Het verhaal achter deze Tesla bij een Infiniti dealer

Auteur: , 24 Reacties

Ah kijk, een photo op bij de Infiniti dealer. Lachende verkopers, een blije notabele klant en natuurlijk een splinternieuwe Infiniti op de pla...wacht, is dat geen Tesla?

tesla

Zojuist meldden we je nog dat Mercedes haar Amerikaanse klanten niet snel een EV zal kunnen aanbieden, maar de Duitsers zijn niet de enigen waarvoor dit geldt. Een gebrek aan een EV in de showroom is bij meer merken een dingetje, ook bijvoorbeeld bij Infiniti. Bij ons in West-Europa kwam de luxedivisie van Nissan erachter dat het eindeloos kon wachten voordat premiumkopers het merk zouden omarmen, dus hebben ze maar hun biezen gepakt. In Noord-Amerika daarentegen kent Infiniti meer fans, waaronder Steve Lussier, burgemeester van Sherbrooke, Canada.

Maar ja, als ambtsbekleder moet je jezelf tegenwoordig natuurlijk wel een groen imago aanmeten, voor dat moment dat een bijdehante journo je vraagt naar je carbon footprint. Zodoende wil Steve een EV hebben, doch Infiniti kan die vooralsnog niet leveren. Omdat de burgervader desalniettemin klant wilde blijven van de dealer waar hij al jaren kwam, werd er een oplossing bedacht die bij Elon Musk een grote grijns op het gezicht zal toveren. In plaats van een nieuwe Infiniti leverde de dealer namelijk een nieuwe Tesla Model 3 af aan de Mayor. En ze zijn er nog trots op ook, aldus de onvermijdelijke Facebook-post:

Congratulations to Mr. Steve Lussier-Maire de Sherbrooke, for the acquisition of its new car, a TESLA MODEL 3! A loyal customer at Infiniti Sherbrooke for many years, he wanted to turn to an electric vehicle! As many electric models are expected by 2021 at Infiniti, we have found a solution in the meantime! Thank you for your continued trust, Mr. Lussier, and good luck from the entire Infiniti Sherbrooke Team.

Is Elon Musk dan toch geniaal?24 reacties

Maakt dit Musk nou zo geniaal? Ja,
Ik snap best wat er wordt bedoeld.
Maar vind dit wel een echt out of the box en langs termijn denken van de Infinity dealer. Chapeau voor hem dus!
@peter911: nee dit maakt Musk niet geniaal inderdaad….daarmee zeg ik niet dat hij misschien wel geniaal is…maar dit maakt inderdaad gewoon een slimme verkoper die z’n klant aan zich wil blijven binden en hem zo hopelijk terugkrijgt als ze zelf wat aan te bieden hebben..
@peter911: Inderdaad. Gewoon heel handig gedaan door de dealer.
Wanneer Elon James Musk een IQ van 150 of hoger hebben is hij inderdaad geniaal. Vanaf IQ 135 istie hoogbegaafd. Van wat hij over zichzelf zegt is dat hij een (positieve) vorm van ADHD heeft en lijdt aan insomnia. Hij heeft z’n les al wel op vroege leeftijd geleerd…je gebruikt NOOIT je eigen geld voor investeringen en speculatie. Always other people’s money!
@iphonistvongates: als iemand AL zijn privevermogen op het spel heeft gezet voor 2 onmogelijke projecten(tesla,spacex)is het Elon Musk wel. Op een gegeven moment tijdens de introductie van de Model S heeft hij zelfs zijn huis verkocht en woonde bij vrienden om zijn bedrijven overeind te houden. Een man die toen zal lang zijn leven op een jacht had kunnen doorbrengen.
@rs62k5: Blijkt maar weer dat zulke schreeuwers niet weten waar ze het over hebben.
Topondernemer! Deze dealer denkt lange termijn en vervult de wens van de klant in plaats van alleen eigen producten te willen slijten.
@trasimo: als echte dealer maakt het niet uit wat die verkoopt als die maar geld verdiend. De geleverde Tesla is een gebruikte en pakt waarschijnlijk de winst op de inruil.

Daarnaast is de (gekozen) burgemeester altijd goed om als klant te hebben. Daarom staat dit ook op Facebook.
Oh nee…. een artikel over tesla….. #seekanddestroy #hideyourwifeandchildren
Een beetje een ander merk gaan verkopen…

En dan nog wel een Tesla…

Deze dealer van Infiniti lijdt vast aan een ernstige vorm van van insanity…
@moveyourmind: ze zijn inderdaad insane dat ze pas in 2021 hun eerste EV gaan uitbrengen. Als ze niet hadden zitten slapen, hadden ze nu gewoon met hun eigen auto op de foto gekund.
Is dat zo raar?
Ooit was ik verkoper bij een Suzuki-dealer en daar leverden we ook wel eens een nieuwe auto van een ander merk. Soms wilde een goede klant een soort auto dat wij niet in het gamma hadden en dan werd die besteld bij een collega. Zo hebben we wel eens een nieuwe Alfa Romeo aan een klant geleverd.
@sabrerator: om uiteindelijk toch na 6 maanden de Alfa weer in te ruilen voor een Suzuki?
@raoufff: ja precies want Suzuki is zo’n spannend merk hehe.Het lijkt mij in deze dat de klant een iets wat sportiever model wilde rijden, dan ga je denk ik niet zo snel terug naar Suzuki;)
@sabrerator: oké, maar lieten jullie er toen ook een artikeltje over schrijven met een foto erbij in het lokale suffertje?
@jaapiyo: dit gaat volgens mij over een facebook post. Wat een stuk laagdrempeliger is dan een krantenartikel. Je ziet tegenwoordig vrij veel kopers m et hun nieuwe aanwinst semi verplicht op sociale media.
@hplh: de hypothetische kranten artikel was idd over de burgervader zelf die gevraagd zou kunnen worden naar z’n eigen carbon footprint…..
@jaapiyo:
Nee, dat niet.
@sabrerator: In veel andere branches is het ondenkbaar dat je een product van de concurrent verkoopt, maar ik vind het heel mooi dat het in de autobranche wel mogelijk is!
@trasimo: niet zo gek aangezien bijna alle auto’s via dealernetwerken verkocht worden die vaak ook meerdere merken voeren.
@flutterby:

Ik praat over 1996.
Toen was die ontwikkeling naar grote dealerholdings nog niet begonnen.
Mr. Sabrerator is al bijna bejaard.

Overigens bestaat de bewuste Suzukidealer nog steeds. Suzuki doet bij voorkeur niet aan dealerholdings met meerdere merken.
Ik kan het weten, want ik audit elke nieuwe Suzuki-dealer voor ze.
Ook een beetje een sneer naar Infiniti (Nissan).
Nissan kan natuurlijk prima een grotere elektro-auto maken en Infiniti kan er dan prima een luxe versie van leveren.
Maar Nissan + Infiniti hebben al lang berekend dat dat op het moment geen winst op zal leveren, dus is die auto er niet.
Was de Nissan Leaf niet goed genoeg misschien voor de Burgervader? Dan blijft het tenminste nog binnen de familie…
@esprit_de_flandre: zou ik me alles bij voor kunnen stellen; ding ziet er niet uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).