Gumpert teast ‘nieuwe supercar’ voor Genève

Auteur: , 6 Reacties

Het mag dan nog maanden duren totdat de Autosalon van Genève haar deuren opent, toch weerhoudt dit de kleine supercarmaker Gumpert er niet van een teaser de wereld in te brengen van een primeur voor de Zwitserse beurs.

Nou heb ik zelf regelmatig het idee dat er bij dit soort fabrikanten meer nieuws over speciale edities komt dan dat er daadwerkelijk auto’s gebouwd worden, maar wellicht ligt dat juist aan hun kleinschaligheid, waardoor de bestaande modellen onder de radar blijven.

Het was eerder dit jaar in Genève dat Gumpert de lakens van de Tornante af trok. Dit was het tweede model naast de huidige Apollo, een auto waarin ondergetekende het voorrecht had om volgas rond geslingerd te worden over een circuit, en dat af en toe zo listig veel vermogen op zijn achterwielen zet dat zelfs Adrian Sutil zich er op vergaloppeerde.

Of er überhaupt al een Tornante rond rijdt weet ik niet, maar dat belet Gumpert niet om in Genève met weer wat nieuws te komen. Wat zal het zijn, een nieuwe Apollo? Of een ander smaakje Tornante wellicht? Speculeert u maar raak. Volgens Gumpert zelf is de auto onlangs getest op het vliegveld van Altenburg, waar het een “unmistakable sound” maakte. Het ziet er qua silhouet in ieder geval uit als een Apollo. In maart weten we het zeker.

Gumpert teaser opgeblazen6 reacties

“unmistakable sound” maakte ? Wat klonk het als een auto?
Tsja…
De apollo was/is al heel erg mooi
@trisx: Mooi? Verschrikkelijk design als je het mij vraagt (tegenwoordig), wel een hele brute sportwagen. Ik ben wel fan van de Apollo :D, alleen het design is 3x niks.
Apollo generatie 2? Ik hoop het, die Tornante was idd een tourer, ik vond er geen bal aan, veel te ingetogen.
Track auto..me dunkt..
Wat je kan zien van de koplampen, is dat er twee lampen inzitten. Waar de Apollo er 2 heeft en de Tornante er maar 1 had (te zien op het vorige artikel over de Tornante). Dus hopelijk een soort van Black Series/Trackday/Ultra dikke versie van de Apollo denk ik

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).