Infiniti Q50 – Sportsedan uit Amerika

Auteur: , 69 Reacties

Gaat het deze Japanner lukken om de Audi A4, BMW 3 Serie, Mercedes C-Klasse en Lexus IS te slopen?

Als teaser kregen we van Infiniti al eens een koplamp te zien van de nieuwe Q50, maar nu is hij volledig (en voortijdig) uitgelekt.

We weten nog niet wat we onder de motorkap kunnen verwachten, maar als Infiniti slim is geweest hebben ze op zijn minst iets verzonnen dat in aanmerking komt voor 20% bijtelling. Er komt ook een coupe (en cabrio) op basis van de Q50, maar die zal de naam Q60 krijgen. Om het makkelijk te houden zeg maar.

UPDATE 14-01-2013: Alle officiële info en foto’s zijn inmiddels bekend. Voor de Noord Amerikaanse markt is er keuze uit 2 aandrijflijnen: Een 3.7 liter V6 (328 pk) en een 3.5 liter Hybrid; andere aandrijflijnen volgen na de verdere wereldwijde lancering van het model. De auto is in Noord Amerika te koop vanaf begin zomer 2013. De lancering van de Q50 zal in de overige landen later in het jaar volgen.69 reacties

Ja gaat lukken, maar niet in Nederland!
Ziet er lekker uit. Hopelijk maken ze van de sedan variant nu ook een IPL versie.
Ik weet nog niet wat ik hier van moet vinden. Ik vind hem niet verkeerd, ik denk niet dat het een succes gaat worden. Tenzij de auto zeer scherp op de markt wordt gezet.
@rufctr01: Hij wordt in de markt gezet als dure Nissan.. Niks scherps aan dus.
@rufctr01:
Met dit front gaat het zeker niet lukken, dat heeft een koreaanse air van 10 jaar terug. Van achter vind ik hem wel heel geslaagd.
Hoewel ik het een sympathiek merk vind zullen ze wat mij betreft toch terug naar de tekentafel mogen voor een fatsoenlijk familiegezicht.
Mooier als de IS
@bmwe46csl: voordat alle grammarnazi’s gaan beginnen, verander als even in dan;)
@bmwe46csl: Veel mooier dan de IS. Maar heb Infiniti altijd wel mooier gevonden dan Lexus.
Ziet er niet slecht uit, vooral de achterkant kan ik waarderen. Jammer dat de gemiddelde Nederland het lef niet heeft om dit of een IS te bestellen maar liever in de A4 met wieldoppen stapt.
@kraakensmaak: door je statement met een cliché af te sluiten zwak je het wel erg af. Sterker nog je geeft met die borrelpraat niet echt een argument om naar de infiniti showroom te rijden. Als lexus en Nissan het moeten hebben van de wieldoppen van Audi kunnen ze beter in USA en Japan blijven…
@kraakensmaak: Plaats je wel even foto’s op Autojunk als je de jouwe hebt?

Je kan het nu natuurlijk niet maken om zelf net zo ‘niet lefhebbend’ te zijn als wij..

Ik kan er wel respect voor opbrengen dat jij de Infiniti Q50 gaat bestellen.. al een kleur in gedachten?
@dennisr: IS F blauw staat wel lekker
@kraakensmaak: Kijk om je heen.. Hoeveel a4’s (nieuwste generatie) zie jij met wieldoppen? Precies, weinig.. Je opmerking slaat als een lul op een drumstel!
Die kan meteen door naar het rijtje van 10 minst verkochte auto’s in 2013 (zie vorig artikel)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
In elk geval mooier dan de Lexus IS. Jammer dat ie het niet gaat redden in NL. Gevalletje “op de verkeerde plaats in de verkeerde tijd” denk ik.
dit is typisch zo’n auto die je een enkele keer tegen komt op de weg, en dan goed moet kijken wat het is…. nee, hoewel niet super lelijk…dit gaat m niet worden in NL
Die lijn op het dashboard komt me overigens wel heel bekend voor uit een niet nader te noemen Duits premium merk.
@eklasse: alleen kun je in deze auto waarschijnlijk wel goed zitten. Bij het niet nader te benoemen premium merk zit je met je knieën in het dashboard kastje. Doe je je stoel dan naar achteren dan zitten de mensen achterin opgevouwen.
@rufctr01: Dan zit je sowieso aan de verkeerde kant hoor..
@rufctr01: Ik had het over een niet nader te noemen Duits premium merk dat onlangs een aantal verschillede 6-en heeft gelanceerd. modellen waar je inderdaad liever achter het stuur zit dan achterin.
@eklasse: dat klopt, ik zit ook liever achter het stuur. Ik heb het over het merk wat schreeuwt dat ze premium zijn alleen zijn het niet de auto’s met premium kwaliteit.
wel euh.. de achterkant is dan toch goed gelukt..
@RazorHead: Die van de Mazda 6 en de Maserati Quattroporte ook.
Ik hoop echt dat dit Infiniti helpt, qua verkopen!
Tjah… De koplamp was het mooiste
Heel mooie auto! Ik vind die Infiniti’s zo veel mooier dan de andere Japanse merken.
Heel mooi ding! Wel een kopie van de Hyundai i40 (dashboard) en de kont van de Mazda 6 (kontje)
@ThomasBol: Volgens mij is dat hele dashboard een scherm. Dat heeft de i40 niet hoor.
Wauw, dit is echt een fraaie wagen! Hopelijk gaat die in nederland een beetje goed verkopen, al vrees ik van niet :(
wat de boer niet kent…..


