Hoe snel lap jij de Nordschleife met een One-77…fiets?

Auteur: , 47 Reacties

Net zo exclusief als de Aston Martin One-77, maar een stuk minder krachtig, en vermoeiender om te hanteren: de One-77 Cycle van Factor Bikes. Wat wel weer een overeenkomt is, is dat dit fietsje evenals de auto ontzettend duur is.

25.000 GBP (31k euro), zoveel moet dit wondertje op twee wielen kosten. Beduidend meer dan een 1000cc supersport-motor (die ook 2 wielen heeft), en ongeveer net zoveel als een nieuwe middenklasser. Waanzin natuurlijk, maar er worden er dan ook maar 77 van gemaakt, en het is maar net wat de gek er voor geeft.

Elke autofabrikant moet tegenwoordig ook in de fietsen zitten, zo lijkt het wel. Sommige deden dit uit traditie al (zoals Peugeot), maar voor anderen is het een leuk dingetje voor erbij. Bij Audi, Smart of BMW (Pedalec) is dit een elektrische fiets, voor weer andere fabrikanten gewoon een raceding dat louter via trappers wordt aangedreven.

Voor je enorme zak met geld krijg je bij de One-77 wel een state-of-the art carbon frame, met hydraulische schijfremmerij, een bemmende boordcomputer, en voor de rest het duurste van het duurste er op gesleuteld, maar dat mag ook wel. Check alle specificaties HIER. Rest alleen nog de vraag: wie koopt zoiets?? En zou een koper de fiets ook echt gebruiken, of alleen als hebbedingetje wegzetten?

Overigens, eigenlijk is deze fiets een slimme rebadge van de (eveneens knakedure) Beru F1. Toch tof om te zien.47 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Hoeveel pk’s?
@bugatti2405: ligt er aan hoe dik je benen zijn
@sir_smokalot: nja, wielrenners hebben dunne benen, maar tegen over de gemiddelde Burger king gangster hebben die toch wat meer pk’s.
@meneersander: haha wielrenners hebben dunne benen? Jij kent echt helemaal niets van wielrennen blijkbaar
@mazdamx5be: Zo dik zijn hun benen niet. Ze hebben alleen een hele goeie doorbloeding van de beenspieren.
Wie wil er nu schijfremmen op een racefiets?!
@alfa156: Leg uit?
@SimonMc: Gewicht vermoed ik.
@alfa156: ik heb ook schijfremmen op mn fiets. hydraulische schijfremmen :)
@alfa156: Ik. Weet je hoe goed dat remt?
Niet eens een bagagedrager!
Next!
@BmwMPower: wat ga je doen met een bagagedrager???pak melk halen voor u ma?…me ne koersfiet………
@bmwfreak: Waar laat je anders je krat bier?
voor die naakte fin
Ja hallo.. Hoop geld voor de one-77 Volante
Wel een touchtronic voor dat geld? Of een gewone handbak!? Ben wel gelijk de blits als je.hiermee bij de kroeg aan komt rijden..
@lamborgfan: Om hem bij de kroeg te parkeren moet er van de verzekering eerst nog 10 kilo aan slot op. Dan kun je het net zo goed bij je stalen ros houden.
Had hem nog wel wat lichter dan 7,4 kg verwacht eigenlijk, voor die prijs verwacht je wel wat.
Vind hem ook niet echt mooi en daar koop je toch een Aston voor. Hoewel de One-77 ook niet moeders mooiste is.
pfff, voor dat geld zitten er niet eens trappers op!(en ja, ik weet dat dit bij racefietsen en ATB’s niet gebruikelijk is omdat de koper dan pedalen van zijn of haar voorkeurssysteem kan monteren…)
mb via Android app
Hmm afgemonteerd met dura-ace. Niet slecht, maar voor dat geld? Ik sta in ieder geval niet in de rij voor deze tweewieler.
Ik fiets wel met een aardig tempootje, dus 30 mins. ofzo. Of 20.
Wel een leuke fiets als je geld te veel hebt.
@bonkers: 20 minuten op de fiets over de Nordschleife. Je krijgt van mij een gratis avond coke, drank en hoeren als je dat lukt. Bij 30 minuten krijg je alleen de drank.
@sir_smokalot: Challenge accepted.
@syliaca: nou begin ik ook wel heel weg te twijfelen, tijd voor wiskunde!
Ja.. Uhh doe er dan toch maar 30 mins. bij, als ik gemiddeld 20 km/h wil redden
@bonkers: En ook rekenen dat het geen 20 km rechtdoor is natuurlijk, maar +- 170 bochten inbegrepen, en redelijk wat niveauverschil met momenten.
Da’s niet moeilijk… Dat doe ik in 7min 52…

