Het is bewezen: Vrouwen parkeren beter dan mannen

Auteur: , 29 Reacties

Is het bewijs dan eindelijk geleverd? Is het dan echt zo dat vrouwen beter kunnen parkeren dan mannen? Als we een Brits onderzoek mogen geloven dan blijkt inderdaad dat vrouwen (over het algemeen) beter kunnen parkeren dan mannen. Ai.

Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van de camerabeelden van 700 Britse parkeergarages en er zijn ook nog een 2.000 mensen ge├»nterviewd. Het onderzoek spitste zich toe op 7 onderwerpen zoals de tijd die nodig was om een parkeerplaats te vinden, of ze vooruit of achteruit de plek opreden, hoelang ze bezig waren met parkeren, hoelang ze daarna nog bezig waren met ‘rechtzetten’ en het eindresultaat.

In totaal konden daarmee 20 punten gescoord worden. Vrouwen scoorden gemiddeld 13,4 en mannen kwamen niet verder dan 12,3. Vrouwen scoorden dus een vol punt beter.

Er waren wel onderdelen waarop mannen beter scoorden zoals snelheid. Mannen waren slechts 16 seconden bezig met parkeren terwijl vrouwen gemiddeld 21 seconden nodig hadden. Ook waren mannen sneller tevreden met het resultaat en dus spendeerden ze minder tijd aan ‘rechtzetten’.

Aan de andere kant waren vrouwen sneller met het vinden van een parkeerplaats, mannen hadden namelijk vaak zo’n haast (of hoge snelheid) dat ze simpelweg voorbij lege plekken reden. Ook parkeerden vrouwen vaker achteruit in en daar scoorde je punten mee bij de onderzoekers.

En tot slot nog een leuk weetje: Maar liefst 53% van de vrouwen parkeerde in het midden van het vak in tegenstelling tot slechts 25% van de onderzochte mannen. (via: france24.com)

Toch raar dat we dan zo vaak ‘parkeerfoutjes‘ van vrouwen voorbij zien komen…29 reacties

-edit: check!-

OT: mijn moeder kan het ook veel beter dan mijn vader, niet echt boeiend wie het beter kan eigenlijk.. alle mannen die zich beter willen voelen dan de vrouw zijn zielig :)
Iets zegt mij dat dit onderzoek door vrouwen gedaan is.
@Vanquish: Haha +1
Soort van wij van WC-eend adviseren WC-eend onderzoek.

Wij vrouwen hebben onderzocht en kwamen tot de conclusie dat wij vrouwen beter kunnen parkeren..
Hebben ze ook rekening gehouden met de afmetingen van de auto? Over het algemeen rijden vrouwen kleinere auto’s dan de mannen, no wonder dat we dus langer zoeken naar een geschikte plek.
@RoT___: Wel een goed punt idd.
@Mich: Vrouwen logica werkt anders, de winkel lokt, dus gouw eruit. Ik zoek het liefst een plaats naast een pilaar, zodat ik bij terugkomst in ieder geval 1 deur kan openen.
@audicoupe84: Daar zit het hem denk ik ook in bij de snelheid, de vrouw kiest de eerste de beste plek uit om te kunnen shoppen, terwijl de man gaat voor de plek zo dicht mogelijk bij de deur.
Hier klopt echt geen zak van…
Wie betaald deze mensen voor zulke onderzoeken? Ik weet wat ik dagdagelijks zie en hoewel ik alles behalve een sexist ben (vrouwen kunnen nl. 1000 dingen beter dan mannen) hoort autorijden en dus ook parkeren daar niet bij. Flame on.
Hmm ok, battle of the sexes: mannen 10, vrouwen 1 :D
“parkeerfoutjes”-link, blijft lachen :D

Volgens mij klopt er echt niks van dat onderzoek! De vrouwen die ik ken parkeren slechter dan de mannen die ik ken..
Kom maar op met die vrouwen-parkeer-fails! ;)
Die mooie Hyundai van de foto staat perfect geparkeerd ,zo krijg je tenminste geen deukjes van deuren in je klassieker.
@norge: lol! Volhouder… ;)
Tja, maar rechtuit rijden kunnen sommige vrouwen nog niet helemaal, vanmiddag reed er eentje bijna de middenberm in op de snelweg (met waterafvoergootje)
Kan je weer anders interpreteren, mannen gaan minder snel toegeven dat ze iets niet kunnen of durven, dus de meer onzekere mannen doen dit toch nog, terwijl vrouwen gewoon koppig thuisblijven of hun man laten rijden. ja het bestaat….
Zo gauw er een vrouw een landbouwkieper met aardappelen in 1 keer steken in een stortbak kan prakken met 5 centimeter ruimte aan beide kanten.

pas dan mag ze zeggen dat ze net zo goed kan parkeren als ik. Leuk idee voor een test trouwens! :D
Het onderzoek sloot nergens op. Er zit een verschil tussen goed in kunnen, en goed in willen parkeren.

