Hyundai i30 Wagon is zo lekker gewoon gebleven

Auteur: , 65 Reacties

In allebei de varianten staat hij in Genève, de i30. De hatchback hadden we al gezien, maar de Wagon, voorheen CW, is fonkelnieuw. En kijk hem eens bruin staan te wezen!

Dit Koreaanse stationwagon-feestje wordt aangedreven door een 1.6 liter-blokje, en dan mag je zelf kiezen of dit een benzine (128 pk) of diesel (135 pk) is. Verder is het gewoon een praktische, no thrills-auto. Het leven (en de benzine) is al duur genoeg.
65 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Strakke bak!
mooie bak
@bbroek: geen bak, een mooie auto ;)
@awesome: Vuilnis bak
@audicoupe84: mis-bak-sel (de auto dan he) …
Saaie bak
mijn buurman kwam vandaag met een hagelnieuwe i40 aanzetten en tot mijn schrik moet ik bekennen dat het toch echt een hele mooie auto is zowel van buiten als van binnen met een absurde hoeveelheid extra’s. Als je een europese auto wil kopen met zoveel ruimte en luxe ben je ettelijke duizenden euro’s meer kwijt.
beterdandevorige bak
DIT is pas een saaie bak… Na 5 jaar krijg je er geen droge boterham meer voor…
@prominent: precies, dan moet je een Kia nemen! Meest waardevaste auto van het moment.
@Svenska_Aeroplan_AB: Gelukkig maalt een SAAB liefhebber niet om afschrijving toch?
vanachter net een focus , maar dan een pak lelijker
@KaCh1ng: jij ziet het dus ook.
blox via Android app
@KaCh1ng: het eerste wat ik dacht toen ik de achterkant zag! Beetje jammer…
@prominint
Ik denk dat de inruilwaarde van de Koreanen de komende jaren toch wel flink omhoog zal gaan. Trouwens dat hele inruilwaardegedoe is toch wel overroepen. Voor een Duitser krijg je veel, maar dan moet je eens zien wat je ervoor betaald nieuw. En voor een Japanner doet ook het verhaal de ronde dat je er niks voor krijgt maar je moet er eens een tweedehands gaan kopen. De hele inruilwaarde is voornamelijk gebaseerd op de nieuwprijs hoor! En vroeger was een Koreaan of Japanner of wat dan ook goedkoper dan een Europees model maar die tijd is al lang gepaseerd!
@ronin1130: De tweedehands markt is een complexe markt. Je kan niet zomaar stellen dat Frans, Duits, koreaans of Japans zijn waarde beter behoudt. De grootte van een model is vaak veel bepalender. Ja: Kia en Hyundai zijn goed op weg. Zeker met de kleine SUV die ook 2e hands bij jonge gezinnen bv graag gekocht worden. De grotere Kia’s zullen hun waarde voorlopig toch echt gaan verliezen. De merkbeleving van een tweedehandse auto is in veel gevallen NOG groter dan bij de nieuwe markt. (daar wordt immers vaak zakelijk en of lease gereden).
@eklasse: Daarom bieden sommige merken ook garantie termijnen aan die de eerste eigenaar “overleven”. Zodat ze tweedehands nog enigzins gewild zijn. Niet alleen omdat ze zo overtuigd zijn van hun topproduct hoor.
@eklasse: klopt, heeft er zeker mee te maken. Maar vertrouwen heeft er zeker ook mee te maken. Vergeet niet: dit verhaal riepen we nog niet zo lang geleden ook van de Japanse merken.
@eklasse: hierboven zei ik het al: Kia heeft op dit moment het meest waardevaste auto! Was laatst een artikel op AB.NL…
@Svenska_Aeroplan_AB: http://www.autoblog.nl/mini-meest-waardevaste-nieuwe-auto-evar-in-2012

