Honda Concept C & Concept S: voor China

Auteur: , 19 Reacties

Ook Honda doet mee met de nieuwsbonanza vanuit Beijing, want ze hebben China uitgekozen om twee nieuwe conceptcars te presenteren. Een sedan die moet knallen op de Aziatische markt, en een ietwat compacter model dat moet floreren in opkomende economieën. Niets van wat u hier ziet komt dus naar Europa.

Honda Concept C
U vindt het een draak van een auto? Dat is in dit geval enigszins terecht, aangezien Honda claimt een draak als voorbeeld te hebben genomen voor het design van deze chinasedan. Hij is immers vooral bedoelt voor de Chinese markt, maar de ‘C’ staat ook voor ‘Cool’ en ‘Challenge’, aldus Honda. Wat er onder de agressief gestylde motorkap ligt laten ze in het midden. Waarschijnlijk niets, aangezien het een concept betreft die pas in 2013 op de markt komt.

Honda Concept S
Deze mintgroene knaap lijkt een voortborduursel van de Skydeck Concept uit 2009. De voorkant toont gelijkenissen met de CR-Z en het algehele design moet ooit terugkomen in een budgetmodel voor opkomende economieën. De vorm heeft nog het meeste weg van een station, wat dit een duidelijke concurrent maakt voor de Prius Wagon. Wat er onder de kap huist is nog geheim, maar dat het een hybride-aandrijflijn wordt is al wel zeker.19 reacties

Leuke lijnen! Bn beniwud
Lachen…weer een draak (nu als voorbeeld) Dus we hebben de Jeep Wrangler Dragon, De Audi Q3 “gouden draak in de wind”, de Aston Martin Dragon 88, de smart fortwo dragon edition, etc. etc. Hebben de allemaal dezelfde “consultant” gehad ;)
@huge: kan geen draak meer zien…
Kan het woord draak al bijna niet meer lezen, Die concept C doet met denken aan een Chinese auto van laatst, die had ook een doorgetrokken achterlicht-unit/streep tussen de achterlichten.
i like it.
je zou er bijna voor naar china verhuizen
Honda voor china wtf, dit is schitterend details waar oog voor is. Voorkant en achterkant is duidelijk aandacht aan bestaad. Achterlichtunits die onder de kenteken doorlopen is zeer fraai. I like it.

Nog even en de Japanners streven de Europeanen voorbij, deze Honda concept, de nieuwe Mazda, concepten van Subaru goed bezig daar in Japan. Ga zo verder met het veroveren van mijn hart.
@agera: besteed ipv bestaad :P
@agera: De Japanners zijn de europeanen al heel lang geleden voorbij gegaan…..
Had Honda niet een budget-merk voor China?

li nian – everus:

http://assets.pakwheels.com/forums/2010/attachments/Automobile-News/67015-Honda-s-China-only----Li-Nian-kitajci-13-foto-4219952-17388788-17799090.jpgIdd… lijkt hier op:http://www.dfulmer.net/daveynin/images/4eyes-2mouth.jpg
@integraturbo: Li Nian is eigenlijk niet echt een budgetmerk, maar een JV-merk. Alle Westerse fabrikanten zijn verplicht om met hun JV-partners een nieuw merk uit de grond te stampen. Bedoeling van de JV’s was dat technologie van de Westerse bedrijven zou doorvloeien naar de Chinese. Volgens de overheid gaat dit echter niet snel genoeg. De JV’s maken westerse auto’s, de Chinese partner maakt z’n eigen dingen, en moet keiharde cash betalen om de tech van z’n maatje te gebruiken, als ze al mogen.
De overheid hoopt nu dat door een verplicht, nieuw, Chinees merk per JV (bij twee JV’s dus twee nieuwe merken -!- zoals voor VW) sneller die doorstroming te maken.

Niet iedereen is echter overtuigd of dat wel gaat werken…

http://www.carnewschina.com/2011/11/24/why-chinese-sub-brands-wont-work/
ja gewoon een mooie auto dit….zou wel iets voor de opvolger accord zijn.

de suzuki nieuwe sedan is ook echt een mooie auto…japanners zijn goed bezig maar ja maar afwachten wat er hier in europa terechtkomt.
E-klasse sedan…
Die Concept C is echt prachtig!
Doe die concept c maar, met een dikke vtec v6 er in :D
Prachtige auto’s met design ,hier zou een groot Europees merk is een voorbeeld aan moeten nemen .
Looking good…. looking very good!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).