Als mannen hem schots, scheef, dwars, over de kop of over vijf plekken willen zetten, dan kan dat zo zijn omdat ze haast hebben of omdat het ze niet boeit.

Vrouwen zijn van nature meer gefocust op details, inparkeren valt daar onder.

Echter, en dit is vele jaren geleden al wetenschappelijk bewezen, vrouwen hebben een slechter gevoel voor ruimte. En daarmee dus ook met vakken vullen cq inparkeren.

En dat is alles wat telt. Als Sneijder niet serieus speelt, dan kan iedereen hem er uit spelen. Maar dat wil niet zeggen dat hij niet de beste Nederlandse voetballer van dit moment is.
Ik zoek altijd een vrij afgelegen plek in een parkeergarage zodat ik als het even kan niet naast een ander sta die even lekker zijn deur tegen de mijne aan kegelt… dan loop ik liever een stukje verder, ik rijdt altijd de eerste plekken voorbij.
@Search: dat excuus gebruik ik ook altijd ;)
the-budel-guy via iPhone app
@Search: dat of gewoon aso dubbel parkeren.
Dan mogen die lui dat onderzoek eens doen bij mij in de buurt…
Ze hadden ook het wegrijden moeten onderzoeken. Vooruit parkeren kunnen de meeste vrouwen prima, echter achteruit weer wegrijden is veelal een stuk moeilijker. Achteruit parkeren kunnen naar mijn idee veel minder vrouwen dan mannen.
Misschien in GB ja..
Als je naar de foto kijkt vraag je je niet af wie of wat je weet het gewoon,met een auto van zo’n merk rijd een clown.
Uiteraard kunnen mannen beter parkeren dan vrouwen, dat is gewoon een onontkenbaar vaststaand feit.
Wat ik hier wel uit afleid, is dat ze het daarom nog niet beter doen, ook al kunnen ze het.
En jammer genoeg moet ik toegeven dat als het op parkeren aan komt, mijn eigen geslacht een heel hoog percentage boeren kent.
Ik haat mensen die zich in een parkeerplaats smijten zonder enige rekening te houden met andere mensen, maar blijkbaar zijn er heel wat aso’s die dat maar normaal vinden.
Wat is de standaard?

Ik parkeer niet altijd midden in het vak, het ligt ook aan de auto’s links en rechts van mij.

Ik parkeer zelden tot nooit achteruit in. Want ik heb geen moeite met achteruit uit parkeren.

Als er plek zat is, dan is een beetje scheef ook niet erg, who cares. Soms maakt het ook het wegrijden makkelijker. Express dus scheef.

Waarom doen ze dit niet eens bij plekken waar je moet file parkeren ?
De standaard is dat men niet scheef parkeert en er dan een excuus voor zoekt ;)
Als je kan recht parkeren, dan zie ik geen enkele reden om het niet te doen.
En als er al veel plaats is, dan maak je daar ook direct komaf mee door scheef te parkeren, altijd leuk om naast zo ne pipo te moeten parkeren, om dan als een slangenmens uit je auto te mogen kruipen omdat meneer het nut er niet van in zag om hem recht te parkeren.
Weer geld weggegooid met zo’n onderzoek. Is er gevraagd of er aan anderen gedacht wordt bij het parkeren ? Interesseert het je of je bij terugkomst een deuk in je deur hebt omdat je hem te dicht langs een ander hebt gezet?(maar wel in het midden !)
Op mijn werk zijn er te weinig parkeerplaatsen en zijn ze redelijk smal. Dus wordt er weleens met de wieltjes op de lijnen geparkeerd. Het gebeurt regelmatig dat iemand niet het plekje naast een andere auto pakt maar 1 verder, omdat ze dan precies in het midden van het vak kunnen parkeren… Dat er dan precies plek overblijft voor een Smart interesseert ze niet. Dan had die ander maar op moeten schuiven… Bij ons rijdt helaas niemand een Smart… Anders had die altijd parkeerplek… Ook zetten de meesten hun auto met de neus naar dezelfde kant als hun buurman. Dus heb je sowieso meer ruimte nodig om je deur fatsoenlijk open te kunnen doen. Maar om dan na te denken en om-en-om te parkeren, zodat je met de bijrijderskant vlak langs de bijrijderskant van een ander staat, is er niet bij. Dan sta je namelijk niet meer in het midden… Maar je krijgt je deur tenminste normaal open, en die andere bestuurder ook ! Werkt natuurlijk niet altijd, als je meerijders hebt bijvoorbeeld. Maar die kunnen ook wat eerder uitstappen / later instappen.
Maar ja, er rijden nog steeds koeien rond met rijbewijs, daarvan kun je niet verlangen dat ze nadenken…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).