Gumballers rollen New York binnen [Gumball 3000]

Auteur: , 50 Reacties

Petroleumhoofden, we gaan bijna beginnen. Vanavond Nederlandse tijd wordt het startschot gegeven voor de Gumball 3000, een Coast to Coast-rally met wederom waanzinnige auto's. En die bakken staan nu opgesteld op Times Square, wat een best wel gaaf gezicht was toen ze aan kwamen rijden.

De Nederlandse Veyron Grand Sport met Michel Perridon, een paar dakdragers op een Gallardo en R8 PPi Razor van Jon Olsson, een glimmende 458 met chroomspul, de nimmer ontbrekende Arabieren in een Rolls-Royce. Jup, het startersveld is weer goed gevuld. De komende acht dagen wordt er gefeest & geracet. Zelfs Gumball-veteraan David Hasselhoff heeft zijn booze laten staan en is er helemaal klaar voor!

Het kaartje van de route. HIER in het groot.

Foto via Jon Olsson’s Feestboek.50 reacties

Dat is toch wel een indrukwekkend plaatje zo met al die auto’s!
Ziek, wanneer gaat Team Autoblog wat geld en auto’s bietsen om mee te doen?
@kraakensmaak:

Nee dat is niet orgineel meer aangezien er dit jaar Team Autogespot is ;)
Lekker hoor! Die dikke van Trust doet toch zelf mee zag ik. Die PPI Razor van Jon Olssen is dikkk!
Heerlijk! Elk jaar weer een feest. En idd, Team Autoblog is zo gek nog niet! Heb nog wel wat spaargeld liggen :P
@rubenpriest: Dit jaar was het 25000 dollar voor 2 personen en 1 auto…
@raoulkroes: ex supercar transport van 12000 euro
@maxx1:
transport ca. 6 tot 8K afhankelijk van het gewicht.
Krijgen we deze onzin weer.. een paar rijkelui die lekker willen patsen maar nog niet eens de olie kunnen verversen van hun bolide… Nee, ik vind dit niks.
@72bug: Weet jij hoe je de olie ververst bij een Veyron dan?? Ik niet namelijk, de BMW lukt nog wel maar bij zo’n ding….. Waarschijnlijk zit er een of andere supersonische carterplug op die met een met goud en diamanten bekleed stuk speciaal gereedschap af moet. Wat dan zeker weer alleen bij de dealer kan ofzo.
@E34M5Touring:

Bij een Veyron teken je een contract meen ik waarin staat dat je zelf geen onderhoud hieraan mag verrichten.. Gevalletje apart dus, maar je snapt mijn idee neem ik aan?;)
@72bug: Tuurlijk, was maar een innocent attempt at humor. Maar eerlijk is eerlijk. Aan de hedendaagse supercar kan/mag een leek niet heel veel doen denk ik. Mijn moeder kan de olie van haar 1 serie ook niet verversen. En die heeft nou niet bepaald Oprah Winfrey salaris.
@72bug: Met zo’n instelling wordt je natuurlijk nooit rijk..
@kaasboerin:

Ik vrees het ook van niet nee.. Ik vraag me altijd sterk af in hoeverre dit ‘petrolheads’ zijn, of dat deze mensen gewoon willen laten zien hoe succesvol ze zijn. Bescheidenheid siert de mens, naar mijn mening..
@72bug: Ah die lui in de BelAir… Als je met zo’n auto gaat en helemaal met zo’n motor, dan weet je wel wat van je wagen. Maar nogmaals ik snap je punt.
@E34M5Touring:

Klopt, dat is een uitzondering op de regel.. Zou graag veel meer van dat soort auto’s zien, dan zou de gumball meer mijn interesse wekken denk ik!
@72bug: Zeker, wat van die over the top classics had de boel nog wat extra opgefleurt. Ach misschien krijgen er wat ideeen aan de hand van die BelAir en staan ze volgend jaar met zulk spul aan de start.
@E34M5Touring: Jaaaa, die Bel Air met root-supercharger is vet ! Dat maakt de Gumball nou interessant (in tegenstelling tot de siliconenparade) …
@dawwg: Ze hebben bij boyd Coddington toen zooooo’n mooie gemaakt. Super clean maar toch een beest onder de kap. Ik vind het de ultimate 50ties Coca Cola, drive tru diner, milkshakes en drive in movies mobiel. Zou er graag een willen hebben en dan het liefst de Nomad. Die vind ik nog gaver.
@72bug: Dat gevoel heb ik bij die arabieren altijd. Het zijn volgens mij helemaal geen autoliefhebbers, ze willen gewoon laten zien dat ze het duurste van alles kunnen kopen. Als ferrari een lelijke vierkante auto zou maken en er 5 miljoen euro voor vraagt zouden ze het nog kopen, gewoon omdat het de duurste auto zou zijn.
@72bug: Ik denk wel dat er degelijk wel “veel” petrolheads tussen zitten, mss niet zo groot maar toch. Het wordt tegenwoordig iets te snel gezegd dat mensen met geld geen echte petrolheads zijn. Stel je voor dat jij daar nu tussen reed, niemand zou het weten dat je een petrolhead bent. Beter nog, misschien zegt ook iemand dan tegen jou dat je niet eens de olie kan verversen van je auto.
@72bug: dat valt je nog vies tegen. Veel mensen die met dit soort dingen meerijden doen ook echt veel met hun auto’s. Misschien niet bij dit groepje mensen, maar bij veel events zie je autos terug die je ook op trackdays of meetings ziet. Daarvoor moet je in mijn ogen al aardig liefhebber zijn. Als je dat niet was had je hem al in de eerste bocht in een boom of bandenstapel geplant
LOL That’s that skieer guy…. Jolson nooo Jon Olsson.

