Hublot maakt een Ferrari 250 GTO-klokje

Auteur: , 37 Reacties

Kopen? Dat kan, maar dan moet je wel eerst even een Ferrari 250 GTO kopen. En die zijn niet bepaald goedkoop...

Dure auto’s en dure horloges gaan uitstekend met elkaar samen. Het koperspubliek van het een heeft ongeveer een 90% overlap met het koperspubliek voor het ander. Hublot wierp zich in november 2011 op als official timekeeper of Ferrari (video), wat betekent dat zij als enige klokjes mogen maken met het Ferrari-logo er op.

Een van de vruchten van deze samenwerking is dit horloge, dat als gezegd alleen te koop is voor eigenaren van een 250 GTO. Way to keep it exclusive. Hij heeft een 45 mm titanium case, dat herontworpen werd om de ‘magnificent curves’ van de 250 GTO (indien deze nog heel is) te imiteren. Ja, dat zie je inderdaad in een oogopslag (…).

Het uurwerk loopt via een Tourbillion-beweging, en rond de wijzer van 12 uur is het geïnspireerd op de velg van een 250 GTO. Indien gewenst graveert Hublot ook het chassisnummer van de bijpassende 250 op de achterkant van het horloge.

Hublots PR-machine doet in ieder geval goed werk. Een deal met Ferrari is altijd goede exposure, en laten we de schnabbel van Bernie Ecclestone ook niet vergeten. Check het horloge in de gallery, waarin we eveneens CEO’s Ricardo Guadalupe (Hublot) & Luca Cordero di Montezemolo (die volgens een groot ziener nog een half jaar heeft om tegen een foute crème aan te lopen) vol trots hun polssnoep zien tonen (wristfuckertjes).37 reacties

Neh, liever een TAG Heuer , heeft voor mij meer Met autosport.
De prijs zal ook wel in dezelfde grootorde zijn als die van een 250 GTO…
Nou, als ik eenmaal bij het koperspubliek van dure auto’s hoor zal ik alsnog weigeren meer dan 1000 euro voor een horloge te betalen :P Vind ik altijd zo belachelijk…
@fant: Dat is hetzelfde om te zeggen dat een auto kopen boven 1000 euro onzin is, want immers moet een auto van A naar B kunnen rijden – de rest is niet belangrijk.
@d15b2: Tsja, dure auto’s hebben imo meer voordelen (snelheid, luxe) dan een duur horloge. Die geeft net zo goed de tijd aan als eentje van 50 euro. Is toch alleen imago en uiterlijk volgens mij.

Ik snap het trouwens wel hoor, dat mensen het willen, maar zeg slechts dat ik het zelf niet zou doen :)
@fant: Zie je helemaal verkeerd. Horloges kan je heel goed vergelijken met auto’s. Ze hebben de buitenkant met z’n afwerkingen, het design, en het hart ervan: het uurwerk. De kunst van zo’n horloge is alles mechanisch le laten draaien en – niet te vergeten – het op tijd te laten lopen. Waar auto liefhebbers geilen op een mooie V12, kunnen horloge liefhebbbers geilen op een “tourbillon”.
http://www.youtube.com/watch?v=OYAATExcFII
@d15b2: Wat een geweldig horloge. Als liefhebber kan je hier alleen maar dol op zijn! Zal spijtig genoeg nooit onze portomonnee kunnen trekken, echter je weet nooit… Jaja, blijven dromen ;-)
@fant: Mwah…ik heb een vriend wiens vader een Breitling heeft van €12.000 en dat is toch godverdomme een mooi horloge hoor!
@xilver: breitling is voor cafébazen met een Porsche en een gouden ketting
@loloo: ik heb ook een breitling, en ben ‘gewoon’ een eenmanszaakje. Ik heb er dan geen 12K voor betaald, maar heel goedkoop was ie ook weer niet.
@fant: Dan moet je maar eens een Longines van 700-800 euro naast een vergelijkbaar model Omega/Rolex/IWC houden. Dan zie je het verschil in perfectie bij de afwerking wel.
@Martijnvb: daarmee zeg ik overigens niet dat Longines slecht afgewerkte horloges zijn. Het tegendeel, Longines zien er fantastisch uit voor het geld en hebben goede uurwerken.

Wat ik wil zeggen ermee is dat als je meer gaat uitgeven, het verschil zeker te zien is.
Haha… Horloges zijn zo… <1980.
En horloges die "iedereen moet zien zodat men begrijpt dat ik vast iets heel goed doe anders heb ik niet zo'n klokje zo groot als de Tower of London net niet onder mijn H&M overhemdmouw want dat past niet" zijn, incl. de dragers nog meer achterhaald.
Zie die twee kerels staan op die foto, stel kinderen zo blij met hun polsprullaria. Maar de kreukels uit de pantalon houden en de das fatsoenlijk strikken kunnen ze niet..
@rotarypowah: Ja met de naam ‘Rotarypowah’ kom je alleszinds al over als iemand die ‘zijn wereld kent’ … Laat me raden, Casio om de pols en ingebouwde PS3 in de auto?
@rotarypowah: Horloges zijn zo < 1980? Dat zijn auto's met verbrandingsmotor ook. En toch worden er complete blogs over volgeschreven. Onvoorstelbaar he?
Horloges zijn anders nog altijd een heel mooi teken van stijl. Ik vind ze persoonlijk geweldig en ben een enorme liefhebber van oa Omega, Bell & Ross, … Heb er zelf in mijn bezit maar nooit van die opvallend grote. (Heb zelfs maar een 39MM versie van Bell&Ross)

Geen echte hublot fan maar deze vind ik dan wel weer geweldig. Doet me beetje denken aan een moderne variant van Breguet met die doorkijk wijzerplaat. Geweldig!

