Hallo, Qoros GQ3

Auteur: , 48 Reacties

We proberen de Qoros-overkill een beetje te beteugelen, maar veel concreter dan dit wordt het niet. Dit is definitief beeld van de Qoros-sedan, die zoals we gisteren al meldden, GQ3 gaat heten.

Infiniti stapte af van zijn naamstrategie, waarbij een G een sedan was, maar Qoros staat klaar om het stokje over te nemen. De buitenlijnen van de GQ3 zagen we in grote lijnen reeds op de schetsen, en het geheel oogt niet heel spannend, maar ook niet verkeerd. Ik blijf er zelf een beetje neutraal onder.

In het interieur zien we een automaat, en wat lijkt op een gekantelde iPhone met de navigatie (die naar Shanghai wijst) in het dashboard. In deze 8″ unit (standaard) zien we een USB-poortje, want een radio kan natuurlijk echt niet meer anno 2013. Het stuurwiel oogt wel een beetje cheap, maar zo te zien is er wel de nodige bediening op geïntegreerd. Verder zien we vrij veel plastic in het dashboard, dat behoorlijk recht-toe-recht-aan oogt. Geen welvingen of designfrutsels dus, maar gewoon saaie rechthoeken.

Qua motorisering laat Qoros nog niets los, maar als de geruchten kloppen, kunnen we uit gaan van een 1.6 TGDI, die met Chery is ontwikkeld. In Genève zullen we de auto aan een nadere blik onderwerpen, dan komen we er ook achter of de aluminium strips ook echt aluminium zijn, of toch gekleurd plastic.48 reacties

kan toch ook een niet gekantelde Samsung Galaxy Tab zijn, waarom moet het hier op iAutoblog altijd over apple gaan, jullie worden echt gesponsord denk ik
@Jantje_555: ik denk ‘t, en jij typt ‘t!
@MARS: Nou Jantje_555 zal het zelf ook wel hebben gedacht hoor ;-)

Moet dus meer zijn:
@Jantje_555: jij dacht het en typt het ook hier. En ik denk het, zie dat het al getypt is dus stuur ik er een reactie achteraan waar iemand wellicht nog op reageert!
@Jantje_555: die heeft aan de onder en bovenkant (in de auto de zijkanten) niet zo’n dikke bezel.
En kijk eens goed naar die ronde knop met dat witte vierkant aan de linkerkant.
@Jantje_555: Simpel, Appel is the benchmark voor tablets en smartphones. Net als de bmw M3 dat voor mercedes en audi is..

Of Volkswagen Wagen the benchmark is voor Kia en Hyundai.. (take that korean cocksuckers!..)
Hoezo goedkope passat kopie
Boring! Zo saai dat het wel moet verkopen hier in Calvijnistan
Het lijkt wel alsof dat stuur ligt gekanteld staat
@alassad: dat stuur stelen ze toch uit je auto, kijk maar naar de Mercedes C klasse
@alassad: Volgens mij een beetje onzinnige groothoek gekozen bij het renderen… Crappy renders trouwens!
Exterieur ziet er prima uit, interieur ook wel redelijk (op het stuur na dan). Ik ben benieuwd hoe het weggedrag en de motor zicht verhouden met de europese standaard, mocht dat goed voor elkaar zijn denk ik dat we deze auto nog wel eens vaker voorbij zullen zien komen.
BMW’s Hoffman kink, want ze zijn nog niet klaar voor een volledig originele auto.
@Pulizano: je bent een beetje verward. Het was Greet Hofmans die Koningin Juliana betovert had en de Hofmeister Knick die BMWs zo “betoverende” uitstraling geven.
@mashell: oh nee! hoe kon ik die twee door elkaar halen? Dit is erg.
Ik heb meer slaap nodig.
@Pulizano: Wie niet :)
Eerste wat in me opkomt is de Laguna II
@W115: Nah, ik ben gelukkig niet de enige. Ik dacht: Samsung! Aangezien Samsung met Renault heeft samengewerkt voor de Renault Latitude.

