Hamann BMW M5 heeft bruine velgen, en 720 pk (!)

Auteur: , 32 Reacties

Concurrentie voor G-Power en AC Schnitzer in Genève: ook Hamann komt met een aanpakversie van de BMW M5 (F10) en zet daarmee de teller voorlopig op 3. Had je kunnen verwachten, met zo'n populair model.

Hamanns exemplaar is maagdelijk wit, met flink contrasterende 21-inchers, in een chocobruin kleurtje (de laktrend doorgevoerd richting de velgen). Daarnaast valt de dikke achtervleugel meteen op, die (het is en blijft natuurlijk een getunede auto) in koolstofvezel is uitgevoerd.

Daarnaast zien we dat ook de spiegelkappen, deurgrepen en roostertjes niet aan de carbon treatment zijn ontsnapt. In de achterbumper prijken als vanouds 4 uitlaatpijpen, echter lijken deze nog wat in omvang te zijn toegenomen.

Tot zover het uiterlijk vertoon. Is de 4,4 liter V8 dan ook nog een beetje gekieteld? Jazeker, en niet zo’n beetje ook! De Hamann M5 vuurt maar liefst 720 pk en 900 Nm op de achterbanden (325mm breed) af. Dat is 160 pk en 220 Nm meer! Bandenboeren rondom de wereld doen een vreugdedansje bij het lezen van het persbericht.

De toch al niet zo misselijke buitenmaten zijn nog iets verder opgepompt: voor is de M5 25mm breder, en achter zelfs 30mm. Bovendien ligt hij 30mm lager bij het asfalt. Van binnen is het witte kleurtje doorgetrokken. Je moet er van houden.

Prestatiecijfers houdt Hamann nog even voor zich, maar het mag wel duidelijk zijn dat dit een MONSTER is.32 reacties

Lijkt wel of tie door de poep heen gereden is .
@norge: niet alleen dat, als je ziet wat er nog allemaal is blijven ophangen… Aan de motor-setup mogen ze prutsen, maar van die discrete buitenkant van de ‘standaard’ M5 zouden ze moeten afblijven… Trouwens bij deze laatste M5 met die turbo’s zou ik er geen enkele tuner veel aan laten foefelen, dat gaat zo al rap genoeg kapot… Dat belooft ook voor de latere 2ehands markt… Oudere generaties M5 zijn 3ehands nog geen probleem :-)
Lelijke plastic deurgrepen en spiegelkappen die niet in carrosseriekleur zijn meegespoten. Is dit premium?
@alcantara:
ze moeten dat woord pr*em**m echt verbieden hier! alles gaat hier over wel of nier premium, vag wel premium, vag niet premium. spiegeltje wel premium, speigeltje niet premium.

hou daar eens mee op! ik wordt er helemaal gek van!

het gaat er om of de koper de auto mooi vind, niet of het “premium” is of niet!
@undifined1: Andersom, het is ‘ik word’ en ‘de koper vindt’.
Daarnaast gaat het niet alleen om mooi maar ook om (afwerkings)kwaliteit. Op een Kia verwacht ik zulke deurgrepen maar niet op een Bimmer, die horen gewoon gespoten te zijn in een lak die na 15 jaar nog glanst. Met achter de greep een LEDje dat oplicht als je in wilt stappen.
@alcantara:
is een ledje dan opeens wel premium? het meest plastic en goedkope lampje wat er bestaat en wat ook geen licht geeft? doe er dan gewoon een mooi gloeilampje achter.
@alcantara: Als het veul geld moet kosten is het premium.Bij een Kia was zeker weer goedkoop plastic geweest (volgens de AB kenners)
@norge: Bij een Hamann M5 ook… Ben ik nu gelijk AB-kenner af ;) ??
Ik dacht eerst; Eindelijk heeft hamann tenminste een keer een auto niet verpest door hem te tunen. Toen zag ik de achterkant… :(
Op zich… staat dat wit en zwart met bruine velgen wel.
Bij de witte Ferrari 599 GTO met bruine stukjes (?) is de combinatie wel mooi, nu ineens niet.
Lelijke poep velgen en onnodige plakspoilers eraf en dan is hij nog best netjes, alleen jammer van de saaie witte kleur..
james125 via iPhone app
Fouter dan fout, mooi, maar laat die velgen maar weg!
Hoe krijgen ze het toch voor elkaar om van een nette spotieve BMW een ordinaire smerige pooier bak te maken!!!
@VeniVidiVici: spotieve = spoRtieve
@VeniVidiVici: idd, sommige mensen hebben echt smaak noch stijl
zwarte velgen + , bruine velgen – , body kit (:o)
Haal de spoilers, koelsleuven, velgen en ledjes er maar af. Geef mij maar een gewone M5
Wat verschrikkelijk zonde om een M5 zo te verklooien. Dit is echt te walgelijk voor woorden. Welke achterlijke pipo verzint nou bruine velgen en dan die achterluchtinlaten,ongeloofelijk.
Uitlaten waar je verstoppertje in kunt spelen.
Het blijft een droom voor ieder, ook voor diegene die deze “Tuning” niet mooi vindt.
Who the hell wants brown wheels? 720pk is leuk voor in de kroeg maar ik ben bang dat het teveel is voor puur rwd. Zal de eerste 3 versnellingen wel werken zijn om hem recht te houden.
Kan er wel mee door eigenlijk.. iets aan de ”over de top” kant, maar toch wel aardig. Die bruine velgen kunnen opzich ook wel, is alleen ff wennen :P
Afwerking van de bekleding is ook door de plaatselijke bekleder in elkaar geknutseld…
Verschrikkelijk… kan nieuw al op de site van wrecked exotics…
@constantijn: zwaar weekend gehad jongen?
De velgen vind ik helemaal niks, en de prestaties zouden best wel tegen kunnen vallen, dit is veel power voor 2 achterwielen.
Vroegah, toen je nog de tietuh van Vanessa wilde zien, ging je voor een mooie vette coole smaakvolle tuning naar een Europese tuner. Tegenwoordig kun je beter naar Amerika gaan.
Sorry maar had BMW de M5 Xdrive meegegeven dan had Marty McFly z’n nieuwe leasebak.
Dit is echt nutteloos!
Pff 720pk mijn HPF M3 blaast deze zwaar uit
@Huybride: Gelukkig kan deze V8 dit vermogen wel makkelijk aan i.t.t ”jouw” hpfje :)
@Huybride: Waarom zit jij overal te mekkeren dat je een M3 hebt? Nobody cares dat je met de auto van papa mag rijden.

Leuk voor je als je E46 M3 sneller is met je supercharger erop, geef mij dan maar een ‘trage’ F10 M5. Dan rij je tenminste met stijl. Iedere allochtoon/wannebe rijdt tegenwoordig rond met zo’n E46/E36 occassie M3. Zeer stoer… :)
Behalve die velgen vind ik hem er best lekker uitzien.
@Rick Dos: Told you so ! En dat is al heeel lang geleden dat ik die wilde zien.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).