Video: Het beste tankstation ter wereld

Auteur: , 49 Reacties

Heb je wel eens zo veel Porsches, Ferrari's, GTRs, M-Power BMW's en dikke Audi's bij elkaar gezien?

Wie regelmatig op de Nürburgring komt, kent vast wel het nabijgelegen ED tankstation. Je weet dan ook wel dat daar regelmatig mooie (gecamoufleerde) auto’s komen tanken. Snelheidsduivels lusten nou eenmaal graag een slokje. Op een mooie dag loont het om bewapend met een (foto)camera tussen de dampen van hoog octaan te gaan staan.

Het is goed zaken doen voor ED, en voor Nürburgring GmbH. Met het zonnetje en het droge asfalt komen de rijke jongetjes uit hun schuilplek (geen overbodige luxe met al die regen deze zomer) om hun supercars uit te laten. Het zal vast niet bij één rondje blijven, want het mooie bergweggetje zonder snelheidslimiet werkt erg verslavend. Na het tanken dus snel terug naar de Touristenfahrten!49 reacties

-edit: nutteloze bijdrage-
@swaffelaer: zielig figuur met je \’first!\’…
@swaffelaer: Deze reacties worden toch normaal weggehaald?
@gregorius: Sorry.
@swaffelaer:
NL-er met een typische kleuterklasreactie?
Hmm zouden ze toevallig een vacature hebben?
@smoked: Denk dat je na een week vullen geen tankdop meer kan zien.
Hoofdzakelijk Porsches daar zo te zien.Sabine Schmitt had zin in een broodje.Leuke meid lijkt me dat.
@Alfarobert: *schmitz
Die pomphouder zal vast wel wat meer vragen voor een liter benzine.
@jeroen92: of juist niet, en dat ze daarom daar tanken;)
@autoblogger: is best goedkoop plekje. Zelf tank ik altijd in Adenau bij de Aral.
@ 2.50 Sabine Schmitz :D xxxx
Lijkt de plaatselijke VAG dealer wel.
Bij dat restaurantje aan de linkerkant van het tankstation moest je ‘vroeger’ altijd je accreditatie voor o.a. de Formule1 en DTM ophalen, en hadden ze ook heel erg prima jägerschnitzels. Prima plek om aan het einde van de dag even een klein hapje te eten ….
ik was er o.a. in het Paasweekend. In Adenau was toen zelfs de AralUltimate102 uitverkocht door alle supercar-rijken die dat spul tanken :D gelukkig lust mijn TDI’tje alleen diesel :D
“springt in de auto richting Nürburg”
altijd die porschas
Altijd een leuke afsluiter van een dagje ‘Ring om daar ff langs te rijden. Denk wel dat je er binnen een dag klaar mee bent. Als je één dagje naar London of st. Tropez geweest bent stop je ook al snel met kijken naar Porsche’s en snelle Audi’s.
Waarom staan die mennekes al die wagens één voor één te filmen als ze wegrijden?
@alcantara: Voor als ze niet betaald hebben?
@alcantara: Die jongen die het heeft gefilmd verdient er meer mee dan jij denkt.
@alcantara: precies, zou er GEK van worden!!! Sneue jochies… Daarom rij ik dus geen supercar…
@Svenska_Aeroplan_AB: Dat is de enige reden?
@Svenska_Aeroplan_AB: Hahahaha ja, dat zal de reden zijn idd
Doe bruine 991 is in iedergeval niet zuinig op zijn koppeling…;-)
Zeker een van de weinige plekken waar je nog 98 octaan kunt krijgen.
Dit is zo te zien tijdens Scudria Hanseat. Dan rijdt er alleen maar dit soort volk. De moeite waard om dan eens te kijken.
Geinig: zit net te kijken naar de foto boven dit stukje en denk: goh zou de vent met die 458 een probleem hebben … dat duurde twee tellen … :D *schaam*
lekker hoor! al die heerlijke GT3’s ook!
Wat klinkt zo\’n 458 italia toch super. In tegenstelling tot die Porsches. Ze zijn gaaf maar het klinkt net als of er een gereedschap kist op straat wordt leeg gegooid als ze weg rijden.
Heb trouwens die blonde vrouw die in die parelmoerwitte GT2 stapt wel een paar keer zien rijden daar. Dat mens kan onwijs goed sturen! Vertelde dat het een fantastische wagen is, ook in de regen…..
@thomas325i:

