Hebben we hier de Corvette C7 op het netvlies?

Auteur: , 40 Reacties

Op 13 januari 2013 is het zo ver: dan komen de Yanks met hun zevende generatie Chevrolet Corvette. Tot die tijd zullen, in de traditie van het internet, elke dag wel dingen lekken. Het lijkt er echter op dat we hier nu al de meeste details te pakken hebben.

De heren van het Corvette Forum komen op de proppen met een stapeltje korrelige scans/CAD-renderings en tekeningen, waarop met name de achterkant (met nóg centraler geplaatste uitlaten), maar ook het interieur (met, als het goed is, de zeven-bak) en het motorcompartiment van de C7 Corvette uit de doeken wordt gedaan.

Sommige van deze scans komen 1-op-1 overeen met wat Jalopnik eerder vertoonde, waarbij de Amerikanen vrij stellig in waren voor wat betreft het waarheidsgehalte.

Eerder lekte al een stukje voorbumper, en zo zal het de komende weken nog wel doorgaan. Dat betekent niet dat we bij elk miniscule detail weer een nieuwe post gaan maken, maar dit is toch wel vrij substantiële informatie. Onder de kap ligt sowieso de nieuwe LT1-motor, en het lijkt er op dat er ook een twin-turbo, 3,6 liter (instap-?)V6 komt.

Ondertussen brengt Chevrolet met enige regelmaat teaservideo’s uit omtrent de C7. Deze vind je op autojunk.40 reacties

Een V6? In een Corvette?
@kapiteinaudi: De C1 Corvette werd ook met 6pitter geleverd. En die twin turbo moet wel een mooi blok worden. Gaat ook straks als instapper in de Camaro.
@kapiteinaudi: ik denk dat de c7 gewoon een v8 krijgt want op gran turismo, kun je een mule rijden van de nieuwe c7 en dat is duidelijk een v8
@slippie101: oh ja nou dan moet het wel waar zijn! *facepalm*
Als je nou ook is leest dan zie je dat er ook gewoon een v8 in komt maar ook wen biturbo v6.
@slippie101: mijn god, dat kan je toch niet serieus menen… Ja en de nieuwe F1 gaat met 500km/u, want Red Bull…
@jzaero: Jaaaaa, dat wist je niet he. Ik heb in Forza 4 een stokoude Datsun. Die haalt ruim 370km/h. Doet de echte ook…..
@E34M5Touring: mits je er de juiste stickers op gaat plakken natuurlijk
@E34M5Touring: Hij wint het zelfs van een Veyron jonguh, je weezelluf tochhh
Lijkt meer op een chevy camaro( de achterkant dan)
@thomcarspotter: daar dacht ik ook gelijk aan, gelukkig is de rest van de auto corvette. Mooi ophanging voor, ik vermoed dat dit een killer gaat worden. (als het vooronderstel zo mooi is ontwikkeld en de rest van de auto daarbij).
nu al spuuglelijk ..
sinds 1984 hun kenmerk ..

wel straks weer alle Duitse en Italiaanse meuk in hun hempie laten staan ..
bladveertje eronder en gaan ..
moeilijk doen is immers voor moeilijk volk ..
@lincoln: vind het altijd zo grappig om te zien dat je met elk van je comments iedereen op de kast probeert te jagen. Zielig want er moet je toch iets dwars zitten.
@lambo4all: Check zijn profiel.. deze gast heeft geen leven en zit de hele dag met zijn piemel in de hand op AB
@solmatje: Lincoln heeft het over een auto, een gebruiksartikel waarmee je indien gewenst je kont kunt afvegen zonder schadelijke gevolgen voor de auto. Jij doet best wel minachtend over mens Lincoln, en 3 comments later heb je de halve wereldbevolking genomen en Almere afgetuigd.
@bungabungastig: Groenlinks = halve wereldbevolking? Oei.. dat zou ziek zijn!
Lelijke achterlichten!
Die mule in GT5 is best vlot, hij is sneller dan de standaard gt-r (in rechte lijn)
Hmmm op de laatste foto (15) heeft ie nogal een Ferrari voorkantje…
Beetje ouderwets?
@norge: beetje boel
@norge:
Dat noem je traditie Norge, of schoenmaker blijf bij je leest, never change a winning team….
Nou ja, je snapt wat ik bedoel….
Ugh nee… Geen V6! Bij een ‘Vette hoort een V8! Alleen al om de soundtrack van amerikanenv8’en! Downsizing is a bitch. Helemaal als die instap v6 er echt komt.
@toyotafortuner:

downsizing is vooruitgang ..
“soundtracks” is voor 50cc knakkers ..
@toyotafortuner:
Een mustang is toch ook verkrijgbaar met v6..
En die v6 zorgt ervoor dat hij bereikbaarder wordt voor nederlanders, en voor andere mensen,ipv alleen de elite. Is in mijn ogen juist positief.
@nickmercedes:

Heb jij net de woorden mustang en elite in 1 zin geplaatst :’)
@nickmercedes:
Een Mustang is dan ook wel een paar stapjes lager dan een Corvette….
Meer een Camaro concurrent en die is er ook als V6.
Historisch is het echter wel verantwoord om er een 6 in lijn in te leggen.
Het lijkt dat hij terug een stuk hoekiger gaat worden, ze doen maar. Uiteindelijk zal de circuit versie weer snel zijn en dan nog zijn er sportwagens genoeg om naar te kijken.
ben niet heel erg weg van de achterlichten
Pff.. en de trekhaak dan
Achterkant lijkt op een camaro en het interieur een beetje op een audi R8. Hij is wel gaaf alleen is een corvette niet echt mijn smaak.
Het wordt dus toch een corsaai
Ho! Waar zijn de ronde achterlichten gebleven? :(
Oef, zou eerder denken aan de nieuwe camaro..
Hoop niet dat ze teveel afwijken van de vorige.
Ik vind het wel een mooi ding worden, als ik hierop af moet gaan. Alleen op het interieur hadden ze wel wat meer hun best mogen doen, hoewel dat ook door het zwart/wit plaatje kan komen.
Wat is er gebeurt met het kenmerkend achterruit van de Corvette? Hoort die niet druppelvormig te zijn? Niet retro?
In gran turismo 5 heeft de virtuele Stig hem al gereden en wat ik van hem hoor is het best wel een aardige auto geworden ^^ kan niet wachten om hem te zien zonder al die afdekkingen!
Woei! Als de nieuwe Corvette inderdaad ook nog maar een beetje lijkt op de impressies die Jalopnik serveert dan belooft dat veel goeds. Ziet er heel strak uit, heel gespierd ook. Ik ben voor! En qua motorisatie denk ik niet dat we ons zorgen hoeven te maken, Chevrolet is het aan haar verleden verschuldigd om van de Corvette een scheurijzer te maken. En of dat nu met een geblazen V6 of een atmosferische V8 (in latere stadia eveneens geblazen) is doet er verder niet toe, presteren zal ie zeker en vast. Vind de huidige C6 ook een hele mooie wagen. Nu nog hopen dat de berichtgeving inzake het opwaarderen van het interieur klopt en dan zou Chevrolet misschien nog wel eens voor serieuze verrassingen kunnen zorgen binnenkort. Ik kijk er alvast naar uit.
IS benieuwd hoe deze het tegen de viper doet:) iemand een goede review van de viper 2013?
@urtarget1992: viper is van een andere planeet
Ik vind het zelfs een beetje Europees uitzien.
Stoere auto, dat hoekige design bevalt me wel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).