“Ik wil toch niet in de file gezien worden door andere filerijders in deze auto? Wat moeten die wel niet denken? Laat staan mijn buurman?”
Nou, als ik het hier zo lees word het gewoon een verkooptopper..

Of zijn het allemaal van die helden die alleen een ander verwijten dat ie hem niet koopt.. maar zelf ook lekker niet..
Fraai, vooral die Hoffmeister-knik is erg origineel!
@alcantara:

Die knik is zeker een verzinsel van jezelf?
@redbeams: Wat doe jij hier…? Als jij die knik niet kent… Lesje: die knik was en is kenmerkend voor BMW…
@camber24:

Nee niet waar!!!
Hier volgt een lesje voor jou en de autoblog spellingsnazi…
het is hofmeister…met 1 “f” afkomstig van de “bedenker” Wilhelm Hofmeister.
Noem me een vergelijkingsmongool, maar ik vind hem, zeker de zijkant, erg lijken op de BMW 5-serie…
Het exterieur ziet er zeer knap uit, daar verslaat hij de IS en de A4 al. Spijtig genoeg oogt het interieur wat rommelig, een beetje een samenraapsel van vormen om het allemaal te doen passen..
Mooi, maar vooral praktisch detail, die dubbele zonnekleppen om tegelijkertijd de voor- en zijruit af te kunnen schermen. Erg slim, dit hebben ze echt goed bedacht!
Ziet er niet verkeerd uit, maar of je hier een A6/5-serie/E-klasse voor aan de kant zet is nog maar de vraag.
@Lucb: Oeps, zat in de verkeerde klasse, moet dus dit zijn:
Ziet er niet verkeerd uit, maar of je hier een A4/3-serie/C-klasse voor aan de kant zet is nog maar de vraag.
@Lucb: Zeker wel in plaats van een A4 of C-klasse. Die zijn dringend aan vernieuwing toe.
Een beetje een lexus voorkant
Ohja, ik vind hem lelijk.. interieur veel te druk, en buitenkant om iets te veel kronkels als je het mij vraagt..

Doe mij maar een mooie strakke Audi.. met zo’n strak interieur.. :D
De buitenkant kan nog net maar het interieur lijkt op die van een Amerikaan
Zal het wel goed doen op de Amerikaanse markt, het interieur lijkt sprekend op die van Cadillac.
@bsxc2: het is inderdaad een nogal Amerikaans interieur.
@mashell:
En laat dat nu net de markt zijn waar ze op mikken….
Ik zou, als ik het geld had, het best aandurven deze of een IS te kiezen boven de Duitse 3. De nieuwe generatie 3-serie vind ik gewoon lelijk, de voorkant vooral! A4 is ook niet echt vernieuwend, en C-klasse, ik heb gewoon niet zoveel met Mercedes… Het is net wat origineler en leuker voor het straatbeeld hier in NL. Vooral de achterkant van deze Q50 ziet er goed uit.
Ik vind hem toch wel mooi. Die drukkere lijnen t.o.v. een Audi of BMW geven hem toch wel iets spannends. Ben wel benieuwd wat de houdbaarheidsdatum van dit design is. Ben bang dat het redelijk snel gedateerd oogt. Van binnen vind ik hem mooi. Beetje druk.. maar ben opgegroeid met Japanse auto’s dus heb er wel een zwak voor. Nou maar hopen dat we hem redelijk vaak gaan zien. Zou leuk zijn voor de diversiteit op de weg EN voor Infinity. Gun ze het wel. Audi en BMW verpatsen meer als genoeg units.
Geen idee waarom iedereen dit ineens mooi vindt. Het kan elke willekeurige japanner of koreaan zijn, en als deze 10 jaar geleden al bestond had ik het ook geloofd. Wat een saaie auto. Echt niks gewaagds zit er in.

