In welke auto moet de nieuwe koning worden vervoerd?

Auteur: , 141 Reacties

Landgenoten. Hedenavond heeft koningin Beatrix haar vertrek aangekondigd. Trixit. De vorst verdwijnt. Noem alle grappen maar op. Willem-Alexander, Prins van Oranje, zal haar opvolgen en wij staan het Koninklijk Huis graag bij met raad & daad over het wagenpark.

Terwijl de toespraak van koningin Beatrix gaande is doen wij een verzoek aan onze lezers: verzin voor WimLex & Maxima een fraai rijtuigenpark. We zien ze nu voornamelijk in Audi’s, en de kroonprins schijnt zelf iets met Volvo’s te hebben. Roept u maar: moeten de tijden van exorbitante sportwagens rond de paleizen weer terugkomen, zoals Prins Bernhard dat deed? Of is WimLex meer iemand van de ingetogen zakelijkheid?

Foto-cc: Roel Wijnants141 reacties

Haha, ‘de vorst verdwijnt’ is toch wel een erg sterke, in deze dagen…
@jipino: zeker omdat Bea een ‘vorstin’ is/was.
@thoisss: Zo, jij bent niet voor een gat te vangen hè?
@thoisss:
Bedankt, ik snap de grap!

Prettige dag!
@jipino: ze treedt af, want haar zoon Willem
@volvov70: grinnik !
Jetta MK2..

Heb nog wel 1 te koop..
@dennisr: toevallig een zwarte coupe met zwarte rims
@bmwe46csl: Nee Donkerblauw met momenteel lichtgrijze stalen velgjes :P
Lekker boeiend, dat koningshuis.
@Ties: Laat ze alles kopen wat hun hartje begeert. Zolang ze het maar zelf dokken!…
Goed, ik ga verder dromen…. de Republiek is nog ver weg… ik weet niet of ik het nog ga zien in mijn leven!
@gregorius:
Wat is ‘zelf’? Moet Alex bij de Appie gaan werken voor z’n eigen 458?
@JvT: er zit nog een paar miljard vermogen in die familie. Moet hij vast wel van kunnen leven.
Ze zouden eindelijk eens een mooie BMW moeten aanschaffen. Een mrb vrije Oldtimer zou ook wel mooi zijn. Hoeven we ook niet meer jaloers te worden.
@undifined1: Heb je de prive collectie van wijlen prins Bernhard wel eens gezien ?

Maar ff on-topic: Een Volvo S60 Polestar met 508pk lijkt me wel een leuke familie-sleeper voor door de weeks en een leuke Spyker voor in het weekend ….
Volvo S60 Polestar dan maar.
@Rami: gelijk stuk of 20 bestellen en hopelijk gaat die dan definitief in productie
Antwoord op de vraag: Ferrari. Hoop dat ie in de fik vliegt. Een koningshuis in een land met ministeriële verantwoordelijkheid yeah sure, koning/koningin hoeft alleen nog maar lintjes door te knippen tegenwoordig.
Altijd leuk trouwens, hoe jullie een nieuwsbericht dat eigenlijk niks met auto’s te maken heeft, met een omweggetje weten te linken aan auto’s en te plaatsen op deze site ;)
Ja die gouden koets kan nu ook wel een keer in de stalling gegooid worden.. Om nou als koning vanuit een koets naar je volk zwaaien lijkt me kinda gay.

Ik stem BMW.
Doe maar gelijk met alcoholslot, voor Prins Pils!
ik stem Dacia. Dan toon je respect
Sport gts, RS4/6
Bentley Mulsanne
@xilver: weer met je eens…hoewel ik het wimlex niet echt gun (terzijde).
Spykers, Burtons, Donkervoorts en een Bikkel sportscar!
Een mooie MB pullman of een RR phantom met voor beide, range rover volg auto’s!
In een Limburgse Mini!
een gazelle.
Een Rolls Royce Phantom als dagelijkse auto.

Een BMW m5 voor ‘er bij’.

Een Mini als boodschappenautootje (voor nood).
-edit: nutteloze bijdrage-
@ej20g: meningen zijn niet nutteloos…
@ej20g: bijdragen blijkbaar wel ? ;)
Televisie uitgezet, wordt nu al gek van die belachelijke onzin. Ohja, en koop een aantal tweedehands Lada’s uit Rusland voor ze. Dat is goed genoeg..
@Maurice16: ik werd er echt misselijk van. Al die 2e rangs bekende Nederlanders die hun liefde voor Bea willen verkondigen voor de camera. De programma’s die doorgaan iig 1 kritische vraag per uitzending mogen stellen, doen dat vandaag totaal niet!
Langen leve de koning! Beatrix is een heldin! Wat een sterke vrouw..
Ze heeft voor veel welvaart en warmte gezorgd binnen ons kleine landje..

