Hyundai Genesis Coupé opgefrist voor 2012

Auteur: , 54 Reacties

Eerder deze week zagen wel een aantal spyshots opduiken van de ingrijpend gefacelifte Hyundai Genesis Coupé en vandaag heeft Hyundai op haar Facebook pagina alvast 3 complete foto's geplaatst.

Het neusje is door Hyundai voorzien van hun Fluidic Sculpture design filosofie en lijkt nu dus een beetje op de Veloster. Is dat erg? Wat mij betreft helemaal niet! Het ziet er wellicht een beetje ‘wild’ uit, maar wel een stuk aantrekkelijker dan de oorspronkelijke Genesis Coupé.

Onder de motorkap vinden we nog steeds een 3.8 liter V6 een 2.0 viercilinder met turbo. De V6 zal er nu maar liefst 330+ pk uitpersen in plaats van 300+ pk. Schakelen doe je met een handbak of een automaat. Komende zaterdag zal Hyundai de gefacelifte Genesis Coupé onthuld worden tijdens het Korea Speed Festival.54 reacties

Ben de huidige Genesis zelfs nog nooit tegengekomen in het wild.
@alcantara: Ik ook niet, heb er alleen een paar bij broekman gezien.
@alcantara: Ik wilde net hetzelfde zeggen…
@alcantara: Het model wordt dan ook niet officieel gevoerd in Europa…
Laatst een dag mee gekregen. Heerlijke bak!
“..maar wel een stuk aantrekkelijker dan de oorspronkelijke Genesis Coupé..”

Echt niet. Subjectieve berichtgeving. O wacht.. da’s mijn comment ook. ;)
Maar die auto is amper een jaar oud?
@love4sportcars: Think again .
@norge: November 2010 was die leverbaar als ik het mij goed herinner?
@joosthoeve: Inderdaad maar in 2009 werden de proefritjes al gereden volgens mij.
@norge: Oke, dat zou ik niet weten, geloof je op je woord. Maar alsnog is het een korte tijd dat de huidige leverbaar is geweest dan.
@joosthoeve: Als je het oudere topic van eerder deze week leest dan zie je dat wij de Hyundai Genesis Coupe pas heel laat gekregen hebben. Hij was er al lang in de USA en Azië. Wij kregen hem pas bijna aan het einde van Phase I. Vandaar dat wij voor ons gevoel al meteen de Phase II om de oren krijgen. It’s a simple. ;
@Freewarefreak: Ahaa, die had ik dus niet gelezen. Dus klopt mijn post hieronder toch nog een beetje. Krijgen wij phase II dan wel tegelijk met de rest van de wereld, of is die bij ons weer een paar jaar later?
@joosthoeve: Ik ga er vanuit dat wij die ook meteen krijgen net als de rest van de wereld. De Hyundai Genesis zit namelijk gewoon in het leveringsprogramma nu in ons land.
2008 was de auto al in Korea op de markt.
@love4sportcars: De Hyundai Coupé is er al vanaf ’96.
@love4sportcars: oh ja?

The Hyundai Genesis Coupé was released on October 13, 2008 for the Korean market.


Dan is 2012 een logisch moment voor een facelift.
lelijk echt niet mooi
Mooi en echt niet lelijk.
@norge: normaal gesproken vind ik hyundais maar lelijke hokken, maar deze vind ik erg fraai. de sedan trouwens ook. helaas komt die niet naar nederland, toch?
@Truttenschudder: Ik vind ze steeds mooier worden ,en de Genesis sedan komt inderdaad niet naar Europa :(
bij het bekijken van de Hyundai Worldwide Facebook pagina kwam ik ook nog de Centennial tegen. Uiteraard, te Aziatisch voor mij, maar het interieur is toch wel heel erg lekker in die wagen. Is daar meer van bekend?

@love4sportcars: Wellicht komt deze genesis coupe eerst uit in Azië en daarna pas naar Nederland/Europa om dit model wat langer de tijd te gunnen? Wellicht was de huidige Genesis coupe daar ook eerder uit dan hier. Let wel, ik weet het niet, ik gok dit allemaal! Huidige Genesis vind ik trouwens wel een mooie auto!
@joosthoeve: Het is zeker een mooie auto. En ook afgemonteerd met mooie onderdelen. Standaard Brembo remmen e.d. Helaas is hij wel te duur om een hit te zijn. Voor hetzelfde geld heb je ook een dikke auto van een fabrikant met een duurder imago. Daar blijken veel mensen dan toch gevoelig voor. Deze V6 kost bijna 50.000 euro. Kijk eens wat je daar allemaal voor kunt kopen. Bijvoorbeeld een BMW 1-coupe 125i High Executive. En die is goedkoper.