Dikke Cudo’s voor die Bel Air, whoaahh wat een Blower zit daar op dan.
@E34M5Touring: Gaaf hé, daar wil ik wel eens een dB meter bij houden.. :lol:
Deze gasten rijden tenminste met die wagens. Altijd nog beter dan dat ze opgeslagen staan ergens in een garage… ‘Jealousy’s a motherfucker’

Zag op gumball.betsafe.com wel een mooie quote van Jon Olssen; ‘today normal life ends, and stupidity begins’. Dat vat de Gumball wel mooi samen denk ik zo ;)
Komt er nog een kopje bij actueel voor alles van Gumball?

En ooit, zal ik meedoen met de Gumball!
Weet iemand of er bepaalde eisen zijn? Ik weet alleen dat je 21 moet zijn en dat de kosten 25.000 euro voor 2 personen in 1 auto zijn.
@schnaad0180: http://www.gumball3000.com/entry-form
En lees eens de “Terms and Conditions”
@druon: Als ik het zo doorlees is het niet zomaar een rally. Er komt nog heel veel bij kijken van de stickers en eventuele sponsors. En hoevaak ze wel niet NOT dik hebben benadrukt :lol:
Het was toch ooit een clubje jonge playboys met wat supermodellen in navolging van Max Cooper. Nu zijn het rijke arabieren of 40 jarige IT’ers.. tsjah
Nice, deze gasten kom ik dus hopelijk tegen tijdens mijn vakantie in california.. Kijken of ik er een paar kan spotten
Kwallenballers: arabieren en oude dikke miljonairs die met 300+ blazen over normale wegen van mij mogen ze lekker crashen.
@amgpowerrr: Tuurlijk, je ziet een paar personen in dure auto’s rijden en ze mogen gelijk dood. Wat een verstand, verwijder jezelf gauw.
@kaasboerin: wat ben jij stupid man echt op elk artikel wel een domme reactie van je. Zeg ik elk mannetje daar nee toch maar wel als ze met 300+ tussen de gezinnetjes aan het knallen zijn.
Vergeten we Team Autogespot niet?
@wouter46: Die zelfs livestreaming uit hun auto doen….
Waar rijdt de Hoffmeister in? Leuk ritje altijd, alleen lijkt me dit op de motor leuker.
@lemster: Als passagier hoop ik; aan z’n taal-skillz op Twitter te zien is hij of dronken of dislectisch ;)
@lemster: Je zou hopen een Corvette C4 met targadakje oid, dat past wel bij hem :)
@lemster: KITT is weer uit de kast gehaald. Gezien zijn drankprobleem was dat een voorwaarde van de Organisatie…….
Ik hebt er zin an
Maar wat is nou eigenlijk de hele opzet van die ‘Gumball’? Lekker te hard knallen met wat stickers op je bak?
@The360box: En enorm lazarus worden op de uitzinnige feestjes die ze organiseren om de dag erop met je houten kop weer 800km te knallen met wat stickers op je bak!
@The360box:
Ooit een Roadtrip gemaakt met vrienden?
Breidt die vriendengroep uit naar 200 en tel er exclusieve auto’s en feestjes bij op, en je hebt de Gumball.
Gumball sponsors lijken wat karig dit jaar!
het lijkt me de minst romantische activiteit ever ..
@lincoln: Wut?
@lincoln: Ja mwa, 3000 km en 5 dagen met je ‘vriend’ in de auto als in het hotel..
Hoe doe je eigenlijk mee met de Gumball 3000? Moet je gewoon een stinkend rijke persoon zijn die deze auto’s kan betalen of kan je door een bedrijf of ararbier worden gesponsert om zoiets te doen?
@amg77: Je moet iig jezelf goed sponserten.
Ge-wel-di-ge rally. Een roadtrip, maar dan gigantisch. :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).