Welke Kia zou jij nu graag in je showroom willen? Ik alleen een sportage. en dan t liefst een nieuw model wat die oudere begint al behoorlijke rimpels te vertonen. Zeker als ik m naast een VW Tiguan zet. Die Kia gaat alleen weg als ook de tweedehands koper “spekkoper” wil zijn. Mbt de japanners: probeer eens een Avensis, Auris te verkopen als er een passat of Golf5 naast staat. Gaat m niet worden
Chromen wielen?
@meneersander: gedeeltelijk zo te zien.. komt niet echt mooi tot zn recht bij deze belichting.. http://cache.hyves-static.net/images/smilies/default/smiley_armscrossed.gif
keyless go zo te zien? of is dat standaard zo bij de nieuwe auto’s? en weet er iemand of je dat ook kan inbouwen op ELKE auto ? :)

om niet te ver off-topic te gaan.. Hyundai hoeft zich niet te schamen.. allemaal degelijke wagens de laatste tijd, waarbij is de i40 zelfs mooi vind.. nou kan het zijn, dat het materiaal mindere kwaliteit is.. allemaal leuk en aardig, maar daarom ook goedkoper eh..

al met al zeer fraai!
@dennisr: zullen vast wel aftermarket keyless go setjes zijn te verkrijgen:P Moet je de gemiddelde Civic rijder is over invormeren.
@meneersander: hoewel het natuurlijk informeren is…
Prima bak voor de gemiddelde burgerman die vooral van A naar B wil bewegen, met vrouw, twee kids en langharige tekkel in de kofferbak. Zo’n 1.6’je is natuurlijk verder allemaal niet erg spannend, wegligging niet bijzonder, materialen in het interieur ook middelmatig, en restwaarde om te janken. Dus prima bak voor de modale bestuurder, zonder al te veel eisen …
@rechercheur: Je vergeet iets:

En voor de mensen die het lef hebben om iets anders te gaan rijden waar half Nederland al in rijdt, en niet bang zijn om “voor schut te staan” wat al niet meer aan de orde is, bij een Koreaan (vroegah wel misschien)
@integraturbo:

Nee, ik was niets vergeten, anders had ik het er wel bijgezet.

Maar goed om te lezen dat jij blijkbaar vindt, dat de interpretatie ten aanzien van de gemiddelde Koreaan zou zijn dat je voor schut zou staan …
@integraturbo: Wat een onzin, de meeste 206/207-tjes die je ziet rijden zijn lease-bakken. En niet omdat ze zo mooi/betrouwbaar zijn, maar omdat lease-maatschappijen die dingen zo ongeveer gratis krijgen.
@rechercheur: Ik ken iemand die in een bmw 325 touring rijd, de beste man is getrouwd, heeft 2 kinderen en een hond, ook hij wil van A naar B.
Wat is het verschil?
@tritone:

Dat hij in z’n BMW wel plezier beleeft aan autorijden ….
@eklasse
De gevraagde prijzen in tweedehands hangen inderdaad sterk af van de perceptie van het merk. Maar zoals ik reeds zei is de nieuwprijs van ‘meer gewild’ model vaak hoger. Als je het in percentage van de nieuwprijzen gaat uitdrukken komt het vaak op hetzelfde neer hoor.
En een VW verkiezen tweedehands boven een Toyota? Ik zou het wel weten hoor. Laat de mensen er eens in rijden en dan een objectief antwoord geven. Maar dit is erg moeilijk natuurlijk. Dan moeten we al blind testen.
@ronin1130: ik begrijp je punt. Maar vaak blijken theoretische inruilprijzen/afschrijvingen/handelswaarden toch grof af te wijken van de getallen die bv Autoweek noemt bij verwachte restwaarde. Ga eens voor de lol een Nissan Tino verkopen. Ik garandeer je: een multipla is sneller weg! En dan hebben we het beide over “nieuwe budget modellen” dus niet Duits tegen / Koreaans of Frans tegen Japans. Zoals ik zei; complex.
inruilwaarde ?? inruilwaarde ??

