Honda CR-V maakt koprol op de ‘Ring

Auteur: , 98 Reacties

Waarom je niet met een hoog gezinshok moet proberen de 'Ringrecords te breken ziet u in 3..2..1..

Het is natuurlijk verleidelijk: even lomp hard gaan met je onaangepaste familiehok. Maar op een tricky baan als de Nürburgring zit een cruciale rijdersfout soms in een heel klein hoekje, ook in de Eiskurve. Gelukkig voor de inzittenden zijn moderne familiehokken tegenwoordig ook redelijk veilig en zijn de inzittenden er volgens de plaatser van de video “relatief goed” vanaf gekomen.

Neemt niet weg dat deze video een waarschuwing is voor eenieder die de ‘Ring bezoekt: ga daar nooit zonder de baan goed te kennen op de grens van je kunnen rijden, hoe verleidelijk het ook is. Een ongeluk zit in een klein hoekje, zelfs de pro’s hebben het er nog wel eens moeilijk. De klapper zie je net na 1:00 in de video, maar daarvoor komt ook nog best wat leuk spul voorbij dus je kan hem net zo goed helemaal kijken.98 reacties

Zo, die is kapot!
Die knakker met z’n Honda’tje zag natuurlijk met rasse schreden een grijze M3 CSL in z’n spiegel dichterbij komen, en wilde daarom graag een dotje extra gas geven … zie hier het resultaat!
Hatsikidee,eh hoe moet je dat nou aan vrouwlief uitleggen?
@norge: waarschijnlijk was het vrouwlief zelf achter het stuur..
@revstars-net: +1
@norge: Misschien zat ze naast hem, en de kinderen op de achterbank.
Daar doen ze niet moeilijk over op de ring, als je maar betaalt.
@tritone: Met zoveel rotzooi in de bak dat het lijkt of ze net van die Ferien zuruck gekommen zijn en manlief even zijn stuurmanskunstjes wil laten zien.
Wat hebben lui toch een teringtroep in hun wagen. Je ziet een kleine confettistorm losbarsten bij de eerste salto.
Highsider!
dat zal hij nog lang onthouden . leg dat maar thuis eens uit .
Bestuurder in de blauwe Raptor is trouwens Tanner Foust!!!!
@Barnato: Geweldig.
Die heeft teveel vlaflip gegeten, dan ga je flippen
Leuk om te zien dat er zoveel echte sportwagens rondrijden, maar wtf doen al die golfjes en civics daar? Komen ze allemaal hun remus-uitlaat aan elkaar laten zien?
@akrapovic: eerst gaat iedereen bitchen dat petjes met golfjes etc. naar het circuit moeten gaan ipv woonwijken onveilig maken, ga jij hier een partijtje lopen janken dat dat soort autos het circuit opzoeken. schaam jezelf.

