Iemand een matzwarte Dodge Challenger?

Auteur: , 20 Reacties

Gelukkig is het in Essen niet alleen Duits wat de klok slaat. Het is even zoeken, maar zo hier en daar wordt de beursvloer opgesierd door wat fijne Amerikaanse powerhouses, waaronder deze Challenger. Hij voldoet aan 3 belangrijke tuningsvoorwaarden: hij heeft een leuk kleurtje, hij heeft veel pk's (want SRT8), en er liggen erg lekkere sloffen onder.

Nou is zo’n Amerikaan van zichzelf al een imposante verschijning, maar de Barracuda-wielen die er onder liggen helpen hier zeker aan mee. Het design werkt op 2 spaakdieptes en met verschillende kleuren, wat een leuk contrast geeft. Dat Barracuda-velgen niet alleen goed staan op een Muscle Car bewezen de Senner A1 en de Scirocco van JMS en HS Motorsport reeds eerder.

Aan de rechterkant zien we zwarte spaakjes met een flinke witte bies. Niet helemaal mijn keuze, maar ik zou er nog wel mee over straat durven.

Challenger SRT8 Velocity

Verder hebben we niet heel veel extra informatie over deze auto. Het is een projectje van Velocity Parts, een Duitse onderdelenboer die zich specialiseert in all things American, en als gezegd, dat is een welkome afwisseling op een beursvloer die verder behoorlijk door Germaanse modellen (met een stuur en wielen, niet met korte rokjes) wordt gedomineerd.

P.S. Nog een keertje die andere (1.000 pk) matzwarte Challenger zien? Klik dan even hier in het archief.
20 reacties

Die linkse velgen zijn echt afschuwelijk, die rechtse kunnen er nog mee door.
Als ik zo’n charger zou willen hebben moet er toch eerst een tuner/coachbuilder/hobbyist alles van gestript hebben en alle goedkope brol vervangen door echte onderdelen.
Heb er 2 jaar geleden eens ingezeten op het autosalon en dat is echt een vreselijk excuus voor een wagen ondanks z’n leuke vorm.
@Hupke: jammer dat dit alleen geen charger is maar een challenger.
De beste auto voor deze kleur
Mooi! Maar je ziet nu al dat er strepen en vingerafdrukken op zitten..op een beurs!
@dotternetta: Wat dacht je dan, mensen gaan toch aan auto’s zitten op een beurs. Je hebt wel gelijk dat ze er maar een beetje beter op moeten gaan letten (op beurzen lopen veel schoonmakers, dus steek de handen uit de mouwen!)
@masterstig: wat ik bedoel is dat mat mooi is maar heel besmettelijk
@dotternetta: Ohh, foutje :D
Wat kost zo’n Challenger nou nog in de USA?
@alcantara:
Volgens mij rond de $40.000. Komt neer op grofweg €30.000 euro in ons Nederland. Hadden wij maar zo een brute relatief goedkope auto op de markt!
De rechterknt dus
white wall velgen !!

grappig verzonnen iig ..
Die velgen vind ik wel heel mooi!
En Nederlands bandjes !! Erg gave bak verder.
doe mij die maar! :D staat wel leuk naast mn Mustang.. :lol:
Hebben! Heerlijk fout! :P
Mijn favoriete Amerikaan in mijn favoriete kleur voor zo’n brute wagen! Kwil dr alleen wel andere velgjes onder :)
Mag ik m’n Challenger gewoon af-fabriek alstublieft?
Voor mij hetzelfde. Alhoewel ik hem dan best in matzwart zou willen hebben, wat een gave kleur voor een impostant fraaie wagen.

Wel jammer dat sommigen hem dan weer zo kampering gaan tunen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).