Honda Civic Type-R komt in 2015

Auteur: , 22 Reacties

De grote vraag: wordt het weer een hoogtoerige atmosferische screamer, een hybride, of toch een geblazen model?

Dat er een nieuwe Civic Type R komt stond eigenlijk al in de sterren geschreven. Bovendien doet Honda sinds dit jaar met een Civic aan het WTCC mee, dus op het circuit kunnen ze nog mooi wat extra inspiratie voor een vlijmscherp straatmodel opdoen. De Type R, en meer, werd gisteren door Honda’s CEO Takanobu Ito aangekondigd.

De quote die jullie waarschijnlijk het liefst horen: the all-new Type R will aim to become the fastest front-wheel-drive vehicle on the Nurburgring race course. Dat is nogal een ambitie, want we weten hoe rap de huidige recordhouder, de Megane RS, is. Aan de andere kant: als de Japanners ergens hun zinnen op zetten, zijn er weinig mensen die de gedreven Aziaten kunnen stoppen.

Of bovenstaande gebakken lucht is, of dat we wel degelijk iets hebben om écht naar uit te kijken zal de toekomst leren. Voor de liefhebber van sportief komt er ook al een NSX aan, maar een Civic Type R is (behoorlijk) wat bereikbaarder. We zijn benieuwd of het Honda gaat lukken eindelijk weer eens een echt hot hatch-kanon te bouwen. De vorige Type R blies al vlot de aftocht.

Naast dit nieuws maakte Honda bekend met een SUV op basis van de volgende generatie Jazz te komen. Voor brommerliefhebbers: er komt een supersport op basis van de MotoGP-racer, move over Fireblade? Oh, en Honda wil binnen 5 jaar tijd zijn autoverkopen verdubbelen naar 6 miljoen exemplaren. Ambitieus much?

Foto: Honda Civic Type R Championship White Edition22 reacties

Nog 3 jaar wachten op het topmodel Civic. De huidige is vorig jaar ingevoerd dus mag tegen die tijd wel weer vernieuwd worden of gefacelift.
Honda, bestaat dat nog? In Nederland dan…
@Svenska_Aeroplan_AB: In tegenstelling tot Saab wel!
Maak dan ook gelijk een Type-R van de CR-Z.
Wie zit hier in godsnaam op te wachten ?

Typische bak voor puisterige pubers, die een Type-R poster boven hun bed hebben hangen. Alleen heeft deze doelgroep geen geld om zo’n ding te kunnen betalen …
Niceeee…. Dat belooft wat, toch wel liever de gewone aandrijving ipv de hybride. En laat de Jazz SUV maar zitten en ruil hem in voor de Jazz MPV: Freed http://cache.jalopnik.com/assets/images/12/2008/05/Honda_Freed.jpg
Ik own nu het vorige model Civic met 140 pk, mag inderdaad wel wat meer krijgen. Jammer dat R’s zo zeldzaam = duur zijn.
Waarom nog zolang wachten op deze Type-R?
Of is die WTCC motor niet goed genoeg voor de Type-R?
@bullgod76: Als het met een WTCC motor mogelijk is minimaal 2ton op de klok te zetten zijn het de perfecte motoren.
@moondustfocus: 2ton met zo’n racemotor zal waarschijnlijk niet zonder problemen gaan. Daar heb je wel een punt.
Maar het lijkt mij gek dat Honda voor deze Type-R een compleet nieuwe motor gaat ontwikkelen, terwijl deze WTCC racemotor toch redelijk makkelijk betrouwbaar te maken moet zijn.
ik geloof namelijk echt niet dat Honda nog eens 3jaar extra nodig heeft om een goede motor te bouwen terwijl ze al een goede racemotor hebben.
Ik heb beide Civic Type R gehad en beide ongeveer 3 jaar bereden en nog nooit zulke lekkere auto’s gehad. Vooral de allereerste Civic Type R was een echt hot hatch en niet voor niets de lieveling van Topgear, fifthgear etc.

nu rijd ik een bmw met heel wat meer pk dan de Civic maar bij lange na niet het rijplezier en kwaliteit van de Type R….oh oh wat mis ik dat gejank en stuurkwaliteiten van die motor ;-)
@pietjepuk: wat een onzinnige reactie. Hoe oud ben je zelf? 50 ofzo?
Nobel streven om de Megane van de troon te stoten. Ik hoop dat het lukt, maar als ik eerlijk ben heb ik mijn hoop in Honda de laatste jaren verloren. Met de CR-Z als hoogte-/dieptepunt. Wat een lauwe douche op wielen…

Ik ben bang dat als het puntje bij paaltje komt Honda de uitspraak net ietsje wijzigt in: the all-new Type R is the fastest front-wheel-hybrid-drive vehicle on the Nurburgring race course.
@baasbas: de japanners houden de beste type r modellen voor zichzelf, daarom dat niemand ze hier kent. De ek9 in 1997 was echt een monster met 185pk uit een 1.6 vtec en geweldige ophanging!

Vorig model, de civic fd2, ook een geweldige wagen met 220pk uit een 2.0 vtec. Geweldige ophanging, prestaties EN een sedan. Maar julllie kennen alleen maar de hybride van dat model!
@nasty: Uit bovenstaand bericht haal ik niet dat het om een jdm model gaat wat we hier nooit gaan krijgen. Ik hoop op een pareltje maar ben bang dat het wel weer eens een natte wind zou kunnen worden
de Type R civic uit 2002 was echt de hot hatch to beat des tijds…nog steeds sneller dan een golf gti van heden.

echt door de bochten gaan, geen auto die dat model Type R bijhield.

honda kan als ze willen echt wel een scheurmonster neerzetten wat weer de standaard neerzet, maar het probleem is dat tegenwoordig je bijna wel een turbo erop moet schroeven om mee te komen in het pk geweld en de bijhangende mileu eisen om niet belachelijk dure auto te krijgen.

waarom zie je bijna geen jappanners met turbo’s..omdat het kapot gaat en niet echte serieus staaltje is van een mooie motor (op een paar na dan).
@johanw: civic van 2001-2005? Die hebben dan nog zelfs een slechtere ophanging als het model ervoor!

Gti\’s zijn inderdaad nooit n probleem geweest voor n type r :)
het gaat om het totaalpakket…ik heb daarvoor ook Civic Vtecs gehad, maar de Type R van 2002-2005 was echt de beste en die andere Civics die hier origineel zijn geleverd konden dit model echt niet bijhouden.

niet voor niets werd dit model verkozen tot beste hot hatch bij topgear en fifth gear.

maar goed, ik denk dat ieder zijn verhaaltje heeft en mening, maar ik kan wel eerlijk zeggen dat ik alle Civic Type R heb gehad, dus spreek uit eigen ervaring.
@johanw: inderdaad, van alle europese is het inderdaad wel de snelste :)
alhoewel de laatste Type R ook zeker snel was, zeker in rechte lijn…in bochten wat minder.

maar deze had wel veel meer te bieden qua comfort/gebruiksgemak. Met dit laatste model ben ik twee keer op vakantie gegaan richting Spanje, maar bij het 2001-2005 model moet je een week bijkomen :D
Kijk er naar uit maar ik heb liever dat de NSX er komt.
Vind de EK Type R (De eerste Type R) nog steeds de beste
met 185 pk uit een NA 1.6!!! zijn pas waardes
en onafhankelijke achterwielophanging zoals het hoort

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).