Hyundai Equus: Dikke Diplomatenbak in Den Haag

Auteur: , 119 Reacties

Sinds enige tijd wordt 'ie steeds vaker op de gevoelige sensor van menig spotter vastgelegd: het vlaggenschip van Hyundai met een diplomatenkenteken (CD) in de Hofstad.

Zijn het afgevaardigden uit Costa Rica? Is de ambassadeur van Zuid-Korea begonnen met het marketen van de Equus? We hebben geen flauw idee. Wel weten we dat er een onschendbare (nee, niet letterlijk) wordt rondgereden in deze zeldzame Koreaan. Want zeg nou eerlijk: hoeveel heb jij er al gezien in Nederland? Bij de Hyundai-dealer hoef je ze in ieder geval niet te verwachten. Jep, waarschijnlijk is dit de enige in Nederland.

Onder de kap kan een V6 liggen of een V-motor met twee cilinders meer (5.0 V8). Indien het de kogelwerende variant is, dan huist er een 5.5-liter V8 onder de kap.

Zojuist kwam er een stapeltje foto’s van de Haagse Hyundai op Autojunk binnen. Foto’s waar het kenteken niet is weggepaint vind je in onderstaande upload (klikken = meer beeld).

Equus me?119 reacties

Een schoonheid kan ik het toch niet noemen…
@amazinglaurent: Zo, ook weer gezien; neemt hap van broodje kaas
Echt een schitterende auto, toch apart dat deze in Nederland niet verkocht wordt. Wat is het prijskaartje van deze auto ,iemand enig idee?
@nickds: Ik gok ongeveer 95 K in Nederland.Ik vind het trouwens ook een mooie auto.
@nissangtr: Dat zou dan best wel goedkoop zijn.

Is ie dan standaard ook al vol gehangen met opties zoals bij Lexus en Infiniti?
@sdk16420: Ik dacht dat je bij deze auto maar een paar opties kon aanvinken.En de prijs is maar een gokje.
@sdk16420: ding is full options. Geloof dat de V8 tegen de 50k in dollars zit in de US.
@sdk16420:

Deze was binnen in helemaal af. Heb de foto’s gemaakt en vandaag op AutoJunk gezet. Vond de auto echt de moeite waard. En hij is standaard bijna helemaal fully loaded. T.o.v. Een vergelijkbare Lexus LS scheelt het iig in de States minimaal $ 10000,-. En dit loopt bij het verder aankleden van de LS tot $ 50000,-… Dus dat zal hier ook wel een berg schelen. In de States gaat deze 2011 voor rond de $ 55000,-. Heb de kentekens weg geshopt voor de aardigheid. Wil Autojunk niet vervelen met in slecht Engels geformuleerde claims en dergelijken… ;) En het heeft geen echte meerwaarde voor de foto’s, toch? Maar het inderdaad dezelfde als de 2 onderste foto’s, hahaha! Dus dit zijn geen broertjes, maar one and the same.
@TF_Bundy:
Hij rijdt sinds dit najaar rond in DH. Is al vaker gezien, maar vond hem gek genoeg niet terug op AJ, vandaar in december maar even ge-upload…..

Jammer dat je net (lees: 1 maand) te laat was…. ;-)

Groeten!
@mthijs: Aha… Duidelijk. Had ik inderdaad gemist. Toch leuk, dat er een onderwerp aan gewijd is. Met 2 Haagse ‘topfotografen’ verantwoordelijk voor de illustratie. :P

“Ban me. please.” ;)