Niet dat ik die Lexus mooi vindt overigens.
@sdk16420: Zal de zondagochtend kater wel zijn, begrijp er ook niks van. Volstrekt anoniem hoopje vorm.
Dat ziet er in ieder geval beter uit dan die hondslelijke Lexus IS.
Mooie bak maar zoals velen al roepen is het helaas waar dat wij Nederlanders restwaarde ed ook belangrijk vinden.. Niet onlogisch lijkt me.. Willen ze hiermee succesvol zijn dan hebben ze aan 20% ook niks. Je kan dan namelijk nog steeds voor een A4 of een 3-serie kiezen.. Wordt het een 14%, hybride techniek hebben ze al, dan zou er best een succesje kunnen ontstaan.. Maar ja of nl daar het afzetland voor is…
Ziet er goed uit, op wat overvloedige details na dan.
gedwongenleaser
Nou ik vind het 3x niks; achterkant ok, van binnen ook best ok maar die voorkant lijkt op een mislukt glasblaas project…
Mooi uiterlijk, alleen het innerlijk ziet er voor mij iets te gedateerd uit… Lijkt me wel een potentieel succesje voor de amerikaanse markt
@alassad: gedateerd? Volgens mij is het gedeelte onder het navigatiescherm ook een touchscreen scherm. Dat ziet er juist wel gelikt uit in mijn ogen.
@eklasse: in de auto ben je vaak bezig met … autorijden en bedien je klimaat, radio etc op de tast, een touchscreen is dan gewoon erg onhandig. Alassad (wat je verder ook van zijn stijl van leidinggeven vind) heeft wel een punt dat het met die verticale roosters, het grote lege vlak voor de bijrijder er allemaal erg ouderwets uit ziet. In de jaren 90 zagen Amerikaanse auto interieurs er precies zo uit.
@mashell: Ik denk dat je dat soort schermen toch steeds vaker zult gaan zien. En voorlopig is dat scherm juist het enige dat de auto redelijk uniek maakt. Japanse auto’s moeten het in Europa nou eenmaal hebben van techniek en technische snufjes. Design is niet bepaald op onze smaak gericht. De vorm van het dashboard is verder vrij “oud amerikaans” inderdaad m.u.v. die 6-serie lijn.
Die is goed lelijk zeg…
Lelijk ding. Ik kies voor een Volvo S60 T6
Maar ik zie wel een toerenteller die pas bij 8K in het rood gaat. Zal wel niet het viercilinder instapmodelletje zijn.

Ik vind het wel wat. Zet maar op de parking.
Prachtige auto maar vind de lexus IS toch mooier,hoewel de meerderheid daar al braak neigingen van krijgt,ik persoonlijk denk dat het wel mee valt als je hem in het echt ziet.
De nieuwe IS is in elk geval wel onderscheidender en gedurfder dan deze. Ik vind hem een beetje anoniem ogen. Of is dat nodig in het premium segment om succes te oogsten? (3, A4 iemand?)
Hopelijk zal ik deze vaker in het straatbeeld zien, zie momenteel aleen de FX50 wat naar mijn mening wel de mooiste suv van dit moment is :D
Niet alleen in Japan bouwen, maar ook daar houden……,
Mooie auto. Maar hopen dat ie ook nog goed rijdt en moderne, frisse en up to date technologie aan boord heeft.
“Er komt ook een coupe (en cabrio) op basis van de Q50, maar die zal de naam Q60 krijgen. Om het makkelijk te houden zeg maar.”

Oeioei, ja, dat wordt moeilijk hoor. Net zoals men niet doorheeft dat de BMW 3/4 en 5/6 en Audi A4/A5 en A6/A7 aan elkaar gelinkt zijn…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).