Honda Urban SUV gaat Nissan Juke kapotmaken?

Auteur: , 31 Reacties

Raar maar waar: het 'compacte crossover/SUV' segment is moeilijkheet. Ondanks dat ze niet bijsterefficiënt zijn mag de Nissan Juke zich een van de meest waardevaste auto's van 2012 noemen. Dat kan Honda beter.

Want hoewel men er bij Japanners maar zelden over spreekt is Honda toch een stukje meer priemiejum dan Nissan. Meer toegespitst op kwaliteit, minder op dozen schuiven. Ze waren er ooit als een van de eersten bij met kleine vreemd vormgegeven SUV-achtigen maar die sloegen niet echt aan. Dat kan beter, in 2013 of 2014 welteverstaan.

Deze Honda Urban SUV Concept wil het opnemen tegen de Nissan Juke, Fiat 500X en aanverwanten. Onder de carrosserie van dit softroadertje gaan veel Honda Jazz onderdelen schuil. Onder de motorkap waarschijnlijk iets grotere viercilinders dan die van de Jazz. Volgens de geruchten maken een 1.6 en 1.8 ‘Earthdream’ hun opwachting.

Klein, hoog en met het juiste dieselmotortje zelfs bijtellingsvriendelijk? Leuk maar of de Nederlander zich hierdoor laat verleiden? Aan de andere kant voldoet deze Honda wel aan alle belangrijke eisen: ‘grijs, vormeloos geheel met vreemde grille en koplampen’. (via indianautosblog.com)

UPDATE 14-01 – Alle foto’s zijn vrijgegeven! En volgens Honda zal een productieversie van deze kleine SUV in 2014 in de VS op de markt komen. Of en wanneer deze auto (eventueel) naar Europa komt is nog niet bekend.31 reacties

Nee, dat gaat ie niet!
Van mij mag het.. Wat is de Juke toch een lelijke bak..
Ik blijf het raar vinden dat het Honda al tijden niet meer lukt een succesvol model in Europa te lanceren. Het gaat altijd mis met het design, want de techniek is misschien wel de beste van allemaal…
@Svenska_Aeroplan_AB:
Technisch is Honda te mainstream geworden helaas. Geen mooie wielophangingen meer en te weinig aansprekende vernieuwingen. Wat mij betreft zijn ze hun emotie kwijtgeraakt te gunste van een “groen” imago.
Gelukkig debuteerd de productie versie van de NSX komende week, ik hoop van ganse harte dat die het begin vormt voor een nieuw en sportief Honda.
@jrk68: Ik ben bang van niet. Past niet bij het imago, geloof ik.
Vraag me niet wat voor imago ze graag willen, want volgens mij weten ze het zelf ook niet meer.
@awesome:
Ze zijn de weg de laatste jaren flink kwijt geraakt idd.
Nog niet zo gek lang geleden was het een merk dat als het japanse BMW te boek stond met een ijzersterk imago.
@jrk68: ja, maar let op, dit geldt alléén voor Europa! In de VS en Azië is Honda nog steeds een heel groot merk… Of zullen ze (als steeds meer merken) Europa gewoon links laten liggen?
@jrk68: Type-R, V-Tec, zomaar 2 termen waar je vroeger een harder plassertje van kreeg.
@awesome:
Idd, in de jaren 80 was dat een revolutie, we zijn nu wel een kleine 30 jaar verder….
Nope, dat gaat hij inderdaad niet doen, de juke is daar te populair voor!
in ieder geval sympatieker dan een juke
@bmwuberalles: sympathieker? Volgens mij is het sympathiek van Nissan dat ze de juke echt op de markt brachten. Dit word gewoon een 13-in-een-dozijn gebakje.
@Alwood: hoe kun je dit in hemelsnaam vormeloos noemen? Met enige afstand de fraaiste mini SUV tot nu toe….
Als de yen nog wat omlaag wordt gepushed door de Japanse centrale bank of ze bouwen dit in de VS dan kan dit wel een flinke hit worden denkt ik.
@w0o0dy: als je het vreemde grilletje en de streep op de zijkant wegdenkt blijft er weinig over. Gewoon een rond vormeloos geheel. Had ook een Audi (Q3), Mazda (CX5) of Citroën (DS4) sticker op kunnen zitten.
Hoop voor Honda dat het verkoopt, kunnen ze daarna weer echte auto’s gaan maken ;)

Vraag het me af trouwens, want volgens mij doen juist de vreemde/extreem vormgegeven auto’s het ook goed in de crossover segmenten. Mini’s, Evoque’s, Jukes’ etc. Wat dat betreft had Honda iets wilds moeten doen zoals de HR-V destijds.
@Alwood: en wat nou als ze er alleen normale lampen op zetten en verder niets wijzigen? Leuk ding toch?
Jaaa!
Ziet er véééééééééééél beter uit dan de Joke eeeuuuhmmm de Juke.
@kapiteinaudi: ik lach me een scheur in mijn panty… joke, die had ik nog nooit gehoord man!
@awesome: Ja echt grappig hé!
@kapiteinaudi: die joke heb ik nog nooit gehoord :)
Honda kennende weten ze tegenwoordig elk fraai concept om te zetten in een slap aftreksel.
Leuke wagen! Zeer nette wagen. Weliswaar niet zo uitgesproken als de Juke, maar het is in ieder geval een stuk leuker als die Duitse meuk.
ziet eruit als die lincol van derjust
Is er al nieuws over een opvolger van de Honda s2000?
Ziet er wel strak uit vind ik!
NEE
In dit segment blijkt het segment niet bepaald door carrosserievorm, maar op uiterlijk… De enige manier waarop dit ding het de Juke moeilijk maakt is dat mensen de Juke niet meer OP AFSTAND de lelijkste vinden. Want dit is een close second.
Serieus! Ik zag gisteren een omaatje (grijze haren en ik vermoed toch rond de 70) in een witte type R in Amsterdam. Heeft iemand dit ook al gezien? Super cool met leren handschoenen en ze pakte ook nog de snellere baan in de stad. Het zal je oma maar zijn!
Oke, nice. Het concept ziet er lang niet verkeerd uit. Maar past dit beter in NL of in Zuidoost-azie: daar heeft Honda al een voorsprongetje, De andere modellen van de Jazz familie: City (sedan) Freed (8-zits MPV) verkopen daar al als een trein.
Niet slecht, maar vind de Juke nog altijd mooier.

Jaja, mooier, ja…
Alles beter dan een Nissan Puke, maar mooi…??? Nou nee, niet echt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).