Anyway… Denk, dat de foto’ mekaar leuk aanvullen. Toch?
@nissangtr: Ik denk minimaal 110k in NL, een Lexus LS600 President bijvoorbeeld begint rond de 130k in NL.
@nickds: is inderdaad mooi! , enkel de type aanduiding achteraan weg laten en ze mogen hem voor mijn deur zetten!
Ik vind m niet heel lelijk eigenlijk. Maare, als je een auto ‘Paard’ noemt, waarom zet je dan een setje vleugels voorop? Een vliegend paard heet namelijk Pegasus…
@valetparker: ach autonamen… Is de 328 nog een 2,8 liter? Is een Mercedes Sprinter niet een traag optrekkend busje? Is de Volkswagen Phaeton nou echt een open strijdwagen? Rommelen met autonamen is de norm geworden.
@mashell: Maar Phaeton betekent de schijnende. Het is de naam van de zoon van de zon (Helios)
Iemand zit te wachten op kapotte lampjes
Ik zou dan toch voor de Lexus LS gaan, ook best wel exclusief en net iets mooier (of minder lelijk).
the-budel-guy
een CD kenteken dat komt nog op mn verlang lijstje
@the-budel-guy: Ik zou dan maar beginnen met heel goed je best doen op school en zorgen dat je niks op je kerfstok hebt. Diplomaat wordt je nl. niet zomaar. in de meeste situaties verwerf je deze ‘functie’. vaak uit hoofde van de kennis die je hebt en je betrokkenheid over een ander land. Als dat te hoog gegrepen is. kun je misschien wel chauffeur worden van een diplomaat ;-)
OT: beetje anonieme auto, en grappig dat de eigenaar even zijn chauf’ wegstuurd voor een pizzaatje!
@Henk_he: @mezelf… sterker nog, als Nederlander is de kans bijzonder klein dat je een CD (corps diplomatique) kenteken krijgt, aangezien deze alleen bedoeld is voor buitenlandse diplomaten die hun land in Nederland vertegenwoordigen…
@Henk_he: Je denkt te ver weg..! Als je al chauffeur bent bij het Internationaal gerechtshof, Joegeslavie Tribunaal, Instituut voor Atoomwapens, Europees Octrooi bureau of werkzaam bent als Native staff bij een ambassade hier allemaal in Den Haag, heb je dikke kans om voor je werk de hele dag in CD-auto’s rond te rijden! :)
@TF_Bundy: jij wilt het echt wel worden hè ;)
@bigcar: Toen ik jonger was, heb ik een zomervakantie bij het Europees octrooi bureau gewerkt. Dat was best een feest: Geen belasting over je salaris betalen (bruto salaris = te ontvangen salaris!!), mooi werk in een gave omgeving. Het heeft echt wat hoor! Maar nu ben ik lekker een andere zelfstandige weg in geslagen… En dat bevalt me ook goed! :)
@TF_Bundy: voor elk zomerbaantje geldt: bruto = netto.

Als jongere verdien je namelijk zo weinig dat je niet of nauwelijks belasting betaald. En het bedrag dat je wel betaald kan je vaak weer terug vragen.
@robbie: Dat lag in dit geval toch anders… 4 maanden gewerkt. (Eerder gestopt in april met een studie, dus niet letterlijk onder het kopje zomervakantie baan) Maar we praten over 16 jaar geleden. Kan het niet meer exact uitbraken, hoe het zat. Ongetwijfeld heb je gelijk over vakantie-werk.
@TF_Bundy: toch zou ik eerder aan de slag willen gaan bij de aivd, lijkt me een stuk leuker ( / actie-voller) eerlijk gezegd :D
@bigcar: Zeker waar. Of Europol. Zit ook hier in Den Haag… Zie je in de goeie rol (dus niet als analist in de kelder) nog eens wat van de wereld. ;)
@TF_Bundy: Bij EPO krijg je over het algemeen geen CD maar een BN kenteken, oftewel geen belasting. En als Nederlander moet je gewoon inkomstenbelasting betalen als je daar werkt, tenzij je op een van de buitenlandse vestigingen zit.
@Larick: True.
@TF_Bundy: & @Larick: ik zou graag hierover meer van jullie willen weten, dus ik wil graag hierop terug op willen komen als jullie het niet erg vinden natuurlijk ;)
@Henk_he: er is helaas ook niet echt een opleiding om diplomaat te worden. je moet immers van alles wat kaas gegeten hebben, dus pas tegen je 40ste kun je diplomaat worden.

