Hessing heeft wat kleine financiële probleempjes

Auteur: , 66 Reacties

Het rommelt rond luxedealer Hessing. De afgelopen dagen steken verhalen de kop op dat er sores van financiële aard zijn bij de supercar-boer. Spil in het probleem zou een investering in een dure villawijk zijn, die nog niet helemaal lekker van de grond komt.

Naast auto’s zit Hessing namelijk ook in het onroerend goed. In de Bilt moet met Park Bloeyendael een nieuw bovenmodaal villapark verrijzen. Hessing heeft hier met 10 miljoen euro aan geleend geld een aandeel in genomen, maar er is nog niets van de kavels verkocht. En geen inkomsten betekent ook dat je geen aflossingstermijn kunt betalen, tenzij je dit uit eigen vermogen doet. Dat is bij Hessing niet het geval, en zo geschiedde dat er beslag is gelegd op de auto’s en de karakteristieke showroom langs de A2.

Maar dat schijnt niet de enige kopzorg van Lamborghini-crashpiloot Hessing te zijn. Quote, altijd goed voor het oplepelen van wat vuil omtrent Neerlands hoge bomen, schreef vorige week een artikel over een zaak tussen vastgoedmagnaat Arie van Erkel en Frits Hessing omtrent een bestelde Rolls-Royce Ghost. Daarnaast ligt laatstgenoemde ook met automagnaat en verzamelaar Evert Louwman in de clinch. En Louwman is dan weer eigenaar van financieringsmaatschappij Alcredis, waar, u raadt het al, Hessing zijn krediet voor Bloeyendael heeft uitstaan.

Kennelijk heeft Hessing nu tot 1 april 2012 de tijd gekregen om zijn schuld te voldoen. Lukt dat niet, dan zou zijn bedrijf nog wel eens op de fles kunnen gaan. En kennelijk loopt het contact tussen Louwman en Hessing niet zo soepeltjes. Maar aan de andere kant, dat weet je toch ook van te voren, voordat je jezelf in het krijt zet bij een rivaal? Is er sprake van een Hessing-hetze of gewoon van een financiële tegenvaller?

En alsof er nog niet genoeg op zijn bord ligt, schijnt er binnenkort nog een kort geding te lopen. Deze quote is geplukt uit de reaguurderspanelen van Quote, dus voor de betrouwbaarheid er van kunnen we niet in staan. Het zou net zo goed iemand met een eigen agenda kunnen zijn, maar we noemen het toch even:

Hessing is ook nog niet van de heer Wijsmuller af. Begin december dient er voor de rechtbank in Utrecht een kort geding over een door Hessing aan de heer Wijsmuller geleverde Bentley die 3 jaar ouder is dan op het kenteken staat vermeld en waarmee bij de afdracht van de feitelijk verschuldigde BPM is gesjoemeld. Quote en de belastingdienst opgelet, misschien wordt het arrogante mannetje in maatpak nu eindelijk eens ontmaskerd als een oplichter en belastingontduiker. Wordt vervolgd.

Met dank aan iedereen voor de tips!66 reacties

tja, das kut! volgens mij is een groot bedrijf tegenwoordig gevaarlijker dan een eenmans knutsel hokje..
@dennisr: grootheidswaanzin is het enige echte probleem net zoals met kroymans
@dennisr: Grotere zaak = altijd ‘gevaarlijker’ of beter gezegd meer risico, hangt natuurlijk ook van de branche af. Ben afgelopen weken 2x langs Hessing gereden als ik zie wat voor gigantisch pand hij daar heeft, dat is pas ziek, wat moet dat wel niet kosten.
@kaasboerin: Ja, alleen al de glazenwassers! :P
the-budel-guy
@Vanquish: als ik de heletijd naar die auto’s kan kijken was ik de ramen er wel gratis :P
Met andere woorden, was u van plan een Rolls, Bentley, Maserati, Lamborghini of een Bugatti aan te schaffen, wacht dan nog eventjes tot ze worden aangeboden door BVA Auctions voor een fractie van de prijs :P

Nu even serieus, het zou natuurlijk enorm jammer zijn als weer zo’n prachtig bedrijf van luxe auto’s op de fles zou gaan…
@Mercbenz: misschien is het wel beter, misschien doen andere luxe auto verkopers de prijs wel naar beneden om dit te voorkomen..

lets hope so :P
@Mercbenz: Ja, het zou bijna aantrekkelijk worden!
@Mercbenz: en dan 38% aan belasting en bva fee eroverheen zodat je er niets mee opschiet. Behalve dan dat je nog steeds veel geld betaalt voor een auto zonder enige vorm van garantie.
Mooie Turbo op de achtergrond :)

Het zou een erg jammer zijn als Hessing verdwijnt. Kan het me ook niet echt voorstellen, want de naam is een begrip op zich.
@floryn: Kroymans was ook een begrip…
leuk onderpand voor Louwman ..

