Hofele maakt van je Cayenne een Cayster GT 670

Auteur: , 23 Reacties

Alleen die naam...

Het einde van het jaar komt weer in zicht, en dus nadert de Autoshow van Essen (je eerste stop voor alles wat met tuning te maken heeft, hier het archief van vorig jaar) met rasse schreden. Op eigen grond moeten de Turbominnende Teutoonse TuningTitanen hun mannetje staan, en dus werd er achter de schermen drifig gesleuteld aan bodykitjes en vermogensupgrades.

Hofele staat er met de Cayster GT 670, een naam die bewijst dat gewoon een samentrekking van twee Porsche-naamdelen maken niet altijd werkt. Enfin: onder de motorkap is het een en ander veranderd, maar toch komen de vermogens niet in de buurt van wat de typenaam doet hopen/vermoeden. De 3.0 TDI gaat van 245pk naar 315pk en van 550 naar 650Nm. Neem je de Cayenne S Hybrid, dan ga je van 380 naar 481 paarden. Het koppel stijgt er van 580Nm tot 737Nm. Alleszins netjes.

De uiterlijke wijzigingen zijn zoals je ze verwacht van een tuner, maar toch niet heel flamboyant. We sommen even op: nieuwe bumpers, 25 mm bredere wielkasten, andere uitlaatsierstukken, en een diffuser. Verder zijn er allerhande carbon-onderdelen verkrijgbaar, waaronder de opvallende motorkap met een grote powerdome in het midden. Tot 80 km/u rolt de Cayster (really, Hofele?) 40mm lager, en in de bredere wielkasten kan je van alles tussen de 20 en 22 inch krijgen.

Vooralsnog geeft Hofele slechts 1 foto prijs, maar zodra er meer wordt uitgebracht zullen we in dit artikel een gallery aanmaken.23 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Heeft Hofele het ook over de afkomst van de naam, meer specifiek dat getal?
De naam zalf is lelijk als de nacht, wat je dan weer niet van de bodykit kan zeggen.
Lijkt mij wel een leuke upgrade voor je Cayenne.
Ik vraag me af hoe dat gaat klinken, ‘diesel on steroids’.
nee, wel leuk gedaan, maar doe mij toch maar een standaard porsche cayenne S (die af-fabriek is, dan heb ik iig garantie) :P
@bigcar: ow je bent me net voor zie ik :P
@agera: haha, ja bij de G klasse en de bmw’s moet ik aan jouw (bmw virus ;) ) denken, gekke man :)
Bij een Cayenne moet ik denken aan bigcar :P
@agera: haha :P
de Cayenne.. DIE word pas uitgemolken.. omg :lol: en als ze dat nou eens goed deden.. neuh, keer op keer zo’n gedrocht creëren..

nu we het toch hebben over gedrochten creëren, is er iemand bekend met RDW normen ?

ik wil namelijk een station ”omtoveren” tot pick-up, althans dat lijkt me leuk, iemand die weet of dat geaccepteerd word ?
@dennisr: Omdat jij houdt van Amerikaanse auto’s en je het woord pick-up in de mond nam moest ik gelijk denken aan een Chevrolet Avalanche :P
@dennisr: uitmelken is iets anders dan gewoon door heel veel tuners onder handen genomen worden
lmao, Cayster. Konden ze nou echt niks anders bedenken? Niet echt handig.
Mooie bak! Alleen die motorkap? Wat dachten ze, laten we een Chinees maken? Pff, Wat een schele bakkes krijgt de Porsche door die -scheelmakende- motorkap!
Opzich een mooie bak, alleen zal iedereen zeggen dat je in een Gayster rijdt ipv een Cayster
-edit: dank u, is inmiddels gefixt- :) trolololo
http://media.superpimper.com/graphics/Gay_Comments/gay-comments-107.jpg
@MLTB: :D! Erg leuk :D
@MLTB: Nou is het voor eeuwig Gayenne :)
@norge: En de naam van getunede Cayenne’s is voor eeuwig Gayster :lol:
Mooi hofele, zo’n misvormde badkuip. :-D
De vorige Cayenne zag er altijd stoer en groot uit. De nieuwe Cayenne vind ik te veel lijken op de kleinere SUV’s bijvoorbeeld Nissan e.d. Maar met door tuner krijgt hij helemaal weer zijn stoere grote uiterlijk terug. Ziet er top uit!
@auto105: helemaal mijn idee. Vind de nieuwe Cayenne niéts aan. Bij de eerste generatie Cayenne zoiets van ‘YES, éindelijk weer een Porsche die eens NIET op de 911 lijkt’. Komen ze ineens met een Cayenne die op een opgeblazen 911 lijkt. Zucht.

Verder vind ik deze bodykit niks. Geef mij die oude originele maar.
Mooi voor jou veelroker…de naam past ook bij je. Of toch maar de beetle houden?
Goeie upgrade, slechte naam…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).