Grootste BMW showroom staat in Abu Dhabi

Auteur: , 56 Reacties

De dingen groots aanpakken, dat kunnen ze wel in de Emiraten. Het laatste bewijs hiervan is de grootste BMW-showroom ter wereld, die in Abu Dhabi werd geopend. Ter verhoging van de feestvreugde was er een contingent BMW-bobo's aanwezig. En de nodige locals natuurlijk.

Kosten noch moeite werden gespaard, en zo kon het dat er 63 miljoen euro (300 mln AED) later een showroom van 35.000 vierkante meter stond. Economies of scale, baby!

Naast een stuk of 1.000 lokale gasten waren ook Ian Robertson (Sales en marketing), en natuurlijk Adrian van Hooydonk (desing) aanwezig. Naast auto’s van zowel BMW, MINI als Rolls-Royce is er ook plaats voor de BMW-lifestyleproducten. In gewoon Nederlands: manlief koopt een auto, terwijl vrouwlief wordt zoetgehouden met overpriced tierelantijntjes. Voor de kinderen (groot) is er een F1-simulator en een speelplaats (klein). Well played, BMW.

And here, gentlemen,  is where you can stash your premium drugs

In de gigashowroom staan permanent meer dan 70 auto’s en 10 motoren tentoongesteld (de Emiraten kennende vooral afgeladen met 7 Series), en het complex biedt werk aan meer dan 450 werknemers.

De BMW Group pakt de zaken serieus aan in het Midden-Oosten. De grootste Rolls-Royce dealer staat er ook al. Met 900 vierkante meter is deze wel een factortje 40 kleiner dan zijn Bimmer-equivalent, maar de omloopsnelheid van een Roller is dan ook een stukje kleiner.

En dan met de nieuwe BMW gezellig met het gezin naar Ferrari World? Helemaal niet zo’n verkeerde plek, dat Abu Dhabi.56 reacties

nog werknemers nodig? werk en leren? lijkt me wel wat :mrgreen:
5 mannen in pak, 150 in witte jurken.
@meneersander: en samen doen ze zaken..
@MAB: zoeits ja
@meneersander: Ok, en dan?
Ze hadden beter ook gelijk een test baan op het dak kunnen maken met al die vierkante meters.. Denken ook niet na die gasten daar.
@ sir smokalot (desing) = (design)?
Sorry, oude retecool-kutmeme. Kon t niet laten…
450 medewerkers!? Is dat niet erg veel?!
@BmwMPower: Kleine 100m² per werknemer, lekker ruim, toch? ;)
OT:
Wat een Giga-complex! 3,5 hectare aan showroom is toch wel wat veel van het goede.

Abu-dhabi, leuke plaats, maar behalve bouwwerken is er dus echt niks te zien. Behalve woestijnzand of water.
Geef mij maar bomen, struiken, rivieren, bergen,…
Voor een zandbak ga ik wel naar de speeltuin.
En wat is het nut hiervan?
@4991: Een showroom is een plek waar ze auto’s proberen te verkopen.
@jolig: ja maar 1 auto op 50 vierkante meter is wel nutteloos..
@dennisr: Dat weet ik niet. Zo te zien verkopen ze vooral de topmodellen daar. Zulke klanten houden wel van wat privacy, denk ik.
Bovendien nemen rijke mensen uit het Midden-Oosten altijd een enorme entourage mee, een beetje ruimte kan dan geen kwaad.
@jolig: ja privacy en dan naar een showroom gaan?
@nicktexel: In Abu Dhabi kan het nu..
@jolig: wat kan daar niet?:P
Which reminds me. Ik moet de film Airplane weer eens kijken.
@jolig: ik bedoel het nut van zoveel opp. om auto’s van hetzelfde merk te verkopen.
@4991: omdat het gewoon kan!
@MAB: das waarschijnlijk de enige rede
@4991: nee zeker niet, BMW is ook niet stom ze hebben er heus wel over na gedacht. Ze hebben het daar vast wel nodig met die rijke sjeiks daar..
Zo apart, dat ze hun auto’s zo flamboyant mogelijk willen, maar zelf allemaal in het wit gekleed gaan.
@jolig: Als er op elke hoek van de straat een 7 serie staat wil je natuurlijk alsnog opvallen met die van jou. Dat is de hele reden van al die tuners; opvallen met grote jetser-velgen en bumpersets.
@kaasboerin: Bij ons zie je ook honderden Golfjes in dezelfde kleur toch? Maar ik kan me voorstellen dat je wat persoonlijks wilt. Maar het ging mij meer om de kleding dan om de auto eigenlijk.
Laat me raden… de 1-serie bieden ze hier niet aan? :-)
Alleen maar BMW’s serie 5 of hoger met vollausstatung.