die ouwe stijfkop snapt het wel ..
@lincoln: Zeker, geniale man.
@masterstig:

wel ironisch dat uitgerekend Hessing hun aankoop met “Prius-geld” moet doen ..
Eerst Croymans, nu misschien Hessing.
Waar moet ik nu mijn auto’s kopen..? :(

:lol:

Nouja, als die Hessing niet helemaal zuiver is, dan is het goed dat hij aangepakt wordt. Ongeacht hoe mooi zijn bedrijf ook is…
Tja, eerder een geval van overinvesteren, super pand (zefs ik als belg weet waar Hessing ligt) maar de maandelijkse huur zal waarschijnlijk de prijs van één of twee wagentjes uit de showroom zijn…
@upstream: waarom zou je huur aan jezelf betalen? Het pand is (voor zover ik weet) eigendom van Hessing.

Ze zullen dus hoogstens hun lening/hypotheek moeten betalen.
@robbie: Uit uiterst betrouwbare bron weet ik dat je hier ongelijk in hebt! Pand is gehuurd door crimineel Hessing.
@F612S: wie is de eigenaar dan? Vaak is de constructie zo dat het vastgoed in 1 BV zit en het bedrijf in een andere en dat beide bedrijven eigendom zijn van dezelfde persoon (Hessing).

Op die manier huurt bedrijf A het pand van bedrijf B.
zo zie je maar dat ook de rijken het lastig hebben, tegenweurdich
Binnenkort in die showroom: de nieuwe Yaris! ;)
@fit4fun: Nee joh, das voor de occasions waar nu geen plek meer voor is binnen bij de Toyota dealer.
Vraagje:
Kan je zomaar naar binnen lopen bij Hessing? Of gaat alles op afspraak?
Zal iemand hier vast wel weten :)
@kliko: je kan gewoon binnenlopen.
@kliko:

in je pasport staat als het goed is een stempel met “miljonair” of een stempel met “loser” ..
dus gewoon effe je pasport meenemen in het vervolg ..
@lincoln: Bij mij staat er niks ,ben ik een nul dan?
@norge:

Volgensmij heb je dat al bewezen op autoblog.nl, daar heb je geen stempel in paspoort voor nodig :) :)
No hard feelings. Gewoon een makkelijke inkopper ;)
@anakiet: Alsof er bij jou wel wat staat in het paspoort ;)
@norge:

Gaat kijken.
@norge:

Oeps !! :)
@kliko. Mijn ervaring is dat Hessing gewoon te bezoeken is. Hoewel evident was dat ik geen potentiele klant was, was het personeel zeer vriendelijk en galant. Chapeau!

OT Het verdwijnen van Hessing zou betreurenswaardig zijn. Mooi bedrijf met een mooie showroom en supercollectie. Het bedrijf zelf is waarschijnlijk rendabel maar staat onder druk door prive investeringen van de eigenaren.
@alloallo: Als ze een beetje slim zijn, zijn ze tegen iedereen vriendelijk. Van sommige mensen kan je echt niet zien dat ze veel geld hebben.

Daarnaast kan je morgen de lotto winnen, en als je vandaag wordt weggelachen, dan ga je daar overmorgen niets kopen…
Schoenmaker blijf bij je leest…
Misschien willen de Flodders wel verhuizen naar Bloeyendael…
@martijnnn:

Sjakie van Kooten bij Evert Louwman op bezoek om te pleiten voor de Flodders ..

daar wil ik voor elke prijs bij zijn ..
Gek genoeg heb ik altijd al argwaan gehad bij Hessing en bij Kroymans, vraag me alleen niet waarom want dat zou ik zelf ook niet weten.

Ik zie The Gallery overigens vele malen liever.
@jack_abarth:

share the feeling ..
kan er ook mijn vinger niet onder krijgen omdat beide toko,s al heel lang bestaan ..
misschien dat (al zou ik in de markt zijn) daar nooit een auto zou aanschaffen ..

