Hoe krijg je een gestolen BMW de grens over?

Auteur: , 45 Reacties

Simpel: 's ochtends vroeg, met je rechtervoet naar beneden, en dan maar hopen dat de slaperige grenswachten hun wapens/spijkermatten/porto's niet op tijd paraat hebben. God zegene de greep.

Het blijft irritant, al die auto– en onderdelendiefstallen in West-Europa, waarvan de opbrengst bijna steevast rechtstreeks over de grens met MOE-landië (en verder) verdwijnt. In de volgende video gaat er weer een, een mooie zwarte BMW met Duitse kentekenplaten. Op vrij spectaculaire wijze neemt hij de Domachevo-grensovergang tussen Polen en Wit-Rusland.

Volgens het persbericht van de douane werd de bestuurder, een Rus met een verblijfsvergunning in Duitsland, aan Poolse kant van de grensovergang staande gehouden. Toen bleek dat het geen zuivere koffie was (daar hadden ze geen top10-lijstje voor nodig) ging de man er vandoor, met de volgende video als resultaat. Komt die BMW!

KLIK!

We gokken dat de jatRus in zijn vlucht op de ijzige ondergrond werd geholpen door een setje (in Duitsland verplichte) winterbanden, want achterwielaandrijving en winterse omstandigheden combineren vaak niet geweldig. Gelukkig kreeg het verhaal nog een positieve afloop (en daarom lezen we er waarschijnlijk ook over): een dag later werden de jataap en de auto onderschept in Wit-Rusland. (via Carbuzz)45 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
En er zijn mensen (ook hier) die vinden open grensen een hele vooruitgang. Ik zou zeggen gooi dicht die boel! Weer meer werkgelegenheid. Ik sta liever in de file voor de grens of bij het gwk dan de huidige situatie!
@heidi: Inderdaad gooi dicht die boel, hou die rotzooi maar opgesloten in de EU en laat het er nooit meer uit. Eindelijk rust hier.
@norge: Grenzen van uit de EU zijn nog altijd bewaakt. Rij Zwitserland maar eens binnen.
Beter zou het zijn om bij elk land een douane bewaking weer in te voeren. Dan maar 20 minuten langer onderweg, scheelt een hoop ellende.
@ThomasBol: Dat is inmiddels ook een stuk minder geworden sinds de Zwitsers het Schengenverdrag hebben getekend….
@renezzzz:
Dan zijn mijn ervaringen toch anders. Ik kom er een à twee keer per week en dat al vele jaren lang. En ik kan je verzekeren, dat er aan de Zwitserse grens sinds de ondertekening van het Schengenverdrag verrekt weinig veranderd is.
@9000cse: Vertel me eens welke grensovergang je langkomt…
@9000cse: ps. Ik kom elke dag meerdere keren de grens van Zwitserland over, en dat trouwens ook al vele jaren. En ik kan je verzekeren dat sinds Schengen de hoeveelheid controle flink is afgenomen. Waar jij waarschijnlijk op doelt zijn die 3 of 4 grote grensovergangen in de vorm van autosnelwegen…
@renezzzz:
Weil am Rhein/Basel en Schaffhausen.
@9000cse: Dat zijn twee grensovergangen, er zijn er nogal wat meer. Tot drie jaar geleden had men als lokaal economisch grensverkeer een appart vignet waarmee je over een speciale rijbaan de grens over mocht (geen/minder wachttijden). Dat is inmiddels overbodig, Ik heb hem nog in de auto, maar de meeste speciale rijbanen zijn inmiddels weggehaald. Bij de diverse grensovergangen hier wordt er nagenoeg niet meer gecontroleerd. Ja, bijvoorbeeld hier bij Bardonnex (Genève) nog wel, maar dat is een snelwegovergang met daarbij de controle/verkoop snelweg vignet. Net als bij Basel staan daar nog wel wat files.
@renezzzz:
Ik kan alleen spreken over de grensovergangen, die ik gebruik. En daar is door het Schengenverdrag helemaal niets veranderd.
@9000cse: Tja… Als je die ervaring 2x in de week bij een tweetal grensovergangen hebt, zal het wel zo zijn hè.
@ThomasBol: Vanuit de EU wel ja. Maar wij zitten hier aardig serieus aan het randje (aan de zeekant rijden weinig auto’s illegaal de grens over – en voor zeevaart hebben we wel douane). Maar als je brik hier gegapt wordt, is de eerste kans op controle ongeveer 1330 km verder. Grens Polen / Rusland.
Je slaat voor het gemak dan wel even de vliegende controles van de marechaussee over. Ik woon in het grensgebied, en er wordt gelukkig met grote regelmaat gecontroleerd.
@norge:
Sorry hoor! Maar ik begrijp je reactie even niet. Noorwegen zit bij mijn weten niet in de EU, dus waar komt die onrust bij jullie dan vandaan?
@9000cse: Ooit van EU,s gehoord ? Betekent dat alles vanuit Europa zomaar hier binnen kan wandelen.
@norge:
Nee, ik heb nog nooit van de “EU,s” gehoord, maar misschien kan ik dan nog wel iets van je leren.
Overigens, behoor jij soms niet tot diegenen, die zomaar daar zijn binnengewandeld?
@9000cse: EU Schengen accoord, betekend dat Noorwegen heel veel geld aan de EU betaald en daardoor de zelfde rechten en plichten als de leden van de EU heeft (behalve stemrecht).En ja die regels heb ik ook gebruikt. Maar nu ik eenmaal binnen ben….
@heidi: en er zijn mensen (ook hier) die in het buitenland werken en dagelijks de grens over gaan.