OT: Hoog zwaartepunt + te hoge bochtsnelheid is dodelijk. heb zelf ook wel eens een bochtje genomen waarvan ik dacht oef, volgensmij kwam hij een klein stukje los. en dat is in een hatchback! maar toch zonde :(
@lamdi: Klein stukje loskomen in een hatchback? Zeker een Franse wagen want zoiets gaat echt niet gebeuren in bv een 1-serie.
@alcantara: dan is die 1 serie waar jij aan refereert gewoon te zwaar. Elke auto kan loskomen, zeker wat lichtere auto’s.
@CasperH: klopt, mijn auto weegt incl. vloeistoffen 890kg of iets in die richting? met de wagen van bijv. mijn moeder zou ik het nooit voor elkaar krijgen (vergelijkbare grootte auto met vergelijkbare prestaties maar een hoger gewicht) en daarbij komt dat ik denk dat mijn lage profiel banden (vanwegen grote maat velgen) en de druk waarop die moten staan ook meewegen in het “stuiteren”
@lamdi: haha ja dat bne ik ook wel met je eens, maar het lijkt mij zwaar irritant als je daar rijdt met je sportwagen en de hele tijd wordt opgehouden door die golfjes. Lijkt me ook redelijk onveilig trouwens.
@akrapovic: daarom hebben ze daar regels. Spiegel goed in de gaten houden, knipperen en alleen links inhalen.. Valt best mee als je daar bent.
@audir8v10: Ik mag toch aannemen dat ze daar ook dagen hebben dat je toch minimaal een bepaald vermogen moet hebben om op de baan te mogen?
@akrapovic: golfjes en civicjes zijn het probleem niet, ik heb zelfs video’s gezien waarbij er campers etc. gewoon de ring opgaan. verder zou ik motorrijders ook irritanter vinden aangezien je ze niet goed ziet, ze veel kwetsbaarder zijn, en ze op rechte stukken veel autos er uit rijden om in de bochten weer keihard ingehaald worden (niet ervaren met het circuit dus slechte bochtensnelheid tegen autos met goede circuitervaring en hoge bochtensnelheid)
@akrapovic: het type auto maakt niet uit, de bestuurder is het probleem. Ik heb liever een golfje voor me die kan rijden, dan een 911 turbo die het net niet kan. Die eerste heb je geen last van, die 911 die komt je dan op sommige rechte stukken weer inhalen, om je vervolgens in de bochten enorm op te houden. Daarom ga ik ook nooit naar die toeristendagen, veel te link met al die figuren die geen idee hebben waar ze mee bezig zijn.
@mrs250: true! Ik heb met mn Alfa met 200 pk gevloekt op een 911 GT2 die dat continue deed! Maar over het algemeen zijn het wel gentleman drivers.daar en zijn het allemaal liefhebbers ondereen! Weinig petjes, die doen geen echt werk maar enkel wat show in de straat!
@mrs250: Ja dat is dan ook wel weer waar. Maar de heren in de golfjes zullen over het algemeen wel geen supercoureurs zijn mag ik aan nemen
@akrapovic: Misschien vergis je, je daarin, de ventjes (ook met petjes) die daar wonen rijden veelal met golfjes e.d.
Ze zijn opgegroeid met racen op de ring.
Bedenk zelf maar of ze een beetje kunnen rijden…
@lamdi: lukt je met elke stijf geveerde auto als je flink aan het hoeken bent. Met m’n oude clio sport (phase2) lukte het wel erg makkelijk. Niks mis mee hoor:)
Wel knap dat hij hem nog netjes over de vangrail laat springen want schade aan het circuit moet je zelf dokken heb ik begrepen.
Dit is al wat een ouder filmpje zeker, er staan nu allemaal van die hoge hekken, waardoor je niet meer fatsoenlijke foto’s kunt maken.
@undifined1: Deze is van afgelopen vrijdag. Bij Eiskurve staan niet van die hekken omdat het een simpele bocht is…
Gelukkig hebben we de beelden nog.
http://www.youtube.com/watch?v=O8nWd0ylsQg&feature=related

andere hoek
@sirmustang:

Kun je veel beter zien. Die gast reedt veels te hard. Werd zeker opgejaagd..
@Relief: Zo hard ging het niet, de beste man zet gewoon een powerslide in. Trekt de kont misschien net iets te bruut recht maar die Honda rijdt zo belabberd dat door de snelle verplaatsing van de massa heel de wagen omkiept.
Dat noemen ze dan de ‘power of dreams’…
@alcantara:

Dreams of power ja!
@towi1989: -1 ;)
@alcantara: Zonder de curbstone had ‘ie gewoon achterstevoren gestaan.
Damn! ZOu de bestuurder dit overleefd hebben? Er was niets over van die auto…
@mylvan: Lees anders ’t artikel even!
@mylvan:

Da’s net een goed teken, tenzij die helemaal platgedrukt is. Alles wat de wagen opneemt door te vervormen moet nietmeer door de bestuurder opgenomen worden.
Even apeldoorn bellen..
@maiik0ll: Dan vind ik de laatste reclame met die monstertruck toch leuker.
Veel gereden daar, en veel gezien….
Iedereen mag gewoon de baan op, en velen zijn overmoedig, omdat ze ervan overtuigd zijn dat ze “goed zijn” en dat ze een “perfecte auto” hebben…..

Ik heb al menig dure auto total loss zien gaan op de ring, puur door overmoed, oftewel: te weinig zelfkennis.
Maak hem stuk!
Jammer van de wind die je hoort, anders was het geluid van de andere passerende auto’s veel mooier
mensen die gelijk de baan willen oversteken! :(
@michelfreund: Dat is wel een flinke klapper die hij maakt toch.

Enigszins wel begrijpelijk dat je dan meteen wil gaan kijken of de inzittenden nog in orde zijn, maar idd ook denken aan je eigen veiligheid.
Wow, wel mooi langs de baan geparkeerd. Die raptor ziet er best aardig uit. En dat geluid van die M3 E46 ;D
baap via Android app
@michelyman: Daar zit een mooie rechte pijp onder die E46! Lovely sound of a straight six..
Het lijkt me sowieso niet verstandig om met een auto met zo’n hoog zwaartepunt op het circuit te gaan sjeezen, ik zou het toch niet doen… een auto met een laag zwaartepunt zou wat rond zijn as rondgetold zijn wat me toch minder ernstig lijkt…
Wat een geluidskwaliteit ook van t filmpje.. Had me ff gewaarschuwd.
Zo lekker dan, koelbox e.d. vliegen door de lucht, die kerel zal er wel van langs gekregen hebben van moeder de vrouw, wat een bodyrol overigens in die bocht.
Wat heeft die gast allemaal voor troep in zijn auto.. Effentjes op de terugweg van vakantie nog een rondje Ring doen ofzo..
Tja. Die duw je zo ook niet even net buiten de poort van ‘De Ring’ om dan met de verzekering te bellen met de boodschap dat even niet oplette met inparkeren. Oef!
Dit wordt een gevalletje royement en alles lekker zelf dokken.
Stakker. Wie gaat er trouwens ook met een CRV de ring op?
@vos115: er rijden daar campers, bestelbussen en volle touringcars de baan op…. dan is een CR-V nog een gewone verschijning….
@vos115:
volgens mij is de ring nog steeds een zogenaamde tolweg waardoor je gewoon verzekerd bent. je hebt denk ik wel wat uit te leggen trouwens.
@vos115:

