Gumpert leeft nog, is positief gestemd

Auteur: , 9 Reacties

Eind augustus hielden we ons hart vast: de ingezette kaalslag der kleine fabrikanten bereikte nu ook Gumpert. Maar: insolvent is nog niet bankroet, en Gumpert recht de rug, zo laat het ons weten.

Op 16 oktober werd aangevangen met de insolventieprocedure, sindsdien staat Gumpert, met zijn 25 werknemers, onder toezicht. Echter: de Duitsers laten weten slechts een paar dagen daarna nog een Apollo verkocht te hebben, en te verwachten het komende kwartaal nog eens vier tot vijf van deze weinig vergevingsgezinde supercars te verkopen.

Wat niet wordt vermeld is hoeveel verkopen het bedrijf nodig heeft om uit de problemen te geraken, tot nu toe verkocht het bedrijf 62 Apollo’s wat neerkomt op ongeveer acht auto’s per jaar. De toekomst van het bedrijf scharniert meer op het vinden van een investeerder. Hierover is de toezichthouder positief gestemd: “We strongly assume that we will find an investor and save all 25 jobs in Altenburg”.

We zijn benieuwd! Het zou mooi zijn als dit stukje technologie blijft bestaan. De ene keer dat ondergetekende in een Apollo al glijdend over een circuit werd gejaagd smaakte wel naar meer. En het zou leuk zijn als de Tornante er ooit nog komt natuurlijk. En die twee Apollo’s (zie gallery’s) die we eerder dit jaar in Genève zagen, die willen we ook nog wel eens horen grommen.
9 reacties

Da’s idd nog eens leuk nieuws. Vorige keer leek het wel of jullie ze al begraven hadden.
Goed nieuws!!
Positief nieuws, zou zonde zijn als dit merk verloren zou gaan!!
Dat is die van GTA toch
@prettyflaco: Dit is niet de spano, maar omdat ik niet weet of je serieus bent of sarcastisch laat ik het hier verder bij.
@gforce: Het was een grap
Gumpert lives on
Wat zou ik die Tornante graag zien komen!
Dat is goed nieuws! Gumperts zijn echt hele brute wagens, zonde als het merk verloren gaat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).