zo’n kenteken hoef je toch niet, je krijgt immers heus wel een wagen van ‘de zaak’..
@bigcar: een opleiding bestuurskunde zou kunnen helpen…
@robbie: denk dat internationale betrekkingen studeren iets beter is dan bestuurskunde..
@bigcar: en dan uitgenodigd worden voor het diplomaten klasje van buitenlandse zaken helpt ook. Iets waarvoor dan de wetenschap geld het gaat er niet om wie je bent maar wie je kent.
@fransefinesse: klopt. het is gwn een job die je krijgt door netwerken. kijhard lobbyen dus, niet dat ik degen ben die daar geïnteresseerde naar ben.. zo’n baan krijg je toch pas rond je 40 ste, en tot die tijd moet je stofhappen, en als het zover is, dan is er ook helemaal geen flikker aan, aangezien je toch niet zo lang zo’n job uit kan voeren: je word te oud.. ik ga dan toch liever bij de aivd werken, tenminste veel makkelijker om zo’n job te krijgen en het is ook wat ‘actievoller’ :D
Hele aparte verschijning voor Nederland. Hij is niet lelijk, maar ook weer niet mooi.
Equus heeft altijd een V8 dacht ik, in de Genesis sedan zit standaard een V6, met optioneel een V8?
@norge: Dikke MB man! :twisted:
@kaasboerin: Ja hoor en jouw 3 serie lijkt op een C klasse :P
laatst een Kia K7/Cadenza gespot in NL, mooie wagen. deze wagen is aardig, maar lijks teveel op een Lexus LS.
In de US zie je ze super veel. Vind het (zeker voor een Koreaan) een fraaie auto. De afwerking is super, zeker vanbinnen. In Nederland zou dit nooit wat worden want je kan toch niet met een Hyundai op de bouwplaats komen.
Die 7-serie op de achtergrond ziet er gewoon klein uit! Mooie auto, haal alleen dat verschrikkelijke “spirit of extacy” wannabe geval van de motorkap af!
Lijkt veel op een LS!
@Jochempie: Zeker! Alleen net iets spannender…
Ik vond het de moeite waard om hem toch even op de gevoelige plaat te leggen en op AJ te zetten. Het is IRL best een verschijning moet ik jullie bekennen..! En heb inderdaad even een close up van dat abstracte gevleugelde engel-ding op de motorkap gemaakt… Niet eens ontzettend opzichtig of lelijk… Maar dat is natuurlijk smaak. Van mij hoeft het ook niet. Verder kan ik zeggen, dat er door de design afdeling goed gekeken is naar de Lexus LS. Alleen is deze iets spannender gestileerd! En dat is misschien ook weer zijn valkuil op de markten waar hij te koop is… Geen idee.

Zelf zou ik het niet erg vinden om er in rond te cruisen..!

(Zie trouwens nu, dat mijn vriendin en mijn moeder op de achtergrond staat (te wachten tot ik eindelijk weer door liep).) ;)
Schitterende limo voor een “habbekrats”. Maar ja.. dat vermaledijde imago altijd hè.. dat maakt hem helaas onsuccesvol. Aan de auto zal het niet liggen.
@Freewarefreak: Inderdaad value for money. En over dat imago denken ze bij Hyundai hetzelfde, hahaha! Want er is nergens, maar dan ook echt nergens binnen en buiten 1 Hyundai logo te vinden!! De Equus heeft een eigen logo! En dat lijkt heel erg op een platgeslagen engel zoals hij in 3D op de motorkap prijkt…

Dus de Hyundai-peeps geven jou een dikke ‘+1’ voor die opmerking ;)
@TF_Bundy: Bijna elke Toyota heeft een eigen logo, niet enkel de ‘luxe’ modellen zoals Crown. Snap ook niet heel goed waarom, maar in Japan is dat gebruikelijk. Waarschijnlijk hebben ze dat in Korea een beetje overgenomen.

