Infiniti daagt Porsche uit voor een mueslibattle

Auteur: , 33 Reacties

Eco-Hooligans verzamelen! Nadat Porsche eerder een uitdaging van MINI (tot 2 keer toe) voor de kiezen kreeg voor een race die er nooit kwam, worden ze nu op het groene vlak aangevallen. Door wie? Door Infiniti, die de M35h wel even tegenover de Panamera S Hybrid wil zetten.

Infiniti wil het pleit beslechten door middel van een sprintrace tegen de Porker. Als het om de 0-100 acceleratie gaat, dan kan ‘ie de Porsche hebben volgens de cijfertjes. De Japanner doet er 5,5 seconden over, terwijl de Duitser er volgens de specificaties 5,7 nodig heeft. Maar we weten ook dat Porsche doorgaans wat conservatief is met zijn cijfers. Of zou de challenge van Porsche komen? Dat is wel de auto die het meest in beeld is.

Hoe dan ook, het kon nog wel eens een aardige nek-aan-nek-race worden! Op 23 januari giet it oan, en zeker is dat deze race volstrekt tegen het gedachtengoed van de hybride auto in gaat. Maar da’s ook weer leuk. Bekijk de uitdaagvideo op Groen 7. Enne…

Badass hybrides33 reacties

Mijn voorkeur en stem gaat uit naar Infiniti.
je koopt een porsche en je denkt oh ik moet benzine bezuinige?
@MAB: En waarom niet ? Er zullen veel mensen zijn die een Porsche kopen nadat ze jaren hard gewerkt hebben en zuinig hebben geleefd.

Het is echt niet zo dat als je een paar ton op de bank hebt staan je enige doel is daar zo snel mogelijk vanaf te komen.
@MAB: Wel als je de hybride koopt. Anders koop je de turbo.
De winnaar krijgt een gratis tank brandstof ?
@faalhaas: een extra lang verlengsnoer voor buitenlandse reizen.
Persoonlijk denk ik niet dat veel potentiële Panamera klanten ook even bij Infiniti gaan kijken. Maar ok tis altijd leuk om te zien wie de snelste is.
ik verwacht nooit een eerlijke strijd.
Beide partijen zullen de software van de auto aanpassen, prepareren, optimaliseren….


Mini tegen 911 was gewoon grappig en slim van Mini. Als ze hadden gewonnen was het super geweest, als ze verliezen vind niemand het gek! Uiteindelijk heeft het ook nog wel plaatsgevonden volgens mij, wel een burger met zn eigen 911.
Tuurlijk, achterbank er uit, beetje chippen, racerubber enz enz. Is zo makkelijk…
@RudyV: Gewoon een 4S neerzetten met Sport Chrono pakket.. :)
@kaasboerin: Ja die met dual core en 1000pk! Oh nee megahertz..
De Panamera rijdt niet lekker. Te log.
@zdev: Lol, wtf is jouw bron??
@kaasboerin: ikzelf, ik heb er in gereden en het is geen fijne auto. Log en stug. Zit niet lekker. Stuurt niet fijn. Adaptieve onderstel is nooit lekker hard of soepel. En hij is nog lelijk ook.
@zdev: Tnxs nou weet ik helemaal zeker dat ik er nooit een hoef. M’n pa zit aan zo’n ding te denken (goddank dan wel een Turbo) en ik hoor maar wat graag goede argumenten om hem er vanaf te lullen. Probeer hem al 5j in een Quattroporte te krijgen, maar het wil nog niet echt lukken (iets met sneeuw en geen 4×4, onbelangrijk dus).
@E34M5Touring: Euh, dude. Een Turbo > Maserati x100.. En dan voornamelijk over de prijs-kwaliteit.. 1x het sleuteltje omdraaien bij de Maser en je schrijft al een zooitje K’s € af. Relatief gezien is dit geen slimme beslissing. De Panamera is naar mijn ervaringen echt een superheerlijke auto om te rijden.. Niet geloven die patser hierboven.
@kaasboerin: Dat lijkt me vooral een kwestie van smaak.