Ik hoop dat de nieuwe FT-86 en de Scooby BRZ dadelijk rond de 40 blijven. Die kunnen dan echt een hit worden.
Echt mooi en niet lelijk
Onwijs mooie bak, heerlijk gewoon! Ik zou deze graag willen als ik de centen ervoor had. :P
@AM86: Je hebt wel de centen voor een Vantage S maar niet voor een Hyundai?
utr1984 via Android app
Een van de meest vermakende auto’s uit het segment. Niet perfect, maar een heerlijke drifter met de V6. Ik was er helemaal gek op.
Ziet er al heel wat minder budgetauto uit, maar niet echt mooier. Het echte nadeel is dat de motoren net te zwaar/vervuilend zijn waardoor ze te duur uitvallen voor prestaties die ze leveren. En hier in Europa koopt men toch in de eerste plaats een auto voor de badge, dan pas voor rijplezier en tenslotte pas voor de prestaties. MX-5 of 370z zijn dan iets betere keuzes, en straks komt de Toyabaru coupé … Ik heb de Genesis Coupe ook enkel nog maar bij de dealer zien staan.
@ivanadrive: staat de Hyundai badge voor veel mensen niet gelijk met Nissan en Mazda inmiddels?
@Svenska_Aeroplan_AB: Misschien voor de jongeren van nu. Die kennen de Aziatische markt niet anders als Kia, Hyundai, Nissan, Toyota, etc..

Maar in mijn jeugd maakte dat een groot verschil. Toen was Japan echt de kwaliteits auto. Vergeleek toen de Nissan Cherry/Bluebird maar eens met de Hyundai Pony. Dat was geen match.

En aangezien die hele groep medior urban professionals (inclusief mijzelf) nu midden in hun werkzame leven/carriere zitten, waarbij de auto’s dus ook horen.. denk ik niet dat Hyundai zich qua imago kan meten met de Japanners.

Maar nogmaals.. alleen voor onze groep. Het maakt mij ook nieuwsgierig. Wie is er hier een jonkie? Hoe zien jullie Hyundai?
Ik heb van de prefacelift 2 zien rijden, 2 keer met een petje achter het stuur en als je met een 300 + pk coupe maar dezelfde prestatie als een duitse sedan met 3 liter diesel hoef je daar niet trots op te zijn, namelijk 6,5 naar 100, MB c350 cdi is 6,0 sec. We leven ook niet op een circuit dus het is logisch dat geen enkele mens met een iq boven de 70 zo een auto koopt. En de liefhebbers moeten niet zeuren tegen mij de verkoopcijfers liegen er niet om.
@mercedesclsfan: Wat bewijzen de verkoopcijfers? Dat er veel mensen zijn met een IQ onder de 70? :P
@Esprit_de_Flandre: Sinds 2008 zijn er geen mensen meer met een iq onder de 70 http://www.autoweek.nl/verkoopcijfers.php?merk=Hyundai&modelserie=Coup%E9 nederland wordt slimmer
@mercedesclsfan: Nee, sinds 2008 is er geen Hyundai Coupé meer…
Toevallig zag ik m vorige week voor het eerst en vind het geen onaardige auto… Toen ik de prijs checkte dacht ik; ok 50.000 euro en over 3 jaar max 15k waard. Als je dan verder kijkt bij ons duitse vrienden bmw coupe/a5/mb c-coupe en ik neem er 1 met wat minder power maar breng m naar de chip boer neem nog wat leuke extra’s zodat ie ook 50.000 kost en rij er dan 3 jaar mee dan is ie nog steeds 30k waard.. Ok ik rijd dan geen 6 cil waarschijnlijk maar een 4 met dsg enz en dus bijna net zo snel en veeeeel zuiniger… Of wel dit zal nooit een topper worden in ons land.. Begrijpen ze dat dan niet bij een Hyundai? of ander koreaans merk… Zonde want ik vind het een mooie bak maar helaas echt het geld niet waard..
Het gezeur dat Hyundai het niet snapt is gelul. Deze auto is voor Hyundai wat een R8 is voor Audi. Je koopt liever wat anders in het segment maar het is branding. Je merk sterker maken door een sexy auto te maken. Je rijdt straks lekkerder in een i30 wetende dat hyundai ook achterwiel aangedreven coupe’s bouwt.. Na de introductie van de R8 is een Audi (ook is het maar een a3) hotter dan ooit.. Thats all. Erg slimme marketing want de consument heeft het zelf niet eens door.
@martijnnn: Sorry maar als ik in de Nissan micra van mijn schoonmoeder rij krijg ik geen GTR gevoel, btw net in België een leuke GTR gezien met op de nummerplaat ‘911 BYE’
@mercedesclsfan:

