Hyundai i30 RS onderweg? Jazeker!

Auteur: , 27 Reacties

De Golf GTI uit Zuid-Korea. Een hete hatchback voor minder. Een gooi-en-smijt-wagen van het merk dat u ooit de Pony bracht. Het zit inderdaad in de pijplijn.

Hyundai heeft de i30 inmiddels in alle varianten uitgebracht: een wagon, een vijfdeurs, en een driedeurs. Een volgende stap zou dan natuurlijk een bemmende imagobouwer kunnen zijn. En waarom niet, ze hebben de motorisering immers al in huis, en van een krimpende autoverkoop is geen sprake in huize Hyundai. Als die snellere variant van de driedeurs i30 er komt, reken er dan maar op dat het blok uit de Veloster Turbo en Kia Pro_Ceed – de 1.6 TGDI – er in komt te liggen. We gokken op 200+ pk’s die via Hyundai’s zestraps automaat met dubbele koppeling (DCT) naar de voorwielen gaan.

Onze Spaanse collega’s melden dat een snellere en opgekalefaterde variant van de i30 volgend jaar al zijn debuut maakt op de Autosalon van Genève. Een RS-conceptversie met 19-inch wielen, verlaagd onderstel, en een aangepaste voor- en achterkant sluiten we ook niet uit. Het leek ons nog wat vroeg, maar soit, een conceptversie van een productieversie is niet heel moeilijk te realiseren.

De naam RS lijkt ons alleen wat ongeloofwaardig. Past niet helemaal lekker bij het merk. We vroegen het aan Hyundai, maar die konden ons nog niets vertellen over de terminologie. Belangrijker: we kregen wel te horen dat een snellere i30-versie er inderdaad aan zit te komen. Maar wanneer, dat is nog even de vraag…
27 reacties

Laat maar komen! Ik overweeg serieus om de overstap te maken van Japans naar Koreaans (qua auto). Ze zien er echt lekker uit de laatste tijd (de auto’s)..trouwens Gangnam Style..hmmm
Norge, hand uit je broek graag.
@mierenneuker: LOL,iemand nog crème ?
@norge:
En nu mag je hopen dat ze hem ook als SW brengen, net zoals Ford en Skoda dat ook doen….
Goed bezig bij Hyundai :)
NICE….
Nu maar wachten op alle Hyundai-bashers.

Of niet?
@michielh:
Je bedoelt de VAG fanboys?
@jrk68: wat heeft de vag hier mee te maken? Niet elke topic draait om jou vag minded wereld.
@dheep:
Heel simpel, het zijn die gekende Fanboys die alles wat uit Korea komt moeten bashen terwijl ze er net als ik nog nooit een meter in hebben gereden.

Mijn aversie tegen Vag is tenminste nog gebaseerd op eigen ervaringen met auto’s die in mijn bezit zijn geweest.
En met bezit bedoel ik dus geen lease….
@jrk68:

Het bezit van een auto, fijn …. zelf de afschrijving, onderhoud, reparatie, wegenbelasting, verzekering en brandstof af mogen tikken. Wow, ik ben jaloers!
@jrk68: Heb nog geen enkele \”fanboy\” hier iets zien bashen.. Je merkt wel dat je haat tegen de vag diep zit, maakt niet uit. Maar misschien is het verstandig om er op een ander forum over te praten? heb even je gegoogled en kwam dit tegen, http://www.fobiechat.nl/forum/ succes verder.
@dheep: wel hoor: wat een zielig karakterloos ding. Ik wil eigenlijk een GTI maar kan m niet betalen, dat is alles wat dit ding zegt. Een auto voor crisishonden.
Ghegheghe…foto 3, op het bordje staat Fuerwehrzufahrt, binnenkort ook met blauwe zwaailichten?
Wat een giller..
Giller ja.. Als die het snot voor je ogen trekt in je duitser/fransoos enz.
Als ze slim zijn kopen ze een Megane RS en leren ze daar van. Dan is succes verzekerd.
@awesome: Laat ze inderdaad maar leren van de fouten van Renault… :P
@notsobig:
Yep, die “fouten” hebben VW op het idee voor een “snelle” auto voor de burgerlul gebracht.
Jaren nadat Renault dat deed met de Gordini’s.
YEAH! Doe maar doorkomen! Ik zie hier veul potentieel in.. Helemaal als de prijs niet al te hoog is..
Hoe noem je dat ook alweer? Oja, goed voorbeeld doet volgen.
Ben benieuwd!
Het zal wel SR worden, want die naam gebruikt men al bij andere modellen.
En ik las er gisteren al iets over, hier; http://www.diariomotor.com/2012/10/20/hyundai-i30-sr-que-tal-le-sentaria-un-motor-2-0-de-174-cv/.
@Orichy: Bedankt man zal het eens even doornemen.. Ownee wacht ik kan geen Spaans. Al klinkt 174cv wel lekker voor zo’n klein dingetje.
@Orichy: Dat zou wel eens heel goed kunnen, de Hyundai I30 Senior.. Dé Golf GTI voor bejaarden
Norge’s natte droom… Ziet er niet verkeerd uit overigens!
Denkelijk zijn ze toch wel aan het zweten in een aantal hoofdkantoren van automerken; die Koreanen zijn echt wel goed bezig. Geen crisis voor hen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).