Infiniti Emerg-e is een lekker stukje muesligebak

Auteur: , 9 Reacties

408 pk, grotendeels afkomstig uit een groot elektroaggregaat, en voor een stukje uit een range extendertje, dat netjes in het midden van de strakgelijnde sportwagen ligt, dat is toch elektromobiliteit waar we op zitten te wachten? Alleen jammer dat de Infiniti Emerg-e zo concept is als hij maar zijn kan. Wel kijken, maar niet kopen dus.

Infiniti nam een flinke aanloop voor de Emerg-e, de eerste publiciteit begon al jaren geleden, maar het eindresultaat mag er wezen. Onder de body van de tweezitter huist een lithium-ion-accupakket, vier omvormers, twee elektromotoren, en natuurlijk de 1.3 liter supercharged driepitter en een brandstoftank. Deze motor is overigens afkomstig van Lotus Engineering.

Het is allemaal erg futuristisch, en in de Emerg-e moet je dan ook vooral een kijkje in de designtoekomst van Infiniti herkennen. ‘Inspired Performance’ is de slogan, en dit is een voorbode van de ontwerptaal van de komende jaren.

Voor de volledigheid nog even de prestaties: het rechtsgestuurde concept heeft een reikwijdte van 450 kilometer, doet 0-100 in 4 seconden, en 0-208 km/u (130 mph) gaat in 30 seconden. Puur theoretisch natuurlijk, want dit model komt niet van zijn plek af. Maar dat maakt niet uit, dan kunnen we er nog eens extra lang naar kijken, want een looker, dat is het zeker.

Een video van het elektrobijtertje vind je op autojunk.
9 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Mag ik als eerste eventjes zeggen : Dit + GTR drivetrain in middenmotor layout = WINNING !
(en ik been geen fan van de GTR)
Heeeeerlijke bak, misschien wel in een minder saai kleurtje
Als ze die nou is gwn gaat maken…
En gauw op de markt brengen als het aan mij ligt!
Zijkant ,perfect ,achter mooi ,voorkant ok .Nou gauw op de markt brengen.
Infiniti flikt t m wéér. Super.
Maken, maar dan met een 3.8L V6 van een welbekende vrijsnelle nissan, daarvan dan natuurlijk ook de ophanging en aandrijflijn ;).
Mooi gelijnd ding zeg! Gewoon maken infiniti. Die maken echt vrijwel alleen maar mooie, anders dan anderen auto’s.
Ziet er mooi uit. ik dnek als ze 50% tot 70% aanhouden er toch wel een productie model kan uitrollen toch? of ben ik te onrealistich?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).