van GP daadwerkelijke aanrichten: http://www.stopgreenpeace.nl/
Oh, en ik heb gestemd voor ‘Natuurgebied om de hoek’.
Het zou veel, heel veel mensen overal uit Nederland trekken om het nieuwe booreiland in het Hulsbeek te Oldenzaal te bezichtigen.
Tekst van die website overigens:—quote—————————————–
Greenpeace legt alleen de verkoop van benzine en diesel stil. ‘De tankstations en olie zijn eigendom van Shell’, legt Schipper uit. ‘De winkels op de tankstations zijn gewoon open, want we willen de franchiseondernemers ontzien. Automobilisten kunnen dus gewoon een kop koffie drinken of een ontbijtje halen. In de nabije omgeving zijn voldoende alternatieven voor benzine voorhanden.’
–/quote—————————————–

Stelletje moraalridders.
Ze zijn tegen boringen want anders doe je niet zo iets, ze zijn tegen shell, maar ze vinden het geen probleem dat je je peut bij een andere teut haalt. Nou breekt echt mijn klomp. Het is maar goed dat ik gisteraaf >>BIJ SHELL IN HENGELO (O)<< getankt heb, anders had ik er een uur geleden gestaan en was ik afgevoerd naar het politiebureau en de actievoerder naar het ziekenhuis. We leven in een vrij land en we mogen zelf bepalen waar we tanken. Of dit nu bij Berts Benzine, Shell, Texaco, Dinnetje Diesel of Bas Gas is, dat maakt niet uit. Ik wálg van die criminelen van GP. Laat de politie ze alstjeblieft allemaal oppakken en lange straffen geven ! bah.


En nu weer terug naar de orde van de dag:
– GP vindt dat ze het recht in eigen handen mogen nemen om inmiddels 75+ tankstations van Shell te sluiten. De winkeltjes zijn wel open, die willen ze ontzien. En hoe worden deze bevoorraad ? Juist, met auto's, busjes en/of vrachtwagens. En waar rijden die op ? Niet op lucht in ieder geval.

En wat dacht je van mensen op de autosnelweg. De gemiddelde persoon wacht net zo lang tot de meter 0 aanslaat en zoekt dan naar een tankstation. Leuk als je op weg bent om een vliegtuig te halen of weet ik wat en je stuit op zo'n tankstation.

Daarnaast, actie voeren vind ik geen probleem, maar ze zitten met hun jatten én spullen (kettingen) aan andermans spullen. Wij burgers mogen dit niet doen, dan worden wij opgepakt, maar voor GP laten ze alles toe.
@JaxDryke: En wat gebeurt er als er gestaakt wordt? Of betoogd door de vakbonden? Dan worden wegen afgezet, soms amok gemaakt, wordt de politie ingezet enzovoort. En wat bij een voetbalwedstrijd die uit de hand loopt en waarbij de supporters achteraf de stad op stelten zetten? Ga je dan ook zo lopen zeiken? Of reserveer je die behandeling exclusief voor mensen die bij GP zitten?
Opvallend dat alle gepakte Shell tankstations op het kaartje precies liggen waar veel PvdA rooie rakkers figuren wonen gezien het verkiezingsuitslagkaartje per gemeente.
@VeniVidiVici: Geen toeval!
Samsom is ex- GP’er, z’n huismuts ook geloof ik..
=’D
@kaasboerin: En zijn theemuts gaat groene thee in de aanbieding kopen dat hij net als Cohen lekker thee kan gaan drinken en vervolgens heb je in de wc GroenePies
@kaasboerin: Huismuts? Bedoel je zijn vrouw? Wat ben je toch goed opgevoed Kaasboerin…
@nostravinniedus: Ja, goed hè.. =D
-edit: nutteloze bijdrage-
Ik hoop dat ze de verkeerde pomphouder tegenkomen, en dat diegene ze heel goed bijwerkt, met een knuppel ofzo. Stelletje heilige boontjes dat het zijn.

Ze moeten van andermans spullen afblijven, anders gaan ze toch lekker heel de dag voor het Shell kantoor tegen een boom aan staan ofzo.
@mrcabdrivert: En van wie is de noordpool? Van shell? Over afblijven gesproken…
@nostravinniedus: Noordpool is van degene die erheen durft en dat ook overleeft… De Russen dus waarschijnlijk…
Ligt het aan mij, of zit nu ineens het volledige kiespubliek van de PVV hun frustraties af te reageren op AB?
@BaRa: de PVV is al bijna net zo links als die sekte van Samsom. Met als voorbeeld het steunen van de zorg en ouderen.

