Honda CR-Z GT met een 2.8 V6 Twin Turbo [video]

Auteur: , 32 Reacties

Een enorme verkoopknaller kunnen we de hybride Honda CR-Z in Nederland niet noemen, maar wellicht verbetert het imago een beetje als Honda ermee gaat racen? Daarom hebben ze speciaal voor het Japanse Super GT kampioenschap een 300 pk sterke CR-Z ontwikkeld samen met Mugen.

Achterin dit beest ligt een 2.8 liter twin turbo V6 die (uiteraard) gekoppeld is aan een hybridesysteem van Honda racing. Op de baan zal deze CR-Z GT onder andere de Subaru BRZ GT300 en Toyota Prius GT300 tegenkomen. Je merkt het al, in Japan is racen met hybride auto’s al de gewoonste zaak van de wereld.

Dit monster zal zijn debuut maken in het weekend van 28-29 juli tijdens de 300 kilometer lange SUGO GT race.32 reacties

Puur op het uiterlijk is dit best een leuke auto. Gemiste kans dat ze er nooit een normale benzine motor in hebben geleverd.
Of een potente hybride van gemaakt hebben. Anyway, die hybrides kunnen volgens mij nog wel een imago boost gebruiken dus dat je er mee gaat racen snap ik wel.
Mooi model auto.
Deze bak is wel echt retevet.
vind origineel echt kotslelijk.
wat een grote improvement is deze raceversie, zowel qua lijn als motor!
Jammer dat ze zo roesten..
Mooi hoe hybrides ook kunnen zijn.
Die japanners hebben altijd van die grote race evenementen waar je nooit van hoort. De sugo gt?
Die rc-z is wel gaaf
2.8 twin turbo + hybrid en “maar” 300pk?


Wat ik daar in lees is “Mt Blanc aan koppel”


Dat is wat ik speculeer iig.
@bozewolf: misschien een max in die klasse?
@bozewolf: 300 pk = maximum in deze klasse. Meer is dus niet toegestaan. Koppel etc zal belangrijker zijn.
Maximum zal inderdaad wel zo zijn, maar onafhankelijk van “waarom” hij maar 300pk heeft, speculeer ik dus dat ze er daarom een pleuriszooi koppel uit hebben gehaald.


Ik vergelijk t maar even zo met WRC wagens. Die zijn ook gelimiteerd op 300pk en/of inlaatrestrictor.

Maar die apparaten hebben een belachelijke hoeveelheid koppel.

Ik gok er dan maar op dat met zo’n motor set-up en relatie weinig paardjes hier hetzelfde geldt.
@bozewolf: ze kunnen er wel 600 pk uit persen maar 300 is de max.
2.8 V6 Twin Turbo? Zal toch geen Saabmotor zijn in een Honda?
@Svenska_Aeroplan_AB: een GM motor bedoel je ;) Of eigenlijk een Holden blok.
Leuk karretje, al heeft het natuurlijk geen reet met een CR-Z meer te maken. Maakt ook niet echt uit verder, zolang ze door die CR-Z maar dit soort karretjes gaan bouwen…
@Mairsil: Dat het weinig te maken heeft met de straat legale versie is, klopt. Maar goed een 2012 DTM Mercedes AMG C-Coupé heeft ook niks te maken met de C63 Coupé.

Super GT is zeg maar de Japanse variant van de DTM die wij maar al te goed kennen. Alleen gaat het daar bij de Japanners een stuk verder qua snelheid, downforce en reglementen (gewicht penalties op een zeer agressieve wijze). Beetje jammer dat het buiten Japan onbekend is.

Er zou plannen zijn om de reglementen bij Super GT en DTM gelijk te trekken maar dat lijkt nu meer door te gaan.
@Renesis: nu NIET meer door te gaan*
Zo vind ik een CR-Z zelfs echt goed te pruimen! De normale vind ik al een leuk karretje om te zien, alleen jammer van de aandrijflijn. Een leuke K20A (de versie met 220 pk/206 Nm en een 8800 rpm redline?) en versnellingsbak met korte versnellingen in een CR-Z lijkt mij een leuke combinatie!
Nu nog de straatlegale versie…
@mrglmmns: Die is er al. Genaamd Hona CR-Z
@kickass: hahaha ja dat had ik al door, maar ook met 2.8 V6 Twin Turbo? Of wat mij een geslaagde motor voor de CR-Z lijkt is een 2.0 vijfcilinder Turbo, maar dan is wel t hele idee van de CR-Z weg…
Mooie bak! Maareh, een Prius GT300? Damn…
@Vanquish: ja, nooit gedacht dat ik dat zou zeggen over een prius, maar wat een geil wagentje!
solmatje via iPhone app
Ok als ik ooit verplicht een CRZ moet aanschaffen, koop ik deze versie! Standaard is het echt een frikadellenbak..
Honda kan pracht auto’s maken zoals de NSX waarin Ayrton Senna een testtrack mee heeft gereden op camera. Maak dan van die HSV-010 en CR-Z GT een straatleale versie met dezelfde motor en prestaties, wees eens gek, Nissan doet het ook met een GTR.
Goh die CRZ ziet er standaard toch niet verkeerd uit? Zet er leuke velgjes op (van honda zelf, geen aftermarket rommel) en je hebt toch een auto met een leuk uiterlijk? Weet niet wat voor motorisaties ze hebben maar in mijn ogen is er niets mis met hybride gaan rijden.

Deze raceversie is best wel knap, vind de styling echt stoer!
Ik zou nooit een normale Honda kopen maar hun raceversies zijn echt altijd waanzinnige machines, deze doet ook niet onder imho…
Ik vind de straat CR-Z altijd een prachtige auto! en heel langzaam is ie volgens mij ook niet.. weet iemand misschien hoe duur die is? want snap eigenlijk niet waarom dit ding zo slecht verkoopt!
@lambo4all:
Om 3 redenen
A hij is best duur, niveau Cooper S. Maar dan met het vermogen van een gewone Cooper.

B In tegenstelling tot wat men verwacht van een Hybride moest je gewoon 20% bijtellen en bij prive gebruik wegenbelasting betalen.
Dan valt het voordeel dus snel weg en kiest men de makkelijkste weg.

C Hij ziet er uit als een CRX opvolger maar dat kan die totaal niet waarmaken. Wellicht was een 1.8l een beter idee geweest i.p.v. de 1.5 die er nu in ligt.
@jrk68:
A. Een Cooper S koop je vanaf 28.995, de CR-Z vanaf 20.750. Daarbij is een Honda standaard al goed voorzien van allerlei opties.

B. Honda’s zijn over de gehele lijn qua motoraanbod niet echt geschikt voor het zakelijk gebruik.

C. Er moet inderdaad gewoon een snellere variant komen en misschien wel een Type-R.
Het lijkt dan wel een opvolger van de eerste twee types CRX. Derde type was gelukkig een ideale auto in die tijd zeker met de VTI. Dakje eraf en die jankende VTEC tot de 8000 toeren doortrekken, heerlijk.

@lambo4all De CR-Z is wel traag zeker voor Honda begrippen (0-100 duurt namelijk 9,9 sec). Maar Honda maakt de laatste jaren geen snelle auto’s meer, alle nieuwe modellen hebben minimaal 8 seconden nodig voor het welbekende sprintje. Alleen de Civic Type-R (vorig model) is nog snel. Het is echt wachten op de nieuwe NSX.
D het is een japanse hybride
Ik zeg doen!!

Wel goed voor het milieu zo’n hybride.
Check doe lekkere rookwolken even bij het starten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).