Hollywood gaat gebukt onder autobrandenterreur

Auteur: , 26 Reacties

Wat, is de Haagse traditie van auto's afbranden tijdens Oud&Nieuw (dit jaar 47 stuks) overgewaaid naar de beter gesitueerde wijken van Los Angeles?

Nee. Het heeft weinig met collectief tokkiegedrag te maken. In Hollywood en omgeving schijnt een pyromaan actief te zijn. Of meerdere pyromanen, dat weten de politie en de FBI nog niet. Sinds donderdagnacht zijn er in ieder geval al 40 auto’s in vlammen opgegaan. Dikwijls waren het auto’s die onder een carport stonden, waardoor er ook het nodige onroerend goed kapot ging door de vlammenzee. Methode: er werd een soort-van molotovcocktail in de auto’s gegooid.

De politie zet groots in op de zaak. Er is namelijk nog niemand (zwaar) gewond geraakt of omgekomen door de autobranden, en dat willen ze graag zo houden. Er schijnen al veel tips en getuigenverklaringen binnen te zijn, daarnaast mag degene met de gouden tip 60k dollar aan beloningsgeld bijschrijven op zijn of haar rekening.

CBS-nieuwsuitzending voor de betere duiding op Autojunk.

Vreugdevuur gone wrong

Meer beelden van de autobranden.

Paniekchaos onder autobezitters met een carport in Hollywood

Met dank aan iedereen voor de tips!26 reacties

Zo ga je niet met die dingen om :(
Wat een debielen.. Ben blij dat mijn auto binnen in de garage staat. Zag bij het O&N ook de gevolgen van een fiets waarop iemand die flessen brandbaar vloeistof met een nitraatbom erop had vastgeplakt. Dat is gewoon een brandbom, ik had gelijk de politie gebeld als ik had gezien wie het precies was. Fcking asocialen tegenwoordig, of het nou je fiets of je auto is, daar blijf je vanaf en als je dat niet kan? Alle schade keihard laten betalen en vastzetten in het nieuwe jaar. En het jaar daarop weer vast met O&N. Kleautzakken.
Oei, Hollywood. Daar staan niet bepaald de goedkoopste auto’s…
60k.. Zo hoort ‘t. En er volgende keer even bij zetten: Dead or Alive.
@kaasboerin: But we prefer wounded:)
the-budel-guy
DAT…..mag niet.
Gewoon idioot dat er nog altijd zo’n idioten bestaan.
@Lucb: ja, idioot he? van die idioten. Idioot…
Wedden dat als die pyromaan gepakt wordt, z’n verdediging het gooit op ‘boomknuffelaar uit naam van God om het milieu te redden’ … of ‘arme sloeber getraumatiseerd door aanblik dikke autos’ …
@dawwg: of voor gek verklaard net als hier vaak gebeurd, dan istie na een maand weer vrij. Wat een wetten zeg, ik zeg minimaal 7 jaar gevangenis.
Maar wat voor auto’s waren het?? Ik zag in mijn ogen niet hele dure beemers of audis of sow.
@amg77:

toch zie ik liever dat er dure auto’s afbranden als een oud brik.

niet voor de auto, maar voor de eigenaar.

voor de eigenaar van die dure bak zal het ook even slikken zijn, maar die zal ongetwijfeld beter verzekerd (al zullen ze het zomaar op vandalisme kunnen gooien) zijn en het makkelijker kunnen dragen als henk die zich uit de naad moet werken om een ‘oud brik’ op de weg te houden.


Maar for the record, doe maar geen van beide. Zo iemand moeten ze gewoon vastzetten en nooit meer vrijlaten.
dat soort mongolen wil je toch niet in de samenleving?
@timberleek: “…als henk die zich uit de naad moet werken om een ‘oud brik’ op de weg te houden…” .. Yep, en voor degene met ‘dure’ auto’s komt het geld zo uit de lucht aanwaaien.
@kaasboerin:

Nee dat hoor je met niet zeggen.

Maar als je gaat kijken naar draagvlak. henk die net in een oud brik kan blijven rijden zal het zich niet kunnen veroorloven om een vervanging te kopen. zodra zijn auto uitbrand oid is het gewoon over.

Het gemiddelde hollywood volk dat in dikke beemers etc rijd zal er ook weer een lieve duit voor neer moeten leggen, maar zullen dat veel beter kunnen dragen.
@kaasboerin: JA! Stond laatst nog in de zoveelste eurostorm… ;-)
Fast & Furious 6 ?
@dennisr: :lol: …. ook een film die je alleen kijkt als je ervoor betaald krijgt…
Als ik dit zie wordt ik kwaad. Als ik dit iemand zou zien doen… (het moet ervoor niet mijn wagen zijn) die mag hard lopen of fietsen, want als ik hem in mijn handen krijg komt het niet goed. Wat een losers en eikels die zich hiermee bezig houden! Stop ze allemaal in de zwaarste gevangenis en stop ze bij de grootste aanranders.
Ooooow My Goooooooddddd, its a shame !!! Let wel, bij Nederlanders is de auto een ‘heilige koe’, zoals in India de koeien echt heilig zijn. Komt omdat de prijzen 2x zo hoog liggen als in Amerika. Kortom, dáár (overzeesch) is het ‘gewoon een ding dat bromt’.
Carbeque
Gewoon een wanhoopsactie van de Lamborghini en Ferrari marketing boys.
Waaat in NL moet er juist eerst doden vallen voordat ze er wat aan gaan doen toch ?

@dawwg: Het is een bericht uit de States hoor en niet uit NL, of het zou een rijke pyromaan moeten zijn die een toplawyer zou kunnen betalen.
Rare jongens die Amerikanen…….
@norge: en Hagenezen…
;)
Doet ge gewoon niet!
Volgens de BBC hebben ze een verdachte aangehouden: http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-16384201

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).