Ik zou graag een Maserati hebben en heb geen greintje behoefte aan een Porsche.
De (voor mij betaalbare) gulden middenweg is de 645 Cabrio die naast het huis staat.
@tinnemans: Vandaar zeg ik ook prijs-kwaliteit.. Ik snap echt wel waarom mensen voor een Maser zouden willen gaan, de emoties, het geluid. Dat is in het algemeen altijd al het leuke bij Italianen geweest, kwaliteit daarintegen.. Het zijn wel überbedragen wat je uitgeeft aan zo’n auto, wat dus ook gelijk betekent dat de kopers gemiddeld 50+ zijn..
@kaasboerin: En DE reden om hem niet te kopen is omdat het de ‘slimme’ keuze is. Ik vind hem echt schofterig lelijk (zelfs als turbo) en hij is te clean, te zakelijk. Zelfs mijn pa vind hem niet echt mooi, maar is wel helemaal verliefd op het interieur. Ik heb er niet mee gereden, hij wel. Hij vond het goed sturen, maar niet speciaal. Afschrijving etc. doet hem niet zoveel, hij rijd nu een Cayenne GTS en die schrijft ook af als een Alfa 166. We zijn allebei (pa en ik) van mening dat de Maserati veel mooier is, een veeeeel mooier geluid maakt en gewoon je lul en je hart laat gloeien. Het grote nadeel voor hem is de RWD van de Maser en dat heeft de Panamera weer wel, 4×4. Hij woont in Zwitserland in een gebied waar nogal is sneeuw ligt en dan is 4×4 gewoon heerlijk. Ach ja we zullen wel zien waar het schip strand ieder z’n meug zullen we maar denken!
kaasboerin via iPhone app
@E34M5Touring: Rijdt nou maar eens met het sport knopje aan.. Dat ga je geweldig vinden!
@kaasboerin: Volgende keer in Swiss ga ik wel ff proberen met die ouwe.
@E34M5Touring: Een Quattroporte voor in de zomer, een Range Rover voor in de winter, stijlvoller kun je niet rijden. Maar probeer het vooral zelf. Ik vind het 3x niks, die Panamera.
@zdev: Range komt er zeker weten niet in. Vind ie niks. Ik geef em wel een 92er Vitara voor z’n B-day, kan hij die Quattroporte zelf halen.
@zdev: Lol? Pure bullshit, ik weet niet hoe je aan die ervaringen komt maar ik rijdt wekelijks in dat apparaat en mijn god, dat ding rijdt subliem. Het lijkt net of in je in een sportieve kleine bak rijdt zodra je achter ’t stuur zit. Afwerking is prachtig, het uiterlijk kan bij iedereen anders vallen. Log m’n aars..
@kaasboerin: nee geen bullshit. Een BMW 5 rijdt lekkerder dan een Panamera. En de Maserati rijdt nog lekkerder! Panamera valt echt vies tegen.
kaasboerin via iPhone app
@zdev: Ik rijdt ze beide en wat jij zegt is klinkklare onzin zeg.. Kijk eens wat tests die mijn ervaringen bevestigen anders wordt deze discussie niks.
@zdev: je moet alles in perspectief zien…. nee het is geen Lotus Elise, maar voor een auto van 5 meter lang en 2 meter breed (10m2 auto) schijnt hij volgens de reviews de meest agiele in zijn klasse
@RudyV: Ik kan dit bevestigen.
utr1984 via Android app
@kaasboerin: Alleen rijdt de Hybrid S alles behalve bijzonder. Wel goed als zakenauto, maar meer ook niet. Een Turbo heeft wel een ander karakter.
@utr1984: Dat zou best zo kunnen zijn, die heb ik (nog) niet gereden..
@utr1984: en de Panamera Diesel is de slechtste van allemaal. Een ‘gewone’ BMW 535d rijdt er rondjes omheen.
En anders ff 50miljoen overmaken naar Infinity… Of anders…. ;)
@sir_smokalot: muesli? Begint wat te vervelen niet? Als ik jou was zou ik overgaan naar brinta.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).