Zij verdiend een schitterende one off Drophead..
@replicant: Ja heel veel welvaart heeft ze ons gebracht… Wait what?!
@replicant: grapjas.
@replicant:

LOL ..
@replicant: Wat heeft die oranje goudvis gedaan dan?
@bozewolf: Ons land goed vertegenwoordigt en daardoor gezorgd voor meer handel naar het buitenland, dat bij ons meer welvaart heeft opgeleverd.
Dat is wat onze “Oranje Goudvis” heeft gedaan, voor Nederland.
Maar daar willen sommige mensen niet zo aan, geloof ik.
@Orichy:

idd .. koningin was laatst nog in Brunei voor Shell ..

haar eigen handel dus ..
@lincoln: Wrong…. uit zéér betrouwbare bron (die was ook mee met de handelsmissie naar Brunei)gehoord dat Brunei voor vele tientallen miljoenen aan specialistische apparatuur gaat bestellen in Nederland voor de olie & gas winnings industrie.
@406_v6: Dus de koningin is daar om vooral de hand van de rijke ondernemer te vullen? De koningin weet natuurlijk erg veel van deze apparatuur? Het is niet zo dat Shell zelf deze machines al bij mr Brunei (overigens een heerlijk voorbeeld van hoe je je onderdanen lekker arm laat terwijl je zelf een geweldig rijk leven leidt), heeft geplugd. Leuk dat de koningin dan nog even langskomt, maar ik mag hopen dat Olie-bedrijf-Brunei daarom niet een aanbod van betere machines heeft laten liggen!
@gregorius: Zo slecht is hij niet voor bevolking hoor. Zorg is gratis, onderwijs is gratis en ze betalen geen belasting. Het enige wat hij ervoor vraagt is het inhouden van de mening indien het tegen hem gericht is.

De meeste meningen in de “vrije” *kuch*kapitalische*kuch* wereld mogen hun mening wel uitspreken alleen daar zit niemand op te wachten en wordt volkomen genegeerd.
@Orichy: Logisch. Na decennia lang via de media koningshuishaat in de strotten gegoten te hebben gekregen, blaten velen in NL nu: ‘Republiek!, Republiek!’.
Dit terwijl het gros van het stemvee absoluut geen benul heeft van het kostenplaatje wat er aan een republiek hangt.
Geloof mij nou maar als ik zeg dat zowel Frankrijk als Duitsland duurder uit zijn met hun republieken op het gebied van stafomvang, vastgoedonderhoud en wagenparken.

Ik ben blij dat deze subjectieve ouwe muts nu af treed, maar toch ook wel weer blij dat WimLex en Maxima het nu overnemen.
@lemans96:
Die kosten interesseren mij geen ruk, hoewel de president in mijn Heimat goedkoper is dan jouw koningshuis. We onderhouden immers de hele koninklijke familie en niet alleen het staatshoofd.
Als rechtgeaarde republikein vindt ik dat een democratie een gekozen leider dient te hebben.
Komt bij dat Nederland van oorsprong een republiek was en pas na het verjagen van Napoleon is gekaapt door de Oranjes….
@jrk68: We onderhouden de hele koninklijke familie?? Wie zijn dat dan allemaal volgens jou? Niet meer dan Beatrix, Willem Alexander en Maxima. De rest houd zelf de broek op en betaald gewoon belastingen net als jan met de pet.
@jrk68: probleempje lag al veel eerder, met Prins Maurits…mrja…hier kan ik beter met Mark Rutte (geschiedenisleraar ^^) over bomen…als IK tijd heb :)
@lemans96: & at JRK68: mij interesseren de kosten wel. Waar de koningin en de regering zegt dat iedereen zijn broekriem wat strakker moet aantrekken en waar de sterke schouders de economie moeten dragen, kost de, voor >75% van Duitse afkomst, nieuwe koning en zijn familie het land nog altijd 200 – 250 miljoen per jaar!!!! Aan lonen, kosten en onderhoud.