http://www.motormorph.com/wp-content/uploads/2010/07/practicallambo300.jpg
@xilver: haha, misschien wel sneller, dat zadel geeft zéker duchtig down force op z’n kokers achter ;)
Ik haat fietsen …
@norge: kan je beter met je VAG busje rijden he?
@meneersander: Daar moet ik even een nachtje over slapen.
Ben serieus niet erg onder de indruk van dit model… Google voor de gein eens op: Specialized Venge (McLaren) of Pinarello Dogma… dat zijn pas kunstwerkjes… en nog steengoed ook… en minder dan een derde van de prijs ;-)
@PunicaOase: jaaaaa, eindelijk iemand die het begrijpt! Die specialized zit al tijden op mn verlanglijstje! Die is echt mooi
de toppers doen de nordschleife onder de 25min
Als ik de loterij zou winnen, zou ik deze fiets niet kopen.
25 minuten is wel heel optimistisch. Ik heb zelf 8 ronden op de fiets gedaan. Ik zeg je het valt ENORM tegen.
Rad am ring zitten de snelste rond de 35 minuten per ronde. Dit is dan wel inclusief een gedeelte van het F1 circuit. (VLN course 24,2km.) En dan moet je al heel hard doorrijden.

Fuchsrohre had ik een topspeed inclusief slipstreamen van 99,4km/h. Hohe acht reed ik na enkele ronden nog maar met 8 km/h omhoog. Na Bergwerk is het behoorlijk pittig. Zelfs Flugplatz is al lastig. Het laatste moet je een hoog vermogen leveren om boven te komen. Je valt daar anders helemaal stil ondanks dat je daar met +60 km/h komt aanrijden.

Fietsen met een automerk erop zijn altijd overpriced. Leuke teller maar voor de rest is het echte troep. Een Shimano DI2 groep koop je al voor 1600 euro. Oké ze hebben deze compatible gemaakt met hydraulische schijfremmen en een speciale crank gemaakt maar buiten dat is het niet veel speciaals.

Als er geen merk op zou staan kun dit kopen voor 10k.
@Schnor:

leuke informatie .. dikke vette +1 ..

btw .. heb een Peugeot ATB ..
en die is waard elke cent die ik er voor kwijt ben ..
Mooie kroegfiets.
Het is een onderschreven wet dat autofabrikanten slechte en dure fietsen maken.
@mashell:

En nu vergeet je natuurlijk minerva.
@mashell: een onderschreven wet is iets hééél anders dan een ongeschreven wet… en ik denk dat de die laatste bedoelt… ;)
De lelijkste Aston Martin in jááááren (en da’s inclusief de Cygnet). En nog een beetje overpriced ook, voor zo’n luchtgekoelde tweecylinder.
Nooit!
Ze hoeven maar 33 gekken te vinden die zon overprijsd ding willen kopen.
@jordy14: bedoel je niet 77? Ziet er wel mooi uit.. als die een eurotje of 1500 koste zou ik er mischien zelfs over twijfelen. Meer zou ik echt niet uitgeven voor een racefiets. En ja ik weet dat de spullen die erop zitten meer waard zijn maar tog..
@bartjuh: ik bedoel 77 ja maar hij is 31000 inplaats van 1500 he dus dat scheelt heel wat. Dat is hetzelfde als je zegt: oh als die ferrari F12 30.000 was geweest dan zou ik hem wel kopen.
Mmmm,m’n fiets gejat van 31000euro.Had hem bij het station staan.Maar 1 dagje,haha
Ik voorzie een markt voor mensen waarvan het rijbewijs is ingenomen en toch gewoon Aston Martin willen blijven rijden, like a boss.
Grappig met zo’n variabele topsnelheid.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).