ICON neemt Mercedes G55 AMG onder handen [video]

Auteur: , 10 Reacties

Wow, just wow. Er bestaan een handjevol bedrijven die auto's aanpassen vanuit een liefde voor het model. Ze gaan veel verder in afwerking dan de fabrikant en zetten uiteindelijk een waar kunstwerk neer. Singer doet het met Porsche 911's, ICON deed het met de Landcruiser FJ maar pakt net zo lief iedere willekeurige andere offroader.

Mercedes maakt zelf al hele mooie G-klasses. Koop je er nu een dan is het enige wat de auto ooit zal stoppen een ernstig brandstof-tekort. De machine zelf is onverwoestbaar. Een schril contrast met bijvoorbeeld de oude Landcruisers die ICON tegenwoordig nieuw opbouwd. Wat dat betreft is de keuze voor het aanpassen van een G-klasse verwonderlijk. Hoewel Mercedes goude auto’s maakt zijn de G-tjes echter lang niet voor iedereen perfect.

De moderne Mercedes G, AMG’tjes in het bijzonder, laten offroad toch wat te wensen over. Sla een onbegaanbaar bospad in en prijs je gelukkig als je intact, met uitlaat, er aan de andere kant weer uit komt. Chromen pijpjes vlak voor de achterwielen blijven simpelweg niet zitten na contact met een flinke stronk of rots.

ICON past de Mercedes G55 aan op een manier dat je er echt wat aan hebt. De voorbumper is het originele functionele exemplaar, niet de G63/65 modderschep. Onder die bumper een extra buis om kleinere auto’s en ongedierte op te vangen. ICON monteert rocksliders/treeplanken die zowel bodem als uitlaten beschermen. Met het trapje achterop en het roofrack kan je tenminste nog eens wat meenemen. Tenten en jerrycans zijn altijd handig.

In de G55 ICON iets meer afwerking dan standaard. Geen hele grote verschillen. Mochten de grille of velgen niet helemaal je smaak zijn, dat kan makkelijk anders. Verder is dit gewoon de G-klasse as it should be. “Iedereen opzij want ik moet erbij” op een beleefde doch indringende Duitse manier. Video van het gevaarte op autojunk.nl.10 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
But the question is.. will it blend?
Nooit geweten dat je al een G rijdt voor €105k, dan ga je even shoppen bij AMG en betaal je bij lange na geen 242k…
@The360box: AL? Ruim 1 ton vind ik behoorlijk veel voor zo’n auto.
Pfff, ik heb me dosis G’s ook wel weer gehad inmiddels, vierkante meuk!
@kp92: groot gelijk, lelijke heksenketel voor kampjoekels.
r2d2 via Android app
Wat kost die ombouw dan?
En gelijk hebben ze
Ziet er echt wel mooi uit… Zeer mooi gedaan…
Wel ongelooflijk dat er eigenlijk veel details inzitten die de wagen wat hoogwaardiger maken, maar ze vallen niet op…
Matgrijs staat super op zo’n G. ICON heeft een waar kunstwerk neergezet!
die G word steets mooier

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).