Hahahah, nee dat snap ik. Zo bedoel ik het ook niet. Om jouw voorbeeld aan te houden. Nissan wordt sinds de nieuwe GT-R veelal in de zelfde adem genoemd als Porsche. Als dat niet goed voor Nissan is, dan weet ik het ook niet meer.
@martijnnn: Ik weet alleen niet of Nissan het zelf snapt.. ik vind Nissan het meest SCHIZOFRENE merk op de markt. Aan de ene kant hebben ze de GT-R en de 370Z.. twee prachtige iconen.. en aan de andere kant bouwen ze de sufste truttenschudders ter wereld. Wel eens een micra / pixo / whatever bekeken? Een Swift is vele malen spannender.. kun je nagaan. Hoe moet dat GT-R gevoel gaan afstralen op een plastic fantastic Micra?
@Freewarefreak: Nissan is inderdaad een merk van uitersten en schizofreen vind ik juist omschreven haha. Feit is dat herhaaldelijk met je merknaam in de picture komen, bewezen effectief is om de verkopen te doen laten stijgen.

Nu de GT-R wereldwijd door autojournalisten wordt getest tegen benchmark Porsche 911 Turbo dan straalt dan ontegenzeggelijk af op de merknaam Nissan. Dus indirect ook op een Pixo. Daarmee zeg ik niet dat een Porsche-rijder ineens geinteresseerd zou kunnen raken in ee Pixo haha.
Zag hem voor het eerst in Sveti Vlas, Bulgarije. Helemaal niet zo verkeerd, ook deze facelift niet!

http://www.flickr.com/photos/[email protected]/6127598840/in/set-72157627399887861
Als ze er nu een andere versnellingsbak in zouden leggen, wat ze overigens niet doen, dan zou het misschien nog eens wat kunnen worden. Nu lees ik alleen maar slechte recensies over de versnellingsbak …..
@rechercheur:Lees je bij VAG ook alleen de recensies over de bak die de 100 000 kilometer niet haalt ?
Maar wees gerust de tien versnellings bak bij Hyundai is onderweg.En in tegenstelling tot VAG nog zelf gemaakt ook.
@norge:

tsja, in vrijwel iedere (internationale) test van de Genesis Coupe wordt er duidelijk geklaagd over de versnellingsbak, dus overduidelijk … rommel, inferieure kwaliteit …..

:-)
@rechercheur:

Weet je zeker dat die recensie over deze hyundai ging?
Ik betwijfel t aangezien jij t verschil tussen n golf en golf plus niet eens weet…en dat als parkeerwacht :)
Zet ‘em maar met die V6 bij mij op de stoep, dan weet ik er wel raad mee. :)
@kliko: Je naam zegt genoeg inderdaad.
in de vs al langer in verkoop hier in dit belastingland hebben ze een jaar nodig voor uit te rekenen hoeveel bpm erop moet kost in de vs iets van 18000 dollar hier 43000 euro
@silverline16v: $22.500 is minimumprijs.
een nieuwe hyundai of een 2e handse bmw? BMW ofc, zoals iedereen hier doet
Zo in het rood ziet ie er best sjiek uit, alleen Hyundai en sjiek past niet geheel samen….
ik ben benieuwd hoeveel vermogen die 2.0 gaat opleveren, de v6 is natuurlijk leuker maar de 2.0 is waarschijnlijk zuiniger dus goedkoper.
Ik dacht dat autoblog enkel over auto’s praate,misdacht dus.
@Imom:

nee, tegenwoordig ook over inferieure import stofzuigers …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).