Honda Accord Coupe Concept, uiteraard ook hybride

Auteur: , 35 Reacties

De coupévariant van de Honda Accord is sinds 2003 niet meer leverbaar in Nederland, maar in de VS is het model nog alive and kicking. Op de autoshow van Detroit laat Honda een voorproefje zien van de nieuwe generatie die later dit jaar onthuld zal worden. En uiteraard is er ook een hybride variant bedacht.

Gelukkig zal de Accord Coupé ook leverbaar worden met meer traditionele aandrijflijnen. Naast een 2.0 viercilinder met een elektromotor kan je namelijk ook kiezen uit een direct ingespoten 2.4 liter viercilinder en een 3.5 liter V6.

Wellicht is het een goed idee als die hybride Accord Coupé naar Europa komt. Hyundai doet immers ook geen hele verkeerde zaken met de Genesis Coupé. En een beetje spanning in het leveringsprogramma van Honda zou niet verkeerd zijn.35 reacties

Laat maar lekker in Amerika
zo zie je maar dat door een dergelijke reactie als henk123456 het heel saai wordt in NL

is ook de reden waarom bijna geen frans of japans merk meer te vinden is met v6 of v8-en of mooie coupes en sportwagens.

maar wel met ze alle klagen waarom die merken zo saai worden…nee ze worden niet saai. maar wij krijgen gewoon steeds minder geleverd!! zo zie je maar, dit is gewoon een mooie coupe…jammer dat deze niet naar europa komt.
@johanw: dat komt niet door de opmerkingen van @henk123456, maar door de torenhoge Co2 uitstoot boetes. Een auto met V6 of V8 is gewoon onbetaalbaar in Nederland.

Als mensen dan toch een V6 of V8 willen dan kopen ze wel een Europees merk.
@johanw: De Renault Laguna Coupe 3.5 V6 is hier een voorbeeld van. Erg mooie auto maar sinds kort ook niet meer met V6….
Niet mis voor sushibak!
@robbie

al lang voordat men in NL met die co2 onzin begon verdwenen de mooie dikke motoren van de japanners en neit lang daarna de franse ook….

ik zou graag een dikke Honda 6 cilinder willen met 300 pk zoals in amerika…maar nu zit ik noodgedwongen met een duitser.

geen verkeerde auto dat niet, maar de keus is er nauwelijks meer.
Het design van hondas wordt steeds minder…
@jazzzo28: Design van deze wagen gebeurd in de US of A, de Accord daar heeft ook niks gemeen -behalve z’n naam- met de europese Accord.
Gelukkig – het K24 blok lives on!
Kende zijn voorganger niet maar zo te zien is het design er inderdaad op achteruit gegaan. Desondanks mag deze altijd naar Europa komen.
Dit gaat toch echt niet verkopen hier, dat kunnen die civic boys echt niet betaleuh…
Al sinds 2003 niet meer geleverd in Nederland. Ik wist niet dat dit ding überhaupt ooit in Nederland verkocht is :P
@meneersander: Deze ken je toch nog? Prachtbak, zolang hij maar niet in de verkeerde handen valt…

http://img2.netcarshow.com/Honda-Accord_Coupe_2001_800x600_wallpaper_03.jpg
@Esprit_de_Flandre:
Dat was een mooie auto ja, kom je ook niet vaak tegen.
@Esprit_de_Flandre: Ooit nog bijna zo’n gekocht (met schade). Maar die dingen zijn nog behoorlijk zwaar voor een coupe (1400+ kg).
@Esprit_de_Flandre: Nou je het zegt, die heb ik inderdaad wel is gezien. In deze staat, en in iets mindere (ja waar te beginnen, Ehmm…. Veel te grote wielen dubbele knalpijp verlaagd bumperset, maar dan niet in kleu van de auto, etc.:P)
Ziet er goed uit! Wat mij betreft beter dan het oude model, zou mooi zijn als dat model ook op de Nederlandse wegen te zien zou zijn.
Dit ziet er best goed uit. Die zou ik wel eens in het wild willen zien. Alleen jammer dat dat waarschijnlijk nooit zal gebeuren.
@ ds3thp

ja dat is inderdaad een van de laatste die ten onder is gegaan….zeer mooi model, maar verkeerde badge op zijn neus zitten.

@ esprit de flandre

mijn pa rijdt deze een 3.0 V6 lekkere auto hoor ;-)
Wat een dik ding! Schreeuwt om RWD!
@dutchiehd: 1 voor je sarcasme
@burninrubber: welke sarcasme?
Oef, mooie bak zeg!
En alweer een waar de ontwerper met een riot gun op de neus heeft geschoten. Of zijn dat, Casper en Hobbes indachtig, speedholes?
Een mooie wagen, dat hebben ze goed gedaan daar bij honda. Strak mooi en toch nog saai genoeg om een gewone honda badge te mogen dragen.
Moest er geen renault (geen enkele goede ervaring mee) op staan zou ik toch voor de megane coupé gaan in dit segment, die is nog wel iets mooier.
Sm0keGun via Android app
Zal niet veel verschillen met het productie model … gelijk de.astra gtc concept …
Vind de auto’s wel veel op elkaar lijken tegenwoordig. Wie slaat er een keer een andere (nieuwe) weg in en durft het risico aan!
@visconty: als merken dat doen vinden mensen het weer lelijk
@visconty: Doet notabene Honda dat met bijv de Civic, is het weer niet goed….
Reeds 3 jaar ben ik eigenaar van een zwarte 2008 Honda Accord Coupe V6 met Honda Factory Perfomance Pakket. Een auto zoals op bovenstaande foto’s van “integraturbo” is te zien (m.u.v. van de velgen).

Ik kan je vertellen dat de auto vaak positieve reacties krijgt van belangstellenden. Bovendien rijdt de auto als een tiet en heeft een zeer ruim interieur. En het is een Honda => no problemo’s….

On topic: Behalve de nieuwe “gaten” in de bumper, vind ik het een geslaagd concept!
de nieuwe is best mooi maar het model 2008 is ook prachtig, de EX-L super luxe, rijdt geweldig, exclusief in Nederland en ik geniet er elke dag van:)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).