Huh? Hotels in Assen volgeboekt tijdens F1 weekend?

Auteur: , 15 Reacties

Hebben ze het nieuws niet gevolgd?

Audi RS5 Coupe '19

Gelukszoekers. Je hebt ze overal. Opportunistische mensen die denken ergens winst op te kunnen maken. Dit heeft veelal een negatieve connotatie, maar dat hoeft niet per het geval te zijn. Sterker nog, het zit in ons Nederlandsch Bloed. VOC-mentaliteit en zo.

Dat het anno 2019 nog altijd zo is, bewijst RTV Drenthe. De regionale topkrant weet namelijk te melden dat het goed gaat met de hotelreserveringen i de regio van Assen. Met name in de periode van 30 april tot 3 mei. Toevallig zijn dat de dagen dat het F1-circus neerstrijkt in Zandvoort voor de Grote Optocht van Nederland.

Verbouwing
Om te voorkomen dat het een Hele Grote Optocht gaat worden, moet de zwaar verouderde baan in de duinen ingrijpend worden aangepast. Zoals @Wouter laat zien in deze video, moet er nog echt enorm veel gebeuren voordat het circuit F1-fähig is. Maar dat zijn niet de enige uitdagingen. De milieulobby werkt niet bepaald mee, de gemeenteraad van Zandvoort vergeet in te calculeren hoeveel het geintje hen gaat kosten en dan hebben we het nog niet gehad over de infrastructuur.

TT Assen
Kortom, er moet nog een hoop gebeuren. Dat is niet het geval bij het circuit van Assen. Dat is een uitstekend circuit dat jaar in jaar uit grote evenementen organiseert. De baan is in principe goed genoeg voor de F1 en de organisatie heeft ervaring met enorme aantallen qua bezoekers met de TT van Assen. Ook is de infrastructuur veel beter voor elkaar. Kortom, het enige dat Zandvoort mee heeft is de geschiedenis en het feit dat marketeers het Amsterdam Beach noemen.

Beschikbaarheid
Voor velen is het voldoende om erop in te springen en er eventueel een slaatje uit te slaan. Bij De Bonte Wever, City Hotel de Jonge en Van der Valk Assen is er namelijk geen kamer beschikbaar. Volgens Van der Valk zijn er diverse verdachte groepsboekingen gedaan, waardoor het niet meer mogelijk is om te boeken voor die periode. De organisatie van TT Circuit Assen weet er overigens niets van af. Mocht de GP van Zandvoort niet door kunnen gaan, wordt deze waarschijnlijk gewoon doorgeschoven naar 2021, ondanks dat Assen naar eigen zeggen er klaar voor is.

Fotocredit: @bartsmid via Autojunk

Met dank aan Enzo voor de tip!15 reacties

Maar het is ook net voorjaarsvakantie, waar velen naar Drenthe gaan…
@tommot: Ja, heerlijke tijden beleefd daar. Lekker dauwtrappen tussen de zwerfkeien en Vianetta eten na een dagje zwemmen op de Huttenheugte. Good old days.
@tommot: Ik hoop dat het vooral mensen zijn die denken geluidsoverlast van de F1 zijn die denken als de F1 in Zandvoort is dan is het rustig op het TT-circuit.

Zelf denk ik dat er dan verstandigere keuzes zijn, maar het zou mooi zijn als die mensen niet klagen maar even een weekendje weg gaan. :)
Of de hotel eigenaren gokken er op dat het naar assen komt, en zeggen tegen mensen dat je niet meer kunt reserveren.
Snap ik wel, aangezien het straks toch naar Assen gaat
Ondanks dat ik er niets mee te maken heb en er ook niets voor heb gedaan, toch zal het voelen als een soort gerechtigheid als het daadwerkelijk naar Assen gaat als ze de boel op ‘Amsterdam beach’ (kuchkuch) niet op tijd klaar weten te maken.
@viezefreddyw: Op dit moment heb ik er ook niet veel mee, maar als ze echt naar Assen gaan, haal ik nog wel een kaartje.
@viezefreddyw: Misschien terecht, maar een circuit moet toch ook wat uitstralen vind ik. En dan is Zandvoort natuurlijk de enige juiste keuze: historie, duinencircuit, etc. Assen is wat dat betreft compleet nietszeggend….
@svenska_aeroplan_ab: Zoveel uitstraling als Bakoe? Abu Dhabi? Bahrein? Rusland? Ik snap wat je bedoelt hoor, ben het ook wel met je eens. Ik denk alleen dat Assen niet onderdoet voor een Sochi…
@svenska_aeroplan_ab: wtf? Assen is voor motorrijders een legendarisch circuit. En is met zijn tijd meegegaan om de snellere machines te accomoderen. Dat kartbaantje op Zandvoort heeft buiten NL weinig magisch denk ik. Internationaal is Assen veel bekender.
@niex: Masters of Formula 3 op Zandvoort was de afgelopen decennia toch ook wel een begrip hoor. En bij de DTM bleven de tribune en de duinen ook bepaald niet leeg…

Maar ik ben het absoluut eens met de stelling dat Assen nuchter gezien een véél betere optie zou zijn om hier de Formule 1 te laten rijden.
Heeft niemand een e-mail gestuurd naar de Holland Amerika Line om één van die joekels van cruisescheepjes een paar dagen te parkeren voor de kust van Zandvoort? Tenders en circuit-taxibusjes doen de rest.
RTV Drenthe is alleen geen krant maar een regionale omroep vallend onder de publieke omroepen!

OT: Als Zandvoort lang gaat duren komt de GP te vervallen. Tenzij de FOM uit de hoge hoed ineens de mededeling gaat doen dat het eenmalig in Assen gaat zijn. Onder de paarse broek naam: “National Park Amsterdam”.
Heeft ‘Assen’ soms aandelen in Autoblog?
In Zandvoort zijn ze ook volgeboekt maar ja, dat is ook het geval als de Josti Band optreedt in Zandvoort

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).