Het lekkerste kontje? Aston Martin V12 Zagato

Auteur: , 47 Reacties

Eindelijk kon onze fotograaf zijn lens (en meer?) een richten op de nieuwste samenwerking tussen het Britse Aston Martin en het Italiaanse Zagato. De grote vraag die wij echter hebben is: Kan deze auto wel gebouwd worden? Er zijn (wellicht) wat donkere wolken...

Zoals we allemaal weten is de V12 Zagato ontworpen door het Italiaanse Zagato, maar de auto zou gebouwd worden in Engeland. Dat zou gebeuren bij Coventry Prototype Panels, je weet wel dat bedrijf van Vladimir Antonov. Dat bedrijf is echter failliet gegaan en dus is er een klein probleem

Delen van het bedrijf zijn overgenomen door de Envisage Group, maar het is nog niet helemaal duidelijk of dat ook betekent dat de V12 Zagato alsnog gebouwd kan worden. In het ergste geval moet Aston Martin op zoek naar een andere carrosseriebouwer. Voor de productie van de One-77 heeft het faillissement van CPP gelukkig geen gevolgen, want die bodies had CPP allemaal al gebouwd.

PS Een video van dit snoepje kan je HIER bekijken!47 reacties

sowieso oneens, ik zeg eerder lelijkste kontje? >.<
@fastlane: +1

Liever de F12berlinetta
True story @stanny:
@fastlane: very false story @ fastlane
@fastlane: idd, breedbekkikker met staar lijkt het op.
vast wel een lekkerder kontje te vinden daar, is het geen auto dan wel een beursbabe..

vind dit absoluut geen mooie wagen..

om nog maar te zwijgen over die lelijke vissebek..
@dennisr: Duidelijk en volledig mee eens haha! +1
james125 via iPhone app
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
mooiste kontje? lijkt op een aston martin die geboorte geeft een een fiat multipla…. om over die hondslelijke spoiler maar te zwijgen.
@RudyV: hahaha +1
Lol @ 1ste plaatje.
Voor het eerst geen Marokkaantje of Antiliaantje die kijkt naar hoe hij het beste de auto radio eruit kan halen. Beetje flauw, maar dat waren mijn eerste gedachte :P
Zagato kontje. Niet echt mooi, maar ook niet echt lelijk.
Dit menen jullie serieus? Dit is te misselijkmakend lelijk voor woorden :-/
@fant: wat menen wij serieus?
@robbie: dat lekkerste kontje :p
Lekkerste automobiele bilpartij, deze AM Zagato ? Nou nee, doet u mij de F12berlinetta maar.
True that!
Je moet echt een liefhebber zijn van Zagato om dit mooi te vinden. Ik dus niet.
ik ben nog nooit fan geweest van de zagato, vind het maar niks
goede smaak is niet te koop, ik sluit me volledig aan bij Robbie.
@joeytrambel: en wat zegt Robbie dan? Volgens mij heeft Robbie het voornamelijk over het wel of niet gebouwd kunnen worden van deze auto.
@joeytrambel: dat is te makkelijk he, eens zijn met de auteur van het stukje.. xD
@dennisr: ach, dat gebeurt hier toch altijd. Een eigen mening vormen is moeilijk als je 12 bent…
gedwongenleaser
@AlwinH: nou nou, dit gaat nergens over. De titel van het artikel en de laatste zin “PS Een video van dit snoepje…” geven wel degelijk de voorkeur van de auteur aan en daar kan iemand het dus prima mee eens zijn, is gewoon een eigen mening hoor…
het lekkerste kontje.. ? moet hij het nog dikker accentueren..?
ben ik de enige die deze auto mooi vind?
@620henk: Nee, zeker niet. Ik vind em ook super. *Vooral* vanwege die achterkant. De voorkant lijkt mij nog te veel op de “gewone” Vantage En daar heb ik er al 2 van :-)
Voor mij is nog wel de vraag, is ie het geld waard vergeleken met een gewone V12 Vantage? Hoe anders rijdt ie?
@AlwinH: hij is zeker het geld waard als je kijkt naar de exclusiviteit…
@AlwinH: voor zover ik weet is er aan het onderstel weinig (tot niks) aangepast. Ik kan me wel voorstellen dat de Zagato een stuk lichter is.