Genesis heeft ook een eigen logo. Ik vraag me af of er ooit nog iets wordt van de geruchten over het ‘merk’ Genesis…
Gelukkig hoefde er over deze auto géén BPM & slurptax betaald te worden.
dit stond dus al sinds 9 december 2011 op AJ?!
@bigcar: Ik denk te lezen, dat mijn upload van 6 nieuwe foto’s vanmiddag de redactie hebben gestimuleerd dit te plaatsen… De onderste 2 foto’s stonden inderdaad al sinds 9 december op AJ.
@TF_Bundy: denk ’t ook ;)
maar wel jmmr dat jouw foto’s er niet bij staan vermeld o.i.d.
@bigcar: praat geen peop aub… De foto boven het artikel is van @tf_bundy en daarnaast is er ook nog een gelinkt naar zijn upload.

Lees dit zinnetje nog maar eens goed:
“Zojuist kwam er een stapeltje foto’s van de Haagse Hyundai op Autojunk binnen.”
@robbie: En dat inderdaad..!
@robbie: oké oké rustig.. jemig..
@bigcar: 1 tip: voortaan eerst lezen & denken voordat je dingen roept.
@robbie: ja, jo. we zien wel ;)
@robbie: Je weet dat Sinterklaas & kerstman uit NL zijn he? Doe toch niet zo heilig man, gelukkig maak je zelf nooit vauten ;) En nu een tip voor jou: het is niet erg als je iemand verbetert alleen de manier waarop jij het doet is wel erg -ik heb de grootste piem0l- mentaliteit.
@euro95: die heb ik ook ;)
@robbie: LOL haha.
@robbie: Hahaha :) Zou het robbie? :P Je hebt nog moeite om je biertje vast te houden ;)
@euro95: Daar heb ik net ook een klein streepje van mee gekregen bij mijn post/upload van de foto’s… Kreeg even ‘wat te lezen’ van Robbie over het weg-gelen van de platen. -Met de beste bedoelingen gedaan hoor, gozer. Wil AJ en AB geen gezeur van gekke Koreanen bezorgen, mochten die ooit via via vernemen van de plaatsing van de foto’s… That’s all…

Werd niet echt gewaardeerd. Ooh well… Gelukkig nieuw jaar, everybody.
@bigcar: Heb ik zelf voor gezorgd, hehehe… Kijk maar eens in de rechter bovenhoek (en bij eentje in de linkerbovenhoek) van de foto’s! ;)
Vind hem wel iets hebben ook om dat je hem niet veel ziet
Equus is Latijn voor paard haha
Een auto met het typische ouderwetse vleugje klasse! Lijnen zijn modern en klassiek tegelijk, een hele mooi auto en ik vind de Koreanen steeds beter worden! Prima auto, zeker met de V8. Het hoeft niet altijd Duits te zijn, de Lexus en Hyundai zijn allebei ook zeer goede auto’s!
je ziet em zeker weinig ..

laat me raden ..

de leasemaatschappijen hadden dit jaar wederom geen kerst-pakket uit Korea ontvangen ..
@lincoln: Hmmm, What Would /Jesus/ Kimjongil Do?
http://www.geenstijl.nl/archives/images/kimjongil.jpg
@euro95:

zijn allerbelangerijkste ritje met een Lincoln natuurlijk ..
Als het perse een Aziatische limo moet zijn dan veel liever een Lexus LS600 die is mooier en heeft vooral meer status dan een “hyundai”
De prijs van de Equus daarentegen is wel erg verleidelijk, in de US heb je voor net geen 75k dollar een full-option aangekelede Equus.
@agera: +1, me2
hyundai en kia zijn wel aardige wagens, die merken gaan ook knallen, dat is een feit. maar het begint al bij het instappen namelijk: heb jij wel n’s het geluid gehoord van zo’n ding als je de deur dichtgooit? klinkt niet echt alsof het de aanschafprijs waard is..