En horloges moeten sober, geen gigantische koekentrommels vol met bling. Lekker plat, sober en dat is heel stijlvol.
‘Polsprullaria’ lol … Bij een heerlijke driverscar hoort gewoon een stijlvolle driverswatch ;)
@voytekbe: Daarom doe ik altijd mijn Longines om als ik een stukje met de Hyundai gaat rijden. De Caddy doe ik altijd 1 van de 5 Casio’s om. En als ik thuis ben mijn Invicta.
Ik zou nooit een horloge van een paar ton kopen, ik zeg niet dat deze zo duur is maar ik heb wel van die horloges gezien.
Jammer van de Nederlandse cultuur is dat als je van mooie spullen houdt en ze puur voor jezelf aanschaft, je toch altijd voor patser wordt aangezien. Hoe anders zou het zijn als mensen je een goede smaak en behaalde (zakelijke) successen gunnen.
@teshi: Onmogelijk in dit op de Calvinistische leest geschoeide land van bekrompen geestjes. Heb je geen geld doe je ’t niet goed. Heb je veel geld, kan je dat nooit eerlijk verdiend hebben. Heb je een dure auto, dan moet die bekrast worden. Enzovoort. Echt ziekelijk om een ander niks te gunnen omdat je ’t zelf niet hebt. BAH!

Maar on topic: Had ik al gezegd dat ik het horloge lelijk vind?
@teshi: met horloges is dit meestal niet het geval. 99% van de mensen herkent geen duur horloge tenzij er een Rolex kroon op staat.
@teshi: De cultuur is hier anders wat dat betreft, maar het moet gezegd dat onder de nouveaux riches inderdaad nogal wat patsers zitten. De patserij zit hem dan met name in de luidruchtigheid van de persoon in kwestie en het net te grote en glimmende “klokkie” aan de pols. Als alles schreeuwt “look at me!”, dan mag je gerust van mij een patser genoemd worden.
Ben liefhebber van mooie horloges, maar deze vind ik echt oersaai. USP is slechts het feit dat je er pas één ‘mag’ kopen wanneer je in het bezit bent van een 250 GTO.
Inderdaad een onsmakelijk staaltje Marketinggezeik en gebakken pr…
Goh… ik heb nog ergens een dozijn overdesigned rete dure horloges liggen, weet je wat laten we er een 250GTO labeltje op plakken, dan zeggen we ze dat ze iets te maken hebben met het 250GTO jubileum… raken we ze toch nog kwijt, kassa!
@Ikke_ferrari: Mooi horloge verder natuurlijk, maar de link met de 250GTO is wel heel ver gezocht.
@Ikke_ferrari: Oh ja, en edit knop is nog steeds een topper op Autoblog!
Liever deze http://www.omegawatches.com/fileadmin/images/watches/additional/51353392199001-60.jpg
@house: o my god censureer dit soort porno 0___0
@burninrubber: Excuses daar had ik een waarschuwing bij moeten zetten
Casio ftw, ik prop liever wat geld in mn hok!
Wat een onzin. Een horloge van 10 euro werkt even goed.
@spotu2: is dat een Lamborghini is je avatar?
Wat een onzin. Een auto van 1000 euro werkt even goed.
@spotu2: misschien een idee voor Dacia-eigenaren, zo’n klokkie van een tientje. Geïnspireerd op de Duster.
@spotu2: een auto van 100,- brengt je ook van a naar b… Same difference! Ik ben liefhebber van zowel mooie auto’s als van mooie horloges.

OT: Hublot is het niet.voor mij. Géén mooie heritage en beetje te ‘monaco’… Wel topafwerking. Beetje de Pagani onder de high end horloges…
Doe mij maar een Hublot big bang Senna edition
Ik ben gek van ‘echte’ horloges en zeker de techniek die erin zit maar als je zo van die horloges hebt die absoluut moeten laten zien dat er tandwieltjes binnen in zitten vind ik ze maar behoorlijk fout en een tikkeltje marginaal.

Als ik een 250gt zou hebben zou ik een simpele basis rolex (of soortgelijk spul dat nietmeer veranderd is sinds de ’50s) dragen als ik erin reed en niets meer of minder.
Dit overengineered armbandje hebt je toch echt niet nodig, zeker niet als je een 250gto hebt.
En ik was nou net zo blij met mijn nummer 12 uit de collectie een TW Steel Lotus Renault GP. De 1e TW en het eerste uto-gerelateerde klokje. Ben er nog steeds blij mee, maar als ik dit zie ZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzZZZZz

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).