Hyundai Veloster Turbo heeft swag

Auteur: , 60 Reacties

Sterkste Hyundai Veloster die momenteel op de markt is? Een 140 pk sterke 1.6 GDI met een hoge meh-factor. Ja, het was snakken naar een meer potente versie. En tadieda, daar is 'ie: de Flosser Turbo!

Ook deze foto’s komen heel toevallig nét voor de officiële onthulling (morgen) op de Detroit Autoshow naar buiten rollen. We zien een gewijzigd uiterlijk met een voorkant die in lijn is met de meest recente Genesis Coupé-facelift. Verder is een bodykit onderdeel van de Turbo-uitvoering en kun je ‘m ongetwijfeld met de matgrijze kleur op de foto’s bestellen.

Belangrijker: wat zit er onder de kap om hoge ogen te gooien in hot hatchback-land? Een 1.6-liter viercilinder, maar dan met 204 pk dankzij drukvulling middels een turbo. Cijfers en sprinttijden die gepaard gaan met deze vermogensstijging moeten nog bekend worden, die houden jullie -samen met de overige info- nog tegoed. Maar de eerste drie foto’s stellen voorlopig nog niet teleur.60 reacties

Tja… Lelijkheid kent een tijd?
@alfamail: Ik word ook niet wild van het design, Hyundai gaat naar mijn mening de laatste tijd qua design achteruit….
Best een grappig ding, maar is dat nou een reguliere ouwe lullen automaat of hoe zit dat?
@kraakensmaak: yep sure looks like it. Verklaart misschien ook waarom de tekst “Turbo” zo achterlijk groot op de stoelen staat geprint. Geen leesbril nodig.
@kraakensmaak: Ik snap niet dat zoveel mensen automaat haten omdat het niet spannend genoeg is, maak jij soms dagelijks wilde James Bond-achtige achtervolgingen mee? Of ben je lid van een fanatieke underground racing sekte? Liefst rij je toch gewoon chil en rustig… Dat geef ik toch liever de voorkeur aan een automaat en als je dan toch zo een spannend dagdagelijks leven hebt neem je er gewoon de mogelijkheid bij om te schakelen aan het stuur.
@kraakensmaak:

het is of een 6 bak schakel of automaat met dubbele koppeling.
Welke zal sneller zijn ? ik weet het wel als ouwe lul.
Verder 265 Nm terkkracht en 1400 kg.
De hyundai coupe V6 2.7 vindi ik nog steeds een mooie wagen na 11 jaar. Dat is een goed teken, want vroeger was dat anders met die Aziatische ontwerpen.
Nee Dankje.. er zijn veel leukere mooiere en sterkere auto’s te vinden in dit segment
Je moet hem in het echt zien om hem goed te kunnen beoordelen, denk ik. In het echt vind ik hem prachtig (de gewone), maar op foto’s valt ie dan weer tegen.
@magetwan: staat er bij mij in de straat een.. Wordt met de dag lelijker..
@dutchiehd: tijd om hem van onder die boom te halen waar de duiven hem onderschijten?
@tjorque: welke boom?
Heb hem afgelopen weekend zien rijden en is toch wel een gaaf bakkie!
Wat een uh… aparte achterkant.
Ik weet niet zo goed hoe ik hierop moet reageren. Moet ik nou positief zijn en Hyundai complimenteren met het feit dat ze ten minste het geprobeerd hebben? Zoiets als: meedoen is belangrijker dan winnen…

Of moet ik gewoon eerlijk zijn en dit affakkelen voor het gedrocht dat het is…
Ziet er erg goed uit imo, met 200 pk zal het ook wel een lekker pittig karretje zijn.
De kleur is overigens prima, wel met handbak afleveren graag.
Ik denk dat ie in het echt mooier is dan op deze foto.
Stelletje vastgeroeste zeikerds hier op AB. Als niemand wist dat het een Hyundai was, zouden hier meer mensen toegeven dat het gewoon een nette bak is. Maarja, vooroordelen he (bewust of onbewust).
Tsja, dat is dan heel grappig: jij hebt het vooroordeel dat er alleen vastgeroeste zeikerds reageren hier op AB… En jouw vooroordeel is dan dat zij bevooroordeeld zijn…

Jaja… ken je dat verhaal over die pot en die ketel? :)
@baasbas: Vooroordeel, mening, wat doet dat ertoe? Ging mij erom, dat mensen hier over het algemeen veel positiever zouden zijn, als er een ander (in veel ogen, beter) merkteken had opgestaan.
Komaan mensen niet kritisch zijn zonder de feiten te kenne, de Veloster 1.6 GDI blijkt echt (uit diverse testen) een goede wagen te zijn. Vinnig voor 140 pk, en daarbij nog eens zéér zuinig. En praktisch voor een coupé!
Ziet er prima uit, maar alsnog vindt ik dat 3 deurs idee totaal onhandig. vooral dat je dan over de middenarmsteun moet schuiven om aan de andere kant te komen. Ze zijn niet de enige die het hebben, maar alsnog vind ik het niet geslaagd.
Ik vind de voorkant en van schuinvoor wel leuk. Zeker in deze uitvoering.
Maar zodra hij voorbij gereden is, en ik naar de kont kijk (ik beeld het me even in), dan ben ik ineens zwaar teleurgesteld…
Och ja, lol-modelletje van Hyundai. Leuke aanvulling op onze wegen maar veel geld zullen ze er niet aan verdienen.