dus dat is voor mij iig al voldoende reden om voor de ls600 te gaan i.p.v. de equus..
@bigcar: Denkend, dat je bedoeld, dat je blik in handen hebt en het bij het dichtslaan net lijkt of een Citroën 2CV dichtslaat… Heb ik toch echt niet het gevoel, dat dat bij deze limo ook zo is… Dit is denk ik echt een klasse beter dan een i10, i20 of i30… ;)
@TF_Bundy: laten we hopen ;)
Lol, ik kan het niet laten even het beeld dat ik in mijn hoofd heb te schetsen ;) Stel je krijgt een aanrijding -die jou schuld is- dan stap je uit, en dan volgen de woorden: ‘oh, oh excuus!’ Het slachtoffer -die jij zojuist met zo een aso-bak voor zijn/haar flikker hebt gereden- zegt: ‘Geen probleem, dat kan gebeuren’. Jij zegt: ‘.. ?? .. Ik had het tegen mijn auto hoor..’ ;)
@euro95: (lol) beetje aan de flauwe kant, maar toch :D
@bigcar: Beetje? Eerder een beetje erg :) Ach, ik mistte de naam-grapjes!
@euro95: t is maar hoe je t bekijkt hè ;)
Ik vind dit soort berichten wel positief.
Het is weer eens wat anders dan de standaard Audi, BMW en Mercedes clan.
@brekkenbats: Precies. Dat vind ik dus ook.
Prachtige auto, jammer dat je de equus vrijwel nooit tegen zal komen in nederland. Ik vind het een welkome verschijning in het straatbeeld
Heb deze kar al eens eerder ‘live’ zien rondrijden…alleen de naam bleef even hangen…het design etc is besteedt aan spleetoogpersoonlijkheden.
Best een mooie auto… zeker voor die prijs…
Echt een mooie auto! Interessante concurrent voor de Lexus LS.
Op CD kenteken! T interessantste CD kenteken wat ik tegenkwam was een simpele E-Klasse tijdens een indonesische onafhankelijkheidsviering bij een indonesische school :( Ik zou ze ook vaker willen zien :D
@toyotafortuner: PS: doe mij er maar 1 voor de deur, graag met de 5l V8 uit de Genesis R-spec. Hehehe
Is inderdaad van een ambassade. Rijdt hier vaak in Wassenaar rond.
Ik had er tot vandaag nog nooit van gehoord. Toch wel een mooie auto, maar niet mijn smaak.
Ik vind de Hyundai Genesis 5.0 R-spec mooier. Zelfde motor, alleen een segment kleiner en lichter.
http://autos.cpapi.aol.com/dl_image/download_image.php?file=http://www.blogcdn.com/www.autoblog.com/media/2011/06/05-2012-hyundai-genesis-r-spec-fd-1308632412.jpg
http://autos.cpapi.aol.com/dl_image/download_image.php?file=http://www.blogcdn.com/www.autoblog.com/media/2011/06/03-2012-hyundai-genesis-r-spec-fd-1308632407.jpg
http://autos.cpapi.aol.com/dl_image/download_image.php?file=http://www.blogcdn.com/www.autoblog.com/media/2011/06/04-2012-hyundai-genesis-r-spec-fd-1308632409.jpg
@AutomotiveDesigner: Mooie fünfer.
@kaasboerin: Dat heb je goed gezien. Het is een Koreaan die opereerd tussen de BMW 5-series, Lexus GS’n, Infiniti M’s, Audi A6’n en de Mercedes-Benz E-klasses. Ik vind de C-stijl ook neigen naar Hofmeister-knik desondanks nog geen BMW-kloon.
@AutomotiveDesigner: Dat is toch gewoon die Kia Optima?
@meneersander: Neen ;) Zie je het hyundai logo niet? Het is een hyundai genesis r
Bovendien had je kunnen lezen.. Want @automotivedesigner: zegt het zelf ook.. ;)
