Handig! Draadloos telefoons opladen in je auto

Auteur: , 61 Reacties

Auto's en entertainment/mobiele apparaten raken steeds meer vervlochten, zo veel is wel duidelijk. Maar wanneer je je smartphone, Crackberry of Apple-product van sap wilt voorzien, dan moet je nog altijd een stekkertje aansluiten. Binnenkort gaat dit veranderen!

Hoe minder snoertjes, hoe beter. Dat geldt voor EV’s, maar ook voor het interieur van je auto. Vanaf het tweede kwartaal van 2012 biedt Mopar, de inmiddels wereldwijde aftersales- en onderdelendtak van Chrysler en Fiat, het zogeheten In-vehicle Wireless Charging. De eerste auto die hiermee uitgerust wordt is de Dodge Dart.

Het apparaat, een power bin van 210 x 241 x 82 mm, reageert wanneer je je mobiele apparaat, verpakt in een speciaal hoesje er bij in de buurt houdt. Zodra je de auto start begint het laadfestijn. De prijs voor het minder pielen met snoeren? 199,99 USD. We verwachten dat het systeem over niet al te lange tijd de oversteek naar Europa zal maken. Een video waarin een en ander wordt uitlegd staat op Autojunk.61 reacties

Zeer handig, echter nog wel stevig aan de prijs. Te verwachten is natuurlijk ook dat dit in ons land nog een stukje duurder zal worden. Wellicht in de toekomst een idee wanneer de prijs wat zal dalen van dergelijk apparaten!
@godspeed: Waarom zou dat hier in Nederland veel duurder zijn?
@Donstil: Zoals hierboven inderdaad al geschetst is: Invoeren + belastingen, opslag ed. Daarnaast wordt de dollar heel gemakkelijk simpelweg omgezet naar euro’s…
@godspeed: Over de prijs kun je nog niets zeggen. Maar als je verwacht dat deze hier 199 euro gaat kosten dan is die inderdaad flink duurder.
@potjak: In de Usa prijs zit nog geen Sales tax verwerkt.
Pak $199,- Reken dat om naar euro’s en doe er btw bij. Je komt dan op 180,- dus zal wel 189,00 of 199 worden.

Dat verschil klopt dan wel weer door de hogere kosten in europa, opslag/distributie enz is hier allemaal duurder.
@Donstil: Probleem is dat sales tax geen 19% is maar gemiddeld 6!
Werd het ook omgekeerd, zodat je in de winter je vierwieler met je smartphone kan starten? :)
@StijnB:
werkt ipv werd
Ik verwacht dat we dit bij meerdere merken terug zullen zien. Prijs vind ik ook meevallen, vooral als je vergelijkt wat de meerprijs voor sommige opties is bij bepaalde merken. Erg handig, denk dat deze optie veel aangevinkt zal gaan worden!
Samsung Galaxy S3 schijnt ook draadloos oplaadbaar te zijn.
@Joel_D: Ja had het ook gelezen ook aan je bureau zelfs :)
@Joel_D:

met een afstand van 3m zelfs zijn de geruchten!
@Laue: En dat geloof jij… Moet er alleen maar om lachen.
@The360box: Ja waarom niet? Er waren op de Cebit in 2010 al werkende producten te zien.
@Joel_D: Durf je die dan nog in je broekzak steken?
@Joel_D: ik wilde het net zegge, het is wel super handig als je in de auto zit!
troosteloos plastic interieur? maar wel met de nieuwste snufjes. Qua luxe en innovatie lopen die amerikanen wel vaak voor op europese merken.
Ben gek op mijn stekkertje! niet alleen laad ie zo bij en speelt ie muziek af, wanneer hij weer is door de auto vliegt kan ik hem zo weer ophengelen aan het kabeltje.
@E34M5Touring: ja dat is wel weer zo :P
@E34M5Touring: Haha klopt!
@E34M5Touring: Dan kan je hem gewoon in je broek laten zitten…
@stanny: Beetje lastig aansluiten op de radio dan, denk je niet
@E34M5Touring: Je weet dat er zoiets bestaat als BT of niet? Daarmee kun je prima muziek streamen…
@911GT2: Vink niks, doe maar lekker via mijn kabeltje.
@E34M5Touring: Gaat bij mij helaas lang niet altijd op, plugje zit er wat losjes in, schiet dus snel los als de telefoon aan de schuif gaat.
@RoT___: Niet? mijne blijft goed hangen moet ik zeggen. Ik heb een vakje in de BMW waar ie precies in past maar bij remmen of optrekken vliegt ie er altijd uit, dat kabeltje is dan verdomd handig.
@E34M5Touring: De asbak van de 1-serie lijkt op de telefoon ontworpen te zijn, past precies. Alleen bij een enthousiast genomen bocht (gebeurt nooit hoor) glijdt hij er nog wel eens uit en schiet de stekker uit de Galaxy S.
@E34M5Touring: Achter de idrive controller zit overigens nog een bekerhouder waar hij beter in blijft staan. Doordat de stekker aan de bovenkant zit heb ik bij het omlaag klappen van de armsteun al meerdere laders gesloopt, plaats hem daar dus niet meer.
@RoT___: Daar is mijn asbak helaas niet geschikt voor. Er zit in het midden zo’n sigarettendover waardoor er geen phone in past. Ach de originele carphone zit er ook nog in (uit 93, beter geluid dan welke bluetooth carkit dan ook)Moet nog ff een 2e sim aanvragen dan kan ik die gewoon gebruiken voor de phone en de rest als Mp3
@E34M5Touring: Auto uit de tijd dat roken in de auto nog de normaalste zaak van de wereld was. Waarschijnlijk ook achterin nog een paar grote bakken waar je een compleet pakje in op kan roken? De ingebouwde telefoons met hoorn blijven mooie dingen, dacht dat ze nu geen nut meer hadden, maar ze kunnen blijkbaar ook handsfree, handig!
@RoT___: Heb 5 asbakken in de M5, 4 meer dan in mijn 1-serie destijds. Heerlijk!!!!!
Heyheyhey, maak nou eens een AB app voor Blackberry!
@atakan: Blackberry is niet de AB’s doelgroep, snap dat nou…
@SCscreamGT2: ach hou je mond.
Kan dit al zonder de hele auto erbij te hoeven kopen? Wist dat ze hiermee aan het experimenteren waren maar nog nooit in de winkel gezien laat staan gehoord.
@The360box: Je elektrische tandenborstel laad al sinds jaar en dag feitelijk draadloos op ( inductie ), je moet maar eens kijken, je ziet geen enkel contactpunt. Alleen, je moet het er echt vlak tegen houden, anders werkt het niet. Ik vermoed dat het op dit principe zal zijn.
@SimonMc:

maar bij je tandenborstel is het een stuk makkelijker

dat paaltje in het midden waar je de borstel overheen zet is gevuld met een spoelkern. net onder het plateautje zit de eerste spoel en onderin de borstel de 2e.

doordat de kern in de 2e spoel geschoven wordt is het rendement veel hoger. het gedraagt zich nu gewoon als transformator.

bij dit soort systemen is dat lastiger
En dan kanker krijgen van al die straling in het interieur zeker. Mij niet gezien!
@Tommy2: Wat denk je dat er in de lucht hangt met GSM, GPRS, UMTS, UHF, FM, AM, WIFI, BT, DECT en dan nog talloze andere frequenties. Feitelijk is het raar dat de wereld nog niet in een grote magnetron veranderd is!
Dit kan volgens mij al een paar jaar alleen productie is te duur.. maar dat komt vanzelf wel. Minder draden worden het niet echt, want vooral in je EV zitten kilometers aan draden.
Blackberry’s :|
iFeuns :|
Alles behalve de Nokia N900 EN de Siemens M65 :’)
Dit is trouwens niet nieuw, inductie laden, zoek daar maar eens op..
Ik kan me er eigelijk helemaal nikx bij voorstellen..hoe werkt dat dan? vliegt de stroom door de lucht?
@kp92: Verdere evolutie van inductie. Je kan ook al van die oplaadmatjes kopen voor thuis waar je gewoon je gsm moet opleggen. De evolutie naar draadloze elektriciteit lijkt me wel cool :)
@stanny: Ok gaaf, bedankt voor de info!
Voor het eerst in de Dodge Dart….??!!! Je zou zeggen in de Dodge ‘Charger’, hahaha!!
+1 :)
@wobwobgaserop: haha
+1
Het zou wel leuk zijn mocht dit over enkele jaren de standaard worden. Wel stom dat je je smartphone in een speciale hoes moet steken.

