Infiniti komt met een eigen versie van de Nissan Leaf

Auteur: , 7 Reacties

Nissans luxueuze dochtermerk, dat nog steeds krampachtig voet aan de grond probeert te krijgen in Nederland, gaat definitief op de elektrotour. In Genève lieten ze de Emerg-e al zien, en nu is duidelijk geworden dat ze heel wat van plan zijn met de techniek van de Leaf. Wordt de EV eindelijk sexy?

Tegenover TheDetroitBureau verklaarde een marketingmeneer van het merk dat ze op de New York Autshow (startdatum: 4 april) wederom een conceptversie van een elektrische auto laten zien. Maar waar de Emerg-e nog een dagdroom met weinig productiepotentie is, komt er over een paar weken een EV om de hoek kijken die gebaseerd zal zijn op de Leaf. En daarmee zouden ze een elektromobiel in handen hebben die wél in productie gaat.

Infiniti pakt het logischerwijs iets anders aan dan Nissan. Hun versie van de Leaf zal meer vermogen meekrijgen en een accupakket waarvan de capaciteit is toegenomen. Waar de Leaf het moet stellen met een actieradius van 160 km per acculading, krijgt de Infiniti dus meer kilometers per stroomlading. Het uiterlijk zal daarnaast een stuk sportiever zijn. Denk aan invloeden van Infiniti’s G-lijn en details van de Emerg-E.

Carlos Ghosn, CEO van Renault-Nissan, laat hiermee weer eens duidelijk blijken dat hij nog niet van zijn elektrogeloof is afgestapt. Hoewel de Leaf vorig jaar bleef steken op 20.000 units, en de verwachtingen zijn dat ze er dit jaar niet veel meer zullen verkopen, ziet hij er toch heil in om met Infiniti eveneens een 100% elektrische auto uit te brengen. We shall see.

UPDATE: Het gaat om de EV die te zien is op deze schetsen:

Infiniti EV teaser7 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Was eigenlijk al te verwachten
Breng dit model uit als hybride en het zal heel wat beter verkopen. Volgens mij lopen ze bij Renault-Nissan iets te hard van stapel.

De wereld is duidelijk nog niet klaar voor EV’s. Een verbrandingsmotor bijgestaan door één of meerdere elektromotoren lijkt me echter wel perfect verkoopbaar en zou ik zeker overwegen bij de aankoop van een nieuwe wagen (weliswaar op voorwaarde dat het uiterlijk normaal is).
Blijkt dat EV’s er toch mooi uit kunnen zien.
@sdk16420: Vooral bij VAG zijn ze van mening dat een EV er zo lelijk mogelijk uit moet zien. Ben zelf VAG-bezitter en fanboy, maar dit zal niet lang meer duren vrees ik.
@desoper
Volkswagen heeft volgens mij alleen ev concepten, maar die zijn toch niet lelijk? (audi e-tron)
Van de urban weet ik niet of ik hem mooi/lelijk vind…
(die zetpilversie van volkswagen vind ik wel lelijk)
Voor de rest wachten ze totdat andere merken er veel mee gaan doen en de techniek verbeterd is volgens mij.
@ytrewq: Wachten tot andere merken er veel mee gaan doen, is de tactiek die toyota/lexus en vele andere aziatische merken al jaren toepassen. Hier heb ik dan ook een ontzettende hekel aan.

Verder zijn de EV concepten die VAG brengt gewoon niet mooi en/of niet praktisch. Je kunt er van op aan, dat deze ook nooit in ons wegenbeeld gaan verschijnen. Het zijn eigenlijk gewoon zoethoudertjes om greenpeace en Co. buiten de deur te houden.
Jottem wat fijn, en wat onverwachts.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).