Het is wel degelijk een vooruitgang. Alleen Nederlanders die toch nooit hun land verlaten en al zeker geen ondernemer zijn die ook in het buitenland verkopen, die willen grenzen dicht.

Verder: de grens tussen Polen en Wit-Rusland is een gesloten grens. Wit-Rusland is geen EU-land en Wit-Rusland is geen Schengenland.

Graag gedaan.
@Sorcerer:

Open grenzen zijn zeker van belang. We zitten nu wel in een recessie en dat is vervelend, maar Europa de rug toe keren is niet verstandig. Als je ziet welk deel van ons binnenlands product word verkregen door export van goederen en diensten naar schengenlanden dan krabbel je wel even achter je oren met de opmerkingen van grenzen dicht.

Deze open grenzen zorgen ervoor dat ondernemend Nederland verder kan kijken dan de km2 die Nederland te beiden heeft. Dit zelfde geldt voor de Euro, wij zijn het land dat er wellicht het meest baat bij heeft. Met alle export zorgt een gedeelde valuta voor lagere bancaire kosten welke de export weer stimuleert.

Dus lekker openlaten die grenzen en niet lopen miepen. Als je uit Nederland wilt kan dat makkelijk, je bent vrij om te wonen in elk land van de EU. Wil je dan toch dichte grenzen pak de ferry naar het UK.
@morty: Oh of dat ineens stopt als je grensbewaking weer gaat invoeren. Zelfde als uit de euro stappen.
De handel gaat echt wel door.
Ik ben een groot voorstander om alle grenzen weer dicht te gooien van elk land, zie wat een rotzooi zich vrij beweegt in de EU. Ook alle Oost-werknemers gelijk verwijderen.
Zolang hier in NL nog de werkloosheid oploopt en er mensen in de bijstand zitten ben je toch wel helemaal gek om oost europeanen hier aan het werk te zetten.
@bofkont: jij zit overduidelijk niet in de handel. Als de grenzen weer dichtgaan en er weer extra regeltjes komen (die nu zijn opgeheven) dan wordt import en export weer duurder, voor rekening van de consument (die uiteindelijk alles betaalt)!

En die Oost-Europeanen… Vind maar eens een Nederlander die asperges wil steken. Pownews maakte een hele tijd terug nog een item bij een UWV-kantoor. Toen ze daar aan werkelozen vroegen of ze geen asperges wilden gaan steken toen werd de verslaggever uitgelachen door de uitkeringstrekker die langsliep… want tja, een uitkering is misschien ietsjes minder maar wel zo gemakkelijk he.

Sowieso zijn de opmerkingen die je over Oost-Europeanen maakt een beetje jammer. Combinatie van onwetendheid, onrealisme, asociaalheid, discriminatie (op nationaliteit) en domheid. Gevalletje schreeuwen vanaf de zijlijn terwijl je er zelf waarschijnlijk weinig last van hebt of weinig van merkt als de regels veranderen. Voor mij zou dat (ivm werk) wel anders zijn…

Maargoed, gaat toch niet gebeuren ;)

Totaal offtopic ook, want het gaat om Wit-Rusland wat noch EU noch Schengen is en bovendien een twijfelachtige regering heeft waar ik me als inwoner zwaar voor zou schamen.
@Sorcerer: Kijk daar steekt hem het, Nederlanders die niet willen werken! Ik zou ze de keus geven werken of uitkering intrekken.
Wbt de gastarbeiders discrimineer ik absoluut niet.
Zolang hier de werkloosheid nog oploopt en er mensen in de bijstand zitten ga je gvd toch geen mensen van elders weghalen om te komen werken.