Rutte wordt President en doet hetzelfde als hij nu doet. Hij kost daarom ook ongeveer hetzelfde.
De vice-premier maken we vice-president. Als de President ergens zijn hoofd moet laten zien, mag de V.P. het voor namens de regering voeren in de 2e kamer. Zo, dat scheelt 199 tot 249 miljoen euro!
@Orichy: geloof ik niet in. Ik geloof erin dat ons land welvarend is geworden door hardwerkende arbeiders. Niet door haar.
@ej20g:

Die vooral natuurlijk maar ik denk dat hij anders wel een punt heeft dat een koning(in) stukken goedkoper en veiliger is dan een president alle paar jaren.
Wat een commerce dat is, dat kan niet op.
@Hupke: dat is waar. Maar ik ben ook tegen een president. Ben eigenlijk tegen alle vormen van bestuur waarbij één persoon als een soort “opperwezen” wordt geplaatst.
@ej20g:

Ik ben niet per se tegen vormen van bestuur waarin er iemand heel veel te zeggen heeft.
Maar ik ben wel tegen iedere vorm van bestuur waarbij er anderen meer over MIJ te zeggen hebben dan ikzelf.
@Hupke: daar moet ik je ook gelijk in geven!
@ej20g: Daar geloof ik dus niet in. Welvarend geworden door hardwerkende ondernemers eerder. Vanuit de zgn. hardwerkende arbeider komen maar bar weinig initiatieven om iets groot te maken. Dat riekt bij ‘d’n socialistische arbeidert’ al snel naar zelfverrijking en dat schijnt heiligschennis te zijn…

Ons koningshuis heeft overigens wel heel wat meer opgeleverd dan het hele republikeinse zooitje van Duitsland en Frankrijk bij elkaar…

Van mij mag het koninklijk paar in een mooie Rolls rijden.
Ik bedoel, als er in dit land 2650 ‘overheidsdienaren’ gemiddelt twee ton euro mogen opstrijken, dan kan die Rolls er echt wel van af…
@lemans96: ik snap je punt, ook wat betreft de auto’s. Maar hardwerkende arbeiders en hardwerkende ondernemers zijn in mijn ogen beiden reden van welvaart. Echter geloof ik niet in dat zij eraan heeft bijgedragen. Hoe raar dat voor sommige mensen ook kan klinken, dat komt er bij mij écht niet in. En bovendien kosten ze in mijn ogen alleen maar geld, ongeacht wat ze misschien wel opleveren. Mijn beeld gaat niet veranderen, hoe anders die misschien ook kan zijn vergeleken met de meeste mensen.
@ej20g: Vraagje: voor wie werk jij? een Nederlandse multinational toevallig? Als dat zo is moet je je hoogste baas in het concern maar eens vragen hoe die opdrachten binnenkomen en wat de inbreng van Beatrix daarbij is.
@406_v6: op dit moment werk ik niet. Op de momenten dat ik werk gaat mijn voorkeur uit naar een klein bedrijf omdat grote bedrijven te onpersoonlijk zijn. But I get your point…
@lemans96: Ik vind ondernemers die denken dat ze beter zijn dan een arbeider/bediende maar triest. Zonder werknemers zouden veel werkgevers nooit zo ver geraakt zijn.. Ik zal waarschijnlijk nooit ondernemer worden omdat ik er niet voor dien, niet omdat ik lui ben of geen initiatief wil tonen. Ik kan bij een werkgever net zo goed initiatief tonen.
@ej20g: communist, gaat heen!
@flippert: nope, ben ik niet. Ik weet eigenlijk niet waar ik precies onder val. Een beetje van alles?
@ej20g: humanist…met een gezond verstand
@ej20g: Juist doordat de Koningin zich heel respresentatief opstelt en vol belangstelling in andermans doen en laten is, halen de hardwerkende ondernemers hun buitenlandse orders binnen, die dan weer door hardwerkende arbeiders klaar gemaakt worden, om op tijd verstuurd te worden. Daarmee wordt de welvaart betaald.
De één wordt door de ander geholpen en al lijkt het een “circusoptreden”, het zit hem soms net in de details, waardoor een land/ondernemer in Azie denkt, met die Nederlanders moet ik eens zaken gaan doen, dat gebeurt echt niet van zelf, daar gaat een vernijnige en presentatieve aan vooraf.

Maar goed, eigenlijk heeft Bea wel een Rolls Royce verdiend. Bea zou hem dan wel weer niet willen hebben, want Bea is eigenlijk niet zo van het protserige/patserige, zij is iemand, die liever niet in de schijnwerpers staat, dan wel. Maar het moet wel een goed vervoermiddel zijn en daarom rijdt het koninklijkhuis ook met Volvo’s, goed genoeg en sierlijk, maar toch niet over de top.
En daar heb ik dan ook weer grote bewondering voor.
Met WimLex is het nog even afwachten, daarvan ben ik bang, dat hij te snel naast zijn schoenen zal gaan lopen, maar gelukkig is Maxima er nog, om hem te corrigeren, dat zal nog wel eens nodig zijn.
@Orichy: Ja, dat corrigerende is wel een familietrekje bij de Zorreguieta’s.
@gregorius: Zelf ondervonden en daardoor een feit, of is het een veronderstelling op basis van verhalen, die waar (zouden/kunnen) zijn?
@Orichy: er daar gaat dus een vernijnige en presentatieve presentatie aan vooraf.

