Honda NSX Concept is nog wel een echte conceptcar

Auteur: , 23 Reacties

Conceptcars zijn er in verschillende gradaties. Van nog zeer futuristisch tot nagenoeg productierijp. De Honda NSX Concept zweeft wat dat betreft een beetje in het midden, maar is toch nog wel een echte conceptcar. Een productiemodel van de NSX zal qua vormgeving veel minder uitgesproken zijn.

En dat is op zich jammer want hij mag er best zijn. Officieel hebben we hier met een wereldprimeur te maken, maar de oplettende lezer weet dat dit feitelijk de Acura NSX is met een Honda badge.

Dit concept is uitgerust met een V6 benzinemotor die wordt geassisteerd door twee elektromotoren: het zogeheten Sport Hybrid SH-AWD hybridesysteem. De V6 stuurt het vermogen naar de achterwielen, terwijl de voorwielen worden aangedreven door de elektromotoren. Transmissie wordt verzorgd door een automaat met dubbele koppeling.

Een productiemodel laat nog wel een aantal jaren op zich wachten, want Honda neemt z’n tijd voor de doorontwikkeling van de hybride aandrijflijn.23 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Hoeveel van dit soort concepten zijn er al wel niet!
integralechubasco
@brian078: al, wel, niet.. waar wil je nou antwoord op?
Ik weet niet of het in NL ook zo is, maar ze maken hier in Amerika al reclame op tv met de NSX. Een beetje vreemd dat een autobedrijf reclame maakt voor iets dat je voor de komende 2 jaar nog niet kan kopen. Ik vraag me dan af : “Heb je niks anders in de showroom die reclame waardig is dan?”
Echter mag de NSX van mij wel komen. We hebben er veel te lang op moeten wachten. Ik ben alleen bang dat als hij uiteindelijk op de markt is, dat hij niet echt competitief zal zijn met andere sport autos van hetzelfde prijsklasse.
@featherlight: Ken je de modellen van Honda? Daar helpt reclame maken niet meer bij. Hoogstens de CR-z maarja… das geen verkoopknaller. Ze hebben echt zo’n image booster nodig als de NSX. (geen kwaad woord over de CBR’ers etc uiteraard)
@featherlight: Is dat niet hetzelfde soort reclame dat BMW ook doet met die i8 ding?
@featherlight:
Ehm, dat had deze link moeten zijn, werkt embed hier niet ?
http://youtu.be/WUFSHzT2xuY
integralechubasco
Ietsie teveel styling en ietsie te weinig doelmatig- circuit of handling vormen… Jammer, had ik niet verwacht van Honda. Nu is het qua vorm voor mij meer een EV-vehicle dan een sportwagen…

Oh fudge, bij het inlezen zie ik dat het inderdaad om een EV-ding gaat… Dubbel jammer voor Honda, noem het dan geen NSX en waag het alsjeblieft nooit om met een Sennavariant te komen…
@integralechubasco: +1
Er moet een optie zijn om de hybride spul eruit te halen en de V10 uit de HSV-010 GT erin te zetten, dan kunnen we het misschien hebben over een Senna variant.
@featherlight: of gewoon een turbo d’r op en elektromotoren d’r uit
@featherlight: De HSV-010 heeft een V8.
@integralechubasco:
http://youtu.be/lCqY-vAX4EA?t=47s
integralechubasco
@featherlight: thank you, well received… :) wat een geluidje btw..
Andere spiegels, koplampen, misschien ook de velgen. Jammer vind hem nu zo sexy!
Veel beloven maar het productierijp resultaat zal waarschijnlijk tegenvallen. Doet mij denken aan het gevalletje Ford Fiesta ST en Focus ST.

Geef mij dan maar Nissan die vanuit het niets met de GT-R op de proppen kwam.
@Carreza: Ford Fiesta ST? Maar dan zonder braakneigingen :s
@nasty: ik had het over het uitstellen van modellen, niet over het uiterlijk.

(Al geef ik je wel gelijk wat het uiterlijk betreft.)
Ik hoop zo dat er weer een nieuwe NSX in productie gaat.
Beetje saai naar mijn mening, maar hij is wel leuk hoor
Honda NSX…. VET!…..Hybride….. Never mind -,-
Ah man, hij moet juist uitgesproken zijn! Anders doet het echt afbreuk aan de oude nsx:(
Hoop pdat wel wel weer een nieuwe NSX komt. was altijd al een mooie auto. helass niet voor mij weg gelegd

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).