Honda roept half miljoen CR-V’s terug

Auteur: , 17 Reacties

Op het Honda-hoofdkwartier hebben ze deze week een flinke recall-hoofdpijn. Voor de derde keer in een week moet een groot aantal auto's terug naar de garage, dit keer zijn het CR-V's.

Niet minder dan 489.000 exemplaren van de SUV, bouwjaar 2002-2006, worden teruggeroepen in de VS en Europa, 268.000 in de VS, en 220.000 in Europa (ik had eerlijk waar geen idee dat er zo veel van in Europa rondrijden). De oorzaak is zoals wel vaker vrij..apart: de schakelaar van de elektrisch bedienbare ramen aan de bestuurderskant kan oververhit raken wanneer deze in contact komt met water, waarna brand kan ontstaan.

Het kan aan mij liggen, maar volgens mij komt er alleen water bij wanneer je met je ramen open door de regen rijdt. ‘Wie doet dat nou?’ vraag je je af. Minstens 5 Honda CR-V-rijders, want zo veel brandjes zijn al gemeld.

Al twee keer eerder deze week riep Honda auto’s terug, zij het toen alleen in de VS: op maandag werden bijna 600.000 Honda Accords teruggeroepen wegens een mogelijk vloeistoflek in de stuurbekrachtiging, en afgelopen donderdag werden er al 1,4 miljoen Civics, Accords en Pilots teruggeroepen.

Kortom: een duur weekje voor Honda, dat jaarlijks wereldwijd 3 miljoen auto’s verkoopt, maar dit binnen 5 jaar tijd wil verdubbelen.17 reacties

Oh, zijn er ooit zoveel verkocht dan?
@Carreza: Het valt mij ook op dat er best veel van verkocht zijn, maar ze zijn dan ook in een periode van 4 jaar gebouwd.
@Carreza: veel in oost europa. Redelijk.goeie offroad kwaliteiten, en aardig goedkoop. Super praktisch z\’n ding.
@smotsholle: goedkoop?
@eklasse: Ja voor een 4×4 die best wel wat kan off road wel ja.
@sketcher: dan heeft het een lage prijs..
Goedkoop is wanneer het te goed is voor een bepaald prijs (zo ongeveer)
Er loopt altijd water langs de binnekant van je deuren als het regent.
Daarom zit er altijd plastic aan de binnenkant van je deur over de gaten heen geplakt.
En zitten er afwateringsgaten onderin je deuren.
@desjonnies: klopt maar dat plastic moet juist voorkomen dat het water de schakelaar (aan de binnenkant van dat plastic) raakt. Kennelijk gaat hier iets fout.

Wat ook kan is dat er water aan de boven kant van de deur binnen komt omdat de rubbers niet meer goed werken en zo naar de schakelaar loopt.
Hier is’tie Honda, ennuh………..ik hoef hem niet meer terug.
Bouwjaar 2002 terugroepen? Vroeger reden we auto’s van 10 jaar en ouder naar de sloop…
@norge: Hyundai\’s wel ja…
@Svenska_Aeroplan_AB: inderdaad, mercedessen en bmw\’s, hoe barak ook, word nog 40 jaar mee rondgereden. Want je rijdt immers premium!
Zal wel weer door de VS komen, die mensen zullen er zelfs voor gestudeerd hebben om dingen te doen die niet in de handleiding worden benoemd. Kat in de magnetron en zo…
@HDM:

idd .. product verbetering is tenslotte complete onzin ..
honda-roept-half-miljoen-cr-vs-terug ? Zijn er zoveel verkocht dan :O!
Wat denkt iedereen toch moeilijk.. de binnenkant van mijn portier wordt ook weleens nat, waarom? Als het regent moet je ook weleens instappen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).