Huet Brothers komen met de HB Coupe Concept

Auteur: , 38 Reacties

Kennen we het Nederlandse 'automerk' Huet Brother nog? Op basis van een Triumph TR6 bouwden ze enkele jaren geleden een moderne klassieker met de naam HB Special, een roadster met een carbonfiber huidje. Inmiddels zijn we enkele jaren verder en is het tijd voor dichter variant. Maak kennis met de HB Coupe!

De HB Special werd in 2007 onthuld en het was de bedoeling dat die auto gebruikt zou worden bij rallys die georganiseerd werden door de broers Tino en Paul Huet. Uiteindelijk is dat niet helemaal van de grond gekomen (als ik het mij goed herinner), maar uiteindelijk zijn er wel enkele exemplaren van de HB Special gebouwd. Sterk nog, vaste bezoeker @klassiekerrally heeft zelfs een keer een rijtest voor ons gedaan met deze unieke auto.

Nu is het echter tijd voor een wat meer praktische auto en dus komt er een coupe, of beter gezegd er komen 3 verschillende coupés. Op de teaserwebsite www.hbcoupe.com is te zien dat Huet Brothers maar liefst 3 verschillende modellen in gedachten hebben. Ze beginnen met een HB Coupe (die we hier zien) en daarnaast moet er ook nog een HB Coupe RR (Road Racer) en een HB Coupe Race komen.

Net als de HB Special zal ook de dichte HB een carrosserie krijgen die gemaakt is van koolstofvezel en dat scheelt lekker veel gewicht. Zo woog de HB Special slechts 750 kilo.

Een teaservideo kan je hieronder bekijken:

Huet Brothers teaser

Huet Brother HB Coupe Concept teaser

Huet Brother HB Coupe Concept teaser38 reacties

Dat ziet er goed uit! Nadeel is dat ie erg duur zal zijn :(
@smoked: dat hangt er natuurlijk helemaal vanaf wat je duur vind ;)
Jammer dat die grille zo hoekig is, dat strookt niet zo met de vloeiende lijnen van de auto. En dat logo lijkt wel erg veel op de alom bekende EB initialen van Bugatti. Op zich wel een leuk project, toch mis ik “iets”.
@288gto: Bugatti speelt ook een grote rol in het leven van de Huet broeders.
@rotarypowah: en daarom laten ze zich inspireren door het logo? zielige figuren zijn het.
gedwongenleaser
@p993: je kan het ook als een eerbetoon zien? En om de personen in kwestie enkel op basis van een logo met een gelijkenis te bestempelen als ‘zielige figuren’ vind ik dan tamelijk, laten we zeggen, zielig..?
@p993: Wat heb jij gebouwd (dan wel bereikt) in je leven dat je dat zo mag zeggen? Wel eens bij stil gestaan hoeveel moeite het kost om zo’n project tot een succesvol einde te brengen?
@p993: Ga je mond eens spoelen. Met zeep graag. En ga dan maar een half uurtje in de hoek staan. Vlegel.
Hoop van harte dat het ze lukt ! Maar deze ‘herstart’ is wel een beetje ‘Lotus-a-la-2009 (Frankfurt)…heul veel modellen, geen cent om op te makken, geen klandizie, geen realisatie.
@Megakix: hahaha, laat me niet lachen.

Dit zal ongetwijfeld 1 model met 3 verschillende afstelling worden. Misschien dat die RR een iets grotere/sterkere motor krijgt, maar in de basis zullen die auto’s gewoon gelijk zijn aan elkaar.
prachtige auto
Gaaf, kan zo van een Italiaans designhuis afkomstig zijn. Heeft Michel van den Brink hier een aandeel in? Tijdje geleden dat ik iets van hem heb gezien op Autoblog trouwens.
En Klassiekerrally moet vaker rijtesten schrijven, leest fijn weg!
@rotarypowah: Dank! Gaat vast wel gebeuren. Alleen moet je er dan wel voor naar http://www.CoolClassics.com. Er wordt nog druk aan gebouwd, dus nog even geduld…
Laat het woord “Nederlandse” in de openingszin weg en iedereen vind het lelijk ;)
Ik vind er persoonlijk niks aan. Geef mij maar een Cobra ipv dit.

