HB Coupe is gebaseerd op BMW 1M Coupé

Auteur: , 27 Reacties

Een paar weken geleden zagen we de eerste teaser voorbij komen van het nieuwste project van gebroeders Huet. In al onze onschuld gingen wij er destijds vanuit dat de HB Coupe (net zoals de HB Special) gebaseerd zou zijn op een Triumph TR6, maar dat is dus niet het geval! De HB Coupe is gebaseerd op het platform van de BMW 1M Coupe en ook onder de motorkap vinden we alleen maar BMW motoren in plaats van pruttelende Britse motoren.

En de term “gebaseerd op” moeten we letterlijk nemen, want het is niet zo dat Huet Brothers een 1M sloopt en voorziet van een nieuwe carbonfiber carrosserie. Bij Huet Brothers ontwikkelen ze een kopie van het platform van de 1M Coupe, maar dan gemaakt van carbonfiber. Zelf omschrijven ze dat als volgt:

The chassis platform is that of a BMW Coupe 1 series M. But it is a copy of the platform in carbon fibre which moulds into the monocoque. It is stiffer and stronger then the BMW platform. We use the BMW subframes which are bolted on the monocoque.

Door gebruik te maken van standaard BMW componenten wordt veel tijd, moeite en geld bespaard en wordt het voor kopers van een HB Coupe ook gemakkelijker om hun auto te laten onderhouden. Onder de carbonfiber motorkap zullen we echter niet de 3.0 zescilinder van de 1M vinden.

Kopers van de HB Coupe kunnen kiezen tussen een 306 pk sterke 3.0 zescilinder en een 204 pk sterker 2 liter dieselmotor. Uiteraard zijn die motoren afkomstig van BMW. De benzineversie sprint in 4,3 seconden van 0 naar 100 km/u en de diesel doet er 5,6 seconden over. Het gewicht van de Coupe ligt op 1.159 kg voor de benzine- en 1.121 kg voor de dieselversie.

Er is ook nog een sportievere HB Coupe RR die leverbaar wordt met 3 motoren: 220 pk (diesel), 306 pk en 330 pk. Deze versie is ook weer een stukje lichter dan de normale coupe. En de versie met 330 pk zou in 3,8 seconden naar de 100 km/u sprinten. Ook komt er nog een speciale versie speciaal voor het circuit.

En wat kost dat dan? Prijzen starten bij 68.500 euro voor de diesel Coupe en lopen op tot 82.500 euro voor de 330 pk sterke HB Coupe RR M. Helaas zijn die prijzen nog wel zonder belasting, dus reken maar op een fiks hoger bedrag dat je uiteindelijk kwijt bent.

Het zal overigens nog wel even duren voordat de eerste exemplaren uitgeleverd gaan worden, want er wordt nog druk gezocht naar geld om de ontwikkeling te financieren.27 reacties

In Born staat nog een fabriek zonder opdrachten. Misschien kunnen ze daar HB’s gaan bouwen.
@oli4k: ik denk niet dat HB een capaciteit van 200.000 auto’s nodig heeft…
@robbie: mss zou het toch wel een leuk idee zijn om dit soort wagens in massaproductie te nemen, gewoon om het beeld op de weg wat leuker te maken..
@tborre: idd, dat dit de nieuwe 1007’s en smartjes zouden zijn..
Ziet er gaaf uit, bizar dat je er een diesel variant komt trouwens..
@roquez: Dan gaan ze er ook de motoren van de 1007 en smartjes moeten in proppen. Wordt al een stuk minder leuk dan…
@tborre: Helemaal mee eens. Op de een of andere manier mogen leuke, mooie en gave auto’s niet goedkoop zijn…

Renault had ergens tussen geloof ik 1996 en 2003 een goedkope coupe. En dat gebakje was dan ook behoorlijk populair. Natuurlijk niet te vergelijken met deze HB Coupe…
@BrutaalAapje: Wat denk je wat dat allemaal kost.. Alsof het makkelijk is om zo’n dergelijke auto te ontwikkelen. Bovendien, je zou ballen hebben als je er als autofabrikant direct van uit gaat dat je er 1000en gaat verkopen, niemand kent het merk.. Klein beginnen dus, de meeste die wel te optimistisch starten zijn na een jaar alweer foetsie.
@BrutaalAapje: Zo simpel zit het totaal niet in elkaar..
@oli4k: Dat is een nutteloze fabriek die met stalen carrosseriedelen werkt. Deze auto wordt van carbon gemaakt. Dan heb je geen straat met lasrobots nodig. Dat is het probleem van de hedendaagse autofabriek. Vanwege deze miljardenkostende investeringen is de autoindustrie niet in staat snel om te schakelen naar de bouw van kunststof auto’s.
@midasracer:

Ook omdat tot voor kort die kunststoffen (als in glasvezelcomposieten met epoxy’s en polyester) nog helemaal niet gerecycleerd konden worden.
auto heeft mooie klassieke lijnen, echt een mooi design.
Vind hem wel geinig. Heeft iets weg van een z4 maar dan de klassieke versie als het ware
Sorry, maar wat een mak design…
leuk karretje , jammer van de kleuren , mogen toch iets blitser zijn .
Mooie blokken! aan de specs te zien zijn ze voor de (1)35i motor gegaan en de (1)23D. Moet toch leuk rijden zijn met zo’n leeggewicht.
@ robbie.. Ik moet zeggen die 2 liter diesel met 510 pk gaat hem echt worden!! Denk eigenlijk niet dat dit klopt, maar zo staat het wel in de tekst! “Kopers van de HB Coupe kunnen kiezen tussen een 306 pk sterke 3.0 zescilinder en een 204 pk STERKER 2 liter dieselmotor”!! ;) lol
Zit hier een lelijke beemer onder? Niet te geloven zeg…..
Toch spijtig dat ze geen atmosferische blokken van BMW gebruiken. Of zouden die al op zijn?
Dat gaat Wiesmann leuk vinden… Mooie concurrentie voor de MF3.
Chill, duitse premium shit onder een prachtige carosserie naar mijn mening :D
Ziet er goed uit!
Doet me een beetje denken aan de Lancia Flaminia Zagato. <img src="” width=”450″ />
De broertjes Huet moeten wel eens Engels leren.
Cool!
ziet er leuk uit. zal aleen wel geen luxe in zitten
Zonde van de Diesel die ze erin stoppen, een auto met carbon elementen en een sportief karakter verdient wel beter, zeker voor die prijs!
prachtig … straffe mannen die Huets …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).