dat soort tenten “rocken” gewoon geen millimeter ..
Je zou maar net een Aventador hebben besteld, grote kans dat je die nooit krijgt. Of een gecrashte Aventador die Hessing heeft opgeknapt…
tjonge jonge wat een gelul 3 jaar ouder dan dat er op het kenteken staat dat gebeurt voordurent in de auto branche en daar is niks mis mee betekent gewoon dat die auto al 3 jaar in de showroom staat (onderhouden uiteraard) als je dat niet wil moet je geen showroom auto kopen en gwoon wat extra geld neer leggen voor een echte build to order
@kilum: Als je akkoord gaat met bepaalde voorwaarden dan moet een leverancier zich hier aan houden. Ik ken het verhaal niet maar je spant geen kort geding aan als je verteld is dat de auto al 3 jaar in de showroom staat natuurlijk.
Zit toch geld in die Toyota’s ,weinig garantie claims zeker.En zo kan je na een paar jaar sparen zelfs Hessing uit zijn pandje gooien.
Straks een Bentley voor een zacht prijsje;)
Dat Park Bloeyendael heb ik vanaf het begin al belachelijk gevonden. Ze willen een soort fort maken (omheind, twee bewaakte ingangen) voor rijkelui. En dat in tijden waarin onroerend goed nog steeds slecht verkocht wordt.
@Citrofiel: Eigenlijk een goed idee ,heb je gelijk een gevangenis voor die criminelen .En ze hebben hem zelf betaald.
@norge: :lol:
@Citrofiel: woningen zien er zelfs vrij gewoontjes uit (maar wel met 3x de normale prijs).
@Citrofiel: De zogenoemde ‘Gated Community’ is omstreden. Een ander project in Amsterdam kreeg geen doorgang van de gemeente.
imo heeft het wel wat weg van een real-life soap, of Big Brother. Met z’n allen ingesloten…
Moeten een uitverkoop houden, ik kom!
Dus de buik van de slang
Is blijkbaar niet zo vol meer :p
3 halen 1 betalen. Mooi als ik naar ajax ga kom ik daar langs. Er staan altijd maserati’s en een oranje lambo gallardo superleggera
Ik heb geen medelijden met de man. Regel 1 van ondernemen is dat je niet speculeert met geleend geld. Bij dit soort volk is het allemaal bla bla, jasje dasje, schone schijn en ballerig gedrag. Als man van de werkvloer heb ik een ontzettende hekel aan dit soort volk. Laat hem maar weer echt werken voor zijn centen, hamburgers bakken bij Mc Donalds, vakkenvullen bij de Appie of zo.
Weer wat geleerd:
Louwman verkoopt ook Chrysler, Jeep en Dodge (http://www.louwman.nl/)

Maar die importeren ze niet toch?
@sdk16420: Nee de dealerpoot, Lancia in Rotterdam tegenwoordig.

OT Autohandelaren in vastgoed? Gaat/is altijd fout gewoon bij auto’s verkopen blijven
@bobb: Nee hoor, als ze veel geld op de bank hebben van al die auto’s, kunnen ze beter hun geld in een pand stoppen dan het op de bank laten staan. Op de bank wordt het geld minder waard, in een pand zal het minder dalen en meestal (alleen nu in de crisis niet, maar vroeger wel) juist stijgen, zo verdien je ook wat, en is je geld veilig.
@masterstig: Probleem is juist dat ze dit stuntje gedaan hebben met geld dat ze niet hadden…
@Esprit_de_Flandre: Ik had het over het algemeen, bobb vond namelijk dat het nooit handig was (investeren in vastgoed), en dat klopt niet helemaal.
@masterstig: Heb je gelijk in.
Hoop dat ze niet failliet gaan en de showroom aan piet occasions ofzo verkocht wordt.
Ik vroeg mij al af waarom Hessing geen stand had op het Italia event op Zandvoort eerder dit jaar… Centjes sparen dus
Ja maar met die prijzen van die kavels denk je niet er een snel te kopen.
het feit dat @kjeld benoemde was mij ook al opgevallen… zou erg jammer zijn als Hessing zou moeten stoppen, we hebben al zo weinig luxe importeurs en het is toch altijd even kwijlen als je langs de showroom in de geluidsmuur rijd
-=edit: check!=-

En ja: risico van het vak. Waarschijnlijk kreeg Hessing een mooi percentage over die 10 mio voorgelegd. Als er geen risico inzat, zou er ook geen verwachte winst tegen gezet worden he?
Dus: slecht beoordeelde investering.
Vastgoed is op dit moment een onzekere belegging. Hessing heeft sowiezo geen keus, dan zoiets te ondernemen.
Ze moeten toch geld genereren op korte termijn om hun lening af te lossen met een forse rente.
Auto’s verkopen doe je namelijk niet elke dag. Dit is meer een wanhoops actie en het zal me niks verbazen als zij straks ook opdoeken. Best wel zonde.
Service is er bar slecht. net zoals kroymans. weg der mee met die tenten. Als je niet in pak komt kijken ze je niet eens aan.
Bij Kroymans wordt je zeer vriendelijk behandeld (ik heb vrijwel nooit een pak aan), mits je natuurlijk wel een serieuze klant bent en geen pottenkijker. Ik heb er zelf een auto gekocht vlak hun doorstart (inmiddels al weer elders ingeruild).

Bij Hessing is de ontvangst echter nogal koel en dat zal de verkoop zeker niet bevorderen. Maar ik denk dat ook zij veel kijkers binnenkrijgen en weinig potentiële kopers. Dat is ook nogal logisch gezien de prijsklasse.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).