BTW: @robbie: het is Topgear vanavond! *reminder*
-edit: daar hoef je ons niet aan te herinneren…-
@vale46: Joh, dat het Nederlands was had ik helemaal overheen gelezen… en toch vind ik em mooi! Dus dat heeft er helemaal nix mee te maken ;)
Ik hoop oprecht dat ze het gaan redden. Heb net het filmpje en de site van @klassiekerrally: is zitten bekijken en dat klinkt fantastisch zo’n inline 6 van Triumph. Leuke test ook met die period overalls. Persoonlijk vind ik het wel gaaf dat er steeds meer van die projecten komen. De Eagle Speedster die ze bij Top Gear hadden was ook zo’n schoonheid. En dat geluid spinetingling.
Stijldingetje voor de autoliefhebber van de ‘andere kant’ lijkt mij…
De gril past inderdaad niet bij de rest van de auto.Maar verder best wel mooi,niet vernieuwend maar toch.
@norge: die grille is idd ook niet helemaal mijn smaak, zeker als je ziet dat de achterkant ook heel erg rond en vloeiend is. Gelukkig is het nog een concept ;)
burtons zijn ook op bugatti’s geïnspireerd
@ytrewq: Het embleem misschien maar verder zie ik meer een engelse stijl .
james125 via iPad app
WOW prachtig!
Prachtige auto! Dit draagt zoveel Britse stijl uit dat het je verbaast dat deze auto’s uit Nederland komen. Of ze hem moeten maken is een vraag die zichzelf beantwoord zodra je de plaatjes hebt gezien.
@norge

Ik heb gelezen dat het geïnspireerd is op jaguars, morgans (allebei engels), hispano-suiza en bugatti.
Ze zijn gebaseerd op de citroen 2CV.

Ik zie er zelf ook weinig bugatti in…
nou, ik zie er ook wel wat ferrari in hoor.
@Orginal Around

in mijn ogen is er niet echt iets typisch nederlands
spykers zien er italiaans uit
donkervoorts zijn bijna precies lotus seven
carver is niet echt een auto..
vandenbrink gto is geïnspireerd op de gto

nederlandse auto’s zijn wel exclusief, dat is geen design
gedwongenleaser
@ytrewq: ik zou de opmerking van Arnoud nog eens nalezen, hij zegt toch nergens dat hij dit een Nederlands design vindt?
@ytrewq

ik bedoel Orginal Aroud
@ytrewq: je bedoeld Orginal Arnoud ;)
Saker ziet er ook niet nederland uit
Leuk ding, altijd geweldig als je zo je droom kan bouwen. Wel zonde dat ze gedoemd zijn om failliet te gaan.
@Hupke: En dat weet je omdat je hun boekhouder bent of zo?
@Klassiekerrally:

Noem het een gok waarvan de kansen goed liggen dan, als je dat liever hebt.
Automerken hebben het moeilijk en de hele hele kleintjes nog meer. Je hebt er maar bijzonder weinig die slagen om te overleven.
Tenzij je geld achter je hebt staan zoals Ascari, of er heel je leven voor geeft zoals Wiesmann, of het als bijberoep en als hobby doet is de kans klein dat je het hoofd boven water houd.
@Hupke: Het fijne weet ik er (ook) niet van, maar dit is als ik het goed heb een soort nevenactiviteit die door andere inkomstenbronnen (restauraties e.d.) bekostigd wordt. Uiteindelijk moet het wel geld op gaan leveren natuurlijk.
Deze jongens draaien al een tijdje mee hoor… Geef ze wat krediet. (letterlijk en/of figuurlijk).
@wimmm

ja dat:)
@Robbie: jij bent de klapmongool die schrijft dat er 3 verschillende coupé modellen komen ????

Offtopic; jij en lachen, het moet niet doller worden op deze aardbol :lol:
Ik zie er wel wat van een Maserati A6GCS/53 Berlinetta door (toen nog twee woorden) Pinin Farina in. En dat is bepaald geen straf…
Ik wil er een ! Prachtige auto waarvan de klasse afdruipt …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).