@gregorius: Het is allemaal wat.
Een republiek kost minimaal het dubbele, van de kosten, die ons koningshuis kost, dus dan moet ik kiezen uit twee opties, koningshuis, of republiek. dan maar de minst slechte, in mijn ogen, het koningshuis.
Leuk dat jij het schattig van mij vindt en het tegelijkertijd propaganda vindt, wat is er propaganda aan?
Feit: De Koningin is onderdeel in het presenteren van Nederland in het buitenland. Bea is één van de vele representatieve mensen, die een poging doen, nederlandse produkten te verkopen. Door te luisteren naar andermans verhalen, of problemen, daar kan zij soms in een adviserende rol, haar kennis van zaken delen, met de buitenlandse partij.
Maar goed iedereen zijn mening.
@Orichy: ik volg je, maar het gaat er niet in sorry, ik blijf bij mijn mening. Ik geloof nou eenmaal niet in de zogenaamde bijdrage die zij zou leveren. Misschien omdat ik er niks mee te maken wil hebben en alles uit de weg ga wat met de koninklijke familie te maken heeft, maar geloven doe ik het nou eenmaal niet. Of ze die bijdrage daadwerkelijk bijdraagt kan ik ook niet zeggen, maar in mijn ogen in ieder geval niet.
@Orichy: schattig, je gelooft ook echt in deze propaganda!
@replicant: Oho, pittig…
een dikke auto S8!!! of een audi A8 L is ook goed
Dit lijkt mij het ideale vervoer voor Koning Willem Bier.
http://images.retecool.com/uploads/1329-reet-bierfiets.jpg
Als ie echt een held is, komt ie 30april aanrollen in een Limburgse mini, dacia logan of een Nissan leaf.

Maar zal wel een instap s80 worden…
Laat het koningshuis maar een goede gepantserde auto kopen. Met al die gekken, relschoppers van tegenwoordig…

Ik wens het de nieuwe koning toe!
@Martijn Nijenkamp: Ja, dat was gevaarlijk, dat waxinelichtjehoudertje. Poeh, daar had het glas van de gouden koets t moeilijk mee!
Denk aan een dikke Rolls ofzo!
Rolls Royce Phantom
Een willekeurig nederlands merk, dat zou wel mooi zijn, een spyker of donkervoord o.i.d.
Gewoon een koets..
Lekker premium.
@kaasboerin:

Primitief is niet hetzelfde als premium.
@rd34: Dan moet je voor de lol eens een gemiddelde ‘premium’ standaarduitrusting bekijken..
@rd34: Exclusief?
Een Fiat Panda is goed genoeg….
Een OV-jaarkaart wellicht?
hij ziet er uit als een leasebaklul ..

Audi voor die bolle dus ..
Een elektrische auto zoals Fisker of Tesla natuurlijk. Niet te overdreven, maatschappelijk verantwoord en daarmee helpt hij neef Maurits bij het promoten van de elektrische auto.
@moveyourmind: Je bedoelt maatschappelijk schijnheilig, toch?
@lemans96: Nee, gewoon zoals het er staat. Hoe je het ook wendt of keert, op een gegeven moment zullen we de overstap moeten maken op alternatieven voor fossiele brandstoffen. Niet alleen vanwege het milieu, maar ook omdat winning van fossiele brandstoffen steeds duurder wordt. De elektrische auto is verre van volmaakt, maar ergens moet er een stap gezet worden.
Ik kan er nog steeds niet met mijn verstand bij waarom de ‘nuchtere’ Nederlanders nog steeds en masse zweren bij die koninklijke familie… Of zijn we al in een dermate vergevorderd stadium van status-verafgoding dat we dit ‘nodig’ hebben?
@gerard1710:

er zijn ook volkeren die niet-bestaande “personen” verafgoden ..

