Hagenees rijdt dronken (1,5 promille) naar de politie

Auteur: , 48 Reacties

En hij hoefde er niet eens voor langs het tankstation. Wat was hij denkende?

Kijk, sommige dingen, daar kan ik met mijn verstand dus niet bij. Waarom kijken er zo veel mensen naar The Voice of Holland? Waarom maakt Eddie Murphy nog films? Waarom word ik altijd versierd door hordes nymfomane supermodellen in de kroeg? Waarom domineert een ordinaire bestuurscrisis bij een voetbalclubje de landelijke media? Waarom maakt mijn halve facebook-timeline suffe rekensommetjes in plaats van gewoon eens een boek te lezen of zoiets? En waarom staat Batman hier toe te kijken zonder iets te doen?

Aansluitend in bovenstaand rijtje is onderstaand persbericht van de pliesie:

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft woensdag 23 november op de A13 bij Delft een 53-jarige Hagenees aangehouden die met een promillage van bijna 1,5 achter het stuur zat. De man was zelf naar de politie gereden om een boete van zijn zoon te betalen.

Omstreeks 21.00 uur constateerde de Verkeerspolitie van het KLPD bij een routinecontrole dat een man uit Den Haag nog een boete van driehonderd euro moest voldoen. De bestuurder had het geld niet bij zich maar hij belde zijn vader en die zou het geld wel even brengen. Even later stopte inderdaad een auto en de 53-jarige vader uit Den Haag overhandigde het geld aan de Verkeerspolitie. De agenten roken echter direkt een sterke alcohollucht waarna ze de man ter plaatse lieten blazen. De test bevestigde het vermoeden van alcoholgebruik en de man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat de Hagenees een alcoholpromillage van bijna 1,5 had; dat is bijna drie keer de hoeveelheid die maximaal is toegestaan.

Zou degene die dit perbericht heeft opgesteld nou even hebben gegniffeld, of juist bijna in tranen zijn uitgebarsten? Ik weet het zelf ook niet echt. Vragen stellen naar aanleiding van dit is irrelevant, want er komt toch geen bevredigend antwoord op. Maar echt…This is why we can’t have nice things..48 reacties

Het lijkt wel een film.. Wat een pannekoek.
De man heeft gewoon gedaan wat de politie tegen hem zei , whats the problem ? Hik.
@norge: :lol:
Dit zijn van die momenten waarop je kunt huilen en lachen tegelijk….
Wat is een facebook timeline? En wat voor rekensommetjes?
@gregorius: er zijn op facebook van die rekensommen als vraag. voorbeeld: 10+10+10+10*0+10-10=
A:30
B:0
C:10
D:40

waar dikwijls meer dan de helft fout antwoord. echt om te janken gwn als je dit soort dingen fout beantwoord
@BestwelMichel:
Heel vaak zie ik mensen die met 0 beantwoorden, dan denk ik ook altijd wtf hoe dom ben je? :p
@beest41: Uhm, met het risico dat ik zometeen heel dom genoemd ga worden .. Ik kom ook uit op 0.

’n heleboel x 0 = 0, +10 = 10, -10 = weer 0.

Snap ik de hogere logica echt niet .. ?
@rrvliet: je vermenigvuldigt eerst, dus eerst de 10×0 berekenen, daarna pas alles optellen (10 + 0 +…… = 10)

Maar eigenlijk is dit basisschool groep 7 niveau ongeveer.
@rrvliet:
Precies die fout maken de meesten die het ook fout doen. Zoals abevleeming al uitlegt, je moet eerst vermenigvuldigen waardoor alleen dat deel tussen +’en op 0 uitkomt en daarna tel je de rest bij elkaar op. Maar dit is echt een van de eerste dingen dat je leert volgens mij op de middelbare school.
@BestwelMichel: Niet zo gek dat mensen dat “verkeerd” doen. Het hangt ook af van je definitie van “verkeerd”. Er zijn verschillende rekenregels aangeleerd aan verschillende mensen. Zelfs rekenmachines hebben verschillende uitkomsten bij sommige rekenvoorbeelden. Dus iemand bashen omdat hij of zij op een ander antwoord uitkomt vanwege de bewerkingsvolgorde lijkt me net iets overdreven ;)

http://nl.wikipedia.org/wiki/Bewerkingsvolgorde
@baasbas: ‘tuurlijk. Hordes verschillende rekenregels. Daarom mag Vladimir nu uitleggen hoe hij de boekhouding rondkrijgt.
Mag ik van jou een set rekenregels die niet zegt dat je de berekening moet uitvoeren in de vologorde machtsverheffen, vermenigvuldigen, delen, optellen, aftrekken?
Hoe dom kun je nou zijn?? Dat je minder helder bent als je dronken bent, verklaard dit toch niet??
@Roelio: hij dacht(voor zover hij dat nog kon) gewoon het geld aan zijn zoon te geven en meteen terug door te rijden, zonder in aanraking te komen met de politie.

Anyway, het mag een wonder heten dat hij zonder brokken bij de politiecontrole is geraakt met 1.5 promile.

Je kan er om lachen wegens die man zijn dommigheid, maar eigenlijk is het triest dat zo iemand het nog maar in zijn hoofd haalt achter het stuur te kruipen.
@vale46: Dat had gekund ja, dan was hij waarschijnlijk ook te dronken om te beseffen dat zijn zoon A. was aangehouden door de politie en B. dat die zoon niet zomaar weg kan lopen om in een steegje het geld van pa te krijgen.