Diezelfde ouderen hebben meer dan 40 jaar (ondanks het kwartje voor KOK (welke partij was die ook alweer van))voor minder dan 2 gulden benzine kunnen tanken. Iets waar wij alleen nog maar van kunnen dromen.
Dan moeten ze nu niet gaan zeuren dat hun AOW wordt gekort. Lang genoeg kunnen sparen.
@desoper:
Zou AB niet ook een topic kunnen wijden aan de meest stompzinnige reactie van het jaar?
@desoper: De PVV links? Werkelijk? In welk parallel universum?
@BaRa: Je kan opvoeren dat de PVV sociaaleconomisch gezien wel linkse trekken heeft.

Maar politiek gezien zijn ze rechts-conservatief.


Zelfde strekking geldt voor partijen als de CU b.v.
@BaRa: Je hebt gelijk. Er hangt hier heel wat petjesvolk en tokkies rond. De goede niet te na gesproken.
“We weten dat Shell het grootste en tegelijk foutste bedrijf ter wereld is. Afgelopen zondag is men begonnen met de eerste proefboringen in het Noordpoolgebied, een van de meest ongerepte natuurgebieden ter wereld.”

Ja und? Alsof Shell de opgeboorde olie kwistig over die ongerepte natuurgebieden heen zal spuiten ! Het is de bedoeling dat men het er UIT de grond haalt om het vervolgens, zonder een druppel te morsen, naar ONS te transporteren zodat we het in onze benzinetanks kunnen stoppen. DOH !
Die grienpies milieufascisten doen iedereen denken dat de Shell een verwerpelijke organistatie is die enkel uit is op vernietiging. Ik lees hier ook weer talloze zgn. eigen meningen die duiden op jarenlange linkse haat-alles-wat-veel-geld-verdient indoctrinatie. Zooo triest…
@lemans96:

Kijk eens naar de Niger delta, wil je niet wonen…
@anakiet: Dat het in de Nigerdelta zo’n smerige zooi is, komt niet door de Shell(ook iets wat grienpies ons wil doen geloven) maar door de olileidingen opblazen of kapotborende nigerianen. Simpel.
@lemans96:
Het is een illusie te denken dat er géén olie wordt gemorst bij boorplatformen. Er gaat bij elk platform in de wereld geregeld een paar kuub de zee in om wat voor reden dan ook.
@ikgeetgans: U is duidelijk niet op de hoogte van de zeer stringente veiligheidseisen en afvalstoffenafvangsystemen op moderne boorstations. ‘
“. Er gaat bij elk platform in de wereld geregeld een paar kuub de zee in om wat voor reden dan ook.”
Absolute bullshit maar vooruit, kom even met je waterdichte bron voor deze pure onzinstelling?
@lemans96:
Ik hoop dat u dit waterdicht genoeg vindt:
Ik werk bij een bedrijf dat verschillende platformen schoon maakt in de Noordzee. Ik kan je verzekeren dat deze bedrijven (zowel de oliemaatschappijen als cleaners) hun uiterste best doen om netjes te werken, maar dat lukt lang niet altijd.

Op papier is alles afgedekt, maar dit is bedacht door de witte boorden op het vaste land. Zodra de instanties het eiland af zijn, is het weer business as usual.
Je hoeft dit niet van mij aan te nemen uiteraard, maar dit zijn mijn persoonlijke ervaringen.
Op zich kan ik me goed vinden in het streven van Greenpeace om de natuur te beschermen. Ze bereiken denk ik weinig met de wijze waarop ze aandacht voor het onderwerp proberen te krijgen. Deze wijze van aktievoeren wekt eerder aversie tegen Greenpeace zelf op. Voor mijzelf gesproken, als ik gewoon via een advertentie in een dagblad geïnformeerd was had ik nog wel overwogen mijn tankgedrag aan te passen om hun aktie te ondersteunen.
Om de hoek natuurlijk! Mooie korte leidingen, lekker goedkoop.
Ah, even een Greenpeace artikeltje zodat alle gefrustreerde mannetjes hier weer iets doms kunnen zeggen over hippie’s en bomenknuffelaars?Jaha, niveau!
@bozewolf: Beste tot nu toe :-)
@BaRa: Ah, ook een grienpies aanbiddertje? XD
@bozewolf: OMG. Hier weer even een schoolvoorbeeld van iemand met het morele gelijk aan z’n zijde. Walgelijke mannetjes zijn dat.
Te blind om in te zien dat ze door milieufascistische organisaties als grienpies een rad voor ogen wordt gedraaidt, hobbelen dergelijke figuren als gedwee mekkerende lammetjes achter hun rattenvangers aan…
@lemans96: Zeg eens Marieke, terug naar de keuken jij.
@bozewolf: ? Marieke? De laatste keer dat ik checkte was ik toch nog steeds een mannetje, dus…
Das ook verdomd irritant.
Greenpaece is gewoon een kut organisatie die alles naar de kloten helpen net als de pvda of niet meneer samson
-edit: nutteloze bijdrage-
-=edit: Doe eens rustig, kiddo=-
@ikkee: Capslock probleem?
@norge: Niet alleen dat. Volgens zijn profiel is hij 13 jaar oud. Laten we het houden op jeugdige onkunde.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).