Hyundai i-oniq: RWD EV-Coupé met Range Extender [updated]

Auteur: , 14 Reacties

Zozo...lekker bekkie.

Met dit sportieve conceptdingetje komt Hyundai de Autosalon van Genève opfleuren: de i-oniq. Het is een coupe van 4,4 meter lang, die is ontworpen in Hyundai’s Europese designcentrum in Rüsselsheim. Veel is er nog niet van bekend, maar als de elektriciteit op is, springt de kleine range extender op de achterwielen bij.

Thomas Bürkle, de Europese designchef van de Koreanen omschrijft hem als volgt: “Two strong arched curves define the silhouette of i-oniq, creating a playful contrast between the sharp character lines and soft but muscular features.”

De elektromotor legt 80 kW (109 pk) in de schaal, en de range-extender krijgt vorm als 1 liter driecilinder. Puur elektrisch kan je 120 kilometer ver komen, en dankzij de aanwezige motor wordt dit opgekrikt tot 700 km als je batterijen leeg zijn. De CO2-uitstoot ligt op 45 gr/km. Verder rept het persbericht over een onderscheidend ‘penthouse-dak’. En dat is?

De autofabrikanten lijken er de laatste tijd een sport van te maken om zoveel mogelijk overbodige leestekens in hun productnamen te stoppen. Kijk maar naar VW (up!) en Kia (o.a. Cee’d), en nu doet Hyundai ook mee. Kennelijk is het niet genoeg om een spannend concept neer te zetten, maar moet je ook de productnaam nog optuigen met tierelantijntjes.

In december stuurde Hyundai al een teaser de wereld in, maar deze was zo lame dat we er even geen zin in hadden. Zo zag hij er namelijk uit:
i-oniq schets

UPDATE 02-03 – We hebben meer plaatjes, waarop onder andere te zien is dat de Ioniq vleugeldeuren heeft:

Hyundai_ioniq_lek
Hyundai_ioniq_lek
Hyundai_ioniq_lek
Hyundai_ioniq_lek
Hyundai_ioniq_lek14 reacties

Hoeft van mij niet ;)
absoluut een compliment voor Hyundai, maar plak er een Lamborghini-logo op en je roemruchte SUV terug!!!

*PuikDing
@aJackie: Lamborghini? Stop eens met zo te vergelijken.. Tussen de regels komt het er op neer dat u vindt dat Hyundai hier een heel mooie auto laat zien. Kun je dat enkel toegeven door aan Lamborghini te refereren? ;)
En wat komt er van terug in de productiemodellen?
@jordy14: 4 wielen
james125 via iPad app
Mooi, stuk beter dan die schets!
Ik herken er maar weinig elementen van Hyundai in.
En ze blijven het maar tonen dat ze het niet kunnen.
Wow very nice, hopelijk veranderen ze er niet teveel aan in het productiemodel
Ja mooi,… zijn maar plaatjes…

Produktiemodel:
http://www.autoweek.nl/images/480/a/6f1ac59bb2f593ce43c4dc0c6ee4594a.jpg
‘penthouse-dak’. En dat is?

Een dak met tieten ;)
Best wel lelijk eerlijk gezegd..
Prachtig dingetje weer hoor.Werelds beste automerk .
zeer mooi, wanneer leren ze eens in de autoindustrie dat ze een concept in productie mogen nemen zoals ze het laten zien….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).