Deze GQ3 lijkt meer op de Renault Laguna II facelift:
http://media.autoweek.nl/m/m1dyxqwb5bpq_600.jpg

Voor zover ik kan zien lijkt het dashboard op hetzelfde materiaal wat de Laguna II facelift en Laguna III ook heeft. Een soort halfzacht rubber materiaal…

Renault/Samsung Latitude:
http://all-renault.info/wp-content/uploads/Renault/Latitude/157251455/Renault___Latitude.JPG
@BrutaalAapje: Deze Qoros GQ3 is nog geen eens zo’n raar model. Beetje stijfjes maar ik zou me er zeker niet voor schamen….
wou dit net ook zeggen W115:

dit heb ik al eens eerder gezien:
http://www.motorstown.com/images/renault-laguna-2-01.jpg
@Jantje_555: inderdaad dit met een vleugje Passat CC aan de flank. Maar dit Q ding lijkt wel veel kleiner.
Voor ik ga oordelen wil ik toch echt de prijs even weten. Want dit zou zomaar onder de 25k (misschien zelfs onder de 20) uit kunnen komen. En dan is een ‘lelijk stuur’ ineens niet zo’n ramp meer
Hoe groot is deze wagen? Maatje Focus sedan? Want het lijkt maar een klein ding. En in mijn mening bij introductie al hopeloos verouderd.
@mashell: Wat maakt deze auto dan precies “hopeloos verouderd” volgens jou?
@motoragent: vooral dat interieur. Dat dashboard, ziet er goedkoop uit. Er is geen enkele poging gedaan de ventilatie roosters een beetje design te geven. Het airbagdeel in het stuur is ouderwets groot, het schermpje tussen de meters is niet meer anno nu. Deze auto straalt uit alsof deze al in 2002 ontwikkeld is. Daar helpt een idiote naam ook niets meer aan.
Kvind ‘m wel mooi…
Audi badge erop en het commentaar is:

Doe maar

Eindelijk iets origineels

Benieuwd naar de specs
Vind het scherm inderdaad erg op een Iphone/Ipad lijken, logisch toch? Het blijven Chinezen:p
Ziet er best netjes uit!
Ik vind het er best oké uit zien. Ik kan me nog wel auto’s uit China herinneren die er vele malen erger uit zagen.
Laten we nou niet met zijn allen heel hard gaan roepen dat het geen Audi is qua afwerking en dat er links en rechts een lijntje overeenkomst met een andere auto… Als ze hier een paar Ncap sterren op krijgen gaat dit merk nog wel stappen zetten in Europa. Want hoe dachten we ook alweer over Koreanen 10 jaar geleden??
Dit is nog maar het begin, Qoros gaat echt heel groot worden (is mijn verwachting). Navigatiesysteem ziet er mooi uit, op hoeveel tenen trap ik als ik zeg dat ik deze mooier vind dan bij audi/bmw? ;)
wichardvangraas
Strakke wagen, hoewel de materialen aan de binnenkant misschien beter kunnen. Dat gezegd, niemand weet nog wat deze wagen gaat kosten. Misschien zitten ze wel onder de prijs van de Koreanen en dan kan dit wel eens een succes gaan worden.
Ziet er niet eens zo verkeerd uit. Misschien nog een redelijke prijs a 20k ofzo en voila: een dacia concurrent?!?
Mooi… laat dat ding maar in China… een Europeaan wil kwaliteit.. geen goedkope, gekopieerde meuk…
Belangrijker dan hoe het eruit ziet: hoe lang blijft dat plastic aan die auto vastzitten?
Ik vind hem er nu al oud uit zien…
Mooie bak om met je Bay Ray bril en Bolex horloge in te touren.
@barrrry: *Bay Ran
It’s a poor man’s QuattroP.
http://i49.tinypic.com/33lyvsn.jpg
@bungabungastig: eerlijkgezegd vind ik het netter van de Q… dan van de quattro… niet spannend maar wel degelijk . zal wss wel veel harde plastieken bevatten
@bungabungastig: Ze lijken niet eens op elkaar sukkel !
Ja….ze hebben beiden een stuur, een schermpje en een pookkie…
Het stuur zit idd links
Eindelijk eens een Chinese auto met proportionele wielen/velgen, dat is al heel wat. Het design had 10 jaar geleden modern Koreaans kunnen zijn, en gezien de vaart waarin Hyundai en Kia zich ontwikkeld hebben kunnen ze zomaar over 10-15 jaar echt mee gaan doen.
Ziet er keurig en strak uit tot nu toe.
Best wel een aangename verrassing eigenlijk. Toegegeven, het ziet er allemaal niet zo heel spannend uit, maar het ziet er ook zeker niet verkeerd uit. Voor een debuut is dit zeker meer dan geslaagd. Als de afwerking dan ook nog bovengemiddeld behoorlijk is dan kan dit zeker wel wat potjes breken.
Lang niet slecht, ze hebben goed naar Europese merken gekeken. Ik zie elementen van de Jetta en Laguna in het uiterlijk. De ventilatieroosters en het stuur zien er wat goedkoop uit, dat kan beter. En GQ3 is ook niet echt een pakkende benaming als je het mij vraagt.
@Tommy2: jammer dat ze naar foto’s uit 1998 hebben gekeken ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).