dus zo slecht zijn we er globaal gezien ook weer niet aan toe ..
@lincoln: Ik ben maar gewoon norge hoor.
@lincoln: Die lui vind je hier in Nederland zelfs nog in de Tweede Kamer…
Wimpie en maxie pakken vaak de xc90 maar doe wimlex r dan een van polestar ipv Nilsson !
Een Equus natuurlijk, geeft gelijk een boodschap…
Een tata nano!
Leuk dat het eerst klagen was dat er teveel geld aan het wagenpark van het koningshuis uit word gegeven en er nu belachelijk dure auto’s worden geopperd
@darkpluisje: Ik heb recht op spreken… wat het Nederlandse koningshuis koopt met jullie belastingsgeld zal me worst wezen, vandaar een Bentley.
Eens we beginnen over het Belgische koningshuis prefereer ik een abonnement voor trein-tram-bus en een step.
Golf variant.
Bea predikt zelf zuinigheid en bescheidenheid (voor het volk), dus een tweedehands schade Jap is goed genoeg.
Conquest Knight XV of Hamann Hawk lijkt me wel geschikt.
Een tweede handsje, een witte Maybach 62 Landaulette, daar vanuit, kun je mooi iedereen toe zwaaien en toch denken: “stelletje prutsers! en ik heb het toch maar mooi voor elkaar, leuke baan, mooie vrouw, leuke dochters en nog een goede auto onder mijn derrière”.
Voor dagelijks gebruik een Volvo V70, of XC70, of XC90, degelijk en toch niet echt aanstootgevende automobielen, voor afgunst.
Ik gun WimLex en Maxima wel wat, zeker heel veel respect en plezier in hun nieuwe rol.

En voor de koningin; Bedankt voor haar inzet en loyaliteit aan Nederland.
Bea kan wel een Volvo S80 mee krijgen, daar kan zij prima in vervoerd worden.
Zo’n paard als op het topic-plaatje staat lijkt me wel wat voor een koning. Dan laat je tenminste zien dat je geen kogelvrij glas nodig hebt, omdat je in een vrij land regeert.
Ze zeggen dat hij graag Argentijns rijdt…
@mout: Die vliegen liever.
@bozewolf: Skydiven toch?
Ik hoop geen Argentijnse paard, dat schijnt gevaarlijk te zijn als er een Britse socialite in de buurt is.. http://www.autoblog.nl/archive/2011/04/25/katie-price-overleeft-crash-dankzij-dubbele-funbags
Zeker een Maserati Quattroporte of een nieuwe Jaguar XJ L Supercharged!!!!
doe maar een verlengde step met led verlichting
Blijkbaar wel dus
Een Nederlandse Mini natuurlijk!
Een metallic groene Ferrari 465 met bruin interieur. Of heeft ie die al gehad?
@E34M5Touring: ik had een bepaald merk en type voorgedragen maar die wordt door ab geblokt, te grof denk ik
@beiersmonstercocksyndroom: Probeer het cryptisch. Misschien komt ie er door.
Nou, kom maar op met de eerste die DARTZ gaat zeggen ..

Nee, ik houd het bij iets dichters bij huis, namelijk deze “Spijker”:

http://static.autoblog.nl/images/wp2007/autoshows/geneve/Spyker%20D12%20Peking-to-Paris%20SSUV%20%284%29.jpg
Nissan Maxima voor maxima. Voor lex een Hyundai waterstof auto en voor Moeder Bea een Royal-Klasse.
@jandevries: Óf voor Lex eeh (L)excalibur ;)
Maraunder
Clarkson P45 is ook wel een kekke bak voor prins pils!
@rolf92:

Hoe komt hij eigenlijk aan de naam prins pils? Drinkt hij dan zoveel?
Doe Lex een knappe Lexus. Wel hybride graag, lijkt me voorwaarde voor deze water-/duurzaamheidsvoorvechter.
BMW M5 F10
een fiat 500 XL kan de hele familie mee
Tesla Model S performance Lwb armored.
Een oude DAF, of nee wacht, jawel zeker een oude DAF
Audi A8L W12
S80L V8 nieuwe type
Iedereen zou zich vanaf heden maar in 1 auto moeten vervoeren, de gisteren geintroduceerde P45 natuurlijk
@salberts93: De P45 heeft Jeremy Clarkson gereserveerd voor Prins Charles, die de troon mag overnemen op de leeftijd dat Beatrix het stokje aan aan Willem-Alexander en Maxima overgeeft…
Dacia sandero
Een G65 AMG rn dan goudkleurig, dan is het probleem van die koets ook opgelost…
Fiat 500xl
Voor officiële gelegenheden moet het iets zijn dat statig is, maar niet protserig. Het moet voldoende power hebben vanwege extra gewicht van pantsering en die power moet bij voorkeur aan muesli worden onttrokken. Volgens mij zitten ze bij de BMW 7-serie prima. Privé mag het wat spannender, maar ik betwijfel of WA daar het type voor is.
Wat is die Lincoln een onnozele hark zeg..
Ongelofelijk. En dan krijgt hij nog veel steun ook hier.
Lachwekkend zo dom.
@replicant:

LOL ..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).