Het verhaal achter de matzwarte Panamera-camerawagen

Auteur: , 22 Reacties

Een matzwarte Panamera Turbo, waarbij zelfs de lampen afgetaped zijn om elke vorm van reflectie tegen te gaan, dat moet haast wel een camerawagen zijn. Oh ja, en die gigantische installatie op het dak is ook wel een weggevertje.

Porsche Panamera Turbo van Chase Car inc

Actiefilms worden steeds groter en bombastischer, en flitsende scenes met snelle achtervolgingen blijven aanspreken. Zoiets moet natuurlijk wel goed vastgelegd worden, met een robuuste, maar vooral krachtige camera-auto. Gelukkig boden de power-SUV’s (ML63 AMG en aanverwanten) uitkomst voor Hollywood, zoals je in deze post kon lezen.

Een dergelijke wagen biedt plaats aan vier personen, heeft power genoeg, en kan de flinke dakbelasting van de zware filmapparatuur redelijk goed hebben. Het nadeel is dat zo’n hoge, zware auto, ondanks zijn spierballen flink aan wendbaarheid inlevert, en nogal snel door zijn veren zakt. Aan de wetten van de natuurkunde valt niet te ontsnappen.

Het bedrijf Chase Car Inc is prominent vertegenwoordigd in de filmbusiness, maar wanneer je een voorsprong op de concurrentie wilt hebben, moet je altijd op zoek naar verbeteringen. Enter de Porsche Panamera. Deze auto biedt alles wat een SUV heeft, maar dan met een lager gewicht en zwaartepunt. De Turbo en Turbo S-varianten (dit is ‘gewone’ Turbo) leveren met 500/550 pk genoeg grunt, en bovendien is de lange daklijn ideaal om een rig op te monteren.

Met vier man in de auto, en zo’n 400-500 kg aan apparatuur er bovenop, kan de Panamera nog wel een beetje hulp gebruiken, en dus werden er extra stevige veren onder gezet. Geen overbodige luxe, met een totaalgewicht van 3 ton. Kosten van deze met techniek volgepropte auto: een slordige 1 miljoen dollar, maar dan heb je ook wat. Wel even oppassen voor plotseling opdoemende bussluizen alstublieft.

Bekijk de foto’s van een van de coolste werkplekken ter wereld, en zo ongeveer de enige functioneel matte auto, op autojunk. (via gearpatrol)22 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Blijven klikken jongens! #DoWant
Intressante eerste zin in het artikel:
“Een matzwarte Panamera Turbo, waarbij zelfs de lampen afgetaped zijn om elke vorm van reflectie tegen te gaan, dat moet haast wel een camerawagen zijn.”

Als je goed naar de foto kijkt, dan kun je misschien al wel zien dat er op deze auto iets zit wat Porsche standaard niet als optie aanbied, inderdaad……. EEN CAMERA :-)
Daar had ik de afgeplakte lampen niet voor nodig!
@gertjan2012: Anders lees je even 1 regel verder.
@gertjan2012: lees heel de tekst nou maar voor dat je je zelf voorschud zet
@MAB: Zoek anders even het woord cynisme in de dikke van dale op.
Bovendien heb ik altijd op school geleerd dat je iemand voor schut zet ( let op de T )
@gertjan2012: dude geef toe dat je een belachelijke fail ondergaat.. Kan gebeuren, maar je herhaalt een grap uit het artikel.. Ga ons niet vertellen dat je verder las, want dan klinkt het nog stommer
@solmatje: You made your point, ik was inderdaad te snel met mijn reactie!
@gertjan2012: Kwartje gevallen?
@gertjan2012:
Bij Porsche kunt je gewoon een achteruitrijCAMERA als optie aanvinken.
@gertjan2012: die koplampen zijn gewoon afgeplakt om diefstal te voorkomen…
Bovendien: met de eerste en enige functionele dakkapel!
Wel gek dat de ramen dan niet semi geblindeerd zijn. En zou een Tesla of fikser niet veel slimmer zijn? Dan heb je gelijk ook geen motorgeluid onder je opname zitten.
@Larick: Geluid in een Hollywoodfilm gaat nog helemaal door post-productie. Vandaar dat je zelfs een fluistergesprek tussen de personages kan horen terwijl ze tussen 100 kakelende viswijven staan…
Cool, een Russian Arm!!
Binnenkort bericht Autoblog over gestolen matzwarte, gewrapte koplampen van de Panamera
Je moet maar durven, een dure camera bouwen in een tijd dat films vooral uit de computer komen.
begrijp nog altijd niet waarom al die camera-auto’s matzwart moeten zijn.
@4991: Zo heb je geen reflectie van de wagen, daarom zijn ook de lampen ageplakt.
@laurensl: ah zo, dat ik da niet zelf door had
Fuck the dashcam, get a roofcam! Kun je je aanrijdingen en kinderen op de snelweg in 3d filmen!
die koplampen zijn alleen afgeplakt om diefstal te voorkomen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).