Met de grenzen zul je ongetwijfeld gelijk hebben.
Maar zie wat een crimineel volk vrij kan bewegen zonder grensbewaking.
S nachts komen ze hier roven en diezelfde dag/nacht zitten ze al ver over de grens. en dat gebeurt veel!
@bofkont:
“Kijk daar steekt hem het, Nederlanders die niet willen werken! Ik zou ze de keus geven werken of uitkering intrekken.” En dan: “Zolang hier de werkloosheid nog oploopt en er mensen in de bijstand zitten ga je gvd toch geen mensen van elders weghalen om te komen werken.”
Helaas stroken deze opmerkingen niet met de werkelijkheid. Vraag het de mensen maar eens, die in de afgelopen 4 à 5 jaar hun baan hebben verloren. Willen die niet werken? En wil jij die mensen geen uitkering meer geven, als ze geen stratenmakers- of bouwvakkerswerk willen gaan verrichten of in de tuinbouw willen gaan werken? Hoe zou jij het vinden, als jij in hetzelfde schuitje zat?
Verder zijn er genoeg ondernemers, die zitten te springen om mensen, die niet te vinden zijn. En waarom zou ik als ondernemer dan geen buitenlanders mogen aannemen?
@bofkont:
En Gij geleuft dat het dievengilde zich door zoiets als een grens laat tegenhouden?
Kijk eens naar drugs smokkelaars, die laten zich ook door niets tegenhouden.
Een zware ‘jongen’ van de Amerikaanse DEA schoot een vliegtuig neer boven Amerikaans grondgebied dat drugs smokkelde, landde met zijn toestel en zei de magische woorden “We lost the war on drugs”

Criminaliteit is moeilijk te stoppen zeker inonze westerse samenleving waar sociale controle zo’n beetje is verdwenen.
@morty: Ik ben ook voor open grenzen hoor, dacht dat dat wel enigszins duidelijk was.

Overigens inderdaad waar: velen weten het niet maar het VK is geen lid van het Schengenverdrag, terwijl het wel een EU-land is (Zwitserland zit er weer wel in maar is geen EU-land).
@Sorcerer:
Ik werk dagelijks met heel veel polen en ook verschillende. Tuurlijk zijn er goede en slechte maar de meeste die zeuren over oost europeanen kennen ze waarschijnlijk alleen van tv. En waarom die polen allemaal hier zijn? Om ons vuile werk te doen waar de gemiddelde nederlander gewoon te lui voor is. Die trekken liever een uitkering, die de werkende mens voor hun betaald, en vervolgens lopen miepen over de oost europeaan die wel hard staat te werken voor een paar euro per uur..
@heidi: grensen?
Zohe, dat was spannend…
Dat winterbanden in Duitsland verplicht zijn is een misverstand. Toevallig vanochtend een stukje over gelezen. Hier legt een verzekeraar uit dat het alleen verplicht is om winterbanden te hebben als er daadwerkelijk sneeuw ligt.
@fennekbestuurder: Dat verhaal kennen we, maar in feite komt het op hetzelfde neer. Onder winterse omstandigheden geen winterbanden = aansprakelijk.
@sir_smokalot: Als Nederlander ben je niet verplicht om op winterslofjes te rijden toch? Aangezien je bij een Nederlandse maatschappij verzekerd bent en die verplichten het niet..

in Duitsland heb ik het dan ook over..
Nee, je hebt je in een vreemd land naar de daar geldende wetten te schikken.
Voorbeeld: als het maximumpromillage hier 0,5 promille is, en in Duitsland 0,2, dan ga je daar alsnog nat als je 0,4 blaast. Eigenlijk heel logisch toch?
@sir_smokalot: Idd wel heel logisch..

Was altijd in de veronderstelling dat verzekering eventueel moeilijk KON doen maar je uiteindelijk wel de eventuele schade zou vergoeden omdat ze nergens in je ”contract” verplichten winterbanden te gebruiken..

Weer een illusie minder.. :)
@fennekbestuurder: niet alleen sneeuw maar ook vrieskou. En zoals smokalot zegt loop je risico op een deel van aansprakelijkheid bij een ongeval, omdat (ook zonder sneeuw trouwens) je remweg langer is met zomerbanden. Is niet bij alle ongevallen hoor, maar als het ook maar een klein beetje onduidelijk of vaag is dan heb je pech!
Crimineel, mooi vak!
@alcantara: “Crime doesn’t pay”. But the hours are good :-)
Drive it like you stole it.
En de illusie dat slagbomen uiteenspatten als je er doorheen rijdt zijn we ook weer kwijt.
Haha dat hij die hekjes dr ook nog ff bij zet. De meeste binnensteden van Nederland beter beveiligd zijn tegen ongewenst verkeer dan deze grensovergang
@stanlee: beter wat betonblokken er voor zetten;)
hahaha, mooi filmpje.. paar dure hekjes plaatsen en BMW meneer raakt de rem niet eens aan..

en dat in combinatie met die heerlijke sneeuw.. die hier uur na uur sneller verdwijnt..

:D
Zal wel een xdrive op winterbanden zijn
daar sta je dan met je gesloten slagbomen.
Niet echt premium die slagbomen, Хорошо воскресенье все!
Geniale beelden
Misschien toch een reden gevonden om een Aldi te kopen, je kale Aldi lease slet zullen ze in ieder geval niet jatten en door een slagboompje heen rijden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).