Haima Yao Concept is een kopie van een kopie

Auteur: , 31 Reacties

Conception!

Enkele maanden geleden presenteerden we jullie de Shouwang BHCD-1 Concept, een hybride dinges dat verdacht veel op een grote Hyundai leek. Vandaag verscheen er iets op onze radar dat hier direct aan deed denken: het Yao concept van Haima Automobile, dat zo mogelijk een nog grotere gelijkenis met de Hyundai i40 heeft.

Haima is onderdeel van FAW auto, en maakt nieuwe wagens op basis van oude Mazda’s. Eerder zagen we onder andere het S1 concept van de Chinezen. Voor zover ons bekend heeft Haima geen overeenkomst met Hyundai, maar het zou ons niet verbazen als het wel zo is. Zelfs de velgen zijn nagenoeg identiek.

Zoek de verschillen31 reacties

Hyundai i40
Een mooie wagen die gekloont is
Conception? Bedoel je niet Inception? Gezien het fotootje van Leonardo? En wat heeft dat met deze auto’s te maken?
@stationcar:

*facepalm

Spoiler!!!
In Inception ging het op een gegeven moment over een droom in een droom. Een ideewat dus ook wordt gebruik voor humor. Alles wat x in dezelfde x is, wordt nu (x)ception genoemd. Het liefst moet het 1 woord vormen wat nog eens lekker clickt. Vandaar Conception ;)

Anti-Joke Chicken en Captain obvious strike again!

En mocht de humor je totaal ontgaan zijn, je kunt beginnen op http://www.knowyourmeme.com of 9gag.com en er gaat een hele wereld open van Sociale Humor ;)
@Relief:
Pffff. Ingewikkeld, ingewikkeld… Ik ken Inception als film, één van de allerbeste films de laatste jaren. Maar ik heb geloof ik wat gemist op het gebied van humor, internet en lekker klikkende woorden. Ik kom maar op een paar sites, en voor mijn werk gebruik ik google. Voor de rest kan het hele internet inclusief sociale sites, netwerken en humor me gestolen worden. Mijn vrije tijd besteed ik liever aan mijn real life vrienden, sporten, en mijn gezinnetje. Facepalm boeit me niet, ik leef en geniet daarvan, dan mis je wel eens wat, hahaha
@stationcar:

Ik had het niet beter kunnen zeggen, al die belachelijke memes maken het er voor normale steeds lastiger op om nog normaal een blog of forum te kunnen lezen.

De kroon wordt wat mij betreft gespannen door pedobear. Ik kan met de beste wil van de wereld niet begrijpen waarom je met een boegbeeld voor de pedofielenindustrie wilt rondrijden. En mensen verdedigen zich dan met opmerkingen als ‘het is gewoon een leuk plaatje…’… Ik plak toch ook geen hakenkruis op m’n auto omdat ik de kleurstelling zo mooi vind?

On topic: Wie had dat ooit gedacht, dat Hyundai ooit nog gekloond zou worden. Overigens vind ik de i30 en i40 echt heel mooie auto’s.
@dondeboer: * voor normale mensen
@stationcar:

Je hebt dus geen real life vrienden en leven als je iets weet over 9Gag of memes. Ik zou het eerder omgekeerd willen beredeneren: je moet wel onder een steen hebben geleefd wil je hier niets over weten.

Laten we het houden op geen benul hebben van wat er in de wereld zich afspeelt ;)
@Relief:
Goed, bedankt. Maar ik ben dus niét zoals je beschrijft, en nee, ik heb zéker niet onder een steen geleefd.
Zoals gezegd, ik besteed mijn vrije tijd liever niet op en rond het internet, sterker nog, ik heb er niet eens tijd voor. Misschien zou je dat kunnen respecteren? Veel op internet hangen is echt niet heel cool ofzo hoor. En niet op de hoogte zijn van bepaalde humorsites of internet humor is ook echt niet dom, ofzo, als jij er wél zo over denkt ben je kortzichtig en zegt dat meer over jezelf dan over mij.
@Relief: WRONG! Het is nog steeds de verkeerde meme die wordt gebruikt door Autoblog; het gaat om een kopie van een kopie dus copyception. Dus een dikke faal voor Autoblog
Gaat dat standaard worden, memes bij een plaatje plakken zonder toegevoegde waarde? Als ik slechte memes wil zien kan ik wel naar 9gag.

OT: Als je auto wordt gekopieerd, hoor je wel bij de ‘premium’ merken.
@sdk16420: Mee eens.
@sdk16420:
wat bedoel jij met ‘memes’? Even uit nieuwsgierigheid? En wat is 9gag? Mis ik wat?
@stationcar:

Zie mijn reactie in je vorige reactie. Commentception ftw!
Juist :) En laten het nou ook beide nog eens concepts zijn. En zo is de cirkel rond.
Ik vond het eerder op een Chinese kopie van de huidige Mercedes C lijken. Daarnaast de i40 is al een carbon-copy van andere auto’s (mazda6/toyota Avensis).
Dit is dus een-kopie-van-een-kopie?
Het 1e plaatje lijkt ook wel op een insignia,
opel insignia anyone?
Niet te zuinig gekopieerd zeg, hahaha
Kansloze bamibakkers
Ik kan hier met de beste wil van de wereld nog geen hyundai i40 in zien.. mischien een beetje Insignia, maar daar houdt het ook wel bij op.
@motoragent: Ik wilde net zeggen. Ik zie hier een Insignia!
@motoragent: meen je dit? misschien een keertje langs de opticien?
Een i40 die achterop een insignia is gesprongen? Sowieso is is véél mooier dan de Insignia en de i40, dus mijn goedkeuring heeft ie. Laat maar komen.
Doe mij die haima maar. Die ziet er beter uit imho.
Een kopie van een kopie,jaja das tegenwoordig China en Korea op ze’n best.
Nog steeds gemaakt op de basis van de huidige Mazda 6…
(+wat hybride dingetjes)
Niet zeer origineel, akkoord, maar man, dat ding ziet er goed uit! Veel mooier dan die Shouwang, die overigens geen kopie is, want het ding was ontworpen door Hyundai zelf…
LOL, en beide kopietjes zien er stukken beter uit dan de Hyundia.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).