Duh, ken je klassiekers, dat is Sabine Schmitz. Ik heb een keer met haar meegereden in de M5 Ringtaxi, toen heette ze overigens nog Sabine Reck ….
@pietjepuk: Mevrouw Schimtz rijdt weg in een bestickerde GT3…. Ik heb het over een parelmoer witte GT2…..
Porsche is oververtegenwoordigd. Maar goed, zo kun je wel zien wat de poserauto’s zijn en de auto’s die je ook echt mee naar de track neemt. Porsche dus.
Nou al die Porsches zien en er mooi uit, maar een leuk geluid produceren ho maar ( op een enkele gt3 na)! Die GTR, 458 en de Jaguar maken pas geluid…
Die porsches enaudi\’s lijken we hybride\’s, dr komt amper geluid uit
@maru

Je linkt door naar het artikel dat de Nürburgring failliet zou zijn verklaard. Misschien geinig om maandag een stukje echte journalistiek te bedrijven en te bellen met Gabriela Schöne van de perscommunicatie. De “Nürburgring Automotive GmbH” (o.a. Nordschleife) is namelijk niet failliet ….

Een persberichtje:

Betreibergesellschaft von Insolvenz der Besitzgesellschaft nicht betroffen – Arbeitsplätze und Gehälter der NAG-Mitarbeiter gesichert

Die Arbeitsplätze und die Gehälter aller Mitarbeiter der Betreibergesellschaft Nürburgring Automotive GmbH sind gesichert. Die Geschäftsleitung hat nach Bekanntwerden einer bevorstehenden Insolvenz der Besitzgesellschaft Nürburgring GmbH die Belegschaft darüber informiert, dass die NAG unmittelbar nicht betroffen ist und den Betrieb weiterführt. „Ihre Gehälter als Mitarbeiter der NAG sind sicher“, heißt es in der internen Mitteilung.

Even snel en kort vertaald:
De werkmaatschappij Nürburgring Automotive GmbH wordt niet rechtstreeks getroffen door dit faillissement ….
en sinds wanneer zijn Audi’s dik?
Is het niet interresant voor een ondernemer om in de buurt van de nurburgring een tankstation met restaurant/hotelletje te beginnen of zijn er redenen dat allen ED daar voor de afslag naar de ring zit? Weet iemand er iets over?
@heidi:

Hotelletjes en restaurants zitten er vele tientallen in de buurt van de Ring, dat is niet zo bijzonder. Op de B258 richting Wiesemscheid zit ook een tankstation, zo’n vijf kilometer verderop.

Verder is het alleen erg druk bij de ED als er een trackday of iets dergelijks is. Een gemiddelde Ring-toerist rijdt twee of drie rondjes, en gaat weer vrolijk naar huis. Geen noodzaak om dan perse te tanken bij de ED.
Zoveel porsches! En vind ze helemaal niet lekker klinken. Beste geluid vind ik van de CLK63 AMG.
Het beste tankstation ter wereld?
Daar kost een litertje Euro 98 € 0,22
Ha “vriendenactie” bij Porsche???
Bah, alleen maar Porsches…
Er staat daar standaard een webcam op gericht, maar er komt echt van alles voorbij:
http://www.doettinger-hoehe.de/Webcam/webcam.jpg
@peidur: haha geweldig die webcam.
Dat tankstation heeft mijn Peugeot 106 XSI ooit een week gestaan, nadat ik kortsluiting had gekregen. Naar huis gereden met anderen, en thuis een autoambulance gehuurd om de 106 weer op te halen.

Ik tank er nogsteeds af en toe. Soms ook in Adenau bij de Aral. Net waar mijn tank leeg is :-)

Bij de pomp in dit artikel zit ook een modelcar shop aan vast. Dat is ook leuk om even te neuzen. En ze verkopen er natuurlijk de ring-sticker, welke je op je bumper/spatbord mag plakken als je een rondje circuit hebt overleefd met je eigen auto/motor.
@mynameisjeroen:

Ow, en ze gaan daadwerkelijk controleren of je een rondje Ring hebt gedaan, voordat je die sticker er op mag plakken !? ….
Volkswagendag georganiseerd?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).