Vraag me af of zo een grote showroom nou goed loopt in zo een zandbak.
@toetje85: foto 4 niet bekeken? Zie toch duidelijk rechts een 1 serie staan.
@loopjes:

Op de eerste foto al.
@loopjes: Voor de vrouwtjes.. Of mogen die daar niet rijden? :lol:
@kaasboerin: Mwa, in Abu dhabi is het allemaal net wat stricter dan in bijv. Dubai maar veel soepeler en ‘losjes’ dan in arabie.
@toetje85: de eerste foto! staat toch echt een mooie 1 serie M
@toetje85: heeft zelfs een speciaal stukje showroom op de hoek van het gebouw.. waarschijnlijk is die 1M het toppertje van BMW..
spelfout;) desing is design, kom autoblog haha
Wel een erg leuk effect met die palmbomen! :D (zie foto 4)
@masterstig: Ik vind het btw een erg lelijke showroom, wansmaak…
Zo en nou is het dus nog wachten op de grootste VAG dealer ter wereld, daar in het midden oosten.
Ziet er weer leuk uit maar waarom? Om die langjurken te pleasen, kom op man slijmballen ten top. Open hierin europa zo’n mooie showroom i.p.v. in die grote zandbak, je kan me jaloers vinden maar bedenk wel dat die hele ecomonie daar draait op olie..
Juist. Men pompt er 63 miljoen euro in om een wit voetje te halen daar. Van wie denk je dat dat geïnvesteerde kapitaal afkomstig is?
@sir_smokalot: van Mercedes!
@sir_smokalot: Simpel, olie?!
@sir_smokalot: Mooi, ben dus niet de enige die daar aan dacht.
@The360box: Als ik even 3 tellen mijn best doe op het wereldwijde interweb vind ik de volgende feiten:

The company was founded on 25th May 1985 by Sheikh Mohammed Bin Butti Al Hamid in Umm Al-Nar in a small showroom and workshop employing 24 people. Growth was steady for the first 10 years but with the onset of the millennium, the company changed its strategy and focus.

This change brought about dramatic growth and today, Abu Dhabi Motors employs more than 420 people. The company now boasts fourteen facilities within the emirates; five showrooms, three workshops, three bodyshops, one Pre-Delivery Inspection centre and two car storage warehouses that are capable of accommodating 600 BMW, MINI and Rolls-Royce vehicles between them.

En: Abu Dhabi Motors, langjähriger Importeur für die BMW Group in der Region, investierte in drei Jahren Bauzeit rund 300 Millionen AED (ca. 62 Millionen Euro) in den neuen 35.000 Quadratmeter großen Showroom.

Dat betekent dus dat niet het merk BMW maar een ondernemer genaamd Mohammed Bin Butti Al Hamid. Wie zijn er dan, in jou opinie, de slijmballen?
De grootte kan ik trouwens goed begrijpen.
Er zal een vrij grote werkplaats zijn, met waarschijnlijk ook een spuitcabine en een leuk magazijn waar onderdelen liggen opgeslagen voor de verschillende modellen.
Maar dan nog, 450 werknemers is een verschrikkelijk grote kostenpost….
Ik durf serieus te betwijfelen of het echt 35.000 m2 is.. Werkelijk buitenproportionele actie van BMW als je het mij vraagt. Kijk voor de lol eens naar de evenementenhal in Gorinchem met zijn 40.000 m2 en dan nog eens naar dit gebouw. Oogt al vele malen groten en daarbij, in de evenementenhal kunnen meerdere beurzen tegelijk gehouden worden, zo groot. Wat moet je in godsnaam met die ruimte voor een dealer. Ik zeg, hoax!
Groter is niet altijd beter…
Hmm, ik wil steeds liever een vluchtje naar Abu Dhabi boeken :)
Veel te groot. De showrooms van rolls royce zijn veel mooier
Jammer van die Efficient Dynamics stickers op de ramen.. ;-)
@B100: qua verbruik verslaat niemand de BMW motoren, dus ze hebben er toch een punt. Maar of dit nu voor die sjeiks een selling point is? :)
@p993: benzine kost daaar 15 eurocent per liter….
Staat onze Adriaan Zijdensok daar nu die theedoeken te informeren? Achter de schermen wordt ie vast flink gefeteerd, samen met de andere prominenten. En dan hebben we het niet over bitterballen, jongens.
@p993: ligt eraan vanuit welke zijde je dat beziet… :lol:
Zit Tony Blair daar nu achterijk te lachen met een grijsgebaarde sjeik-el-charm ?
@jolig: grootste reden van die dishdasha’s is dat het in de zomer een stuk koeler is om in te lopen dan je normale kleding, stuk lichter van materiaal!
begrijp niet dat sommige weer zo discriminerend moeten reageren. Ik woon zelf in amsterdam west dus weet genoeg over overlast van andere culturen. Maar ben vorig jaar ook naar abu dhabi geweest en die mensen zijn daar allemaal aardig en ik kon daar gewoon in mijn korte broek rondlopen. Dus als die mensen daar geld willen neergooien voor een te grote showroom let them be en anders sla je het bericht lekker over.
Mooie showroom :D die gele bmw is ook wel gaaf :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).