Maar gelukkig dat die vent geen brokken heeft gemaakt zeg, mag toch wel een klein wondertje heten…
@vale46: Ik weet niet precies hoe het werkt met dat promilage maar ze zeggen altijd je mag er maar 1 hebben dus dat betekend 3x te veel zijn er dus 3. Ik ben tegen alcohol in het verkeer maar het is niet echt een wonder om met 3 blikjes achter je kiezen veilig ergens te komen.
@jelle1990: + het hangt natuurlijk ook van het persoon zelf af, de 1 is lam na 3 bier, de ander na 10. We zullen natuurlijk nooit weten hoe lam deze Hagenees daadwerkelijk was.
@jelle1990: 0.5 is de grens en dat zijn grofweg 2 biertjes.
@norge:

Het is heel moeilijk te zeggen hoeveel je mag drinken.
Het ligt aan meerdere factoren.
Je lichaamsbouw zegge ze maar mijn ervaring is dat dat niet zo veel uitmaakt. Eerder hoe vaak je drinkt en de hoeveelheid. Wat je die dag gedaan hebt telt ook zwaar, vlak na een dag werken komt een heel stuk harder aan dan een niks doen dag in het weekend. dan heb je nog de snelheid van het drinken en de tijd tussen drinken en rijden.

Ooit al eens 2 pijpjes snel achter elkaar weg getikt en toen binnen 5 minuten al moeten blazen.
Was toen 0,8.

Ook al eens moeten blazen met 5 halve liters over een avond verspreid en een paar uur daarna pas gaan rijden. Had toen de P van prima.
@GOD: Daarom zei ik ook grofweg ;)
@jelle1990: 1) het was een Hagenees, die hun lever is zo getraind dat de alcohol er meteen uit is, om plaats te maken voor nieuwe. Dat heb ik toch geleerd van Oh Oh Cherso ;)
2) na 3 pintjes heb je echt geen 1.5 promille hoor, hoogstens 1tje.
Hangt er ook vanaf hoe veel tijd er tussen het drinken en het meten zit.
Man kwam gewoon langs tankstation op weg naar het bureau…
Betaald een Hagenees een keer zijn boete is het weer niet goed.

Trouwens wel gek dat het persbericht het heeft over een Hagenees, en niet het formele Hagenaar. Ik dacht dat de politie geen vooroordeel mag hebben.
@Larick: Het verschil tussen een Hagenees en een Hagenaar heeft te maken met de grond waarop hij woont , ik ben een Hagenaar.

Een Hagenees woont op een zand grond en een Hagenaar op veen grond.
Iedereen denkt dat een Hagenees autochtoon is en een Hagenaar allochtoon.
“Aansluitend in bovenstaand rijtje is onderstaand persbericht van de pliesie:”

Je vergeet dat aansluitend in dat rijtje dit hele blog is.
Batman had duidelijk al z’n werk gedaan, het duistere sujet wordt alleen nog afgevoerd. Hij kijkt alleen nog even toe of er niet nog wat onverwachts gebeurd.
@jolig: +1 LoL at Batman & WTF at Hagenees
1213
@bempi:

correctie: 1312 ;)
“De test bevestigde het vermoeden van alcoholgebruik en de man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.”
En daarna weer vrijgelaten? Zo’n mensen mogen ze van mij part een tientallen zweepslagen geven.
@4991:

Of een half uur naar Frans Bauer laten luisteren als hij met een kater zit.
Zweepslagen als je lam gedronken bent zal je weinig last van hebben.
@Hupke: Als die nuchter zal worden zal hij volgens mij niet eens kunnen douchen of liggen. :lol:
@4991: Beul :D
@masterstig: Zou ik met alle plezier willen zijn bij zo’n mensen. :D
@4991: Wat maakt jou dan beter? Kijk jij nooit eens te diep in het glaassie?
@euro95: Ik drink niet. Je moet zonder alcohol kunnen genieten van het leven. Voor niks goed die alcohol.
@4991: Neuk jij?
@GOD: WTF?
@4991:

Neuk jij?
En doe je dat voor je je plezier?
Kwartje van Cock…
@GOD: Uiteraard, heb nog geen kinderen. Dus het is waarschijnlijk voor mijn plezier ;)
@4991: Voor niks goed? Welke steen moet ik optillen om jou aan te treffen?
@kaasboerin: Zeg mij één ding waarvoor die harddrug goed is. Mensen omver rijden? Of in het beste geval u zelf in de coma zuipen?
@4991: Zonder alcohol geen Dartz Pr0nbom met walvispikbekleding
@kaasboerin: Sja, ik werk 50 uur per week dus ik heb af en toe wel even trek in een koud pilsje, weet niet hoe dat met jou zit.. Jij begint direct over comazuipen en dat soort zaken. Er zijn nou eenmaal mensen die níet met alcohol om kunnen gaan, dat betekend niet dat iedereen zo is.
@kaasboerin: Ben nu nog een student. Maar als je nu eenmaal gedronken hebt ben je niet meer zo nuchter. Wat sommige idioten doen wanneer die dronken zijn is gewoon om er mee te lachen maar soms brengen ze hun eigen leven in gevaar.
Grappig verhaal. Eerder een bewijs dat je met alcohol op niet goed meer kunt denken.. Waarschijnlijk zat hij -met lang haar en een baardje- op zijn bankie te zuipen, toen belde zijn zoon: Pappie, nu komen en boete betalen. Pappie zegt niets, en gaat naar pliesie, wat hij achteraf beter niet had kunnen doen. ;)
Hulde aan @sir_smokalot voor de mooie intro van het artikel

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).