GRMN Sports FR Concept: GT86 met 320 pk

Auteur: , 32 Reacties

'Zou wel wat meer power kunnen gebruiken'. Dat was de kanttekening van chef Karssen nadat hij zich in Spanje een dagje met de Toyota GT86 mocht vermaken. Gebeden worden snel verhoord tegenwoordig, want hier is een GT86 met 320 paardjes! Het is alleen nog wel een concept..

Dit weekend strijkt het 24uurs-racecircus weer in de Duitse Eifel neer voor de legen…wacht voor het…darische 24 uur van de Nürburgring. Toyota/Lexus komt opdraven met een LFA, maar ook een GT86 van Gazoo Racing.

Om dit festijn extra luister bij te zetten komt hetzelfde Gazoo nu ook met een Sports FR Concept (na de G Sports weer wat anders), compleet met dikke spoilert, 18-inch kneiters, en een 320 pk en 421 Nm-aandrijflijn (dankzij een turbo én supercharger), gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Episch. Het gewicht? 1.280 kg.

En ja, natuurlijk komt er op termijn een GT86 / Subaru BRZ met drukvulling, en daar is dit een voorproefje (of een warmhoudertje) van.

Subaru heeft namelijk nu ook een 300 pk-turbovariant van de 2 liter boxer die ook in de BRZ ligt. Momenteel ligt die alleen in de Japanse Outback, gekoppeld aan een stomvervelende CVT-transmissie. Maar goed, die motor zal heus zijn weg wel naar de BRZ vinden.

We hebben een mooie fotoset van de GRMN Sports FR Concept (naast de iQ 130G MT) weten te bemachtigen, inclusief interieurpics en onder-de-kap-pics. Ga voor de volledige specs naar de Japanse Toyota-site (even door de vertaler halen, en klaar is Kees).32 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Eindelijk eens mooie tuning! Spoiler eraf en done!
@rubenpriest:

Zoiets als dit…? So much WIN! ;)

http://i.imgur.com/UGjbb.jpg
@AlpinaGek: Amen!!
@AlpinaGek: Inshaallah! :)
@AlpinaGek: Heerlijk!
@AlpinaGek: damn!! Dat ziet er nog beter uit
Damn, ziet er goed uit! Heel mooi in het wit. En lekker veel kracht
Ziet er lekker uit! Spoiler hoeft van mij alleen niet zo. Goede pk/gewichts verhouding. Goede zaak dat ook steeds meer fabrikanten hierop gaan letten
Stom vervelende CVT? Onderbouwen aub!
In het geval van sportieve toepassing heb je daar niet zo veel aan. Oftewel: misschien leuk in een burgerbak, maar niet voor het sportievere werk.
@sir_smokalot:

CVT zou heel sportief kunnen zijn.
@Hupke:

Heel snel, maar heel saai, en in dat opzicht dus niet sportief.

http://www.youtube.com/watch?v=x3UpBKXMRto
@anakiet:

Wat daar saai aan is begrijp ik toch niet goed?
@Hupke:

Dat eentonige geluid vind ik wel redelijk saai, moet ik zeggen. Moet er niet aan denken dat 22 vind die dingen zulk eentonig geluid maken tijdens een race.

Moet er ook niet aan denken dat die dingen elektrisch worden, heb je helemaal geen geluid meer. Heb voor de grap een keer het geluid uit gezet bij een F1 race, schiet niet op ;)
@sir_smokalot: Ik kan maar 1 ding zeggen: SECVT (Suzuki Burgman 650) = elektronische servo gestuurde CVT (schakelen of automaat, zuinig of sportief, erg fijn! Huur maar eens 1!
Idd spoiler minder grof en hij is af.
Had er niet nog 1 schepje pk’s op gekunt dan zou die helemaal af zijn !!
Ik weet niet of dit wel beter is dan de originele. Het leek me nu net dat het beperkte vermogen een van de sterke punten van de wagen was.
Net genoeg om je vooruit te schoppen maar niet genoeg om er constant op te moeten letten.
Die uitlaten staan hem goed moet ik zeggen. Heb persoonlijk liever de BRZ variant maar dan wel graag met deze Pk’s.
Zo had hij moeten wezen. Heel misschien een wat subtielere spoiler.
Gaaf zeg. Dik blok zo. En mooi interieur met die kuipen en rolkooi. En die metertjes.. dikkk.. radio gewoon in dashboardkastje wegbouwen. Super!
@Freewarefreak: Of eronder. Startknop rechts naast de meters, daar is plek op dat paneeltje. Dan dat bakje weg. Airco unit laten zakken, radio er boven.

Zo heb ik het ook eens bij een Audi gezien. Die concertoradio vervangen voor een dubbeldin scherm. Bakje weg, airco unit naar beneden, hele verbouwing, maar het ging wel.
james125 via iPhone app
Ziet er ook veel beter uit dan origineel!
Prachtige bodykit, ziet er absoluut niet als goedkope tupperware uit. :D Alleen hadden ze de achtervleugel niet volledig in carrosseriekleur moeten uitvoeren. Ze hadden de “deck” in zwart moeten uitvoeren. Was meer in overeenstemming met de rest van de two-tone bodykit. ;)
@AutomotiveDesigner: Amen :) Alleen ik vind de voorbumper nou niet zo mooi; is vast mijn smaak.
Neefje van de LFA, alleen het origineel vind ik toch mooier. De spoiler is gewoon te groot en de 4 uitlaatpijpjes too much.
Een spoiler zoals op de Supra, die moet er op!
En inderdaad, zonder spoiler: GEIL!

Man man man, Toyota! Weer terug met de speeltjes!
Ubervet karretje!
DoenDoenDoen, ziet er supervet uit, en eindelijk wat meer paardjes!
osca via Android app
Spoiler van de supra erop en 1 knalpijp a lá Supra in plaats van de huidige 4 en hij is af :D
Mag ik hier alsje-alsje-alsjeblieft een wallpaper van?? Foto nummer 7 gaarna :D
lexus lfa? :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).