Maar ik heb de specs nog niet naast elkaar gelegd.
@robbie: Specs van de motor zijn volgens mij hetzelfde als de V12 Vantage, maar omdat ie lichter is en waarschijnlijk een ander onderstel krijgt, kan het wel eens een heel andere rijervaring opleveren.

Maar idd, de prijs zit em voornamelijk in de exclusiviteit.
Tenminste, als ie exclusief en gelimiteerd blijft (ze hebben eerder geintjes uitgehaald op dat vlak).
@620henk: Nee hoor, vind het een heerlijke wagen ;)
Jammer van de witte achterlichten.

En dat deze niet kan gebouwd worden, lijkt mij pure speculatie, niet?
Geweldige wagen!
Echt lelijke achterkant
@AlwinH

kan mijn zoontje wel vragen of die de conversatie met je wil voortzetten, lig je waarschijnlijk op het zelfde nivo hij is bijna 10 namelijk. of wordt dat moeilijk voor je?
-edit: nutteloze bijdrage-
En waarneer gaan jullie rijjden?
had hem paar weken geleden al in kuwait gezien, echt mega vet ding!
Als je die spoilert eraf schroeft wordt het misschien nog wat. Verder ben ik ook niet kapot van dit ontwerp, de gewone is eigenlijk mooier. Zagato is hit and miss wat dat betreft, sommige van hun ontwerpen vind ik erg mooi (de DB4 GT Zagato blijft een van de groten en de AR1 was ook wel ok), andere spuuglelijk (zoals die Ferrari van een aantal jaar geleden (575GTZ?)).

Hoe dan ook is deze auto een van de vele uitmelkpogingen van AM, want je betaald er je kapot aan, terwijl de V12 Vantage eigenlijk mooier is en al veel te veel duurder dan de V8 Vantage. Misschien behoudt de auto zijn waarde wel door de combinatie van een kleine productie run, een bekende naam en gekke rijke verzamelaars maar als autoliefhebber zou het daar niet om moeten gaan.

Ik vraag me af hoe lang het duurt voordat ze zoveel geld geschraapt hebben dat ze echt weer eens met wat nieuws kunnen komen zonder ontwikkelingsbudget van een grote fabrikant als drijvende kracht (aangezien alles wat ze nou bouwen leunt nog op de DB9 die met dank aan Ford is ontwikkeld).
@jaapiyo: AM is nu vooral een label geworden dat op auto’s geplakt wordt die grotendeels door andere bedrijven in elkaar worden geschroefd (De One-77 en deze Zagato dus bij CPP en de Rapide bij Magna-Steyr) en een motor hebben die bestaat uit 2 3.0 V6en uit een circa 2000 Mondeo.

Tuurlijk, ze zijn nog steeds over het algemeen bloedmooi en maken een mooi geluid, maar alle concurrentie levert inmiddels veel modernere tech op alle fronten.
@jaapiyo: Mensen met smaak pakken een AM.
Ze hebben bij dit exterieur alles veranderd wat ik mooi vond aan vorige Astons. Dan toch 10 x liever een v12 vantage of Dbs. Zal waarschijnlijk langzamer zijn dan dit geval, maar rijd je in iedergeval in een mooie auto.
Voorkant vind ik helemaal niet mooi, achterkant kan wel. Niet mijn smaak.
Wat een geweldig apparaat zeg, zonde alleen van die spoiler. Die hoort niet thuis op een Aston Martin.
Zagato kan ook werkelijk niks mooier maken, verkrachting ten top?
Mooi die 20″ A6 (C7) velgen. :p

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).