Hamann’s Range Rover Evoque Coupe in felrood

Auteur: , 15 Reacties

En, hoe hoog zetten we deze op een schaal van nul tot binnenspiegelverschrikker?

Zoals we gewend zijn van Hamann en consorten laat ook deze ombouw zich niet als ‘bescheiden’ omschrijven. Wie een muurbloempjes-Evoque wil kan altijd nog naar Kahn uitwijken. Echt hard opvallen in een modestraat doen we met deze voiture, die alle kernwaarden van de Evoque schaamteloos overboord kiepert.

De wielkasten werden 70 (voor) en 80 mm (achter) breder geboetseerd, waar die enorme onderspoiler aan de voorkant en de achterbumper alsook de zijskirts op aansluiten. Ideaal om af te rekenen met het laatste restje feminiene imago dat de Evoque nog wel eens wordt toegedicht. Samen met zijn 22-inch wielen en de onmisbare verlaging van 30 mm is het een behoorlijke badassje geworden. Hoewel de Evoque met dit pakketje in een contrasterende kleur niet bepaald in de smaak viel bij collega Smook.

Onderhuids ging Hamann aan de slag met de ECU, de luchtinlaten en een sportuitlaat van spruitstuk tot einddemper. Deze tweaks geven de 241 pk sterke 2.2 Si4-motor 38 pk extra, terwijl de diesels (2.2 TD4, 2.2 ED4 & 2.2 SD4) profiteren van 31 extra paarden. Wie zijn of haar euro’s liever tegen een nieuw interieurtje gooit, kan voor individualisatie gaan – van Hamann-vloermatten tot een volledig lederen interieur met opvallende stiksels. De lelijkheid/schoonheid daarvan hangt dus af van de persoon die er een besteld.

Hieronder de verse pics, met een scala aan 22-inch wielen.15 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Met stip op 1.
Dit is echt hoge school verneuk een auto en cum-laude afgestudeerd.
Die velgen zijn niet eens verkeerd, overigens vind ik de vorige generatie Mini in Hamann trim ronduit episch. Dit daarentegen, doe maar niet.
Crisis? Hoezo crisis?! In de ‘pooieralij’ wordt kennelijk nog steeds goed geld verdiend.
Achterkant is badass! Geef mij er maar eentje! :D
Ik hou het op een Neapolitan Mastiff met huidprobleem.
Durf je zoiets op je oprit zetten?
Een SUV met drempelvrees? Whoehaa.
Ik vind hem mooi!
@paere: sarcasme?
Om van te kotsen, wat een gedrocht zeg.e
erg gaaf voor een auto!
niet voor een Evoque. alle stijl en klasse meteen weg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).