Als ik me niet vergis is de ring gewoon openbare(toll)weg. Geen idee of dat verschil uitmaakt voor de verzekering maar misschien dat als je een grote omnium hebt die nog wel uitbetaald.
@Hupke: In Duitsland is het toch zo dat als je harder dan 130 rijdt (of adviessnelheid) je onverzekerd bent?
@robinio:

Geen idee, da’s het eerste wat ik daarvan hoor (maar dat betekend zeker niet dat je geen gelijk hebt). Hangt misschien ook af van verzekeraar tot verzekeraar. Als ik in België met onaangepaste snelheid rijd en ik krijg een ongeval ben ik volgens mij toch nog gewoon verzekerd dus waarom in Duitsland niet.
@robinio: bijna. als je harder dan 130 rijdt wordt jij aangekeken als de schuldige. tenzij de mede weg gebruikers ook harder reden dan 130.

OT: dat is echt een beste knaller… die weet wat hij de volgende keer moet doen…. ( als hij/zij de ring weer op durft.)
@vos115:
Hahaha, hier heb ik toch even hard om moeten lachen. Even niet opgelet met inparkeren…whoehaha…
het blijft wel in de trend, opgeruimd staat netjes

maar even serieus, wat is dit een kleine ramp!
Da’s een duur grapje, hopelijk kunnen vrouw en kinderen er ook mee lachen.

Dit kan nu eenmaal gebeuren, misschien dat een betere stuurman dit nog had kunnen opvangen maar bij ons gewone stervelingen gaat dit nu eenmaal mis.
Ik snap niet waarom mensen zeuren over hoge zwaarte punten van auto’s ,jullie hebben zeker nog nooit de aflevering van top gear dat Sabine die vrouw van de ring taxi in een ford transit over de baan ging .zeker 80 % van de ongelukken daar komt door de bestuurder zelf .ik zelf rij daar dus met de motor en nog ik zeg nog niet met de auto over heen
@tuonorijder: Je moet geen dingen door elkaar gaan halen. Tuurlijk kan elke auto rond de ring en tuurlijk heb je faalhazen.

Het zal echter vaker fout gaan bij wagens die niet echt lekker op de weg liggen dan bij de 911 brigade.