Laatst heb ik een artikel gelezen van ingenieurs die bezig zijn met het ontwikkelen van een intern laadsysteem dat zijn energie haalt uit ruis (gsm-signaalen, radio, gps, wifi, bluetooth,…)
Omdat er in deze tijd zo veel straling in de lucht hangt, vooral in steden, zou men deze zelfs kunnen gebruiken als energiebron om je smartphone op te laden.
Als de processoren & schermen wat efficiƫnter worden dan kan dit wel de toekomst zijn.
Dan heb je geen oplader meer nodig in je auto!
@vale46:

dat heb ik wel eerder gehoord, dat is wel leuk bedacht maar er zijn nogal wat haken en ogen aan.

punt 1 is het heel slecht voor je bereik. als je de energie uit wifi en gsm golven gaat halen kunnen deze golven niet meer verder dragen in de ruimte. dus het bereik wordt minder.

bovendien is er maar heel weinig energie uit te halen. de meeste routers zenden max 100mW uit. die energie neemt ook nog eens vlot af over de afstand. hetzelfde geldt voor dingen als bluetooth en radio (radio wordt wel verzonden met veel vermogen, maar tegen de tijd dat het bij jou is…)
@timberleek: In stedelijke gebieden heb je meestal 3 Wifi-netwerken in bereik, 3 gsm-netwerken, radio signalen van FM-radio, luchtvaart,…
Ik denk dat het in de stad wel kan werken. Op het platteland zal het wel iets minder zijn.
Maar dan kan je nog steeds een plaatje zoals in dit artikel aanschaffen, zodat je hem gewoon op de kast of in de auto kan opladen ofzo.

Binnen 10 jaar zijn laders er volledig uit. Of het gezond in voor de mensen is een andere vraag natuurlijk…
@vale46:

dan nog.

ook al heb je al die netwerken, dan ben je nog steeds milliwatts aan het tellen. dan heb je nog conversie verliezen. en dan moet je het ook nog verdelen over alle telefoons in de buurt.

daar moet je nog bij rekenen dat je ten kosten van dat beetje stroom signaalverlies hebt op al die netwerken

Het idee bestaat al, dat weet ik, maar heeft nogal wat nadelen en maar een beperkt voordeel
@timberleek: Het kan misschien gebruikt worden om in standby zijn energielevel constant te houden, zodat je alleen verbruikt als je hem gebruikt.
& hem dan alleen moet opladen voor hetgeen je verbruikt hebt?
DRaadloos laden? Worden je ballen dan ook tegelijk gekookt ?
kaasboerin via iPhone app
Zeker 1% per kwartier? Oke oke, het is handig, efffe 2 jaar wachten en bijna elk merk heeft zo’n ding in het assortiment, kost ‘ie nog maar 20 euro oid.
Hopelijk weten ze dit nog verder te ontwikkelen, zodat op termijn de hoes achterwege gelaten kan worden en de telefoon in de broekzak kan blijven. Automatisch aanmelden op de Bluetooth set en automatisch opladen zou ideaal zijn. Zorgen dat Bluetooth minder van de accu vergt zou trouwens ook mooi meegenomen zijn.
@RoT___:

dat kan nu al, in die hoes zit alleen een spoel. die kan ook in de telefoon verwerkt worden, maar omdat dat er nu nog eigenlijk nergens in zit doen ze het met een hoesje.

als je toestel wel zo’n spoel krijgt zou je de hoes niet nodig hebben.
Best een slim idee.
De nieuwe Audi A3 krijgt ook een dergelijke optie: de Phone-Box…
Dit is toch een rare oplossing als vanaf volgend jaar ergens alle mobile telefoons dezelfde oplaadaansluiting krijgen. Kun je gewoon een ‘dock’ maken die universeel is, dan ben je er ook volgens mij. Rendament zal beter zijn, geluidskwaliteit enhet zal behoorlijk goedkoper zijn :)
the-budel-guy via iPhone app
Ik heb op m’n bureau en op m’n nachtkastje en op kantoor een Dock staan waar ik m’n aaaaifoon kan opladen en als ik hem aan de auto aansluit laad hij volgens mij ook op.
Er wordt feitelijk helemaal niet contactloos opgeladen. In plaats daarvan wordt er Draadloos opgeladen. De draadjes zitten in het het hoesje en alleen de puntjes steken er in driehoekvorm uit aan de achterkant van de phone. Die leg je op een geleidende mat en klaar is kees.. hoeft echt geen 200euro te kosten hoor!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).