De nieuwe i30 is trouwens wel een voltreffer! Zou de Golf, Astra en Focus veel pijn kunnen doen…
Ik dacht ook dat het in het echt wel mee zou vallen. Ik vind de voorkant heel geslaagd, maar die achterkant is echt net een gesmolten bak plastic.
Niet eens zo zeer qua looks, maar iets met die dak- en deurlijn klopt gewoon niet (en nee niet puur vanwege dat 3e deurtje). Jammer.
Ik ben nooit aan Hyundai geweest.. Maar ik moet eerlijk zijn, dit is wel niet mis.

gratz aan de spleetoogjes!
Lelijkste auto van 2011.. Wat een gedrocht! Damn!
@dutchiehd:

Hey pssst…we leven nu 2012 ;)
@speedlimit: ik weet.. De veloster komt uit 2011 toch :P ik sprak over de veloster in het algemeen.. Lelijkste auto die in 2011 is uitgekomen.
@dutchiehd:

Nee die eer is weggelegd voor de bmw 1…lelijker kan niet.
Hondslelijk ding of er nou een turbo opzit of niet, lelijke achterkant en dan die 3de deur…
Meh @Norge komt er maar in!!
Koop gewoon een GT-86. Easy on the eye, achterwielaandrijving, 200pk, 40 mille. Dat scheelt denk ik niet eens zoveel met deze rijstraket.
@driftje: Is de Nederlandse prijs van de gt86 al bekend dan?
Nou 200pk dan zit er tenminste wat pit in.
Op foto’s ziet hij er nooit echt goed uit, maar in het echt is de Veloster echt wel een vette bak!
Nu zeker met een extra bodykit.
Dat hebben ze goed gedaan bij Hyundai!

@De mensen die hem lelijk vinden: heb je al je vooroordelen al eens aan de kant geschoven en hem al eens in het echt gezien?
Ik schrok me rot de eerste keer ik hem zag. Vroeger vond ik hem ook maar niks.
Vette bak hoor. Ziet er wel bijzonder uit en tenminste een beetje gedurfd!
Die veloster ziet er sneller uit dan dat hij is.
Ziet er niet verkeerd uit zo in het mat grijs, vooral die neus in ieder geval, die kont kan ik niet echt aan wennen. maar saai is het zeker niet. Met 200 pk is die zeker wel te pruimen denk ik.
Hebbe Hebbe Hebbe
In het echt ziet deze Veloster er wel leuk uit hoor.
En het is vreemd dat de mensen eerst zagen dat Hyundai saaie modellen ontwerpt en als ze dan eens iets spannenders doen wordt er weer gezaagd. Zo blijft men bezig natuurlijk…
@ronin1130: Dat vind ik niet echt een argument. Vergelijkbaar met klagen dat de priester in de parochie weinig aandacht geeft aan kinderen in het dorp.. Dan gééft hij ze aandacht en dan zeuren mensen achteraf dat dat nou toch ook weer niet de bedoeling was…
@baasbas: +1 ! hahaha
I think i got my swagger back!
Voorkant is best gaaf! Kan alleen maar niet aan die achterkant wennen…
Zag laatst een normale in het echt, maar die achterkant blijft gewoon niet te pruimen…
Aparte auto, positief. ik vind hem echt gaaf! ga zo door Hyundai! Je wordt met de dag beter.
Foto’s; mooi. In het echt; vette bak!
echt hele vette auto!!!
Meh? Leuk bakkie met eigen gezicht en gedurfde lijnen ,goede degelijke techniek en een mooi interieur .En nu verkrijgbaar met een sterk motortje .Wat wil je nog meer?
Mooi bakkie hoor!
Netjes!
Belachelijk merk.
De media laten uitschijnen dat er een ‘sterkere’ variant van deze auto nodig is (meer dan 140 pk). Maar het is uiteindelijk de potentiële klant die daarover beslist. En tegenwoordig wordt iedereen naar de minder krachtige modellen geduwd door allerhande belastingsingrepen en koopkrachtverlagingen.
the 80’s just called.. they want their Turbo logo back!
Ik heb het niet op turbo logo’s op auto’s, Opel heeft er ook een handje van. En over de logo’s op de stoelen maar te zwijgen. 2zz-ge FTW.
@gizmothestig:

ik heb vroeger erger meegemaakt, stond er op de achterklep trotse typeringen als: abs, powersteering, 4-speed,airco,spoilers op 1.4 tjes ,enz.
Later autobezitters met basismodellen met niet meegespoten bumpers die op een 8v ..16v de luxe plakten, turbostickers en striping,, ford voorraamstickers,enz.

Maar je hebt gelijk.
thats the way i like it. maar er moet wel een 2 liter in
Blijft een leuke auto deze Veloster. Al vind ik, persoonlijk, die ‘grote bek’ op deze turbo minder geslaagd dan het normale front. En wat betreft die 1.6T met 200 Pk, laten we eerste eens afwachten wat de andere cijfertjes zijn. Peekaas zijn leuk voor in de reklame folders.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).