@euro95: Eigenlijk meer een Kia Optima met Lancia 300C grill.
@meneersander: Oh zo. Lol, sorry. Ik begreep niet dat het als -slechte- grap bedoelt was ;)
@euro95: Ik had heus wel gelezen dat het een 4 deurs Genesis was :P
@AutomotiveDesigner: Is idd een dikke wagen. Zeker sportiever dan de Equus. Maar dan ook een wagen ontworpen voor een heel ander segment en doelgroep. Maar ga met je mee… Ik zou ook deze verkiezen boven de Equus. Zo op het eerste gezicht dan. Ik denk, dat ik bij het zien van het interieur van deze Genesis weer duidelijk voor de Equus zal gaan. :) Of de afwerking en gebruik van materialen ook van hoog niveau?
@TF_Bundy: Interieur van Genesis Sedan is op zich best wel te doen. Zijn genoeg foto’s van te vinden.
Ziet er wel Amerikaans uit, een beetje als die Ford USA of Lincoln dingen, futoristisch. Dit ding doet me dan weer gelijk denken aan die andere flop, kdacht die S-type look-alike.
beetje veel chroom waar ik het niet zou doen :)
Misschien woont belusconi nu wel hier, omdat je hier zonder dat jeer problemen mee krijgt hoeren kan uitnodigen (pizza tent)
Goh, ik dacht dat dit een goedkope Chineese Merc S-Klasse kopie was. Niet slecht, zeker een speciale verschijning.
Slinger straks toch maar een andere 8-pitter aan, ben er tevreden mee.
@TSI-tje: Je gasfornuis?
Voor dat iedereen weer over het design begint, het eerste ontwerp van de Equus stamt van Pininfarina. Ik heb destijds een project gedaan voor de Equus en heb de schetsen van Pininfarina in het Hyundai Design Center gezien…
@huge:Laat ze nou in de waan dat het een copie is ,wij kenners weten beter.
Dit is de beste auto die je kunt kopen vandag de dag,geen valse premium bak maar gewoon luxe en kwaliteit.
Bij elkaar gejatte nep Mercedes
Ziet er lekker uit, nep mercedes? Nee joh! Deze auto is lekker eigen, ga zo door hyundai!
beetje een s klasse rip off imo
Het is gewoon een S-klasse met een andere grill…
Vergelijkende test Equus vs LS460L, inmiddels heeft de Equus een 5.0 liter V8 gekregen en is 4WD een optie dacht ik:


http://www.caranddriver.com/comparisons/hyundai-equus-vs-lexus-ls460l-comparison-test
Test van roadandtrack, op zich al veelzeggend dat ze een Hyundai testen tegen BMW, Audi en Jaguar (imiddels heeft de Equus ook een 8-traps automaat gekregen):


http://www.roadandtrack.com/tests/video/luxury-sedans-comparison-test
Deze auto kan je voor omgerekend 47000 Eur. in de VS kopen, dan moet je je toch eens gaan afvragen hoeveel extra geld die ster op de motorkap je nou eigenlijk waard is.

http://youtu.be/DphtJJxDnBQ
Hij is van Korea dit weet ik omdat ik hovenier ben in de omgeving van Den Haag en Wassenaar en ik zie hem geregeld rondrijden of staan bij de ambassade of recidentie (Woonhuis Ambassadeur) Deze Hyundai equus rijdt al +/- een jaar rond. Hier voor hadden ze een Ssangyong Chairman. groet Ronald.
@ronald: en zo is het (informatie-)plaatje compleet van deze Equus! Netjes Ronald! ;)
blijft op ht eind vd dag een hyundai, zoals de vw phaeton een VW bleef

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).