zit ik hier op pauperblog.nl ofzo ??
@lincoln: handelswaarde ook goed? Geld moet ergens vandaan komen. niet iedereen werkt bij een uitvaartcentrum.
@eklasse:

voor leasebakken misschien ..

maar als je een auto gaat kopen om em over 5 jaar in te ruilen dan zit er iets niet helemaal goed ..
@lincoln: Ik rijdt die van mij ook niet op hoor.. Voor die tijd heb ik alweer ruimschoots een andere. Financieel gezien misschien stom maar ja, dure hobby. (Ik lease niet)
@kaasboerin:

ik hoor jou dan ook niet (gewoon nooit eigenlijk) de rekenmeester uithangen ..
hup .. prijs maken .. kopen die meuk .. zien wel waar het schip strandt ..

zo hoort het .. en niet anders ..
Precies! Ik bekeek het echter even niet van de consumenten kant. einde discussie wmb. ;)
Wel balen voor Norge, zijn 2009′ i30 1.6 CW CRDi VGT HP iCather is na vandaag per direct afgeschreven tot nihil ….
@rechercheur: Dan nog schrijf ik nog steeds minder af op mijn auto als op een vagger die veul duurder is om te kopen en te onderhouden . Maar ik koop een auto niet voor de inruilwaarde ,ik koop een auto om met plezier en zonder problemen mee te rijden .En daar voldoed deze auto perfect aan .
@norge:

Mmmmwwhahaha, plezier in een i30, onderstuurd de bocht door en glimmend plastic paneeltjes… get a life, dude!
@rechercheur: Onderstuurd is vag he? Een Hyundai is lekker neutraal ,zoals het hoort .En alles werkt perfect in tegenstelling tot……
@norge:

AutoWeek testte de i30 als onderstuurd en vage besturing. De Tevredenheidstrofee laat tevens zien dat i30 bezitters niet tevreden zijn over wegligging, besturing, roest, wielophanging, waardevastheid, imago en rijgeluiden. Maar dat zal vast niet objectief zijn, hebben allemaal geen gelijk … toch?
@rechercheur: Autoweek heeft geen verstand van auto’s ….
@norge:

Gelukkig jij ook niet, komt dus even goed uit …. hahaha!
@rechercheur: Mee eens, ik heb ooit 1x de twijfelachtige eer gehad om een dag in een i30 te rijden: precies zoals Autoweek zegt: enorm vage besturing en onderstuur vanaf 30km/u van hier tot Tokyo. Die auto rijd je niet omdat ie goede wegligging of afwerking heeft; die rijd je omdat hij veel voor weinig is !
@dawwg: heb je met die drift (onderstuur) ook het guinness book of world records bereikt? van hier naar Tokyo is een mooie drift vriend!

de ene auto heeft inderdaad betere wegligging dan de ander.. maar is het ook niet een kwestie van gewenning? iets wat je niet in 1 dag doet lijkt me..
Mooi bakkie hoor ,nog even de rest van de vijf jaar garantie uitdienen en er komt weer een Hyundai voor norge .
Of dat deze wordt valt nog te bezien ,ik zie zelf een I40 of I35 wel zitten ;)
@norge: doe de i40!!
@dennisr: Hoge sneeuwkanten en ijzel is toch een doorslaggevende argument hier.
@norge: tsja, je i30 heeft het toch ook volgehouden? :D naar tevredenheid nog wel..
@norge: i40 station, daar ben ik zeker wel van gecharmeerd..
@kaasboerin: Is inderdaad een mooie wagen ,maar ik wil toch over op 4×4 op de volgende.
@norge:

Dus je blijft zo’n tweeëneenhalf jaar in je huidige i30 doorrijden, om de garantie uit te dienen … hahaha, geniaal. Je bedoelt eigenlijk “om de pijn van de enorme afschrijving voorlopig uit te stellen”.
@norge: ik wil niet lullig doen, maar de kwaliteit van een i40 vind ik zwaar ondermaats , hij heeft wel veel opties voor een prijs waar een basis passat begint, maar hoe kan je leven met alles wat je aanraakt gewoon slecht voelt :s
miss ben ik vw, audi en bmws gewoon kan ook zijn.. (liever 2e hands dan hyundai..)
@KaCh1ng: Lijkt me dat je een I40 nog geeneens van dichtbij gezien hebt of laat staan erin gezeten heb .De kwaliteit van het plastic is goed en de auto is goed inelkaar geschroefd.Sommige plastic deeltjes in een Audi zijn misschien zachter maar beter zijn ze zeker niet .
De Hyundai is meer betrouwbaar en zijn garantie is 3 jaar langer .Uit alle testen (behalve Autoweek) komt de wagen goed uit,kom eens uit die Audi droom/nachtmerrie en probeer eens iets anders.
Focus rip-off!
Zo, deze had ik even gemist. Mooi ding. En met een verhoogd dak hebben ze zo een mooie MPV…
the-budel-guy via iPhone app
Koop dan de I40 dan rij hè nog een beetje leuk. Het liefst in het wit.
@ rechercheur

waarom kraak je deze hyundai zo af? denk je nu echt dat de meeste bmw rijders de bmw kopen omdat deze zo super rijdt…gaat toch weg….dit is grotendeels puur status.

ja ik rijd ook een bmw nu, hiervoor een civic….de bmw rijdt lekker maar echt een stuk minder rijplezier als de civic.

en zo een hyundai voldoet prima aan rijplezier voor de dagelijkse standaard berijder wat het gros in nederland is.

niet alles anders dan bmw, audi is per definitie pauper.

een mooie klasse bak de hyundai, echt waar voor je geld en je schrijft zeker niet veel meer af dan een bmw of audi.
@johanw: waar voor je geld? koop een 2 of 3jaar oude bmw of audi , je betaalt uiteindelijk evenveel maar je auto betekent nog iets… we zitten hier toch op autoblog? en niet modale burger blog.nl
@KaCh1ng:

ja sorry hoor maar mijn piemel wordt echt niet groter door het merk auto wat ik rijd en voel mij ook niet groter doordat ik kan zeggen ik rijd bmw of audi

ik rijd een auto omdat ik deze mooi vind en waar voor mij geld bied.

dat kan met deze hyundai net zo goed!!
Jesus jongens, wat een stel VAG azijnpissers hier. Google maar eens op de reactie van Winterkorn, ceo van VW, zelfs hier op autoblog.

Gelukkig is een groot deel van de autopers niet bereid om de I30 vanwege valse sentimenten of vooroordelen af te kraken. Als voorbeeld http://www.anwb.nl/auto/koop-en-verkoop/tests-en-rijimpressies,/rijimpressies/test-hyundai-i30.html

Daarbij durf ik te wedden dat niemand van deze, soms verbaal overagressieve, zeurpieten de I30 van binnen heeft gezien, de deur in handen heeft gehad, laat staan er in gereden. Pretentieus getetter van de eerste orde dus maar goed ieder zijn meug.

Maar ik zou zeggen probeer het eens voor de lol en blaas dan weer hoog van de toren. Dan weet je tenminste echt waarover je praat!!
Wat zijn sommige van jullie azijnzeikers
Kraken een auto af op reviews van andere ,rij zelf is een stuk met die auto

Inruil zal goed zijn zelf een qashai ingeruild 2 jaar oud krijg je ook niks voor terug
28 rugge kopen en 20 inruil na 2 jaar ga eens kijken op ANWB autokoers wat een i30
Van 2 jaar afschrijft het zelfde als elke andere auto
Dus eerst onderzoek doen voor dat jullie wat zeggen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).