Hamann Range Rover Evoque slaat de plank totaal mis

Auteur: , 29 Reacties

Surprise! Hamann is lekker productief geweest, en neemt niet alleen een knalrode SLS Roadster (klik voor uitgebreide gallery!) en een beefed up M5 mee naar Genève. Ze hebben ook nog tijd gehad de Range Rover Evoque te bepotelen. Dit is in mijn ogen dan wel weer verreweg de minst geslaagde auto van de Hamann-drie-aanheid.

Waar zullen we beginnen? Bij de walgelijk lelijke witte wielkasten, of de dito achterbumper, waarin twee uitlaatpijpen gepropt zitten? Eigenlijk is het (samen met de zijskirts) één geheel, dus het maakt niet zoveel uit. Maar man, man, man, wat is dit een gesmolten E.T. Ik hoop van harte dat ik een onafgebroken nachtrust tegemoet ga, en niet badend in het zweet wakker word met beelden van deze Evoque vers in het geheugen.

Het interieur is nog het meest geslaagd, met fijn bordeelrood leer op de zetels, maar daar is ook wel alles mee gezegd. Ik zeg: gooi die Evoque in de shredder (good riddance) en neem gewoon twee modellen mee naar Genève. Wat een wereld van verschil met de Marangoni Evoque.

Voor de volledigheid: het gedrocht rolt op 22″, is 70/80 mm (voor/achter) breder, en krijgt 31 pk / 65 Nm meer in in 2.2 liter dieseltrim. Benzinerijders krijgen 38 pk en 55 Nm extra.29 reacties

Voor de petjes voetballer vrouw ?
@norge: Die houden over het algemeen niet van verneukte auto’s
Volgens mij vind je hem niet zo mooi.
Zou het helpen als het één kleur had, of tenminste andersom (donker kunststof op wielkasten en bumpers mag een soort van)?
Allicht had het, als het toch two-tone moest zijn, met bijvoorbeeld een zwart-groen of zwart-oranje combo iets beter uitgepakt. Maar dan nog: dit heeft de subtiliteit van een voorhamer. Geen unicum bij tuners, maar dit pakt wel erg lelijk uit. #manmanman
waarom? ik ben wel beter gewend hamman ! :O
Ik vind ‘m best wel te pruimen om eerlijk te zijn, maar dan wel alles in een kleur.
Ontzettend vaut
Fugly
Dit ziet eruit als een met een bumperset en ducktape gepimpte petjes auto die nog naar de spuiterij moet.
Wat een gedrocht!!!!!!!!!! *kotskotskotskotskots*
Hoezo slaan ze de plank hier volledig mis? DIT IS WAT HAMANN DOET… voor hen slaan ze hier de spijker op de kop! ze bereiken weer precies wat ze moesten! Ik vind hem ook niet bepaald moeders schoonste, maar dit slaat nergens op!
Uniek in zijn klasse..
ze moesten nog een bodykit voor de show van geneve hebben maar deze was nog niet op tijd klaar. wat een slecht werk van Hamann (zoals gewoonlijk).hou het lekker op motorisch en niet op optisch….
Echt lelijk .
typisch Duitse humor ..
Eigenlijk helemaal niet zo verkeerd met wat aanpassingen. Als ze dat apparaat nu eens in één kleur spuiten, laten we een donker kleurtje pakken, dat maakt wat compacter. We gaan nog een paar centimeter verlagen, zodat de wielen iets strakker in de kasten staan (graag die veelspaaks eronder). We verkopen de uitlaat aan Mitsubishi en laten hen er nog een extra pijpje boven zetten, zodat ze uit hun logo kunnen stinkblaffen. Van het geld dat we daaraan verdienen, monteren we gewoon een rond pijpje links en rechts in zijdematzwart. Het dakspoilertje trekken we woest van het dak af en slaan we tot stukken niet groter dan n vierkante decimeter. Nou, dan zijn we al een heel eind toch?
zo’n anders gespoten bodykit vind ik best tof.. als het op een sportieve auto zoals een lancer of een wrx zit of iets in die richting. Het kan zo’n rallyauto echt wel recht doen, maar op een auto als deze is het niet echt gepast
De Evoque is een serieus mooie auto… maar dit, yuk :S
Hoe verzin je het?

vind er niks lelijks aan mooier dan het orgineel.
@corvettez06: +1
Vind het nog zo slecht niet. Hoewel ik het ook niet zou moeten hebben…
Twotone! Is zo jaren 80! En zo verschrikkelijk lelijk en fout
Ik weet het niet, aan de ene kant heeft het wel wat, aan de andere kant ist ook wel godse lelijk. Ik denk dat het idee wel potentie heeft, maar het beter, misschien ietwat subtieler, uitgewerkt zou moeten worden.
De matjes mochten wat kosten…
@constantijn: Hahaha ik dacht hetzelfde. Lijken net van die universele van de halfords…
Jezus, wat een afschuwelijke auto.
Die zwarte velgen heb ik op mijn zwarte lexus. Smoelt lekker, de bodykit is awfull..
ik vind hem wel gaaf.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).