Ik ga niet zo graag met meer dan 160 met een dacia duster ofzo rond de ring.
@tuonorijder: ook al zoiets ja, waarom neemt dat mens niet een Vito of Transporter?
@tuonorijder: Met de motor…. daar heb ik de ballen niet voor. Zeker niet in het weekend (keertje doordeweeks als het rustig misschien, maar als het druk is in het weekend blijf ik met 2 wielen daar uit de buurt).
Die neemt off roaden wel wat letterlijk met zijn suv ;’)
Dang… da’s een crash van jewelste zeg!
Ja waarom niet een Mercedes of iets anders . Ja dat weet ik niet ben geen programma schrijver. Maar met je 911 kan het heel erg fout gaan meer vermogen is meer snelheid en als je dan niet kan rijden gaat het ook goed fout .PS die Dacia haalt daar niet eens 160. De meeste hier hebben niet een race ervaring behalve achter de play station
Het heeft niet altijd te maken met of je goed kan sturen, je kan ook pech hebben.
Misschien lag er olie op de weg, of een andere vloeistof.
In de F1 gebeurt het ook zo vaak, zijn dat dan ook prutsers?
Japanse auto’s :’)
Zweedse en Fransen daar in tegen :mrgreen:
Zo iets doet mij toch 3x na denken om nog een keer die baan op te gaan.
@ThomasBol: Met een skoeterrr/brommert op de ‘Ring=baas.
Toch netjes dat hij over de vangrails heen wipt…Scheelt toch wel wat doekoe aan schade… :P
Kapoet
er lag daar inderdaad nog iets van een oliespoor…
afloop van dit ongeluk is ook de reden, dat die suppoost even vantevoren mensen weg haalt bij de vangrail, want wat als ie aan de andere kant van de weg over de vangrail was gekukeld?
Kun je eigenlijk bij de ring gwn elke dag gaan kijken en rijden er dan ook van die Porsches enzo rond net als hier of is dat alleen op speciale dagen?
@jordy14: Als je ff googled dan word het je allemaal duidelijk. Op TF dagen rijdt er van alles. Veel BMW’s, Golfjes en GT3’s. Erg leuk om een keer naar toe te gaan (langs de kant kijken of zelf rijden).
@highperformance: ik zal zelf niet rijden omdat ik pas 15 ben. Bedankt voor de info!
@jordy14:
Kan eigenlijk altijd, even googlen naar plekken waar je kan kijken (soms eerst een stukje hiken door het bos). Maar bijv Brunchen, Hatzenbach en Breidscheid kan je zo op de baan kijken. Als ik jou was zou ik eens gaan kijken als er een engelse trackday is (bijv van destination nurburgring) want die jongens komen met echt mooi spul (labo, ferrari, gt-r, gt3) de baan op. Bij TF (TuristenFahrten) is het wat drukker, maar vooral meer petjes en idioten. Als je crashes wil zien zou ik dus juist wel bij een TF dag gaan kijken….
Hij zag zeker die Toyota Hilux de Ring oprijden en dacht “Dat kan ik ook!”
Indertijd toen we met de volvo 480 club daar waren is er een dode gevallen, een motorijder en omdat ik mensen met kinderen op de achterbank op het circuit zagen racen heb ik er vanaf gezien om met mijn auto het circuit op te gaan, ik zou me het nooit vergeven om een bocht uit te vliegen en een auto te raken met kinderen in…
Overmoed (en gebrekkige baankennis) is dodelijk op de Ring. Op de TF (TouristenFahrt) is iedereen welkom. Het is dan namelijk een openbare weg. Beetje een bijzondere (hele lange één richtingsverkeer) en ondanks de naam niet een gesloten Ring. Er rijden zelfs Touringcars op sommige TF dagen. Kortom, oppassen dus en zeker je niet laten opjagen door een E46 M3 (CSL?).
Ik heb ooit een moeder met haar kind over de ring zien gaan in een Renault Kangoo. Enkele minuten later ging die alarm bel af baan werd gesloten en de ambulance vertrok. Ik dacht bij mezelf het zal toch niet waar zijn want heel druk was het niet. Achteraf bleek het om een motorrijder te gaan.

Ik houdt het bij kijken, met de fiets over de ring na sluiting of met een bevriende rijinstructeur een rondje mee van de welbekende carrental vlak bij de ingang.
Zelf rijden begin ik niet aan.
OMG! Beetje teveel zelfvertrouwen. In een suv hard door de bochten (fail 1) en wanneer die wagen in een slip raakt niet even nadenken om het het gaspedaal los te laten (fail 2).

Hopelijk is alles goedgekomen. Zal wel niet. Maar wel een goede les voor ons.
Als ie hem gewoon wat verder naar buiten had laten lopen was de bocht nog wel te halen.
Tsja, met een Jap de Ring op is natuurlijk vragen om problemen …..
@rechercheur: LOL, een trollende autoracist. De echte “Ubermarken” komen waarschijnlijk alleen uit de Heimat, toch?

Wat ga jij het de komende jaren moeilijk krijgen jongen ;-)
@kevlard: Duitse auto’s :(
Svenska bilar :mrgreen:
Hier zie je hem ook voorbij komen…
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SSNjvp3wsQ8
Conclusie: tis gewoon een prutser en tja dan vraag je er om als je op de nordschleife gaat rijden.
Potverdikke, totale desintegratie van een honda crv.

Even lekker een rondje stoempen en hoeken met je crv en dan dit.

Sta je toch redelijk beteuterd te kijken als eigenaar…
@ rechercheur, ik heb ooit een bmw 3 reeks van een later bouwjaar dan mijn mazda 323 ditd indertijd voor mij in een bocht zien wegschuiven, nochtans kwam ik tegen een veel hogere snelheid de bocht in gevlogen… Ik heb in mijn leven al met een 200 auto’s gereden, Qua wegligging moet de gemiddelde jap niet onderdoen, integendeel… ma bon, gebruik elke auto waarvoor hij gemaakt is en blijf met een SUV van het circuit af als je niet kan sturen…
Ik in juni ook naar Nordschleife, met mijn opel vectra 2.2 sport, kan niet wachten
Volgende keer moet hij wel z? kampeerspullen er uit halen.
Wat een lozer…
Scheelt weer in de afsleepkosten. Lekker laten wegrotten dat burgerlijke kuthok!
Om het positief te zien, de meeste ongelukken zijn niet zo spectaculair en meestal kun je geen filmpjes van je ongeluk op YouTube bekijken. Dus kinders allemaal met de Sorrento van pap naar de Ring (niet die van Wagner) en doe me een plezier, neem de caravan mee.
Een uurtje later ging er 2bochten verder ook nog een E46 m3 hard de muur in

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).